Jamajka – Venezuela 0:1 (kon.) | Mexiko – Uruguay 3:1 (kon.)
konec
Mexiko
3:1 (1:0)
Uruguay
Pondělí 06.06.2016, 02:00 • University of Phoenix Stadium, Glendale, USA (kapacita: 63.400) • Copa América • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, ale již zítra se na vás budu těšit u on-line přenosu z přátelského utkání mezi Španělskem a Gruzií. Přeji příjemný začátek týdne! (04:26:53)
    Fernando Muslera na sudí doslova vylétl a zblízka jim řekl, co si o nich myslí

     
    Uruguayci se po závěrečném hvizdu sesypali na rozhodčí jako vosy na med a především Cavani s Muslerou byli při stížnostech hodně aktivní. Opravdu moc nevím, co se Uruguaycům tak moc nelíbilo, avšak nic už nezmění výsledek utkání, které Mexiko vyhrává 3:1. Uruguay byla sice v druhém poločase nejprve lepší a v 74. minutě, záhy po vyloučení Guardada, vyrovnala zásluhou Diega Godína, ale následně působila hodně uspokojeným dojmem a Mexiko to dokázalo potrestat. V 85. minutě se totiž po rohovém kop výbornou ranou prosadil Rafael Márquez a v druhé minutě nastavení pečetil výhru Mexika Héctor Herrera. Když shrnu celý průběh utkání, Mexiko si přeci jenom zasloužilo vyhrát více a nakonec může být výrazně spokojeno. Naopak Uruguay musí spoléhat na to, že si poradí se slabšími soupeři (Jamajka, Venezuela).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Mexiko mělo k dispozici bleskový protiútok, avšak ten byl nakonec trochu přibržděn a finální hlavička zamířila přesně do míst, kde stál připravený Fernando Muslera.
     
    90+3
    Ještě jednu žlutou kartu teď musel vytasit hlavní rozhodčí, který trestal faul Raúla Jiméneze (MEX).
    90+2. Héctor HERRERA - 3:1
     
    90+2
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Tak a je definitivně rozhodnuto! Maxi Pereira prohrál osobní souboj na pravé straně a ze všeho vyplynula souhra, při které Jiménez centroval před úplně odkrytou bránu na HÉCTORA HERRERU, jenž už měl jednoduchou práci.
     
    90+2
    Mexiko v pohodě rozehrálo na krátko a ač se s míčem nyní dostalo až k polovině hřiště, stále v pohodě kombinuje.
     
    90+1
    Tak nakonec se budou hrát ještě čtyři minuty. Tu první začne Mexiko volným kopem, protože Raúla Jiméneze kousek od rohového praporku fauloval Egidio Arévalo Rios.
     
    90
    Prohrávající Uruguayi se čas na vyrovnání výrazně krátí. Po hlavičce Godína letí míč vysoko nad a to je pro Mexičany výbornou zprávou. Uvidíme, kolik hlavní rozhodčí nastaví.
     
    88
    Uruguayci obléhají Talaverovu bránu. Míč ale nakonec opět zamířil vedle mexické svatyně a následuje odkop z malého vápna.
     
    87
    Ke střele zpoza pokutového území se dostal Edinson Cavani, avšak míč si to namířil několik metrů vedle vzdálenější tyče.
     
    86
    Teď moc nevím proč, ale Fernando Muslera a ostatní Uruguayci výrazně protestují u asistenta rozhodčího. Opravdu je mi to záhadou, neboť žádný ofsajd či faul při gólové situaci rozhodně nebyl.
    85. Rafael MÁRQUEZ - 2:1
     
    85
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Uruguay je potrestána za svůj laxní přístup po vyrovnávací brance! Jihoameričané neodkázali odvrátit další rohový kop a po chvíli se tak ke střele dostal RAFAEL MÁRQUEZ, který z těžké pozice vypálil dokonale!
     
    84
    Diego Godín (URU) si pustil pusu na špacír a dostává žlutou kartu. Další protesty už byly na hraně červené, ale hlavní rozhodčí se nakonec nerozhodl podruhé trestat.
     
    84
    Naposledy střídá také Uruguay. Autora přihrávka na gól na 1:1, Carlose Sáncheze, na hřišti nahradil Gastón Ramírez.
     
    83
    Po rohovém kopu Mexika byly v blízkosti Muslerovy brány poměrně velké zmatky a výsledkem je další roh ve prospěch mexické reprezentace.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 4. Pereira (vla.), 85. R. Márquez, 90+2. H Herrera (Jiménez) – 74. Godín (C. Sánchez)

    Karty:   25. Guardado (MEX), 90+3. Jiménez (MEX) – 27. Vecino (URU), 59. J. Giménez (URU), 68. Pereira (URU), 84. Godín (URU)   73. Guardado (MEX) – 45. Vecino (URU)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 18:18.
    Mexiko: Talavera – N. Araujo, D. Reyes, H. Moreno, Layún – H Herrera, R. Márquez (C), Guardado – J. M. Corona (60. Dueñas), J. Hernández (83. Jiménez), Aquino (55. Lozano).
    Náhradníci: J. Corona, Ochoa – Y. Corona, Torres Nilo, Peralta, Dueñas, Peña, Aguillar, Jesús Molina, Lozano, Jiménez.

    Uruguay: Muslera – Pereira, J. Giménez, Godín (C), Pereira – C. Sánchez (84. G. Ramírez), Arévalo Ríos, Vecino, Lodeiro (46. Álvaro González) – Rolán (60. A. Hernández), Cavani.
    Náhradníci: Campaña, Silva – Fucile, Laxalt, A. Hernández, G. Ramírez, Stuani, Victorino, Corujo, G. Silva, Álvaro González.

    Rozhodčí: Cáceres – Cardozo, Saldívar (vš. PRY)
    ocianews.com