Sev. Irsko – Německo 0:1 (kon.) | Ukrajina – Polsko 0:1 (kon.) | Chorvatsko – Španělsko 2:1 (kon.)
Česko – Turecko 0:2 (kon.)
konec
Ukrajina
0:1 (0:0)
Polsko
Úterý 21.06.2016, 18:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Mistrovství Evropy • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se opět budu těšit na počtenou! (20:11:29)
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 9:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 23:12.
     
    Je konec, Poláci poráží Ukrajinu 1:0 a díky sedmi bodům na svém kontě postupují do osmifinále, kde je čeká Švýcarsko! Naopak Ukrajinci budou na toto mistrovství co možná nejrychleji zapomenout, ve skupině C totiž obsazují poslední místo a z Francie odjíždějí jak bez bodu, tak bez vstřelené branky. Dnes jsme sledovali poměrně zajímavé utkání, divoký úvod, který byl plný šancí na obou stranách, sliboval ofenzivní bitvu, postupem času se ale hra více a více uklidňovala. Po konci prvního poločasu bylo skóre nerozhodné, největší šanci měl Jarmolenko, jeho samostatný únik ale postrádal lepší zakončení.

    Do druhé půle nastoupili Polsko s jednou změnou, ofenzivu měl rozhýbat zkušený Błaszczykowski. Tento tah se nakonec ukázal býti klíčovým, ve čtyřiapadesáté minutě totiž právě Jakub Błaszczykowski vymetl pavučinky v pravé šibenici Pjatovovy pokladnice, a postaral se tak o jediný gól tohoto mače! Fomenkova družina se pochopitelně snažila vyrovnat, Poláci se ale mohli spolehnout na spolehlivého brankáře Fabiańského. Svěřenci Adama Nawałky ovšem ani dnes herně nepřesvědčili, směrem k osmifinále je tak určitě co zlepšovat.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Počet zákroků brankáře Pjatova (UKR) – 4

    Počet zákroků brankáře Fabiańského (POL) – 3
     
    90+3
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Arkadiusz Milik, přichází Filip Starzyński.
     
    90+2
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Roman Zozulja, přichází Anatolij Tymoščuk.
     
    90+1
    Krychowiak vyslal dlouhý nákop z hloubi vlastní obranné poloviny, Cionek se snažil seč mu síly stačily, k míči se ale jako první dostal vybíhající brankář Pjatov.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby sudí nastavili tři minuty!
     
    89
    Ukrajinci dělají vše pro to, aby na letošním evropské šampionátu vsítili alespoň jednu branku a získali alespoň jeden bod. V posledních minutách jim ale očividně docházejí síly, Poláci si své vedení navíc poměrně zkušeně hlídají.
     
    88
    Jędrzejczykův dlouhý nákop si krkolomně zpracoval Robert Lewandowski, který byl následně, dle mého názoru, jasně přidržen Chačeridim. Sudí ale celou situaci viděl jinak, a Ukrajina tak může přispěchat s další ofenzivní snahou.
    Jakub Blaszczykowski je prvním Polákem v historii, který skóroval na dvou mistrovstvích Evropy.

     
    87
    Kovalenko to vzal sám na sebe, proti trojici bránících protihráčů si ale ukousl až příliš velké sousto. Na druhé straně se u balonu drží Grosicki, který už rozhodně nikam spěchat nehodlá.
     
    86
    Pěkná kombinace žlutých! Kovalenko brilantní uličkou našel rozběhnutého Butka, jenž z první poslal míč do malého vápna, tam ale, naštěstí pro Poláky, výborně zasáhl ve skluzu hrající Grzegorz Krychowiak. Kdyby tak neučinil, mohlo být srovnáno.
     
    85
    Obě ukrajinská křídla jsou s blížícím se koncem utkání aktivní. Nyní se opět ukázal Jarmolenko, který předvedl ukázkovou zasekávačku, po níž tvrdě vypálil, jeho kroucený pokus však Fabiańskému příliš starostí nenadělal.
     
    83
    Fabiański musel být drobně ošetřen, při předchozí situaci do něj totiž nešťastně zajel Fedeckij. Vše by ale mělo být v pořádku, brankář působící ve Swansea City je schopen pokračovat.
    82.
     
    82
    Konopljankova rána byla sice zablokována, míč se ale odrazil příhodně pro Rotaňe. Ukrajinský kapitán naznačil střelu, poté si přehodil balon na levačku a vypálil, jeho přízemní dělovku k levé tyči si ale brankář Fabiański pohlídal!

    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 54. Błaszczykowski (Milik)

    Karty:   25. Rotaň (UKR), 38. Kučer (UKR) – 60. Kapustka (POL)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 9:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 23:12.
    Ukrajina: Pjatov – Fedeckij, Kučer, Chačeridi, Butko – Stěpaněnko, Rotaň (C) – Jarmolenko, Zinčenko (73. Kovalenko), Konopljanka – Zozulja (90+2. Tymoščuk).
    Náhradníci: Bojko, M. Ševčenko – Tymoščuk, Kovalenko, Selezňov, Ševčuk, Budkivskij, Sydorčuk, Rybalka, Garmaš, Rakyckyj, Karavajev.

    Polsko: Fabiański – Cionek, Glik, Pazdan, Jędrzejczyk – Zieliński (46. Błaszczykowski), Jodłowiec, Krychowiak, Kapustka (71. Grosicki) – Milik (90+3. Starzyński) – Lewandowski (C).
    Náhradníci: Szczęsny, Boruc – Mączyński, Linetty, Grosicki, Stępiński, Wawrzyniak, Błaszczykowski, Peszko, Salamon, Piszczek, Starzyński.

    Rozhodčí: Svein Oddvar Moen – Kim Thomas Haglund, Frank Andås (všichni Norsko)
    ocianews.com