Podbrezová – Skalica 0:1 (kon.) | Doubravka – Plzeň 0:9 (kon.) | Bohemians 1905 – Slovan Bratislava 2:1 (kon.)
Slavia – Salzburg 1:2 (kon.)
konec
SK Senco Doubravka
0:9 (0:5)
FC Viktoria Plzeň
Úterý 21.06.2016, 17:00 • Senco Doubravka • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    To je mé strany všechno. Vám nezbývá než poděkovat za pozornost a u fotbalových duelů zase někdy na počtenou! (18:50:50)
     
    A to bylo také to poslední, co dnešní přátelský mač nabídl. Viktoria Plzeň v něm zvítězila nad Sencem Doubravka 9:0. Ve druhé půli se na chvíli dostali také svěřenci trenéra Jindry k ohrožení branky Sváčka. Trojanec nebyl daleko od vysněné trefy, ale gólman červenomodrých byl proti. Doubravce určitě nelze upřít snaha, ale na tu se ve fotbale nehraje. Tento zápas tak vyzněl jednoznačně pro favorita zápasu a svěřence trenéra Pivarníka.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Domácí se ke střele nedostali. Sváček v pohodě skryl balon do svých rukou a na kontě branek Doubravky tak zůstává nula.
     
    90
    Doubravka se žene do útoku. Má jednu z posledních šanci, jak dostat míč do sítě.
     
    87
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň je jediný gól od jubilejní desáté branky v dnešním střetnutí. Přímý kop byl dobře mířený na zadní tyč a JIŘÍ PIROCH konečně poznal pocit vsítěné branky. Plzeň tak vede 9:0.
     
    86
    Volný přímý kop pro Viktorii a určitě to není šance, ze které by se nemohl narodit devátý zásah.
     
    84
    Jan Holenda dnes nepoznal pocit po svém vstřeleném gólu a tento fakt zůstává nezměněný i po dalším útoku, který skončil právě u útočníka Viktorie.
     
    81
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Rychlý záložník Viktorie MILAN PETRŽELA se dokázal zorientovat ve vápně Plzně, kde jej domácí obrana nehlídala a plzeňská jedenáctka přelstila brankáře Bouzka přízemní střelou k levé tyči.
     
    81
    Začíná poslední desetiminutovka dnešního přátelského měření sil mezi Viktorii a Doubravkou a zdá se, že druhý poločas zaostane za prvním poločasem, co se týče počtu branek. Viktoria působí až někdy profesorsky.
     
    80
    Mladík Egon Vůch chtěl projít obranou Doubravky, ale ta jej dokázala pohlídat. U míče jsou tak outsideři dnešního mače.
     
    79
    Ta ale končí krátce před šestnáctkou Doubravky a že by za ní byl napsaný vykřičník, to se říci nedá. Domácí odvedli práci podle představ trenéra Jindry.
     
    78
    Radim Řezník hlavičkuje do náruče Sváčka. Plzeň může začít cestu za osmou brankou v síti Bouzka.
     
    77
    Doubravská akce selhala ve finální fázi, kdy se nedohodli hráči domácích. I tak je nadále u míče outsider dnešního mače.
     
    76
    David Štíppek dokázal nacentrovat míč do šestnáctky soupeře ale osmá branka z toho nebyla. Jeden z Plzeňských totiž stál v postavení mimo hru. Následný protiútok Doubravky přerušuje faul stopera Čiháka.
     
    74
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Viktoria nyní zabrala a zvýšila tempo své akce, která měla gólové vyústění. Před brankou zůstal volný MARTIN CHRIEN a z takové pozice, na hranici penalty, se hráč Viktorie prosadil k levé tyči branky Bouzka.
     
    73
    Viktoria si opět vyzkouší na trávníku Senca rohový kop. Uvidíme sedmý gól svěřenců trenéra Pivarníka?
     
    72
    David Štípek je aktivní na levé straně hřiště, ale nyní je to právě on, kdo se musí bránit atakům domácího celku.
     
    71
    Plzeňský tým ale dosud po suverénní první půli nezaznamenal svoji druhou branku v druhých pětačtyřiceti minutách. Doubravka se ale musí bránit rohovém kopu favorita zápasu.
     
    70
    Hosté mohou v klidu rozehrát svoji akci i s pomocí Vukajloviče.
     
    69
    Tento fakt tak trošku otupí snahu Doubravky. Viktoria naopak může být alespoň na chvíli v klidu. I tak si myslím, že nervová soustava trenéra Pivarníka nezažívá (poté, co vidí červenomodré v akci) nejlepší období.
     
    68
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeňská sestava se přece jen dokázala prosadit a po výborném centru jednoho z hostů se z hranice malého vápna levačkou a střelou k pravé tyči branky Bouzka nemýlil mladík DAVID ŠTÍPEK.
     
    66
    Snaha Doubravky o branku v síti Sváčka je skutečně velká. Patrik Vyleta si fotbalově sedl s Trojancem, ale jeho pokus byl výrazně nepřesný.
     
    64
    Tento zápas se viditelně dohrává. Viktoria má pouze jedinou motivaci, a sice neinkasovat. Plzeňské harakiri vyvrochilo šancí Trojance. Doubravský hráč ale nedokázal přelobovat Sváčka.
     
    63
    Jan Holenda dokumentuje zhoršený výkon Plzně ve druhé půli. V šanci, která skutečně se dá zařadit mezi gólové, minul branku Doubravky. Takhle se muž, jenž chce zaútočit na základní sestavě jednoho z nejlepších celků v srdci Evropy, nesmí fotbalově prezentovat.
     
    62
    Ve druhé půli branka za sedmnáct minut nepadla a nic na tom nezměnil ani další útok favorita zápasu z Luční ulice. Bouzek si několikrát sáhl na balon, ale ne rukama, nýbrž nohou.
     
    61
    Trojancova hlavička po přímém kopu na hranici šestnáctky končí mimo vymezený prostor, kam chtěla zahrát jedenáctka Doubravky.
     
    59
    Doubravka zaslouží pochvalu za svoji zlepšenou defenzivu, která se ve druhé půli prezentuje zatím velmi dobře. Soupeře nepouští do vyložených šancí. Sledujeme zápas, jenž se samozřejmě nehraje v bůhvíjakém tempu.
     
    58
    Rozdíl mezi Plzní z první půle a tou z druhého dějství je velký. Účastník evropských pohárů se často dostává do postavení mimo hru. Je to takové bezzubé. Bez nápadu ze strany Viktorie a trenér Pivarník nemůže být spokojený s hrou svých svěřenců.
     
    57
    Piroch nedovoleně zastavil záložníka Doubravky, který to poté okomentoval jistými jadrnými výrazy. Dá se říci, že alespoň jeden vstřelený gól, to by byla velká odměna a určitě splněný cíl pro svěřence trenéra Jindry.
     
    55
    Jenže tato standardní situace se nikterak slavně nezapsala do dnešního zápasu. Následuje odkop od branky Bouzka, který ale zatím nemusel zasahovat.
     
    55
    Plzeň dostává soupeře do úzkých. Poté co se defenziva Doubravky nedohodla následuje rohový kop pro červenomodré.
     
    54
    Slova Jana Kovaříka o tom, že to bude zápas, který prověří Viktorii se zatím nenaplňují, avšak i favorit zápasu se nemůže chytnout ve druhé půli. Doubravka se určitě zlepšila oproti úvodnímu dějství, ale na branku stále čeká.
     
    53
    Egon Vůch nyní poznal, že soupeř ho jen tak nenechá hrát. Útok Plzně ale ještě nekončí. Rohový kop pro červenomodré.
     
    52
    Ve druhé půli jsme zatím neviděli žádnou příležitost, která by vyloženě volala po brance.
     
    51
    Favorit zápasu nadále pokračuje ve svém snažení o překonání Bouzka. U míče je ale nyní oustider z Doubravky. Vhazovat bude Novák.
     
    50
    Branku Plzně střeží od druhé půle Sváček a nyní tento brankář, který je odchovancem Viktorie, vypomohl s rozehrávkou svým spoluhráčům. Následná akce ale neskončila brankou a Plzeň tak musí čekat na svůj šestý gól v dnešním přátelském mači.
     
    49
    Trenér Pivarník chce využít a otestovat si celou škálu svých svěřenců v přípravě, což je zcela pochopitelné. Plzeňskou akci přerušil ofsajd.
     
    46
    Omlouvám se. V brance Doubravky je Bouzek. Viktoria od začátku tlačí svého soka. Nedá mu ani na vteřinu vydechnout. Zahrávala již tři rohové kopy.
     
    46
    Odstartovalo nám druhé dějství, výkop měli na starost hosté a už se ženou směrem k brance Turka. Plzeňská snaha vyústila prozatím v rohový kop.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v .18:05.
     
    Po prvním poločase skutečně není pochyb o tom, že dnes žádné překvapení nenastane. Plzeň bez potíží vede 5:0. Divizní celek z Doubravky zatím nikterak významně neohrozil branku Šimana, který si za pětačtyřicet minut připsal jediný zákrok. Z hráčů posledního ligového mistra musel určitě zaujmout Suchan. Fanoušci Plzně dnes ale možná postrádají v sestavě červenomodrých svého oblíbence Marka Bakoše. Po prvním poločase platí, že svěřenci trenéra Pivarníka vedou nad outsiderem zápasu 5:0.
     
    45+1
    První poločas skončil. Rozhodčí nastavil minutu.
     
    45
    Do konce první půle zbývají sekundy. Suchan centroval, ale míč skončil po zákroku Turka v bezpečí.
     
    44
    Viktoria nepouští soupeře do útoku. Pevně drží balon na svých kopačkách. Nyní táhne svoji akci favorit duelu přes Rajtorala, který si vyměnil míč se Suchanem, kterého viditelně podpořil vsítěný gól.
     
    43
    Patrik Vyleta moc toužil po první brance Doubravky v tomto střetnutí, ale na poslední chvíli mu míč sebral povoleným způsobem Šiman, jenž si snad poprvé za první poločas sáhl na balon.
     
    41
    Což ale neplatilo o poslední šanci favorita zápasu. Michal Krmenčík v souboji tváří v tváří Turkovi neuspěl. Brankář Doubravky nyní vytasil prvotřídní reflex. Z následného rohu červenmodrých, který zahrával Kopic, se nic závažného nestalo.
     
    41
    Plzeňská rychlá kombinace ke gólu nevedla. Turek předvedl rutinní zákrok.
     
    40
    Jinak mají ale stopeři Viktorie dnes velmi málo práce, což vypovídá o tom, že Doubravka není rovnocenným soupeřem pro Plzeň. Daniel Sýs ale nyní poslal vzkaz Šimanovi. Ten se ale za míčem pouze ohlédl.
     
    39
    Stoper červenomodrých Jan Baránek je zřejmě při chuti. Z hranici třiceti metrů zkusil překonat Jana Turka, ale břevno branky Doubravky bylo proti. Velice pohledná střela.
     
    38
    Tyhle centry Jana Kovaříka známé z ligových trávníků, ale Petr Knakal poslal míč na roh. Doubravka se ale ubránila. Šestá branka Viktorie zatím nepřišla.
     
    36
    Baránek chtěl získat balon, a tak napadal Trojance, jenž sudí odpískal nedovolený zákrok plzeňského beka. Doubravka z následné akce nic nevytěžila. Ani jednou dnes nevystřelili Doubravští na branku svého slavnějšího konkurenta.
     
    35
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Pátá branka hostů přichází krátce po začátku pětatřicáté minuty zápasu. Plzeň dnes dominuje a JAN KOPIC poté, co si vyměnil fotbalový pozdrav s Krmenčíkem, v momentě, kdy byl sám před Turkem, poslal míč za jeho záda a Viktoria tak nadále stvrzuje svoji dominanci.
     
    32
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Převaha Viktorie je ještě zvýrazněna čtvrtým balonem v síti Turka, který se nedokázal dostat k míči po střele MICHALA KRMENČÍKA do horních pater svatyně Doubravky. Výborná práce plzeňského forvarda, jenž si gól zasloužil.
     
    31
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Závěrečnou fázi prvního poločasu nezačínají vůbec dobře hráči Senca. Po rohovém kopu z levé strany, jenž byl zahraný Kovaříkem, zůstal na penaltě JAN BARÁNEK a střelou mimo dosah Turka zvyšuje na rozdíl tří branek.
     
    30
    Viktoria nyní ovládla hru také ve středu hřiště, kde se k míči nedostali soupeři. Rybička Krmenčíka, který je na hrotu útoku PLzně aktivní, neskončila brankou, ale i tak má Plzeň blízko k brance.
     
    28
    Výborný presink v podání Viktorie. Od začátku snahy Doubravky o vytvoření si pohledné akce atakovali červenomodří svého soka. Viktoria získala míč, ale Rajtoral poslal balon mimo branku Senca.
     
    27
    Ba dokonce i sluníčko se na nás přišlo podívat. To hráče určitě potěší. Rozhodně počasí fotbalu dnes svědčí. Hřiště bylo před zápasem pokropeno.
     
    26
    Jan Turek likviduje s lehčími problémy hlavičku Krmenčíka Jan Turek. Viktora míří za jasnou výhrou a dnes je pouze otázkou, o kolik branek vyhrají svěřenci Pivarníka.
     
    25
    Teď se fotbalově nedohodli Rajtoral s Kopicem. Bývalý záložník Jablonce se snaží dirigovat na pravé straně hru svého týmu. Teď ale nenašel porozumění se svým spoluhráčem.
     
    23
    Senco ztratillo míč na polovině hřiště, ale přesto kontr vedený Kučerou neskončil třetím balonem v síti Turka. Viktoria zůstává ale v blízkosti svatyně soupeře.
     
    23
    Tohle se musí dávat. Jan Kovářík šel úplně osamocený na Turka. Obrana Doubravky na něj zapomněl a dostala velké varování, že takhle to asi nepůjde. Záložník Viktorie minul branku soupeře. I tak favorit zápasu potvrzuje svoji převahu.
     
    22
    Kopic šikovně našel ve vápně Plzně Suchana, ale ten souboj s Turkem nevyhrál. Nicméně přizemní střelu dokázal brankář Doubravky vyrazit na roh.
     
    20
    Po souboji Baránka s Trojancem se míč dostal k favoritovi zápasu. Ten ale o něj přišel a už se musí bránit útočné snaze Doubravky.
     
    20
    David Novák dokázal zastavit akci soupeře. Plzeň ale nadále hlídá ten nesmysl jménem míč.
     
    19
    Akce domácích byla zastavena ofsajdem, ale jednalo se opravdu o něco ojedinělého v dnešním mači. Následný protiútok nezakončil přesně Michal Krmenčík.
     
    18
    Je to ohraná písnička. V lehce nadneseném duchu můžeme říci, že tento duel tak lehce připomíná zápas Španělsko – Česko na ME ve fotbale. Doubravka se skutečně na pár sekund dostává k míči a pro hráče to musí být frustrující.
     
    17
    Výborná práce Sýse, který dnes nehraje vůbec špatně. Doubravce nelze upřít snaha, ale samozřejmě, že fotbalovou kvalitou na své soky nemůže stačit, což se už dvakrát podepsalo na skóre. Z rohu favorita duelu, jenž zahrával Kopic, nic nebylo.
     
    15
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Viktoria zvyšuje své vedení. Tomáš Kučera našel ve šestnáctce nehlídaného JANA SUCHANA, který zamířil přesně z hranice pokutového kopu.
     
    14
    Nyní je to ale mužstvo trenéra Pivarníka, které se musí bránit útočným atakům soupeře. Doubravka by si moc přála srovnat stav zápasu.
     
    13
    Sýs se zrovna dvakrát nedohodl dobře s brankářem Turkem a Plzeň tak zahrává zadarmo, bez jakékoliv snahy roh
     
    12
    Snad poprvé se Doubravka v tomto zápase dostala na polovinu svého protivníka, ale tato akce měla skutečně jepičí život. První minuty zápasu signalizují a jasně říkají, kdo že je dnes jednoznačným favoritem.
     
    10
    O každé plzeňské penaltě v lize se vedou dlouhé spory. Tato byla dle mého soudu správně odpískaná. Viktoria proměnila svoji převahu v úvodní gól duelu a zaslouženě vede. Tato branka samozřejmě nepotěší fanoušky žlutofialové Doubravky, která chtěla rozhodně déle vydržet bez míče ve své síti.
     
    9
    Plzeň právě vstřelila branku!
    TOMÁŠ HOŘAVA neměl s pokutovým kopem sebemenší problémy a poslal míč na druhou stranu než šel Turek. Ani ne deset minut vydržel divizní celek z Doubravky bez obdržené branky.
     
    9
    Penalta pro Viktorii. Hořava byl zastaven v rozporu s fotbalovými pravidly.
     
    7
    Trojanec nasadil jesličky soupeři. Viktorka se ale opět dostala k míči a už střádá plány, jak překonat Turka v brance Doubravky.
     
    7
    Krmenčík byl dle místních fanoušků faulován nedaleko šestnáctky v momentě, kdy stál proti dvěma soupeřům. Plzeňská akce bude pokračovat autem nedávno zmiňovaného KOpice.
     
    6
    Je jisté, že si dnes divizní celek vyzkouší, jaké to je běhat bez balonu. Kopic se domáhal po faulu jednoho ze soupeřů odpískání penalty, ale sudí zůstal klidný.
     
    5
    Od Sýse šel míč na roh. Kovařík rozehrává roh nakrátko. Outsider zápasu se nadále brání ofenzivě favorita mače.
     
    4
    Plzeň okamžitě po ztrátě balonu presuje. Tímto stylem je Viktoria známá z ligových zápasů a nic nechce podcenit ani v přátelském utkání.
     
    3
    Doubravští odvrátili plzeňský roh. I tak jsou nadále pod tlakem. Matějů ale nyní vysvobodil domácí vinou faulu.
     
    2
    Hned první šance Viktoriánů zaváněla brankou. Doubravka si nepohlídala na levé straně hřiště Jana Kopice, který ale po přihrávce Krmenčíka minul svatyni soupeře. V tom se Plzeň žene opět do útoku. V úvodní fázi zápasu drží více balon.
     
    1
    Utkání zahájeno a jako první je u míče favorit zápasu. Doubravka se musí bránit. Turek se snaží nabádat své spoluhráče k dobré obraně.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před výkopem uctili aktéři tohoto mače památku před pár dny zesnulé plzeňské legendy Josefa Čalouna.
     
    Oba týmy nastupují na hrací plochu. Následovat bude pozdravení mezi oběma dnešními soupeři a poté se už vrhneme do boje.
     
    Celkem solidní počet fanoušků dorazil na Doubravku, kde se představí mistr posledního ligového ročníku.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Senco Doubravka: Bouzek, Schimmer, Turek – Knakal, Krejčí, Morávek, Brabec, Novák, Sýs, Navrátil, Vyleta, Vlk, Kolář, Trojanec, Kustner

    FC Viktoria Plzeň: Sestava pro první poločas: Šiman – Rajtoral, Baránek, Hejda, Matějů – Kopic, Suchan, Hořava, Kučera, Kovařík – Krmenčík
    Sestava pro druhý poločas: Sváček – Řezník, Čihák, Piroch, Vukajlovič – Petržela, Chrien, Vůch, Vaněk, Štípek – Holenda.
     
    ABSENCE
    Kozáčik, Hrošovský, Ďuriš, Limberský, Hubník, Kolář. Co mají tito hráči společného? Všichni se účastní ME ve fotbale ve Francii. V sestavě nejlepšího kádru na západě Čech byste je dnes hledali opravdu marně.
     
    FC VIKTORIA PLZEŇ
    Červenomodří se připravují na boje o skupinovou fázi Champions League, k čemuž má dopomoci staronová posila výběru trenéra Pivarníka Marek Bakoš, který se vrátil z Liberce po roční odmlce. O víkendu si favorité dnešního mače zahráli se Sokolem Kozolupy v rámci projektu Kopeme za fotbal (18:3). „Tyto přátelské zápasy jsou pro nás příjemným zpestřením náročných tréninků a na zápas s Doubravkoku se těším. Snad se přijdou podívat i fanoušci, určitě je budeme chtít pobavit pohledným fotbalem,“ hlásí záložník Jan Kovařík.
     
    SK SENCO DOUBRAVKA
    Jsou tomu teprve dva dny, co tento tým zakončil sezonu v Divizi A na konečném pátém místě. Poslední zápas skončil výrazně nepříznivým výsledkem pro Doubravku, když na hřišti Milevska (13. klub soutěže) inkasoval debakl 1:4. Předtím porazili svěřenci Aleše Jindry třetí Karlovy Vary nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Outsider dnešního střetnutí disponuje bývalými hráči Viktorie. Například obráncem Petrem Knakalem či útočníkem Ferencem Róthem.
     
    Hezké odpoledne z Plzně, mistr poslední ligové sezony, plzeňská Viktorie se již připravuje na další ročník nejvyšší české soutěže. V druhém přátelském zápase se střetne s celkem SK Senco Doubravka! Vy můžete být u toho díky našemu textovému přenosu. Přeji příjemnou zábavu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Vít Muzikář

    Branky: 9. Hořava, 15. Suchan, 31. Baránek, 32. Krmenčík, 35. Kopic, 68. Štípek, 74. Chrien, 81. Petržela, 87. Piroch


    SK Senco Doubravka: Bouzek, Schimmer, Turek – Knakal, Krejčí, Morávek, Brabec, Novák, Sýs, Navrátil, Vyleta, Vlk, Kolář, Trojanec, Kustner
    FC Viktoria Plzeň: Sestava pro první poločas: Šiman – Rajtoral, Baránek, Hejda, Matějů – Kopic, Suchan, Hořava, Kučera, Kovařík – Krmenčík
    Sestava pro druhý poločas: Sváček – Řezník, Čihák, Piroch, Vukajlovič – Petržela, Chrien, Vůch, Vaněk, Štípek – Holenda
    thejrc.org