Rokycany – Plzeň 0:7 (kon.) | Žilina – Trenčín 2:4 (kon.) | Neugersdorf – Liberec 2:0 (kon.)
Dukla Praha – Pardubice 3:0 (kon.) | Ústí n. L. – Liberec jun. 7:2 (kon.) | Skalica – Ostrava 1:3 (kon.)
Jihlava – Táborsko 3:0 (kon.) | Jablonec – Bohemians 1905 1:0 (kon.) | Slovácko – Senica 1:1 (kon.)
Žilina – Trenčín 3:3 (kon.) | Liberec – Budissa Budyšín 5:0 (kon.) | Vlašim – ČAFH 1:0 (kon.)
Zlín – Dunajská Streda 2:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Zlín 0:0 (zruš.) | Honvéd – Podbrezová 0:1 (kon.)
Karviná – Zabrze 1:1 (kon.) | Blansko – Brno 0:3 (kon.) | Slavia – KF Teuta 0:0 (zruš.)
konec
FC Rokycany
0:7 (0:3)
FC Viktoria Plzeň
Sobota 25.06.2016, 10:30Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Krásné sobotní dopoledne z Rokycan, fotbalisté Viktorie Plzeň mají před sebou sezonu, ve které budou obhajovat titul pro českého šampióna a také se poperou o účast v základní skupině Champions League. Dnes nastoupí ve svém třetím přátelském zápase v sezoně na hřišti Rokycan. Výkop je naplánovaný na 10:30 a vy toto utkání budete moci sledovat díky našemu textovému přenosu.
     
    FC ROKYCANY
    Tento celek hraje divizi A a v posledním ročníku skončil na devátém místě ze šestnácti týmů. Svěřenci trenéra Pavla Aubrechta na svém pažitu hlavně rozdávali body (13. místo v tabulce domácích zápasů). Naopak venku patřili k nejlepším mužstvům celé soutěže. Pouze Hořovicko bylo lepší na hřištích soupeřů. Tento fakt potvrdila i rozlučka se sezonou 2015/2016, když Ryokcany nestačily na desáté Sedlčany 1:2.
     
    FC VIKTORIA PLZEŇ
    Červenomodré opustil po zisku dvou ligových primátů trenér Karel Krejčí, který upřednostnil českou reprezentaci. Na jeho místo dosadilo vedení Viktorie Romana Pivarníka. Pod ním jeho ovečky nejprve zvládly duel se Sokolem Kozolupy poměrem 18:3. V úterý si favorit dnešního střetnutí poradil s dalším celkem z divizních trávníků, a sice Doubravkou (0:9), kdy se trefilo devět různých střelců. „Soupeř to byl samozřejmě kvalitnější než v sobotu, nicméně my jsme si řekli, že sílu protivníka řešit nebudeme. Chtěli jsme hrát po celý zápas aktivně, dobře soupeře dostupovat a jsem spokojený, že hráči si tyto věci vzali za své. Za jakéhokoliv stavu jsme se tlačili dopředu a do koncovky, takto se budeme chtít prezentovat i proti kvalitnějším týmům,“ netajil se již zmiňovaný kouč Plzně Roman Pivarník.
     
    Potvrdí Viktoria Plzeň v tomto utkání roli jasného favorita? Sledujte od 10:30!
     
    Úvodní sestavy:

    FC Rokycany: Vild – Procházka, Špic, Grambal, Spěváček – Černý "K", Hereit, Aubrecht Pavel, Aubrecht Lukáš -Jindřich, Král
    Náhradníci: Šafár, Škarda, Skopový, Kopečný, Vaščák, Cibula, Veselý, Kalaš

    FC Viktoria Plzeň: Sestava pro první poločas: Bolek – Rajtoral, Baránek, Hejda, Matějů – Petržela, Vaněk, Hořava, Kučera, Vůch – Bakoš Sestava pro druhý poločas: Šiman – Řezník, Piroch, Čihák, Vukajlovič – Kopic, Chrien, Hromada, Kovařík – Krmenčík, Holenda.
     
    Hráči nastupují na plochu i spolu s malými fotbalisty z Rokycan. Pro malé kluky to musí být zážitek na celý život.
     
    Zdraví se také oba kapitáni. Na straně VIktorie Marek Bakoš, na straně Rokycan Michal Černý.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Utkání odstartovalo. Plzeň zleva doprava v červenomodré. Rokycan v zelenočerné kombinaci dresů. Výkop měl na starost Marek Bakoš se svým spoluhráčem. Viktoria drží jako první míč na svých kopačkách, ale zatím má k ohrožení branky soupeře hodně daleko. Rokycany pevně drží obranný blok.
     
    Tomáš Hořava zastavil ve finální fázi útok Rokycan, který vedl Pavel Aubrecht. Rokycany se určitě nesmí zastrašit svým slavnějším sokem. Jan Vild bude vykopávat. Rokycany zatím nebyly ohroženy v žádném velkém měřítku, ale tak času na nějaké gólové hody v podání Plzně zbývá ještě až příliš.
     
    3
    Zelenočerní se dostali na půlku soupeře a budou rozehrávat volný přímý kop z hranice poloviny hřiště.
     
    4
    Ondřej Vaněk vyzkoušel Jana Vilda střelou zhruba ze třiceti metrů, ale golman Rokycan byl pohotový. Viktoria bude zahrávat ale první rohový kop tohoto mače. Skončí tato standardní situace brankou?
     
    5
    Egon Vůch se dostal k odraženému balonu po centru na zadní tyč. Viktoria začíná tlačit svého soka, který se ale brání. Utkání přihlíží početná divácká kulisa.
     
    6
    Takhle vypadá sebevědomí ligového hráče, který toho má už poměrně dost za sebou v dresu Viktorie a v bojích o titul. ONDŘEJ VANĚK mohl přihrávat, ale poté, co převzal míč na polovině hřiště to vzal na sebe a ranou do horních pater branky Rokycan nedal šanci Vildovi.
     
    7
    Šest minut trvalo Viktorii než vstřelí první branku zápasu, která samozřejmě lehce nalomí sebevědomí fotbalistů Rokycan. Domácí hráči byli k nespokojenosti Petra Jindřicha v ofsajdu. Z akce zelenobílých nic nebude. Útočník outsidera zápasu byl verdiktem značně rozzlobený.
     
    9
    Jan Vild je určitě zaměstnanějším strážcem branky v úvodní desetminutovce zápasu.
     
    9
    Egon Vůch vybojoval stardardní situaci z dobré pozice pro Viktorii v celkem solidní blízkosti branky Rokycan. Outsider zápasu se musí připravit na těžkou práci.
     
    10
    Centr přistál přímo v náručích Vilda, který neměl problémy se zákrokem. Z následného kontru Rokycan nic nebylo, ačkoliv Petr Bolek nebyl bez práce.
     
    11
    Již podruhé jsou domácí v ofsajdu. Na tento fotbalový zákon si musí dát svěřenci trenéra Aubrechta pozor.
     
    12
    Marek Bakoš je zatím pečlivě hlídán obránci Rokycan. V tom už útok domácích táhl Jindřích, který je výborně atleticky vybaveným hráčem. Rokycany zatím kladou větší odpor svému soupeři než v úterý Senco Doubravka. Nyní bude outsider zápasu zahrávat rohový kop.
     
    13
    Rokycany si nyní nedaly pozor na protiútok soupeře. První varování ještě outsider zápasu přestál. To druhé už ne. EGON VŮCH zůstal osamocený za obranou Rokycan a z této pozice se prostě ligový hráč nemůže netrefit do sítě.
     
    15
    Svěřenci trenéra Pivarníka tak diktují tempo hry, ačkoliv Rokycany se snaží zaměstnávat brankáře Bolka, co to dá. Do vápna Plzně letělo již mnoho centrů, ale šanci s přívlastkem tutová? Té jsme se ještě nedočkali, alespoň, co se týče hry domácích.
     
    16
    Plzeň je stoprocentně lépe vybaveným týmem po fyzické stránce. Jediný, kdo stíhá tempu Viktorie je Petr Jindřich, kterého místní znají z atletických závodů.
     
    17
    Další rána do vazů Rokycan. Standardní situace zatím vycházejí celku trenéra Pivarníka. Nejprve zachránilo Vilda břevno, ale s následnou dorážkou už neměl problémy JAN BARÁNEK. Stoper favorita zápasu tak zvyšuje na 3:0.
     
    18
    Utkání sužuje velké horko. Tohle pro hráče nemusí být zrovna dvakrát příjemné, ale tak jsou to profesionálové.
     
    19
    Stoperská dvojice Hejda – Baránek je zatím důsledná a nepřipustila žádné větší potíže v obraně Plzně. Červenomodří střeží výborně svůj hrad a brankář Bolek zatím neměl moc co na práci.
     
    21
    Rokycany se přihlásily o slovo. Po ose Pavel Aubrecht – Ondřej Král šla akce zelenočerných a po centru na penaltu to mezi diváky pouze zahučelo. Svěřenci trenéra Aubrechta tak stále čekají na branku a míč v síti Bolka. Favorit zápasu zatím svoji jednoznačnou roli potvrzuje a kouč Pivarník může být celkem spokojený s výkonem svého mužstva.
     
    23
    Obrana Rokycan tentokrát neselhala, a navíc se jako poslední dotkl míče jeden z hostů Jan Vild tak bude vykopávat.
     
    24
    Rokycany jsou možná trochu zastrašeny celkem, který se letos bude pokoušet probojovat do Ligy Mistrů. Poprvé byli červenomodří v ofsajdu.
     
    25
    Jak jsem řekl, dnes panuje v Rokycanech velké horko, a tak sudí nechává hráče doplnit energii.
     
    26
    Rozhodčí Houdek zatím nemusel řešit žádné těžké situace, a to je dobře. Na rozdíl od přátelského klání s Doubravkou si Viktoria v první polovině úvodního poločasu nevybojovala pokutový kop.
     
    27
    Egon Vůch patří k nejaktivnějším fotbalistům dnešního mače. Nyní prokázal, že je technicky výborně vytříbeným hráčem a rozhodně má co nabídnout. Patičkou našel záložník Plzně svého kolegu Petrželu ale jeho přizemní střela skončila v náruči Vilda.
     
    29
    A zase zazlobila Plzeň na nervy rokycanským příznivcům. Obrana domácích byla hodně nedůsledná a nechala Milana Petrželu volného ve vápně, načež plzeňský záložník levačkou mířil do levého rohu branky Rokycan, ale přestřelil.
     
    31
    Janu Vildovi zase zahrál nad nervy jeden ze spoluhráčů který tečoval míč do protipohybu brankáře Rokycan, ale strážce svatyně outsidera zápasu "nepřekonal".
     
    32
    Egon Vůch tentokráte nepřihrál vůbec dobře Františku Rajtoralovi nedaleko šestnáctky Rokycan a obránce Plzně se zlobí na svého spoluhráče. Tato myšlenka postrádala přesnost. Filnální fáze útoku svěřenců kouče Pivarníka nyní nebyla nejlepší. V dalším snažení byli fotbalisté v červenomodrém v postavení mimo hru.
     
    34
    Ondřej Vaněk chtěl dát svůj druhý gól v dnešním zápase, ale proti Vildovi neuspěl lobováním. Bude to muset zkusit znovu bývalý záložník Jablonce.
     
    36
    Již dlouho se nedostaly Rokycany k ohrožení branky soupeře a protivník z Plzně má zápase jednoznačně pod kontrolou a nepřipouští žádné velké drama. To platí v 36. minutě tohoto přátelského střetnutí.
     
    37
    Jan Baránek se nyní nedohodl se svým brankářem, ale nakonec byl v defenzivní činnosti úspěšný. Je tady další faul jednoho z Vikotiránů a Plzeň tak bude moci pokračovat v útoku.
     
    37
    Marek Bakoš našel přihrávkou Františka Rajtorala. Ten si sice udělal z obránců Rokycan slalomové branky, ale tak přesný jako Šárka Strachová nebyl.
     
    38
    V první půli patří duo ze zálohy Plzně Vůch – Petržela k tomu nejlepšímu, co dnešní mač nabízí. Domácí zatím nedokázaly dostat Bolka do permanence.
     
    39
    Pavel Aubrecht poznal ruce Lukáše Hejdy. Stoper Viktorie fauloval soupeře, alespoň dle soudu sudího Houdka, ale Rokycany z útoku nic nevytěžily a už opět brání
     
    40
    Tento mač již dlouho postrádá vstřelenou branku a tempo, kterým disponoval v úvodních dvaceti minutách zápasu. Po třech rychlých brankách zatím mistr v červenomodrém nepřidal čtvrtý gól. Ale diváci se i tak dobře baví. Přece jen takové mužstvo, jakým Viktoria Plzeň bezesporu je, to do Rokycan nepřijždí každý den.
     
    42
    Zahraje si také Petr Bolek, který nejenže zatím neinkasoval, ale celkem neměl moc záležitostí, jak předvést své umění. Viktorie mezitím obléhá branku soupeře, ale nedokázala prozatím vstřelit čtvrtý gól. Změní se něco do konce prvního poločasu?
     
    43
    Po rohovém kopu Plzně sklepával Marek Bakoš balon pro svého spoluhráče, ale i tato akce favorita duelu neskončila čtvrtou brankou v síti Vilda.
     
    44
    I bez takových hráčů jako jsou Hubník, Kozáčik, Limberský, Hrošovský, Ďuriš, Kolář Viktoria vede bezpečně 3:0 minutu před koncem úvodní poloviny zápasu a nezdá se, že by tento mač ztratil.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Rozhodčí nenastavil ani minutu a Viktoria tak může být v klidu po první půli, kdy vstřelila tři branky. Rokycan jasně zaostávají za svým sokem, ale to se asi dalo čekat. Plzni pomohl hlavně skvělý nástup do utkání, kdy otupila snahu soupeře o jakýkoliv odpor. Diváci se ale baví a o zábavu a zážitek není v Rokycanech nouze.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:33.
     
    Druhý poločas začíná za malou chvíli. Protagonisté tohoto mače nastupují na hrací plochu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Začala druhá půle. Jako první se dotkly míče Rokycany, ale Viktoria včas zastavila útočné úmysly soupeře. Navíc budou červenomodří zahrávat volný přímý kop.
     
    46
    Přímý kop rozehráli hosté nakrátko a zatím mají v úvodních vteřinách druhé půle míč pevně pod kontrolou.
     
    47
    Rokycany se tlačily do útoku, ale cestu za svým prvním gólem v dnešním střetnutí zastavil praporek sudí.
     
    48
    Domácí brankář zatím nemusel na zem. Viktoria se úvodních třech minutách druhé pětačtyřicetiminutovky nedostala ke střele. Rokycany důsledně brání.
     
    49
    Pokus Jana Holendy nebyl přesný. Byl zblokovaný. Viktoria hraje od druhé půle na dva útočníky, a sice na právě zmiňovaného Holendu a Krmenčíka. Uvidíme, jestli se tento tah trenéra Pivarníka projeví výraznějším způsobem na skóre.
     
    51
    Jan Kovařík dostal hodně prostoru a z hranice dvacet metrů pálil ostrými, ihned z první svou levou nohou, ale míč skončil mimo branku Rokycan. Brankář Kalaš nemusel zasahovat.
     
    51
    S tímhle nebude mít brankář Viktorie problémy a favorit zápasu mže načít další ofenzivní hrátky.
     
    53
    Čihák hledal svého spoluhráče Krmenčíka, ale tento muž stál v ofsajdu. Viktoria to tak bude muset zkusit znovu.
     
    54
    Viktoria je jednoznačně mužstvo, jež si zakládá na ofenzivě. Neumí moc dobře bránit. Ale zatím jsme se za zhruba necelých deset minut druhé půle gólu nedočkali, což platí i po další střele, která nebyla vůbec přesná a postrádala razanci. Její autorem byl Martin Chrien.
     
    56
    Obrovská hrubka v rozehrávce v podání Pavla Grambala, která vyústil ve snadné zakončení MICHALA KRMENČÍKA, který v souboji proti Kalašovi neměl problém poslat míč mimo dosah brankáře Rokycan, a sice přizemní střelou k levé tyči. Viktoria tak vede již 4:0.
     
    59
    Viktoria se tak může uklidnit, ale určitě by dnes chtěla udržet nulu na kontě obdržených branek. Od druhé půle nastoupil záložník Suchan, který byl jedním z nejlepších hráčů v posledním přátelském utkání mistra na Doubravce (9:0) a dnes rozhodně potvrzuje svůj solidní výkon z předchozího mače. Třeba se dokáže i dnes prosadit. Zbývá mu posledních třicet minut.
     
    60
    Jan Holenda, to je muž, který se v úterý branky nedočkal a moc by si přál, aby v boji o základní sestavu uspěl, jenže zatím se nedokázal prosadit a góly, to je to nejdůležitější, čím má útočník disponovat.
     
    62
    Na tento míč Jindřich nedosáhl. Útočník Rokycan dnes nedostal moc přesných balonů od svých spoluhráčů.
     
    63
    Šiman si vypomohl s Čihákem v rozehrávce aneb Takový byl začátek akce Viktorie, která byla přerušena faulem Krmenčíka nedaleko pokutového území.
     
    64
    Snaha Rokycanům vůbec nechybí, ale obrana Plzně je pozorná a soupeře nepouští k ničemu závažnému, co by ohrožovalo plzeňské fanoušky a jejich nervovou soustavu.
     
    65
    Od Vaščáka šel míč do zámezí a Rokycan se tak opět houževnatě brání. Po následném rohu ale dokázaly přežít standardní situaci soupeře bez brankové odezvy.
     
    67
    Hráčům Rokycan jakoby docházely síly. Rozhodčí dává hráčům čas na občerstvení.
     
    69
    Utkání pokračuje. Kalaš rozehrál hodně nepřesně, a tak má míč soupeř z Plzně.
     
    70
    Vukajlovičův centr byl tečovaný hráčem Rokycan na roh, který rozehraje Jan Kopic.
     
    70
    Záložník Viktorie ale ukazuje že mu zatím dnešní utkání moc nesedí. Za pětadvacet minut pobytu na hřišti se nedokázal fotbalově výrazněji prosadit.
     
    71
    Utkání postrádá tempo. Hráči Plzně zřejmě postrádají motivaci a nechtějí dát soupeři co nejvyšší debakl. Asi se na tomto faktu podepisuje velké horko, na které dlouho nebyli fotbalisté zvyklí.
     
    72
    Jan Kalaš v pohodě skryl míč do svých rukou. Poslední fáze zápasu začíná útokem Rokycan.
     
    73
    Malí fanoušci postrádají v sestavě Plzně Daniel Koláře. Právě opora Západočechů hdně chybí hochům z Rokycan.
     
    73
    Tato střela se určitě dala chytat a Kalaš to určitě ví. JAN KOPIC se dokázal gólově zapsat do historie dnešního mače střelou levačkou k levé tyči branky soupeře a Plzeň tak přidává svůj jubilejní pátý gól v tomto střetnutí.
     
    75
    Hned dvaadvacet uchazečů o základní sestavu v boji o evropské poháry přivezl do Rokycan trenér Roman Pivarník a zatím se dokázalo prosadit hned pět různých střelců, což ukazuje na velkou šíři kádru mistra posledních dvou ligových sezon.
     
    77
    Michal Krmenčík chtěl tento fakt změnit po přihrávce Jana Kopice, ale ve vápně nebyl útočník Viktorie úspěšný a o svůj druhý gól v dnešním zápase se bude muset nadále pokoušet.
     
    78
    Tahle střela stála za to! Rozhodně krásný fotbalový moment, kdy JAN HOLENDA prostřelil brankáře Kalaše hezkou střelou z pětadvaceti metrů. Gólman Rokycan neměl šanci a snajpr domácích tak může zapsat svůj první gól v dnešním zápase, který opět potvrzuje šíři kádru mistra posledních dvou ligových sezon.
     
    80
    Poslední desetiminutovka zápasu začala přímým kopem Rokycan, ale Viktoria se v pohodě, bez větších potíží ubránila a už drží míč na svých nohách.
     
    81
    Michal Krmenčík je jedním z nejlepších fotbalistů na pažitu ve druhé půli. Obrana Rokycan ho nyní nechala volného na penaltě, ale muž, který hrál také ligu za DUklu Praha hlavou minul svatyni Jana Kalaše.
     
    82
    Plzeň ještě může přidat nějakou trefu, ale nevypadá to, že minimálně vyrovnala svůj účet z posledního zápasu na Doubravce, kde vstřelila hned devět branek.
     
    83
    Rokycany, to není celek, který může tým kouče Pivarníka pořádně prověřit, ale dnešní zápas alespoň otestuje, jak zapůsobila prozatím letní příprava fotbalisty v červenomodrém.
     
    84
    A máme tady prvního dvougólového střelce dnešního mače a je jím JAN HOLENDA, který si v blízkosti vápna soupeře přehodil míč z pravačky na levačku a vymetl levý roh branky Rokycan. Jan Kalaš neměl sebemenší šanci a tato střela dostala přívlastek nechytatelná.
     
    85
    Obrana Plzně je dnes pozorná a soupeř se nedostal do žádné tutovky, což nezměnil ani další útok Rokycan. Případné čisté konto ve druhém střetnutí po sobě by byla pro Viktorii dobrým plusem v přípravě na ostrý start sezony.
     
    87
    Od tohoto cíle dělí favorita zápasu tři minuty a trenér Pivarník dnes může být spokojen zejména s výkonem Jana Holendy a také jeho kolegy z útoku Michala Krmenčíka.
     
    88
    Jan Kovařík pozdravil brankáře Kalaše střelou silnější levačkou, která skočila těsně před gólmanem Rokycan. Určitě to nebylo nic příjemného pro strážce svatyně domácích.
     
    89
    Utkání pomalu končí. Jan Kopic dokázal vybojovat míč pro Plzeň, ale poté se vyznamenal Kalaš v souboji jeden na jednoho.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Rozhodčí Houdek právě ukončil přátelské střetnutí mezi celky Rokycan a Plzně, které skončilo vítězstvím favorita zápasu v poměru 7:0. Jediným dvougólovým střelce zápasu se stal Jan Holenda. Pro Viktorii to není zrovna nejdůležitější duel v přípravě, ale mistr posledních dvou ligových sezon uspěl také ve svém třetím přátelském klání, a navíc podruhé za sebou neinkasoval. Další utkání čeká Viktoriány 29. června doma proti Vlašimi.
     
    To je z tohoto přenosu vše. Děkuji za pozornost a u finále ženské dvouhry na turnaji WTA v Eastbourne mezi Dominikou Cibulkovou a Karolínou Plíškovou se na vás budu těšit. Do té doby se mějte hezky. (12:21:32)

    Vít Muzikář

    Branky: 6. Vaněk, 13. Vůch, 17. Baránek, 56. Krmenčík, 73. Kopic, 78. Holenda, 84. Holenda


    FC Rokycany: Vild – Procházka, Špic, Grambal, Spěváček – Černý "K", Hereit, Aubrecht Pavel, Aubrecht Lukáš -Jindřich, Král
    Náhradníci: Šafár, Škarda, Skopový, Kopečný, Vaščák, Cibula, Veselý, Kalaš

    FC Viktoria Plzeň: Sestava pro první poločas: Bolek – Rajtoral, Baránek, Hejda, Matějů – Petržela, Vaněk, Hořava, Kučera, Vůch – Bakoš Sestava pro druhý poločas: Šiman – Řezník, Piroch, Čihák, Vukajlovič – Kopic, Chrien, Suchan, Kovařík – Krmenčík, Holenda
    thejrc.org