Portugalsko – Wales 2:0 (kon.)
konec
Portugalsko
2:0 (0:0)
Wales
Středa 06.07.2016, 21:00 • Stade de Lyon, Lyon • Mistrovství Evropy • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany pro dnešní večer vše, přeji dobrou noc a brzy zase na počtenou! (22:55:31)
    Mužem zápasu byl dnes vyhlášen jednoznačně Cristiano Ronaldo.

    Legendární brankář Peter Smeichel také gratuluje Portugalcům k postupu do finále.

     
    Je hotovo, Portugalsko se stává prvním finalistou EURO 2016! Po ospalé první půli vstoupili svěřenci Fernanda Santose do té druhé jako uragán a v rozmezí tří minut se dokázali dvakrát prosadit. Skóre otevřel přesnou hlavičkou Cristiano Ronaldo a o chviličku později ztečoval jeho přízemní projektil do sítě Nani. V závěru už si Portugalci komfortní náskok zkušeně hlídali a nepustili Velšany k většímu tlaku, k několika střelám se sice odhodlal Gareth Bale, to ale bylo ze strany svěřenců Chrise Colemana vše. Velšská pohádka tak končí před branami finále, ve kterém Portugalsko vyzve vítěze zítřejšího semifinále mezi Francií a Německem. I tento přenos vám samozřejmě přineseme, u textového přenosu se na vás bude těšit kolega Vojtěch Tůma!
    Prvním finalistou letošního Eura se stává Portugalsko!

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Z přímého kopu Seleção nezahrozilo a hráči v černých dresech možná naposledy v zápase míří na útočnou polovinu, to už se nám rozběhla poslední minuta nastavení.
     
    90+2
    Hráči v zeleném se prokombinovali až do pokutového území, tam ale celou akci zbytečně překombinovali. Drobný Joe Allen následně hokejovým způsobem povalil k zemi Quaresmu a následovat bude další standardka pro Santosův výběr.
     
    90+1
    Baleova přetažená přihrávka na Sama Vokese skončila v moci vyběhnuvšího Patrícia, portugalští fotbalisté už září úsměvy. O jejich postupu do finále nikdo nepochybuje.
    Cristiano Ronaldo i dnes hraje povedený zápas.

     
    90+1
    Švédský arbitr Erikson nastavil nad rámec základní hrací doby tři minuty!
     
    90
    V prostoru před Hennesseym stáli jen tři hráči v zeleném, k míči se přesto dostal Cristiano Ronaldo. Tomu ovšem příliš nevyšlo zpracování a Wayne Hennessey ukryl balon bezpečně ve své náruči.
     
    89
    Ricardo Quaresma po pravé straně pronikl do pokutového území, Taylor mu ale zůstal viset na zádech a ve skluzu dopravil míč do zámezí. Portugalci však budou zahrávat další roh.
     
    88
    Gareth Bale to přehnal s agresitivou v souboji s Cédricem Soaresem a také velšská hvězda vidí těsně před koncem žlutou kartu.
     
    88
    Chesterův přetažený centr na Vokese si Bruno Alves pohlídal. Poté se k míči ještě dostal střídající Simon Church, jehož centr z pravé strany však portugalská defenzíva dokázala odvrátit.
    Danilo Pereira byl velmi blízko gólu, radost mu však překazil dobrý zákrok Hennesseyho.

     
    87
    Velšanům už se nedaří ani si přesně přihrát, pět minut před koncem se zdá být definitivně rozhodnuto. Portugalce dělí kousíček od postupu do finále!
     
    86
    Na trávník se za rozhodnutého stavu dostává žolík Ricardo Quaresma, jemuž přepustil místo další zkušený borec Nani.
     
    86
    Už to mohlo být nad nebesa jasné! V pokutovém území se zničehonic zjevil Cristiano Ronaldo, který ale udělal zbytečnou kličku navíc, Hennessey ho vytlačil mimo střelecký úhel a CR7 poté pálil do boční sítě!
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Vojtěch Balon

    Branky: 50. Ronaldo (Guerreiro), 53. Nani (Ronaldo)

    Karty:   71. Alves (POR), 72. Ronaldo (POR) – 8. Allen (WAL), 62. Chester (WAL), 88. Bale (WAL)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:12.
    Portugalsko: Patrício – Soares, Alves, Fonte, Guerreiro – Mário, D. Pereira, A. Silva (79. Moutinho) – Sanches (74. A. Gomes) – Nani (86. Quaresma), Ronaldo.
    Náhradníci: Eduardo, A. Lopes – R. Carvalho, Moutinho, Éder, Vieirinha, A. Gomes, R. Silva, Eliseu, Quaresma.

    Wales: Hennessey – Gunter, Chester, Collins (66. Jonathan Williams), A. Williams, Taylor – Allen, Ledley (58. Vokes), A. King – Robson-Kanu (63. Church), Bale.
    Náhradníci: Fôn Williams, D. Ward – G. Williams, D. Edwards, J. Richards, Cotterill, Vokes, Jonathan Williams, Vaughan, Church.

    Rozhodčí: Erikson – Klasenius, Wälnmark (všichni Švédsko)
    ocianews.com