Česko – Mexiko 7:0 (kon.)
konec
Česko
7:0 (5:0)
Mexiko
Neděle 10.07.2016, 11:10 • Barcelona (ESP) • Mistrovství světa lékařských týmů
     
    Děkuji za pozornost a přeji pěkný den! (12:59:15)
     
    Nepřidají. Český tým lékařů vstoupí do mistrovství světa lékařských týmů ve fotbale vítězstvím 7:0 nad Mexikem, jehož základní kámen položil v první půli, kterou vyhrál 5:0. Dvěma góly se ukázal Robert Jůzek, jenž navíc druhou penaltu v utkání neproměnil a připravil se tak o hattrick.

    Obhájci loňského titulu si tak mohou odškrtnout prvního soupeře v cestě za obhajobou, ale je potřeba zůstat nohama na zemi a soustředit se na další utkání. To čeká český tým už zítra od 21 hodin proti Brazílii. Reprízu finále z roku 2014 vám přineseme v podrobné reportáži.
     
    80
    Konec zápasu.
     
    79
    V posledních desítkách vteřin mohou Češi rozehrát přímý kop ze zhruba pětadvaceti metrů. Přidají osmou trefu?
     
    79
    V závěru zápasu se ještě snažili zahrozit také Češi, ale jejich útočná snaha ve vápně ovoce nepřinesla.
     
    78
    Tentokrát se hnalo do zakončení Mexiko, ale jeho kombinace ke gólu nevedla – nepřesný pokus.
     
    77
    Český výběr v tomto duchu pokračuje a šetří čas na polovině hřiště. Hlavně se nenechat rozhodit a zbytečně vykartovat.
     
    75
    Na hřišti nás čeká zřejmě divoký závěr zápasu, ale všechny nervy jsou zbytečné. Hlavně udržet chladnou hlavu, užít si vedení a těšit se na druhý duel s Brazílií.
     
    74
    Na hřišti to začíná vřít. Mexičané končí velkou část osobních soubojů pádem na zem, což se českým hráčům příliš nelíbí.
     
    73
    Česko právě vstřelilo branku!
    To jsem trochu zakřikl. Čechům v tomto případě vyšla postupná kombinace od obrany, na jejímž konci se ocitl TOMÁŠ ENGEL a doklepl míč do odkryté branky – vedeme 7:0!
     
    72
    Český tým pokračuje ve vytváření šancí, ale ani jedna z těch posledních nepatří mezi ty, které by měly výrazně ohrozit mexického brankáře.
     
    70
    Dochází k dalšímu střídání na straně českého týmu. Výrazné změny se dotkly české obrany.
     
    69
    Jeden z českých hráčů se pokusil překvapit střelou z větší vzdálenosti, ale jeho dalekonosný pokus mířil těsně vedle mexické branky.
     
    67
    Autor druhého a třetího českého gólu se tentokrát neprosadil, protože poslal míč pouze do tyče mexické branky!
     
    67
    A na české straně může být opět veseleji! Už podruhé budou Češi rozehrávat penaltu a pokud ji Jůzek promění, dovrší hattrick.
     
    65
    Ze strany se do zakončení prodíral Tomáš Engel, ale svou střelu mezi tři tyče neusměrnil!
     
    64
    Češi se vydali do protiútoku, který ovšem tentokrát nezakončili přesnou střelou. U míče je Mexiko.
     
    62
    Po jednom ze soubojů se na zemi ocitl mexický lékař, ale tak vážně to nevypadalo. I přesto sudí hru přerušil a rozehrávat budou Mexičané.
     
    60
    V 60. minutě dochází na české straně ke střídání gólmanů. Jan Vojáček příliš práce neměl, uvidíme, zda to bude platit i v případě Radovana Žižky.
     
    60
    Česko právě vstřelilo branku!
    Náskok se navíc vzápětí zvýšil. I přes výraznější aktivitu Mexika zakončil povedenou kombinaci urolog MILAN ČERMÁK. Češi tedy vedou už 6:0!
     
    59
    Nutno přiznat, že se scénář hry poněkud obrátil. Oproti první půli jsou výrazně aktivnější Mexičané, zatímco ze hry Čechů se vytratila přesnost. Vinu na tom může nést i pohodlný náskok českého výběru.
     
    57
    Další rohový kop, tentokrát po obranné hlavičce Šedivého. Česká obrana má plné ruce a nohy práce.
     
    56
    I přes sérii standardních situací z rohu hřiště se Mexiku nedaří prosadit gólem. V posledních minutách je ale aktivnějším týmem.
     
    55
    Český soupeř ovšem pokračuje ve své aktivitě a získal další rohový kop.
     
    54
    Mexická defenziva si s tímto míčem dokázala poradit, ale rozjetý brejk zastavil výborný obranný zákrok Čermáka.
     
    53
    Bialek je dnes při chuti. Svým individuálním průnikem na úvodní trefu zápasu nenavázal, ale vybojoval alespoň rohový kop.
     
    51
    Rodící se akci mexického týmu zastavila nepřesná kombinace. U míče je český výběr.
     
    50
    Mexičanům dnes chybí více technických kvalit. Ty zatím hovoří jednoznačně pro český tým, ačkoliv se ve druhé půli hra vyrovnala.
     
    48
    Na hřišti přibývá osobních soubojů. Hraje se převážně ve středu hřiště a sudí mají plnou píšťalku práce.
     
    46
    Stejnou příležitost měl také český výběr, kterému se podařilo rohový kop zakončit, ale Bartošův pokus pokryl mexický brankář.
     
    45
    Český tým se musel tentokrát vracet. Odhodlané Mexiko si vybojovalo další rohový kop, s nímž si česká obrana bez problémů poradila.
     
    44
    Z jejich příležitosti ale tentokrát nezapršelo a následnou akci, kterou zakončil hlavičkou Jůzek, přerušil ofsajd.
     
    43
    Český tým bude zahrávat zajímavou standardní situaci zhruba dvacet metrů od branky!
     
    42
    Češi pokračují ve své aktivitě a snaží se prosadit na útočné polovině hřiště.
     
    41
    Začal druhý poločas.
     
    Opravdu je tomu tak a mně se s radostí konstatuje, že první část vyšla českým lékařům na jedničku. Obhájci světového titulu si ve svém prvním utkání zatím vedou velmi dobře a do druhé půle vstoupí díky dvěma brankám Jůzka a trefám Bialeka, Nedvěda a Kočího s pětigólovým náskokem.
     
    40
    První poločas skončil.
     
    40
    První poločas, hraný na 40 minut, už se pouze dohrává. Další zajímavou akci už zřejmě neuvidíme.
     
    39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Neurolog z Nového Boru ONDŘEJ KOČÍ spustil v hlavách českých lékařů známý song "Pátá". Český záložník si připravil míč před hranicí velkého vápna a parádní umístěnou střelou zvýšil na 5:0!
     
    38
    Herní převaha Čechů nadále pokračuje, ačkoliv i Mexičané se snaží s výsledkem něco udělat. Pohoda a velký náskok jsou ale na českém výběru znát.
     
    36
    V ideálních fotbalových podmínkách tréninkového střediska fotbalové Barcelony jsou čeští lékaři nadále aktivnější a vytváří si šance. Ani jedna však zatím neměla gólové parametry.
     
    34
    Český tým drží pohodlný náskok a už nemusí nikam spěchat. Čeští lékaři si tuto situaci užívají, naopak Mexičané už se zřejmě smířili s úvodní porážkou.
     
    32
    Další příležitost k ohrožení české branky měli opět Mexičané. Ti si dokázali vybojovat rohový kop, ale jeho exekuce jim příliš nevyšla. Vysoký míč totiž skončil v náručí Vojáčka.
     
    30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Chirurg nemocnice v Havlíčkově Brodu se tentokrát nemýlil. ADAM NEDVĚD si nejprve zkrotil centr ze strany a technickou střelou přidal čtvrtý zásah českých lékařů – 4:0!
     
    28
    Vzápětí nechybělo mnoho a mexická síť se mohla rozvlnit počtvrté. V těžké pozici se na hranici malého vápna objevil Adam Nedvěd a svou střelu poslal pouze těsně nad branku.
     
    27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Útočník a ortoped Nemocnice na Bulovce ROBERT JŮZEK se s penaltou nemazal a přesnou trefou k levé tyči přidal třetí český gól – 3:0!
     
    26
    A vzápětí mají další velkou šanci k navýšení náskoku! Jůzek si svou šikovností ve vápně došel pro faul, což znamená jediné – penaltu!
     
    25
    Češi se rozhodit nenechali a nadále pokračují ve své aktivitě. Zatím bez střeleckého efektu.
     
    23
    O chvíli později musel na druhé straně zasahovat Jan Vojáček, jenž si poradil s velmi nebezpečnou střelou ze střední vzdálenosti. První pokus Mexičanů byl velmi zajímavý.
     
    21
    Výborně zahraný protiútok 2 na 1 v podání českého mužstva brankou neskončil. Čechům se sice podařilo akci zakončit, ale proti třetímu zásahu byl jistý brankář Mexika!
     
    20
    Češi se snaží kombinovat a utkání mají zatím pod kontrolou. Dvoubrankové vedení je určitě zasloužené, protože Mexičané na svou první příležitost stále čekají.
     
    18
    Ve druhém utkání české skupiny B se proti sobě postavily celky Irska a Brazílie. Úvodní vítězství 2:0 nakonec slavili možná trochu překvapivě Irové, kteří budou třetím soupeřem Čechů.
     
    17
    Na hřišti jsme se od poslední šance Bolena velké gólové příležitosti nedočkali. Hra se v tomto ohledu uklidnila.
     
    15
    Český tým zahrával z pravé strany rohový kop a míč propadl až na zadní tyč, kde se po něm natahoval Josef Bolen – neúspěšně.
     
    13
    Pokračuje se ve svižném tempu a nebezpečnější jsou nadále Češi. V úvodu zápasu si dokázali vytvořit slibný dvougólový náskok a pracují na jeho navýšení.
     
    10
    Následně byla hra na několik minut přerušena. Ze hřiště odstoupil jeden z mexických brankářů, ale po delším ošetření bude pokračovat. Jen pro ujasnění, na turnaji se střídá hokejovým stylem, aby se do hry dostali všichni.
     
    9
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po necelých čtyřech minutách je na české straně o poznání veseleji! Ortoped ROBERT JŮZEK se nejlépe zorientoval po odražené střele z kraje hřiště a dává českému týmu dvoubrankové vedení – 2:0!
     
    8
    Českému týmu vedoucí branka pomohla a vlila mu čerstvou krev do žil. Uvidíme, jak na tuto situaci zareagují fotbalisté Mexika.
     
    6
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se vzápětí ujímají vedení! Chirurg JAN BIALEK dostal míč krátce za polovinou hřiště a po svém individuálním úniku otevřel skóre zápasu – 1:0!
     
    5
    A po jednom tvrdém setkání se soupeřem se na zemi ocitl jeden z mexických hráčů, kterému museli pomoci na nohy zdravotníci. Při tomto turnaji se v podstatě nemusíte ničeho obávat, protože ať se vám stane cokoliv, výběr doktorů kolem vás je velmi pestrý.
     
    4
    Na šanci čekáme i nadále, ale přibývá osobních soubojů. Celý turnaj samozřejmě probíhá v duchu fair play, ale ani jeden z týmů nedá soupeři nic lacino.
     
    3
    Úvodní minuty zápasu jsou z obou stran opatrné. Obě mužstva se seznamují s hrací plochou a snaží se prosadit postupnou kombinací.
     
    1
    V tréninkovém centru katalánského klubu právě začalo první utkání českého národního celku. Úvodní výkop obstarali Mexičané.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Pozdější začátek zápasu je způsobený protáhnutím úvodního duelu mezi Velkou Británií a Venezuelou, který se odehrál na stejném hřišti. Utkání už by mělo v nejbližších minutách začít.
    Češi se ve skupině B utkají s Mexikem, Brazílií a Irskem

     
    Začátek utkání se trochu opozdil, ale oba týmy už se připravují na start zápasu. Potvrdí Češi roli favorita hned v úvodu turnaje?
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Vojáček, Žižka – Šedivý, Malý, Bolen, Nachtnebl, Barna, Bartoš (C), Čapek, Trejtnar, Teplan – Šindelář, Kočí, Molnar, Bernát, Kysučan, Lukeš, Kolář, Tittelbach, Čermák – Mencl, Juzek, T. Engel, Bialek, Nedvěd. Trenér: Richter.

    Mexiko: Sanchez, Qué – Albavera, Edg. Cruz, Gil, Ortega, Medina, Victoria – Rocha, Jaime, Edu. Cruz, Gonzalez, Agular, Paz, Lazcano – de la Roza, Moreno, Diaz, Rivas, Castaňeda, Bautista..
     
    Jen v krátkosti. Turnaje se zúčastní celkem týmů, které jsou členy Světové lékařské fotbalové federace. Všichni hráči musí mít titul z medicíny a minimální věk pro hráče je pětadvacet let.

    Na konci utkání mají kapitáni zajímavou příležitost, kdy mohou vybrat dva hráče soupeře a položit jim několik odborných otázek, aby došlo k ujištění, že se jedná o lékaře. Pokud by odmítl, jeho tým prohraje kontumačně 0:3.
     
    Cesta za obhajobou začíná, Češi budí respekt

    Ačkoliv není český lékařský tým ve velkém podvědomí fotbalových fanoušků, v posledních letech zažívá výjimečně úspěšné časy. Český národní tým se totiž od roku 2013 dostal třikrát v řadě do finále.

    Nejprve v Maďarsku podlehl Němcům, následně nestačil v brazilském Natalu na domácí reprezentaci a smůlu prolomil na posledním turnaji v Long Beach, odkud si po finálové bitvě s Maďarskem odvezl zllaté medaile.
     
    Všem fanouškům fotbalu přeji příjemné nedělní poledne. Tentokrát budeme sledovat poněkud netradiční fotbalový duel, protože v Barceloně odstartovalo mistrovství světa lékařů ve fotbale a Češi obhajují loňské zlato! V prvním duelu základní skupiny změří síly s Mexikem. Utkání startuje v 10:45.

    Daniel Ryl

    Branky: 6. Bialek, 9. Jůzek, 27. Jůzek (pen.), 30. Nedvěd, 39. Kočí, 60. Čermák, 73. T. Engel


    Česko: Vojáček (60. Žižka) – Šedivý, Malý, Bolen, Nachtnebl, Barna, Bartoš (C), Čapek, Trejtnar, Teplan – Šindelář, Kočí, Molnar, Bernát, Kysučan, Lukeš, Kolář, Tittelbach, Čermák – Mencl, Juzek, T. Engel, Bialek, Nedvěd. Trenér: Richter.
    Mexiko: Sanchez, Qué – Albavera, Edg. Cruz, Gil, Ortega, Medina, Victoria – Rocha, Jaime, Edu. Cruz, Gonzalez, Agular, Paz, Lazcano – de la Roza, Moreno, Diaz, Rivas, Castaňeda, Bautista.
    thejrc.org