Ostrava – Slovácko 1:0 (kon.) | Dzierżoniów – Hr. Králové 1:2 (kon.) | Olomouc – Táborsko 2:1 (kon.)
Plzeň – Düsseldorf 1:1 (kon.) | Tachov – Sokolov 1:1 (kon.) | Mattersburg – Karviná 2:3 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
1:1 (1:0)
Fortuna Düsseldorf
Úterý 12.07.2016, 18:00 • Waldstadion, Westendorf (Rakousko) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Z přátelského utkání českého a německého týmu to bude všechno, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera, na počtenou! (19:54:02)
     
    Dnešní utkání v rakouském Westendorfu tedy skončilo remízou 1:1. Viktoria Plzeň šla do vedení ve 24. minutě, kdy se po individuální akci dokázal prosadit Jan Kopic. Ve druhém poločase ale byl o něco aktivnější Düsseldorf, který tak po zásluze vyrovnal. A to vskutku zajímavým způsobem, branku v poslední minutě totiž vstřelil brankář Lars Unnerstall po rohovém kopu!
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Lars UNNERSTALL - 1:1
     
    90+3
    Düsseldorf právě vstřelil branku!
    A podařilo se to, to je neuvěřitelné! Navíc se dokázal prosadit právě brankář Düsseldorfu LARS UNNERSTALL, který si na parádní centr naběhl a výbornou hlavičkou poslal míč do sítě – druholigový německý tým zásluhou brankáře srovnává na poslední možnou chvíli na 1:1!
     
    90+2
    Do vápna míří i brankář Lars Unnerstall, německý celek se pokusí vyrovnat!
     
    90+2
    A ještě tu máme šanci pro Fortunu, která dokázala na závěr zápasu vybojovat rohový kop!
     
    90+2
    Duman aktivně bojoval s Tomášem Hořavou, jemuž tím značně znepříjemnil rozehrávku. Záložník českého týmu si ale balon nakonec pohlídal.
     
    90+1
    V nastaveném čase měl Emmanuel Iyoha možnost vyrazit do protiútoku, dobře se mu nabízel třeba Ngombo, ale obránci Plzně zabránili hrozícímu nebezpečí.
     
    90
    Milan Petržela a Anderson Licoqui se dostali do křížku a začali se lehce postrkovat, sudí ale rozvášněné kohouty zapískáním uklidnil.
     
    89
    Jakub Hromada ve středu hřiště nevěděl, že má Rittera přilepeného přímo za zády. O míč přišel, ale naštěstí pro Plzeň z toho nic víc nebylo.
     
    89
    Tomáš Hořava byl při přihrávce na Davida Limberského faulován. Rozhodčí nekompromisně zapískal a nabízí Viktorii rozehrávku.
     
    88
    Plzeňští zamířili do protiútoku, který zahájili poklidnou kombinací na útočné polovině. Jerome Kiesewetter to nevydržel a akci zastavil nedovoleným zákrokem.
     
    87
    Akci německého týmu zcela zazdila nepřesná přihrávka, které se dopustil Anderson Licoqui. Jeho spoluhráči se na něj trochu zlobí, ale už s tím nic nezmohou.
     
    87
    Červenomodří se z rozehrávkou z vlastní obrany pochopitelně nikam neženou. Naopak Düsseldorf okamžitě vyráží aktivně napadat.
     
    86
    Slovenský útočník Ďuriš se pokoušel naběhnout pro přihrávku za obranu, ale stopeři Düsseldorfu byli pozorní. Navíc se jednalo o dlouhý pas, který nemohl útočník Viktorie dostihnout.
     
    85
    Na zbytek utkání přichází na hřiště Tomáš Kučera, který nahradí střelce jediné branky Jana Kopice.
     
    84
    Nepodařilo se, na útočné polovině ale zůstala formou autového vhazování. To obstarával Julian Koch, míč prošel až do vápna, ale bránící hráči Plzně byli pozorní.
     
    84
    Fortuna zvládla z této akce vytěžit alespoň rohový kop, z něhož se pokusí ohrozit branku západočeského soupeře.
     
    83
    Viktorie se usadila na útočné polovině, ale po kratší chvíli přišla o míč a Düsseldorf vyrazil do protiútoku. Ten byl však přerušen nepřesnou přihrávkou.
     
    82
    Centr Schmitze zpracovával Ngombo pro spoluhráče, ti na to však nebyli připraveni. O chvíli později se přeci jen o něco ještě snažil Emmanuel Iyoha, obránci už ho ale dokázali uhlídat.
     
    81
    Do konce utkání zbývá necelých deset minut a Düsseldorf se stále snaží najít recept na prolomení plzeňského obranného valu takovým způsobem, aby se mu podařilo vyrovnat. Jeho obrana se tedy více otevírá.
     
    80
    Rychlý protiútok Plzně po pravém křídle vedl Jan Kopic, na poslední chvíli k němu ale přispěchali bránící hráči. Poté se střelec zatím jediné branky snažil pokračovat autem, ale ten se mu vůbec nevydařil.
     
    79
    Michal Ďuriš si nabíhal za soupeřovu obranu na dlouhou přihrávku ze středu pole, nedokázal ale míč dostihnout před vyběhnuvším brankářem.
     
    78
    Z levé strany posílal do vápna centr Jan Kovařík, míč však zatočil jen do náruče pozorného gólmana Larse Unnerstalla.
     
    77
    A další faul, tentokráte se v souboji se stoperem Janem Baránkem provinil Maecky Ngombo. Plzeňští zůstanou u míče.
     
    77
    Emmanuel Iyoha se dopustil útočného faulu, Düsseldorf tedy musel ukončit svoje snažení o založení protiútoku.
     
    76
    Svěřenci trenéra Friedhelma Funkela se nyní musí soustředit na bránění, jelikož viktoriáni kombinují na útočné polovině a chtějí prorazit do akce.
     
    75
    Düsseldorf je v této půli lepším celkem, do pokutového území se snaží hnát jeden centr za druhým. Nyní se mu však rozehrávka nepovedla, pas Iyohy byl nepřesný a Petr Bolek bude vykopávat.
    74. Další dobrá šance pro Düsseldorf
     
    74
    A po něm přišlo velké nebezpečí! Brankáři Viktorie totiž centrovaný míč vypadl z rukavic a při západočeském týmu stáli všichni svatí, že se nikdo z hráčů Düsseldorfu nedostal k zakončení.
     
    73
    Z něj málem přišla dobrá šance, ale balon s přispěním plzeňských fotbalistů skončil nad Bolkovou brankou. Bude z toho tedy klasický roh.
     
    73
    Lukase Schimtze u levé lajny postrčil Milan Petržela. Německý tým tedy bude rozehrávat jakýsi zkrácený rohový kop.
     
    72
    Jan Kovařík poslal do vápna ale až příliš dlouhý centr, žádný z potencionálních adresátů neměl moc velkou šanci ho zachytit. Z akce tedy nebylo nic.
     
    72
    Milan Petržela akci nevyřešil sice úplně ideálně, ale český celek z toho dokázal vytěžit alespoň rohový kop. Zahrozí z něj?
     
    71
    Po delší době jsou v držení míče také hráči Plzně, kteří se pokusí vyrazit do útočné akce.
     
    70
    Nyní už ale k zakončení nemůže dojít, jelikož Kemal Rüzgar se v pokutovém území při souboji provinil nedovoleným zákrokem, což akci Düsseldorfu zastavilo.
     
    70
    Taylan Duman ho bude moci zahrát znovu, jelikož bránící hráči opět odhlavičkovali balon vedle branky.
     
    69
    Fortuna začíná opravdu nepříjemně kousat, po další dobré akci vedené po pravém křídle získala rohový kop.
     
    68
    A další nepříjemný střet, dnešní utkání je poměrně tvrdé, na to, že to je přátelský zápas. Taylan Duman je ale v pohodě a po srážce s Ďurišem bude moci pokračovat.
     
    67
    Jan Baránek byl nepříjemně sražen v souboji s Ngombem. Drží se za kotník a leží na hrací ploše, lékařskou pomoc ale nepotřebuje.
     
    67
    Kiesewetter si při výskoku v pokutovém území ale pomáhal nedovoleným způsobem, čehož si rakouští rozhodčí všimli.
     
    66
    Taylan Duman nyní bude rozehrávat standardní situaci z pravé strany. Ve vápně už se formují spoluhráči.
    65. Skvělá šance hostů
     
    65
    K nadějné hlavičce se po dobrém centru z pravé strany dostal Maecky Ngombo, naštěstí pro Viktorii však hlavičkoval těsně nad branku Petra Bolka!
     
    65
    Düsseldorfští dokázali po zblokovaném centru Dumana vybojovat rohový kop, německý tým aktivně usiluje o vyrovnání.
     
    64
    Dlouhý centr od Jana Baránka si na levém křídle snažil zpracovat Jan Kovařík, ale nakonec neměl moc šancí ho dostihnout.
     
    63
    Dobrá zpráva, před malou chvílí lehce poraněný Madlung se již vrací do hry a bude schopen v utkání pokračovat!
     
    62
    Fortuna Düsseldorf provádí dvojí střídání. Marcela Sobottku nahradí Kemal Rüzgar, Olivera Finka zase Lukas Schmitz.
    62. Velká šance domácích
     
    62
    Michal Ďuriš měl na noze druhou branku Plzně! Slovenský reprezentant se dostal ke střele z otočky, kterou ale Lars Unnerstall zneškodnil výborným zákrokem!
     
    61
    Viktoriáni mířili směr pokutové území Düsseldorfu, ale jakmile se dostali k jeho blízkosti, tak o balon na krátkou dobu přišli. A to bylo rozhodujícím faktorem neúspěchu této akce.
     
    60
    Za potlesku přítomných fanoušků se Madlung zvedl ze hřiště a vypadá to, že po krátkém ošetření by se mohl do hry vrátit. Doufejme tedy, že to nebude nic vážného.
     
    59
    Düsseldorfský Alexander Madlung zůstává ležet na hrací ploše v bolestech, okamžitě jsou k němu tedy přivoláni lékaři a hra je přerušena.
     
    58
    Po něm už ale branku Petra Bolka, ani její okolí, ohrozit nedokázala. Obrana červenomodrých si nyní počínala pozorně.
     
    57
    Nyní druholigový německý celek dokázal vybojovat rohový kop, jelikož centr Kocha do vápna byl zblokovaný.
     
    56
    Düsseldorf je nyní o něco aktivnější a snaží se dobývat pokutové území plzeňské Viktorie. Ta se musí více soustředit na bránění.
     
    54
    Hra je nyní poměrně vyrovnaná. Oba týmy se snaží aktivně útočit, ale nezapomínají ani na obrannou činnost, která zabraňuje většině útočných akcí.
     
    52
    A ten jim nyní Emmanuel Iyoha na oplátku vrátil, můžeme se tedy zpět vrátit k fotbalovému dění na hřišti.
     
    51
    Vlna emocí na hřišti i mimo něj. Na trávníku totiž zůstal ležet po jednom ze zákroků Kiesewetter, sudímu se moc pískat nechtělo, ale nakonech hráči Plzně zakopli férově balon.
     
    50
    Po nařízeném přímém kopu dorazil do vápna centr, který ale hráči Plzně odhlavičkovali. Založili tak protiútok, jenž však skončil nepřesným pasem Ďuriše.
     
    49
    Jan Baránek nyní velice ostrým zákrokem zastavil útočícího Ngomba, za což inkasuje žlutou kartu.
    48. Dobrá šance pro Düsseldorf
     
    48
    Dobrá šance pro Düsseldorf, do vápna pěkný pas obdržel Yildirim, ale jeho střelu z bezprostřední blízkosti dokázal Petr Bolek zachytit!
     
    48
    Tomáš Hořava byl faulován v postupu do útočné akce, červenomodří se tedy posouvají blíže soupeřovy brance.
     
    47
    Viktoria se pouštěla do útočné akce po pravé straně, ale byla zastavena. Bude z toho alespoň autové vhazování na útočné polovině.
     
    46
    Střídání provedla i Fortuna Düsseldorf. Do hry přišli Anderson Lucoqui, Julian Koch,Taylan Duman, Jerome Kiesewetter, Emmanuel Iyoha a Maecky Ngombo. Z trávníku odešli Axel Bellinghausen, Julian Schauerte, Christian Gartner, Marlon Ritter, Özkan Yildirim a Ihlas Bebou.
     
    46
    Viktoriáni posílají na trávník čtveřici nových hráčů, včetně dvojice reprezentantů. Na trávník míří David Limberský, Michal Ďuriš, Jakub Hromada a Milan Petržela. Ze hry odstupují Aleš Matějů, Michael Krmenčík, Daniel Kolář a Patrik Hrošovský.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Omlouváme se za prvotní mylnou informaci, že branku dával Daniel Kolář. Jejím střelcem byl skutečně Jan Kopic, díky němuž tak Viktoria vede.
     
    Z něj už se nic zajímavého nestalo, první poločas je tedy u konce. Viktoria po něm vede nad německým Düsseldorfem 1:0, když zatím jedinou branku vstřelil záložník Jan Kopic po velice povedené individuální akci. Šance byly k vidění na obou stranách, ale další branka už nepadla.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Po nadějném centru Jana Kovaříka se Plzeň k zakončení nedostala, v závěru první části zápasu ale bude kopat ještě rohový kop.
     
    44
    Patrika Hrošovského v postupu do protiútoku zastavil Christian Gartner pouze za cenu faulu, který byl navíc „odměněn“ žlutou kartou.
     
    44
    Po centru Jana Kovaříka se o hlavičku snažil Tomáš Hořava, ale umožněno mu to nebylo.
     
    43
    Radim Řezník rozehrával standardku na útočné polovině a Michael Krmenčík se po ní odhodlal ke kličkované, kterou však nedokázal zakončit. Plzeň z toho alespoň vytěžila rohový kop.
    42. Skvělý zákrok Larse Unnerstalla
     
    42
    Skvělý zákrok Larse Unnerstalla! Na hranici pokutového území se k nadějné střele dostal Daniel Kolář, jeho pokus z voleje ale dokázal německý gólman vytěsnit.
     
    41
    Přihrávka Tomáše Hořavy putovala do prostor, kde stál připravený Radim Řezník. Byli tam ale i bránící hráči, kteří zabránili nebezpečí.
     
    41
    Ten s ní však naložil prachbídně, dlouhý nákop Axela Bellinghausena doskákal jen do náruče brankáře Petra Bolka.
     
    40
    Nyní se ale nedovoleným zákrokem provinili bránící hráči Viktorie, takže se podobná situace nabízí i soupeři z Düsseldorfu.
     
    40
    Michael Krmenčík byl faulován v hlavičkovém souboji ve středu hřiště, Plzeň tedy může v poklidu rozehrávat.
     
    38
    Michael Krmenčík si nabíhal před branku na přihrávku z pravé strany, kterou se mu snažil poslat Jan Kopic. Bránící hráči ji ale dokázali zblokovat tak šikovně, že z toho není ani rohový kop.
     
    37
    Ofsajdová past svěřenců trenéra Romana Pivarníka klapla, akce Düsseldorfu tedy nemohla být založena.
    36. Obrovská šance hostů
     
    36
    Obrovská šance na vyrovnání! Do samostatného úniku se po chybě plzeňských zadáků dostal Christian Gartner, ale brankář Petr Bolek vytáhl velice dobrý zákrok a vyrazil balon do bezpečných prostor.
     
    36
    Kovařík si před hlavičkovým soubojem nedovoleně odstrčil Juliana Schauerteho, což pozornosti sudího neuniklo.
     
    35
    Dlouhý nákop směrem dopředu posílal Marcel Sobottka, to ale asi moc nepočítal s tím, že to spoluhráči nebudou očekávat. Balon tedy doskákal jen k Bolkovi.
     
    34
    Německé mužstvo se pustilo do nebezpečného protiútoku, který byl založen dlouhým křížným pasem na levou stranu. Úspěšně ale neskončil, a to ani zčásti. Obránci Plzně se včas vrátili.
     
    33
    Dlouhý nákop hráčů Düsseldorfu měl doletět k nabíhajícímu Schauerteovi, ale nestalo se tak. Doputoval jen do autu, Fortuna se nyní nemůže dostat dopředu, i když má míč ve své moci.
     
    32
    Tomáš Hořava s Danielem Kolářem založili útočnou akci, kterou po levé straně vedl Kovařík. Jeho centr do vápna byl ale odhlavičkován bránícími fotbalisty.
     
    31
    Ihlas Bebou a Julian Schauerte společně operovali na pravém křídle. A ačkoliv k nim soupeřovi hráči přistupovali velice rychle, nakonec si s tím poradili dobře.
     
    30
    Viktoriáni znovu dobře napadali a donutili soupeře k chybě v rozehrávce, z čehož plyne autové vhazování na polovině hřiště. Ujme se ho Radim Řezník.
     
    30
    Lukáš Hejda se pokusil přihrát nra pravé křídlo Janu Kopicovi, ale vůbec se mu to nepodařilo. Místo ke spoluhráči poslal balon jen k Larsi Unnerstallovi.
     
    29
    Kapitán německého týmu Oliver Fink vybojoval autové vhazování na pravé straně. Po něm se sám dostal k míči a chtěl ve vápně kombinovat s Yildirimem, ale moc dobře se nedomluvili a hrací předmět doputoval jen k brankáři Bolkovi.
     
    28
    Düsseldorf ale nyní podlehl výbornému presinku hráčů Plzně, kteří se tako znovu dostali k balonu aktivním během. V tomto ohledu se jim dnes zatím opravdu daří.
     
    27
    Kovařík ve středu hřiště fauloval Christiana Gartnera, což Fortuně nabízí poklidnou rozehrávku formou standardní situace.
     
    26
    K odraženému míči se za pokutovým územím dostal Radim Řezník, jeho technická rána však zatočila těsně vedle tyče düsseldorfské branky.
     
    26
    Červenomodří vybojovali další rohový kop. Dá se konstatovat, že mírně převzali otěže zápasu a snaží se naplňovat roli favorita duelu.
    24. Jan KOPIC - 1:0
     
    24
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A máme tu úvodní branku, plzeňská Viktoria se v rakouském Westendorfu ujímá vedení 1:0. Pěknou individuální akcí se prezentoval JAN KOPIC, na jejímž konci přišla z hranice šestnáctky nechytatelná rána. Unnerstall se po míči natahoval marně, Plzeň otevřela skóre zápasu.
     
    23
    Tomáš Hořava obdržel přihrávku od Hejdy a měl to i na střelu, k čemuž ho hlasitým pokřikem vyzval i kouč Pivarník. Plzeňský záložník si ale nezpracoval míč dle ideálních představ.
     
    22
    Plzeňští trochu zaspali v obraně a vznikala nebezpečná akce Düsseldorfu. Marlon Ritter se po pasu do vápna ale nedokázal prosadit, jeho následná přihrávka postrádala přesnost a nic z toho nebylo.
     
    21
    Obětí faulu při obranné činnosti se nyní stal Jan Baránek. Pro viktoriány to znamená poklidnou rozehrávku od brankáře Bolka, zatímco ve Westendorfu pokračuje deštivé počasí.
     
    20
    Jan Kovařík na levé straně u praporku ztratil balon a při vehementní snaze ho získat zpět se provinil faulem.
     
    20
    Dlouhý nákop Baránka směrem dopředu zblokoval Alexander Madlung, bude z toho autové vhazování pro český tým.
     
    19
    U míče se opět drželi hráči Düsseldorfu, kteří se pokoušeli něco vymyslet z vlastní obrany. Plzeň jim toho ale moc nedovolila, dobře zapracovala směrem do defenzivy a dokázala tak zabránit nebezpečí.
     
    18
    Centr Bellinghausena na bližší tyč dokázali bránící fotbalisté zblokovat, žádné nebezpečí před brankou Plzně se tedy nekonalo.
     
    17
    Z dalšího protiútoku vybojovala Fortuna rohový kop, pas aktivního Beboua byl totiž zblokovaný.
     
    17
    Vysoká přihrávka Marlona Rittera nebezpečně proskakovala územím před brankářem Bolkem, ani jeden z hráčů Düsseldorfu ale nedokázal zakončit!
     
    16
    Německý tým vybojoval nadějnou standardní situaci, ze které se dá ale očekávat spíše centr do vápna.
     
    16
    Düsseldorf založil rychlý protiútok, který byl velmi nebezpečný. Centr do vápna mířil k Bebouovi, ale na poslední chvíli skluzem odkopl míč Řezník.
     
    15
    A znovu skvěle zahraný roh. Po centru Kovaříka hlavičkoval Lukáš Hejda, míč ale poslal těsně vedle Unnerstallovy branky!
     
    14
    A nyní díky tomu dokázali vybojovat svůj druhý rohový kop. K jeho exekuci už se opět připravuje jeden z nejlepších nahrávačů v české lize – Jan Kovařík.
     
    14
    Hráči druholigového týmu z Německa se často dostávají do problémů přihrávkami do obrany a k brankáři. Plzeňané si toho včas všimli a aktivním napadáním soupeři odebírají balon z moci.
     
    13
    Centr Krmenčíka z pravého křídla byl zblokovaný, bude z toho ale jen autové vhazování.
     
    12
    Alexander Madlung rozehrával akci svého týmu, nedokázal však najít ideálního adresáta přihrávky na útočné polovině. Poté už Düsseldorfští ztratili míč ze své moci.
     
    11
    Nyní se Plzeňští dostali na dostřel pokutového území, centr do vápna přiletěl z pravé strany, ale k zakončení nedošlo.
     
    11
    Hrošovský nyní ve středu hřiště přihrával Kovaříkovi, který byl ale tísněný hned několika protihráči. Rozhodl se tedy vrátit míč do obrany a útočnou akci raději nezaložil.
     
    10
    Düsseldorf rozehrál roh nakrátko, po následném pokusu o centr ale hlavičkovali jen hráči Viktorie Plzeň. Nebezpečí bylo tedy zažehnáno.
     
    9
    Ihlas Bebou se po pravé straně řítil do nadějné akce, z níž ale nakonec německý tým vytěžil rohový kop. Míč před soupeřem odkopl do autu Matějů.
     
    8
    Özkan Yildirim se dostal pod velký tlak při forčekingu hráčů Plzně, který byl nyní opravdu skvěle provedený, a chyboval ztrátou míče. Viktoria ale nedokázala tuto chybu soupeře potrestat.
     
    7
    A byla z toho velká šance! Centr Jana Kovaříka po neúspěšné hlavičce Hejdy dopadl k Janu Kopicovi, který osamocený v pokutovém území ale napálil jen bránící hráče Düsseldorfu.
     
    7
    Tomáš Hořava velice dobře vedl akci po pravé straně, ze které nakonec červenomodří vytěžili první rohový kop v utkání.
     
    6
    Přihrávku před pokutové území si ale Daniel Kolář nedokázal zpracovat, k míči mu přeci jen krok chyběl. Balon má tedy k dispozici obránce Julian Schauerte.
     
    5
    Hráči Viktorie nyní vyrazili napadat i rozehrávajícího gólmana Larse Unnerstalla, kterého tak donutili k chybě. Díky tomu se dostanou k akci.
     
    5
    Radim Řezník si při bránění soupeře krátce za polovinou hřiště počínal nedovoleně, obětí se stal Marcel Sobottka.
     
    4
    Dlouhý nákop ze středu hřiště obstarával Tomáš Hořava, balon ale přeletěl hlavy všech potencionálních adresátů a doputoval až k brankáři Düsseldorfu.
     
    4
    Robin Bormuth ale nedokázal zachytit přihrávku na pravé křídlo, tudíž celé útočné snažení druholigového týmu z Německa přišlo vniveč.
     
    3
    Plzeňští hráči se při dalším napadání provinili faulem. Viníkem byl Daniel Kolář, rozehrávky se tedy ujme Düsseldorf.
     
    3
    A další neúspěch Beboua, nyní ale z důvodu ofsajdového postavení. Západočeský celek tedy bude v poklidu rozehrávat.
     
    2
    Ihlas Bebou to nyní pocítil na vlastní kůži, když ho při snaze o založení útočné akce zastavil Jan Kovařík.
     
    2
    Ten se ale také nedokázal prosadit, přesto se o pár vteřin později dostal k míči a začíná s ním kombinovat na vlastní polovině. Viktoriáni se snaží aktivně napadat.
     
    1
    Plzeňané se jako první pokusili pustit do útočné akce, ta ale byla zhacena nepřesnou kombinací na útočné polovině. Dopředu jde tedy i německý celek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Přítomní fanoušci ještě zapálili pyrotechniku, část hřiště tedy zavalil dým. Výkop, kterého se ujme Plzeň, by to ale oddálit nemělo.
     
    Hráči obou týmů už nastoupili na hrací plochu. Viktoriáni budou hrát v klasické červenomodré kombinaci, Fortuna Düsseldorf nastoupí v bílých dresech.
     
    Utkání na rakouském Waldstadionu ve Westendorfu za několik málo minut začne. Viktoria do své branky nasazuje náhradníka Petra Bolka, Kozáčik zůstává pouze na střídačce. Düsseldorf se rozhodl nasadit Larse Unnerstalla, který ještě nedávno působil v Schalke.
     
    Náhradníci:

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik, Šiman – Hubník, Limberský, Hromada, Kučera, Petržela, Rajtoral, Suchan, Bakoš, Ďuriš, Holenda.

    Fortuna Düsseldorf: Wiesner, Rensing – Koch, Akpoguma, Kiesewetter, Bodzek, Schmitz, Iyoha, Ngombo, Rüzgar, Duman, Lucoqui, Majić.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Bolek – Řezník, Hejda, Baránek, Matějů – Hrošovský, Hořava – Kopic, Kolář (C), Kovařík – Krmenčík.

    Fortuna Düsseldorf: Unnerstall – Schauerte, Fink (C), Yildirim, Ritter, Bellinghausen, Gartner, Sobottka, Bormuth, Bebou, Madlung.
     
    Nominace Plzně na soustředění ve Westendorfu
    Brankáři: Matúš Kozáčik, Petr Bolek, Jakub Šiman.

    Obránci: Jan Baránek, Lukáš Hejda, Roman Hubník, David Limberský, Aleš Matějů, Radim Řezník.

    Záložníci: Tomáš Hořava, Jakub Hromada, Patrik Hrošovský, Daniel Kolář, Jan Kopic, Jan Kovařík, Tomáš Kučera, Milan Petržela, František Rajtoral, Jan Suchan.

    Útočníci: Marek Bakoš, Michal Ďuriš, Michael Krmenčík, Jan Holenda.
     
    Reprezentanti v akci
    Velice pravděpodobné je, že dnes v akci uvidíme i hráče, kteří ještě před nedávnem byli ve Francii. Trojice Hubník – Limberský – Kolář hájila barvy České republiky, Hrošovský – Kozáčik – Ďuriš zase bojovali za Slovensko. Roman Pivarník se v rozhovoru vyjádřil, že by byl rád, kdyby odehráli alespoň jeden poločas.
     
    Fortuna Düsseldorf
    V loňském ročníku obsadil tento druholigový německý celek v 2. bundeslize čtrnácté místo. Ve 34 odehraných zápasech vybojoval celkem 35 bodů, což mu tak tak stačilo na udržení ligové příslušnosti. Přitom Fortuna v sezoně 2012/2013 ještě působila v nejvyšší soutěži.

    Členem kádru Düsseldorfu aktuálně není žádný český ani slovenský hráč, jak ale informovaly oficiální stránky plzeňské Viktorie, v minulosti zde dříve působili třeba Martin Latka, Petr Rada, Pavel Chaloupka či Martin Čupr.
     
    Dosavadní přáteláky Plzně
    Český mistr prozatím proklouzává přípravou na sezonu 2016/2017 bez jediné porážky, ani jednou se ale neutkal s papírově silnějším soupeřem. Na úvod si v rámci akce Kopeme za fotbal poradil s Kozolupami 18:3, posléze s divizní Doubravkou 9:0 a s Rokycany 7:0.

    Následovala trojice utkání s druholigovými týmy – 5:3 s Vlašimí, 2:0 se Sokolovem a naposledy remíza 4:4 s Ústím nad Labem. Tam už se dle trenérových slov hodně projevila únava viktoriánů.
    Viktoriáni pro letošní soustředění vybrali rakouský Westendorf

     
    Krásný večer dámy a pánové, zdravím Vás u sledování textového přenosu přátelského utkání mezi FC Viktorií Plzeň a Fortunou Düsseldorf. Zápas se odehraje v rakouském Westendorfu, kde jsou oba celky na soustředění.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Michal Belšán

    Branky: 24. Kopic – 90+3. Unnerstall

    Karty:   49. Baránek (PLZ) – 44. Gartner (DSF)


    FC Viktoria Plzeň: Bolek – Řezník, Hejda, Baránek, Matějů (46. Limberský) – Hrošovský (46. Hromada), Hořava – Kopic (85. Kučera), Kolář (C) (46. Petržela), Kovařík – Krmenčík (46. Ďuriš).
    Náhradníci: Kozáčik, Šiman – Hubník, Limberský, Hromada, Kučera, Petržela, Rajtoral, Suchan, Bakoš, Ďuriš, Holenda.

    Fortuna Düsseldorf: Unnerstall – Schauerte (46. Koch), Bormuth, Madlung, Bellinghausen (46. Lucoqui) – Gartner (46. Duman), Sobottka (62. Schmitz)– Bebou (46. Iyoha), Yildirim (46. Ngombo), Ritter (46. Kiesewetter) – Fink (C) (62. Rüzgar).
    Náhradníci: Wiesner, Rensing – Koch, Akpoguma, Kiesewetter, Bodzek, Schmitz, Iyoha, Ngombo, Rüzgar, Duman, Lucoqui, Majić.
    thejrc.org