Ostrava – Slovácko 1:0 (kon.) | Dzierżoniów – Hr. Králové 1:2 (kon.) | Olomouc – Táborsko 2:1 (kon.)
Plzeň – Düsseldorf 1:1 (kon.) | Tachov – Sokolov 1:1 (kon.) | Mattersburg – Karviná 2:3 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
1:1 (1:0)
Fortuna Düsseldorf
Úterý 12.07.2016, 18:00 • Waldstadion, Westendorf (Rakousko) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Z přátelského utkání českého a německého týmu to bude všechno, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera, na počtenou! (19:54:02)
     
    Dnešní utkání v rakouském Westendorfu tedy skončilo remízou 1:1. Viktoria Plzeň šla do vedení ve 24. minutě, kdy se po individuální akci dokázal prosadit Jan Kopic. Ve druhém poločase ale byl o něco aktivnější Düsseldorf, který tak po zásluze vyrovnal. A to vskutku zajímavým způsobem, branku v poslední minutě totiž vstřelil brankář Lars Unnerstall po rohovém kopu!
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Lars UNNERSTALL - 1:1
     
    90+3
    Düsseldorf právě vstřelil branku!
    A podařilo se to, to je neuvěřitelné! Navíc se dokázal prosadit právě brankář Düsseldorfu LARS UNNERSTALL, který si na parádní centr naběhl a výbornou hlavičkou poslal míč do sítě – druholigový německý tým zásluhou brankáře srovnává na poslední možnou chvíli na 1:1!
     
    90+2
    Do vápna míří i brankář Lars Unnerstall, německý celek se pokusí vyrovnat!
     
    90+2
    A ještě tu máme šanci pro Fortunu, která dokázala na závěr zápasu vybojovat rohový kop!
     
    90+2
    Duman aktivně bojoval s Tomášem Hořavou, jemuž tím značně znepříjemnil rozehrávku. Záložník českého týmu si ale balon nakonec pohlídal.
     
    90+1
    V nastaveném čase měl Emmanuel Iyoha možnost vyrazit do protiútoku, dobře se mu nabízel třeba Ngombo, ale obránci Plzně zabránili hrozícímu nebezpečí.
     
    90
    Milan Petržela a Anderson Licoqui se dostali do křížku a začali se lehce postrkovat, sudí ale rozvášněné kohouty zapískáním uklidnil.
     
    89
    Jakub Hromada ve středu hřiště nevěděl, že má Rittera přilepeného přímo za zády. O míč přišel, ale naštěstí pro Plzeň z toho nic víc nebylo.
     
    89
    Tomáš Hořava byl při přihrávce na Davida Limberského faulován. Rozhodčí nekompromisně zapískal a nabízí Viktorii rozehrávku.
     
    88
    Plzeňští zamířili do protiútoku, který zahájili poklidnou kombinací na útočné polovině. Jerome Kiesewetter to nevydržel a akci zastavil nedovoleným zákrokem.
     
    87
    Akci německého týmu zcela zazdila nepřesná přihrávka, které se dopustil Anderson Licoqui. Jeho spoluhráči se na něj trochu zlobí, ale už s tím nic nezmohou.
     
    87
    Červenomodří se z rozehrávkou z vlastní obrany pochopitelně nikam neženou. Naopak Düsseldorf okamžitě vyráží aktivně napadat.
     
    86
    Slovenský útočník Ďuriš se pokoušel naběhnout pro přihrávku za obranu, ale stopeři Düsseldorfu byli pozorní. Navíc se jednalo o dlouhý pas, který nemohl útočník Viktorie dostihnout.
     
    85
    Na zbytek utkání přichází na hřiště Tomáš Kučera, který nahradí střelce jediné branky Jana Kopice.
     
    84
    Nepodařilo se, na útočné polovině ale zůstala formou autového vhazování. To obstarával Julian Koch, míč prošel až do vápna, ale bránící hráči Plzně byli pozorní.

    Michal Belšán

    Branky: 24. Kopic – 90+3. Unnerstall

    Karty:   49. Baránek (PLZ) – 44. Gartner (DSF)


    FC Viktoria Plzeň: Bolek – Řezník, Hejda, Baránek, Matějů (46. Limberský) – Hrošovský (46. Hromada), Hořava – Kopic (85. Kučera), Kolář (C) (46. Petržela), Kovařík – Krmenčík (46. Ďuriš).
    Náhradníci: Kozáčik, Šiman – Hubník, Limberský, Hromada, Kučera, Petržela, Rajtoral, Suchan, Bakoš, Ďuriš, Holenda.

    Fortuna Düsseldorf: Unnerstall – Schauerte (46. Koch), Bormuth, Madlung, Bellinghausen (46. Lucoqui) – Gartner (46. Duman), Sobottka (62. Schmitz)– Bebou (46. Iyoha), Yildirim (46. Ngombo), Ritter (46. Kiesewetter) – Fink (C) (62. Rüzgar).
    Náhradníci: Wiesner, Rensing – Koch, Akpoguma, Kiesewetter, Bodzek, Schmitz, Iyoha, Ngombo, Rüzgar, Duman, Lucoqui, Majić.
    ocianews.com