Chemnitzer – Bohemians 1905 2:1 (kon.) | FK Krasnodar – Dukla Praha 0:0 (kon.) | Příbram – Irák 0:0 (zruš.)
Zlín – Ostrava 1:1 (kon.) | Brno – Skalica 1:2 (kon.) | Kaiserslautern – Příbram 3:0 (kon.)
Plzeň – Başakşehir 1:0 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
1:0 (0:0)
Istanbul Başakşehir FK
Pátek 15.07.2016, 18:15 • Waldstadion, Westendorf (Rakousko) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších zápasů. (20:14:10)
     
    V dalším přípravném utkání se Plzeň raduje z vítězství, ke kterému dopomohla nepřesná malá domů jednoho z obránců. Tu dokázal střelou podél gólmana potrestat Michael Krmenčík, jenž se jako jediný zapsat do kolonky střelců. V prvním poločase byla výrazně lepší Plzeň, ovšem druhý poločas byl daleko vyrovnanější. Suma sumárum se dá duel sečíst jako hodně bojovný. Oba trenéři si ze zápasu jistě odnášejí hodně informací, na kterých budou chtít zapracovat.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Jeden z hostujících obránců se snažil odkopnou balon, ale našel na velkém vápně Michala Ďuriše, jehož technická střela skončila v rukavicích brankáře.
     
    90+2
    Rohový kop rozehrála Viktoria na krátko, míč následně putoval až k obráncům, kteří budou volit další rozehrávku.
     
    90
    Normální hrací doba je již minulostí a uvidíme, co se "upeče" v nastavení. Na Plzni je již vidět, že nikam spěchat nebude.
     
    88
    Jsme v samotném závěru, kdy Viktoria kombinuje na polovině tureckého celku. Ovšem útočným faulem si pomohl Michael Krmenčík.
     
    87
    Hostující útoční se dostal do ofsajdové pasti, takže se k balonu vrátila Plzeň a konkrétněji Matúš Kozáčik.
    86. Michael KRMENČÍK - 1:0
     
    86
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Obrovská hrubice jednoho z obránců hostujícího celku, který nezvládl "malou domů". Tu zachytil MICHAEL KRMENČÍK, jehož zakončení podél brankáře končí v síti.
     
    85
    Centr z přímého kopu vyboxoval Matúš Kozáčik na roh. Ovšem hosté nezahrozili ani z rohového kopu, jelikož míč sebral ze vzduchu bránící hráč.
     
    84
    Tureckému celku schází hlavně pohyb, a tak si pomáhá dlouhými nákopy do stran. Ten další s pomocí faulu zastavil Aleš Matějů, Viktoria bude čelit dalšímu nebezpečí.
     
    82
    Başakşehir se dostal ke kombinaci na polovině Plzně, ale ta donutila soupeře k přihrávce zpátky k obránců. Defenziva Viktorie zatím funguje na jedničku.
     
    81
    Je tu další přímý kop pro domácí hráče, ovšem centrovaný míč našel v pokutovém území jen bránící hráč.
     
    80
    Rozeběhla se nám poslední desetiminutovka zápasu. Uvidíme, zda jeden z týmů dokáže vsítit branku. Blíže k tomu měla Plzeň, ale Lukáš Hejda v obrovské šanci selhal.
     
    77
    Hostující brankář dostal těžkou přihrávku, kterou zpracovával kolenem, balon mu sice uskočil, ale skluzem jej poslal do zámezí.
     
    76
    Aleš Matějů se musel rychle vracet, protože rychlé nohy ukázal jeden ze soupeřů. Ovšem plzeňský hráč vytáhl pěkný obranný zákrok.
     
    74
    Na levé straně se s balonem rozběhl Michael Krmenčík, jenž po tvrdém ataku o něj přišel. Hostující hráč ukázal, že umí hrát pořádně od podlahy, ovšem jeho zákrok byl opravdu čistý.
     
    71
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Daniel Kolář, přichází Michael Krmenčík.
     
    70
    Jan Baránek pěkným pasem našel rozběhnutého Milana Petrželu, který se dostal až k velkému vápnu, kde pokazil lehkou přihrávku na spoluhráče.
     
    68
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Patrik Hrošovský, přichází Tomáš Kučera.
     
    67
    Postupem času se ve druhém poločase dostává Viktoria více do hry. Ovšem soupeř zatím velmi dobře brání prostor před pokutovým územím.
    65. Obrovská šance Lukáše Hejdy
     
    65
    Po standardní situaci se na zadní tyči zjevil Lukáš Hejda, který spálil první velkou příležitost. Obránce Plzně měl na hlavičku dost času, ovšem poslal ji trestuhodně jen nad bránu.
     
    63
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Radim Řezník, přichází Jan Kopic.
     
    62
    Duel je spíše bojovný a odehrává se nejvíce kolem středového kruhu. V prvním poločase byla lepší Viktoria, ale ve druhém je o něco aktivnější Başakşehir.
     
    61
    Hostující tým vymyslel dlouhý nákop na útočníka, ten ovšem na balon nedosáhl, a tak si pro něj doběhl Matúš Kozáčik.
     
    60
    Milan Petržela hledal kolmou přihrávkou Michala Ďuriše. Ten byl sice rozběhnutý, ale zastavil ho jeden ze stoperů.
     
    58
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází David Limberský, přichází Radim Řezník.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Roman Hubník, přichází Lukáš Hejda.
     
    56
    Dlouhý nákop jednoho z domácích hráčů končí v náručí tureckého gólmana. Opět se potvrzuje, že Viktoria nezachytila nástup do druhého poločasu.
     
    55
    Ve hře se objevuje stále více nedovolených zákroků, hra se hodně kouskuje, což škodí hlavně tempu utkání.
     
    54
    Do pokutového území se s balonem vydal Patrik Hrošovský, jenž neprošel přes soupeře a navíc si míč ukopl do zámezí, budeme svědky odkopu od turecké branky.
     
    54
    Pro přihrávku i pro faul si došel Milan Petržela, jenž vybojoval pro Plzeň faul u půlící čáry.
     
    53
    Patrik Hrošovský nezachytil začátek druhého poločasu, opět předvedl nepřesnou přihrávku, kterou zachytil soupeř. Ovšem rozvíjející se útok soupeře zastavil Roman Hubník.
     
    51
    Başakşehir je zatím častěji u míče, ovšem nachází se s ním především na vlastní polovině hřiště. Jeden ze stoperů vymyslel dlouhý nákop na levou stranu, který s končil v autu.
     
    50
    Plzeň se ve druhém poločase zatím nedostala do stejného tempa jako v první pětačtyřicetiminutovce. Další balon ve středu hrací plochy ztratil Patrik Hrošovský, jenž místo přihrávky volil individuální postup.
     
    49
    Hostující tým nikam nespěchá a sledujeme jeho kombinaci na vlastní polovině. Viktoria velmi dobře vytáhla napadání, což přináší soupeři problémy.
     
    47
    Patrik Hrošovský ztratil balon na hranici velkého vápna v pozici posledního hráče. Ovšem Başakşehir toho nedokázal využít, protože dlouho kombinoval. O zakončení se pokusil až Mehmet Batdal, jehož pokus byl zablokovaný.
     
    46
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jan Kovařík, přichází Aleš Matějů.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Tomáš Hořava, přichází Jakub Hromada.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Marek Bakoš, přichází Michal Ďuriš.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V prvním poločase byla aktivnější Plzeň, která byla více u balonu a dostávala se také více k zakončení. Ovšem většina domácích střel byla z velké dálky. Başakşehir se více méně v první pětačtyřicetiminutovce bránil a uvidíme, co nám oba celky předvedou v druhé části.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Vypadá to, že první poločas se dohraje za nerozhodného stavu. V kombinaci je nyní domácí tým, který si přihrává na vlastní polovině hrací plochy.
     
    43
    Turecký tým opět dobrým pohybem přerušil útok českého celku. Kombinace Istanbulu začne od brankáře.
    41. Hlavička Marka Bakoše po pěkné kombinaci Koláře a Petržely
     
    41
    Milan Petržela si narazil dvakrát balon s Danielem Kolářem, který následně centrem našel hlavu Marka Bakoše. Ovšem zakončení slovenského brankáře mířilo pouze vedle brány.
     
    40
    Jan Baránek si naskočil na záda soupeře, a tak hlavní sudí píská faul českého obránce. Istanbul bude opět rozehrávat z klidné pozice.
     
    39
    Jan Kovařík pošle do hry další balon z přímého kopu. Záložník českého týmu přihrával jen na krátko. Další útok povede útok přes Milana Petrželu, jenž nezvládl odcentrovat.
     
    38
    David Limberský dostal balon přes celou šířku hrací plochy a pokusil se o zakončení z velké dálky, ale jeho pokus šel jen mimo prostor tří tyčí.
     
    36
    Plzeň mohla zahrozit z rohového kopu, ale v hlavičkovém souboji si faulem pomohl Roman Hubník. Zkušený obránce po faulu zakončil, ale jeho hlavička z malého vápna zamířil jen nad branku.
     
    35
    První poločas se blíží ke konci a my jsme zatím neviděli žádnou velkou šanci. Utkání se odehrává spíše ve středu hřiště.
     
    33
    Hlavami se srazili Jan Baránek a Mehmet Batdal. Hůře dopadl hráč tureckého celku, který potřebuje lékařskou pomoc. Naopak český obránce vstal sám a zdá se, že je v pořádku.
     
    32
    Balon proti noze dostal Francisco Lima Da Silva, jehož pokus byl velmi nepřesný a šel jen vedle branky, kterou hájí Matúš Kozáčik.
     
    31
    Pěkná pas za obranu dostal Edin Visca, který si ovšem nepohlídal ofsajdovou linii, a tak vyletěn vzhůru praporek pomezního sudího.
     
    30
    Budeme svědky dalšího nebezpečí pro branku Viktorie, když u postranní čáry byl faulován Edin Visca. Ovšem následný centr odvrátil jeden z bránících hráčů.
     
    29
    Vypadalo to, že Başakşehir předvede rychlý protiútok, ale David Limberský soupeře přibrzdil, a tak se Plzeň stihla vrátit za balon.
     
    28
    Turecký tým si vybojoval standardní situaci, když si pro faul zkušeně došel Francisco Lima Da Silva. Přímý kop byl rozehrán centrem, ale pomezní sudí viděl ofsajd.
     
    27
    Na pravé straně se neustále nabízí Milan Petržela, který zkoušel kolmou přihrávku do pokutového území, tam se míč ale zmocnil Ufuk Ceylan.
     
    26
    V dosavadním průběhu zápasu je očividně lepším týmem Plzeň, která má více balon na kopačkách.
     
    25
    Po odražený míč si došel Roman Hubník, jenž nic nevymýšlel a vyslal střelu z první. Zakončení českého reprezentanta z velké dálky, ale postrádalo více přesnosti.
     
    24
    Da Silva se spoluhráčům neustále nabízí, ale hráči Viktorie ho dobře hlídají. Po několika přihrávkách tureckého celku se k míči vrací český tým.
     
    23
    Istanbul vyzkoušel dlouhý nákop na pravou stranu, kde byl hrdinou okamžiku David Limberský, jenž si soupeře dobře pohlídal.
     
    22
    Na pravou stranu hrací plochy dostal míč Milan Petržela, jemuž nešel žádný ze spoluhráčů pomoci, a tak český záložník o balon přišel.
     
    20
    Petrik Hrošovský zachytil přihrávku soupeře, ale počínal si moc zbrkle, jelikož talentovaný hráč balon ihned odevzdal.
     
    19
    K přímému kopu se postavil Jan Kovařík, jehož rána letěla asi metr od pravé tyče hostující branky. Ufuk Ceylan vzduchem plachtil, ale nakonec zasahovat nemusel.
     
    18
    Marek Bakoš dostal nyní hodně naloženo od Alexandrua Epureanua, což znamená přímý kop z dobré pozice. Uvidíme, co Viktoria vymyslí.
     
    17
    Roman Hubník dostal těžkou přihrávku od Patrika Hrošovského, a tak přišel jen odkop do místě, kde kralují stopeři tureckého celku.
     
    16
    Na pravé straně byl rozběhnutý Milan Petržela, který také dostal přihrávku. Ovšem jeho centr sebral ze vzduchu jeden ze stoperů.
     
    15
    Dlouhý pas dostal do pokutového území Daniel Kolář, který ale nestihl zakončit, jelikož ho výborně dostoupil jeden z bránících hráčů.
     
    15
    Emre Belözoglu již zamířil za postranní čáru, díky čemuž se opět můžeme věnovat fotbalu. K balonu se opět dostali hráči Plzně, kteří zahájili kombinaci na polovině soupeře.
     
    13
    Na zeleném pažitu zůstal ležet hostující kapitán, který utrpěl tržnou ránu v obličeji, a tak na hrací plochu spěchá lékařský tým Başakşehiru.
     
    12
    Hra se otáčí před druhou z branek, kde se jeden z hostů dostal do pokutového území a měl dost času na zpracování. Jenže nejlepší moment pro zakončení prováhal, a tak se stihl vrátit David Limberský.
     
    11
    Hostující tým si nedostal ani k pokutovému území Plzně, a tak je na tahu právě český celek. Přes obránce se dral Marek Bakoš, ale slovenskému forvardovi vzal zakončení od nohy jeden ze stoperů.
     
    10
    Başakşehir se nikam zatím nežene a místo kombinace dopředu volí přihrávku na brankáře. Uvidíme, co turecký tým z dalšího útoku vytěží.
     
    8
    První nebezpečnější útok předvedl i Başakşehir, který končí rohovým kopem. Centr od rohového praporku zamířil jen na hlavu Romana Hubníka, který poslal míč do bezpečné vzdálenosti.
     
    8
    Plzeňský brankář dlouho čekal, kdo se mu z obránců nabídne na krátkou přihrávku. Ovšem ani jeden ze zadáku neměl prostor ke krátké nahrávce, a tak slovenský brankář zvolil jen nákop.
     
    6
    Rohový kop byl rozehrán na první tyč, kde hlavičkoval jen nad branku Jan Baránek. Hostující brankář tedy mohl zůstat klidným.
     
    6
    O další zakončení z dobrých pětadvaceti metrů se pokusil Patrik Hrošovský, jehož pokus byl sražený na další rohový kop.
     
    5
    První faul si připisují také hráči Plzně konkrétně se o něj postaral Milan Petržela. Turecký tým již rozehrál, ale přišla nepřesná nahrávka, a tak bude vhazovat Plzeň.
     
    4
    U půlící čáry byl faulován Daniel Kolář, který si dal před balon výborně tělo, a tak bude Viktoria rozehrávat z klidné pozice.
     
    3
    Na levé straně se pokoušel projít přes Františka Rajtorala Francisco Lima Da Silva, ale plzeňský krajní obránce včas zasáhl.
     
    2
    Viktoria Plzeň nastoupila k dnešnímu duelu v bílých dresech a hostující Başakşehir zvolil černou sadu dresů.
    1. Zakončení Davida Limberského z první minuty
     
    1
    Hned v první minutě registrujeme zakončení Davida Limberského, jehož pokus gólman vyrazil na první roh zápasu. Ovšem po centru od rohového praporku se dalšího zakončení nedočkáme.
     
    1
    Hlavní sudí dal pokyn k zahájení zápasu, jako první se míše dotkl Marek Bakoš.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů teprve nyní přicházejí na zelený pažit, utkání za pár minut bude zahájené. Uvidíme, kterému z celků se bude dařit více.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Rajtoral, Hubník, Baránek, Limberský – Petržela, Hrošovský, Hořava, Kolář, Kovařík – Bakoš.
    Náhradníci: Bolek, Šiman – Hejda, Matějů, Řezník, Hromada, Kopic, Kučera, Suchan, Ďuriš, Krmenčík, Holenda.

    Istanbul Başakşehir FK: Ceylan – Ayhan, Öztorun, Belözoglu, Epureanu, Visca, Da Costa, Batdal, Da Silva, Tekdemir, Ucar..
     
    Los třetího předkola Evropské ligy

    Dnes ve 13 hodin proběhl také los třetího předkola Evropské ligy, v němž byl také dnešní soupeř Plzně. Turecký Istanbul Başakşehir narazí v této části na chorvatskou Rijeku.
     
    Los třetího předkola Ligy mistrů

    Dnes ve 12 hodin proběhl los Ligy mistrů, který Plzni přisoudil jednoho ze dvou možných soupeřů. Potencionálním soupeři je ázerbájdžánským Karabachem, či lucemburským Dudelange.
     
    FC Viktoria Plzeň

    Viktoria je mistrem České republiky a je nasazená do třetího předkola Ligy mistrů do části mistrovských týmů, což Plzni dává velkou šanci na postup do hlavní části nejprestižnější evropské soutěže. V uplynulé sezóně se stal nejlepším střelcem týmu ze západu Čech Michal Ďuriš, který poslal balon do branky šestnáctkrát.

    Plzeň v přípravě

    Západočeši v právě probíhající sezóně odehráli již šest utkání a zatím nepoznali hořkost porážky. Plzeň dokázala čtyřikrát zvítězit a dvakrát remizovat. V úvodu si Viktoria k přátelským zápasů pozvala slabší soupeře, ale v posledním duelu odehrála zápas proti německému Düsseldorfu. Dlouho to vypadalo, že Plzeň zápas vyhraje, ale v nastavení padla vyrovnávací branka. Na generálku před hlavní sezónou si Viktoria pozvala Lokomotiv Moskva, duel se odehraje 19. července.

    Poslední tři zápasy

    Plzeň – Düsseldorf 1:1
    Plzeň – Ústí nad Labem 4:4
    Plzeň – Sokolov 2:0
     
    Istanbul Başakşehir FK

    Turecký tým se v loňské sezóně umístil na čtvrtém místě turecké Superligy, čímž se kvalifikoval do třetího předkola Evropské ligy. Nejlepším střelcem čtvrtého týmu Superligy se stal záložník z Bosny a Hercegoviny Edin Visca, jenž vsítil sedmnáct branek.

    Başakşehir v přípravě

    Pro Istanbul je utkání s Plzní prvním přípravným utkání na soustředění v Rakousku. Başakşehir do utkání nastoupí z plné zátěže a na kempu u našich jižních sousedů čekají tři zápasy.

    15.7. Plzeň – Başakşehir
    16.7. Jihlava – Başakşehir
    19.7. Karlsruhe – Başakşehir
     
    Přeji vám příjemný páteční podvečer, který patří přátelskému utkání. V něm budeme sledovat FC Viktoria Plzeň a Istanbul Başakşehir FK.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Michal Luxa

    Branky: 86. Krmenčík


    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Rajtoral, Hubník (C)(58. Hejda), Baránek, Limberský (58. Řezník) – Petržela, Hrošovský (68. Kučera), Hořava (46. Hromada), Kolář (71. Krmenčík), Kovařík (46. Matějů) – Bakoš (46. Ďuriš).
    Náhradníci: Bolek, Šiman – Hejda, Matějů, Řezník, Hromada, Kopic, Kučera, Suchan, Ďuriš, Krmenčík, Holenda.

    Istanbul Başakşehir FK: Ceylan – Ayhan, Öztorun, Belözoglu (C), Epureanu, Visca, Da Costa, Batdal, Da Silva, Tekdemir, Ucar.
    thejrc.org