Chemnitzer – Bohemians 1905 2:1 (kon.) | FK Krasnodar – Dukla Praha 0:0 (kon.) | Příbram – Irák 0:0 (zruš.)
Zlín – Ostrava 1:1 (kon.) | Brno – Skalica 1:2 (kon.) | Kaiserslautern – Příbram 3:0 (kon.)
Plzeň – Başakşehir 1:0 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
1:0 (0:0)
Istanbul Başakşehir FK
Pátek 15.07.2016, 18:15 • Waldstadion, Westendorf (Rakousko) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších zápasů. (20:14:10)
     
    V dalším přípravném utkání se Plzeň raduje z vítězství, ke kterému dopomohla nepřesná malá domů jednoho z obránců. Tu dokázal střelou podél gólmana potrestat Michael Krmenčík, jenž se jako jediný zapsat do kolonky střelců. V prvním poločase byla výrazně lepší Plzeň, ovšem druhý poločas byl daleko vyrovnanější. Suma sumárum se dá duel sečíst jako hodně bojovný. Oba trenéři si ze zápasu jistě odnášejí hodně informací, na kterých budou chtít zapracovat.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Jeden z hostujících obránců se snažil odkopnou balon, ale našel na velkém vápně Michala Ďuriše, jehož technická střela skončila v rukavicích brankáře.
     
    90+2
    Rohový kop rozehrála Viktoria na krátko, míč následně putoval až k obráncům, kteří budou volit další rozehrávku.
     
    90
    Normální hrací doba je již minulostí a uvidíme, co se "upeče" v nastavení. Na Plzni je již vidět, že nikam spěchat nebude.
     
    88
    Jsme v samotném závěru, kdy Viktoria kombinuje na polovině tureckého celku. Ovšem útočným faulem si pomohl Michael Krmenčík.
     
    87
    Hostující útoční se dostal do ofsajdové pasti, takže se k balonu vrátila Plzeň a konkrétněji Matúš Kozáčik.
    86. Michael KRMENČÍK - 1:0
     
    86
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Obrovská hrubice jednoho z obránců hostujícího celku, který nezvládl "malou domů". Tu zachytil MICHAEL KRMENČÍK, jehož zakončení podél brankáře končí v síti.
     
    85
    Centr z přímého kopu vyboxoval Matúš Kozáčik na roh. Ovšem hosté nezahrozili ani z rohového kopu, jelikož míč sebral ze vzduchu bránící hráč.
     
    84
    Tureckému celku schází hlavně pohyb, a tak si pomáhá dlouhými nákopy do stran. Ten další s pomocí faulu zastavil Aleš Matějů, Viktoria bude čelit dalšímu nebezpečí.
     
    82
    Başakşehir se dostal ke kombinaci na polovině Plzně, ale ta donutila soupeře k přihrávce zpátky k obránců. Defenziva Viktorie zatím funguje na jedničku.
     
    81
    Je tu další přímý kop pro domácí hráče, ovšem centrovaný míč našel v pokutovém území jen bránící hráč.
     
    80
    Rozeběhla se nám poslední desetiminutovka zápasu. Uvidíme, zda jeden z týmů dokáže vsítit branku. Blíže k tomu měla Plzeň, ale Lukáš Hejda v obrovské šanci selhal.
     
    77
    Hostující brankář dostal těžkou přihrávku, kterou zpracovával kolenem, balon mu sice uskočil, ale skluzem jej poslal do zámezí.
     
    76
    Aleš Matějů se musel rychle vracet, protože rychlé nohy ukázal jeden ze soupeřů. Ovšem plzeňský hráč vytáhl pěkný obranný zákrok.
     
    74
    Na levé straně se s balonem rozběhl Michael Krmenčík, jenž po tvrdém ataku o něj přišel. Hostující hráč ukázal, že umí hrát pořádně od podlahy, ovšem jeho zákrok byl opravdu čistý.

    Michal Luxa

    Branky: 86. Krmenčík


    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Rajtoral, Hubník (C)(58. Hejda), Baránek, Limberský (58. Řezník) – Petržela, Hrošovský (68. Kučera), Hořava (46. Hromada), Kolář (71. Krmenčík), Kovařík (46. Matějů) – Bakoš (46. Ďuriš).
    Náhradníci: Bolek, Šiman – Hejda, Matějů, Řezník, Hromada, Kopic, Kučera, Suchan, Ďuriš, Krmenčík, Holenda.

    Istanbul Başakşehir FK: Ceylan – Ayhan, Öztorun, Belözoglu (C), Epureanu, Visca, Da Costa, Batdal, Da Silva, Tekdemir, Ucar.
    thejrc.org