Chemnitzer – Bohemians 1905 2:1 (kon.) | FK Krasnodar – Dukla Praha 0:0 (kon.) | Příbram – Irák 0:0 (zruš.)
Zlín – Ostrava 1:1 (kon.) | Brno – Skalica 1:2 (kon.) | Kaiserslautern – Příbram 3:0 (kon.)
Plzeň – Başakşehir 1:0 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
1:2 (0:0)
MFK Skalica
Pátek 15.07.2016, 17:05 • Tuřany • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    FC Zbrojovka Brno nepotvrdil roli papírového favorita a na hřišti v Tuřanech podlehl druholigovému slovenskému celku MFK Skalica 1:2. První půle přitom byla v režii domácích, kteří disponovali územní převahou a více se dostávali do zakončení. Po změně stran se ale obraz hry změnil, Skalica odskočila na rozdíl dvou gólů a Brnu se v samotném závěru podařilo pouze snížit na konečných 1:2. (18:47:47)
     
    90+1
    Konec zápasu.
    90+1. - 1:2
     
    90+1
    Brno právě vstřelilo branku!
    Odpověď na otázku z předchozího příspěvku přichází záhy! Tečku za dnešním utkáním udělala střela z přímého volného kopu, která zamířila přesně do pravého horního rohu brány.
     
    90
    Velice šikovně se před koncem zápasu domácí prokombinovali do vápna a po zásahu obránce zahrávali roh. Centrovaný míč byl odvrácen před vápno, kde došlo k faulu. Dočká se Zbrojovka alespoň čestné branky?
     
    87
    Nařízený přímý volný kop ovšem nebyl rozehrán nejlépe a Zbrojovka se ubránila.
     
    86
    Domácí se teď navíc provinili faulem a čeká nás standardka v podání MFK Skalica.
     
    85
    Brňané běhají za míčem sem a tam, hráči Skalice ho totiž vůbec nepouštějí ze svých kopaček a kombinují takřka po celé travnaté ploše.
     
    82
    Hosté měli možnost rozehrát standardní situaci ze střední vzdálenosti, ale neprovedli ji podle svých představ. Tedy pokud kopnutí míče daleko za branku z důvodu ušetření několika vteřin nezamýšleli.
     
    80
    Ofenzivní tažení týmu ležícího jen několik kilometrů od českých hranic bylo zastaveno pro ofsajd. Zbrojovka tak ze své poloviny bude moci rozehrát nepřímý volný kop.
     
    78
    Skaličtí zkušeně drží balon daleko od své svatyně a kombinační souhrou na polovině svých protivníků šetří cenné vteřiny.
     
    75
    Další útok Zbrojovky. Tak že by se brněnský celek osmělil? Ovšem ani prudký centr zleva brankáři hostujícího týmu nenadělal žádné starosti. Čas Brňanů se začíná velmi rychle krátit, když do závěrečného hvizdu zbývá zhruba čtvrthodina.
     
    73
    Moravané mohli spřádat své útočné plány až nyní, jejich výpad byl kousek od levého rohu vápna zastaven v rozporu s pravidly a centrovaný balon ze standardní situace se pak objevil v rukavicích pozorného strážce svatyně Skalice.
     
    72
    A ono tomu tak opravdu je, protože po nepovedeném přechodu přes půlící čáru se balonu zmocnili hráči Skalice a neváhali se zakončením, kterému nicméně scházela potřebná přesnost.
     
    71
    Hráči Zbrojovky mají balon ve své moci a vyměňují si přihrávky na vlastní polovině hrací plochy. Střed hřiště se pro ně v tuto chvíli zdá být neprostupný.
     
    68
    Domácím se přeci jen podařilo dostat do zakončení, ale nebylo to nic žhavého. Autor střely se po přihrávce do vápna sice objevil ve velice výhodné pozici, ovšem jeho slabý pokus brankáři Skalice žádné vrásky na čele nepřidal.
     
    66
    Zbrojovka se s nepříznivým průběhem snaží něco udělat, ale kvůli zkonsolidované defenzivě Skalice nemá moc šancí se prosadit.
    62. - 0:2
     
    62
    Skalica právě vstřelila branku!
    Po změně stran se hostující celek prezentuje zlepšenou hrou, kterou korunuje svým druhým vstřeleným gólem. Jeden z útočících hráčů si uvnitř pokutového území naskočil na nadýchaný centr z rohového kopu a balon poslal k pravé tyči. Veselý sice ke své brankové konstrukci hbitě skočil, na hrací předmět ale nedosáhl.

    Lukáš Jasoněk

    Branky:


    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:4.
    FC Zbrojovka Brno: Veselý – Hyčka, Šural, Kijanskas, Lutonský – Buchta, Lacko – Litsingi – Vávra, Řezníček, Štohanzl
    Náhradníci: Floder – Frelih, Weber, Škoda, Přichystal, Rybička, Brigan

    MFK Skalica:
    thejrc.org