Česko – Švédsko 2:1 (4:1 po pen.)
po penal. (4:1)
Česko
2:1 (1:1)
Švédsko
Sobota 16.07.2016, 14:50 • Tréninkové centrum FC Barcelona, Barcelona (ESP) • Mistrovství světa lékařských týmů • Finále
     
    V penaltovém rozstřelu zvítězil tým Česko.
    Češi obhajují zlaté medaile a o výhře 2:1 nad Švédskem rozhodli v penaltovém rozstřelu, v němž dal rozhodující trefu LADISLAV ŠINDELÁŘ.
     
    37
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tentokrát už čeští lékaři svou fotbalovou pevnost neuhájili. První hlavičku skórujícího hráče ještě Vojáček zneškodnil, ale proti následné dorážce už byl bezmocný – 1:1.
     
    20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Když to nešlo naší aktivitou, pomohli k tomu Švédové. Trestuhodnou chybu stopera totiž dokázal potrestat střelou do středu branky PAVEL MENCL a nálada na české straně je o poznání veselejší – 1:0!

    Daniel Ryl

    Branky: 20. Mencl, rozh. pen. Šindelář – 37. ?

    Karty:   31. Mencl (CZE) – 27. ? (SWE)


    Česko: Vojáček, Žižka – Šedivý, Bolen, Nachtnebl, Barna, Bartoš, Čapek, Trejtnar, Teplan – Šindelář, Kočí, Molnar, Bernát, Kysučan, Kolář, Čermák, Tittelbach – Mencl, Jůzek, T. Engel, Bialek, Nedvěd.
    Švédsko: Olsson, Eyderbrandt – Brandt, Kia, Christensen, Svedberg, Bogefors, Gutterstam – Jerrhag, Vikström, Pettersson, Edvardsson, Willmer, Persson, Collryd – Torres, Forffait, Westrberg, Ghazvinian, Roztius.
    thejrc.org