Alaškert – Dinamo Tbilisi 1:1 (kon.) | FK Liepāja – Salzburg 0:2 (kon.) | APOEL – New Saints 3:0 (kon.)
Šeriff Tiraspol – Beer Ševa 0:0 (kon.) | Seinäjoki – BATE 2:2 (kon.) | Kodaň – Crusaders 6:0 (kon.)
CZ Bělehrad – Valletta 2:1 (kon.) | Legia – Zrinjski Mostar 2:0 (kon.) | Mladost Podgorica – Ludogorec 0:3 (kon.)
konec
SJK Seinäjoki
2:2 (1:2)
BATE Borisov
Úterý 19.07.2016, 19:00 • OmaSP Stadion, Seinäjoki • Liga mistrů (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek dne! (20:57:44)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 3:6. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:9.
     
    Je dobojováno! BATE Borisov si po remíze 2:2 na půdě SJK Seinäjoki zajišťuje postup do 3. předkola Ligy mistrů. Běloruský celek postupuje díky vítězství 2:0 na domácí půdě! I v dnešním utkání se BATE dlouho hnalo za výhrou. Už po čtvrthodině hry otevřel skóre Karnickij. O další čtvrthodinu později přidal druhou branku Rios! Jiskřičku naděje pro finský celek vykřesal před přestávkou Ngueukam. Domácí diváci začali slavit po hodině hry, protože Riski po pěkné přihrávce vyrovnal. BATE už si ve zbytku utkání pohlídalo výsledek a zaslouženě postupuje.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    V závěru utkání se nám se střelami roztrhl pytel! Obránce Pikk podnikl výlet do útoku, navedl si míč na pravačku a dělovkou z ostrého úhlu poslal míč nad břevno.
     
    90+1
    Rahimi se ujal exekuce přímého kopu z ostrého úhlu. Centr střídajícího fotbalisty směřoval na vzdálenější tyč, ale ke smůle domácích fotbalistů byl příliš dlouhý.
     
    90
    Stašević se tentokrát ocitl v roli přihrávajícího hráče, když kolmou přihrávkou našel Ivaniće, jež našetřil cenné vteřinky u rohového praporku a poté míč odevzdal domácím.
     
    89
    Stašević je hladový po gólu a nyní se sám zkusil prodrat do pokutového území. Na jeho hranici však narazil na připraveného obránce a o míč přišel.
     
    88
    Kendyš krásnou přihrávkou na levou stranu našel Maxima Volodka, který se otočil kolem obránce, ale následnou přihrávkou do pokutového území našel jen hráče v černém dresu.
     
    87
    Po delší době se ozval také Borisov! Před branku Aksaly přilétl prudký přízemní centr, po kterém se ve skluzu natahoval Gordejčuk. Střídajícímu hráči chyběl malý kousek.
     
    86
    Střídání v týmu BATE Borisov: ze hřiště odchází Rodijonov, přichází M. Volodko.
     
    85
    Další útočnou snahu domácího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího, ofsajd. Riski se sice diví, ale opravdu se o několik kroků zapomněl.
     
    84
    Rahimi si nepotykal se zpracováním míče, i když měl kolem sebe spoustu volného prostoru. Hosté znovu odkopli míč daleko od vlastní šestnáctky. Domácí začínají nanovo.
     
    83
    BATE už se jen brání a odkopává míče na polovinu soupeře. Na běloruskou obranu se v posledních minutách valí jedna černá lavina za druhou. Hosté stále odolávají.
     
    82
    Rahimi se prezentoval střeleckým pokusem. Střídající fotbalista domácích si připravil míč na střelu, ale slabou ránou daroval míč do rukavic Veremka.
     
    81
    Kane vyslal prudký centr do pokutového území. Na míč si sbíhal Riski, ale před ním v krkolomné pozici odkopl balón do bezpečí Gajdučik.
     
    80
    Stašević přišel o míč u pravé postranní čáry. Rychle se však vrátil a zastavil unikajícího soupeře za cenu nedovoleného zákroku. Domácí budou rozehrávat.
     
    79
    Rodijonov si narazil míč s Ivanićem, který nepočítal s tím, že dlouhá přihrávka projde kolem obránců a nestačil se rozběhnout. Domácí celek ustál nepříjemně vyhlížející akci.
     
    78
    Méité rozhazuje rukama a žene své spoluhráče do útoku. Sám však poté nepřesnou přihrávkou pokazil kombinaci domácího celku. BATE dohrává zápas s přehledem.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 44. Ngueukam (Hradecky), 61. Riski (Hurme) – 15. Karnickij (Rios), 29. Rios (Karnickij)

    Karty:   4. Méité (SJK)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 3:6. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:9.
    SJK Seinäjoki: Aksalu (C) – Hurme, Aalto, Méité, Tahvanainen (46. Kane) – Hetemaj, Laaksonen – Hradecky (76. Ahde), Ngueukam, Vasara (60. Rahimi) – Riski
    Náhradníci: Koponen, Kane, Dorman, Klinga, Rahimi, Ahde, Sarajärvi

    BATE Borisov: Veremko – Žavnerčik, Gajdučik, Poljakov, Pikk – A. Volodko (55. Ivanić), Kendyš – Rios (69. Gordejčuk), Karnickij, Staševič – Rodijonov (C) (86. M. Volodko)
    Náhradníci: Soroko, Jablonski, Ivanić, Mozolevski, M. Volodko, Gordejčuk, Gvilija

    Rozhodčí: Dankert – Pickel, Rohde (všichni Německo)
    12.07.2016
    BATE - Seinäjoki 2:0

    Branky: 32. Kendyš (Stasevič), 68. Rodijonov (Stasevič)

    Karty:   42. Rodijonov (BAT) – 87. Hurme (SJK)

    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 12:1. Střely mimo: 10:1. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:10.
    thejrc.org