Tisková konference FK Teplice (kon.)
konec
Tisková konference FK Teplice

Středa 20.07.2016, 13:00Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.
     
    Vítejte u přenosu z předsezónní tiskové konference FK Teplice. V uplynulém ročníku se tým umístil na 12. místě tabulky SYNOT ligy a pro nadcházející sezónu bude mít rozhodně větší ambice.

    Po sezóně došlo k výměně na trenérském postu, kouče Davida Vavrušku nahradil Daniel Šmejkal. Teplice startují sezónu 29.7. na hřišti Dukly Praha, ve 2. kole pak doma přivítají Spartu Praha.

    Tiskové konference se bude účastnit předseda představenstva FK Teplice Ing. Pavel Šedlbauer, ředitel FK Teplice Ing. Petr Hynek a hlavní trenér A mužstva FK Teplice Daniel Šmejkal.
     
    Tisková konference FK Teplice právě začala.
     
    Úvodní slovo si bere Ing. Pavel Šedlbauer:

    "Na nastávající sezónu máme pokrytý a vyrovnaný rozpočet, ale hledáme nadále generálního sponzora. Mám na mysli generálního partnera FAČR a tedy první ligy, protože část sponzoringu z FAČR jde také do klubů. Jsme velmi nespokojeni s loňskou sezónou a jejím výsledkem, kdy jsme hráli o záchranu téměř až do posledního kola. Není to ale moje výčitka vůči předchozímu trenérovi Vavruškovi. Měli jsme nějaký projekt, který se kvůli různým okolnostem nepodařilo realizovat. Nakonec jsme se rozhodli vyměnit sportovní vedení klubu a sáhli k výměně sportovního manažera Skýpaly a trenéra Vavrušky. Rozhodli jsme se poté pro nového trenéra Šmejkala. Pro něj se bude jednat o premiéru v roli hlavního trenéra v nejvyšší soutěži."
     
    Nyní mají prostor k dotazům přítomni novináři.
     
    Kdo nahradí dosavadního sportovního manažera Skýpalu?

    Šedlbauer: "Máme určité představy a líbí se nám také varianta, kdy sportovní vedení klubu je v kompetenci hlavního trenéra."
     
    Chtěl by být trenér Šmejkal současně i sportovním manažerem?

    Šmejkal: "V první řadě se chci věnovat trénování, další funkce by byla samozřejmě náročnější na čas. Ale byla by to zajímavá pozice."
     
    Dotaz na ambice Teplic?

    Šedlbauer: "Chceme budovat tým tak, aby měl kvalitu na umístění pro pohárové pozice. Chceme být v tabulce výše a do pohárů se dostat."
     
    Dotaz na posílení a změny v kádru.

    Ředitel Hynek: "Přišel Červenka a na hostování Hrubý. Ještě řešíme dvě pozice. Jinak pohyb v kádru nebyl tak velký jako v zimě. Na ukončení smlouvy jsme se dohodli s Dimitrovskim a na hostování odešli tři mladí hráči Strada, Novotný a Richter. Po skončení smlouvy odešel také Kapolongo. Z hostování se vrátili Dressler a Urma."
     
    Pavel Šedlbauer hovoří o instalaci nové velkoplošné obrazovky.

    "Předchozí obrazovka již dosloužila a tato bude o mnoho lepší. Chceme, aby diváci zažili na našem stadionu určitý komfort a chceme patřit k nejlepším stadionům v ČR."

    Ředitel klubu Hynek: "Nová obrazovka byla již nutností. Také je důležitou součástí pro naše partnery a zlepšení propagace, i jako lepší zážitek pro diváky během zápasu."
     
    Petr Hynek: "Také jsme vyměnili trávník. Nový roste a vypadá dobře a ještě máme čtrnáct dní na dodělání detailů na hřišti."
     
    Na stadionu byly nainstalovány již nové turnikety.

    Petr Hynek: "Hned v prvním domácím zápasem nás čeká Sparta, takže snad turnikety zatížíme (úsměv). Nainstalovali jsme dvanáct turniketů, v sektoru pro hosty turniket nebude. Stadion otevřeme před zápasem dříve, aby se diváci stihli včas odbavit."
     
    Daniel Šmejkal o síle týmu.

    "Chceme být úspěšní a být výše v tabulce, než v uplynulém ročníku. Tým máme kvalitní a jde o to, aby to ukázali na hřišti. Mužstvo v přípravném období pracovalo výborně, ale jedna věc je příprava a druhá ostré zápasy. Snad to přetavíme v dobré výsledky."
     
    Teplice také čeká těžký los – na úvod Dukla, Sparta, Slavia, Boleslav.

    Trenér Šmejkal: "Los jsme sledovali a je těžký, ale soustředíme se sami na sebe. Příští pátek začínáme na Dukle a na to soustředíme nyní nejvíce."
     
    Trenér Šmejkal pokračuje: "Příprava byla úspěšná, ještě nás čeká příprava v Chomutově proti Sokolovu. Snad se dobře připravíme a do ligy vstoupíme dobře."
     
    Pavel Šedlbauer ještě o ligovém losu:

    "Pokud by s těžkým losem v úvodu ligy přišly nějaké neúspěchy, je potřeba, aby to nemělo vliv na psychiku do dalších kol. Snad úvod ligy "přežijeme", nasbíráme nějaké body a budeme hrát dobře."

    Petr Hynek: "Los neřeším, musíme hrát se všemi soupeři. A v minulé sezóně jsme s těmi těžkými soupeři hráli i lépe, než proti těm papírově slabším. Věřím, že tým bude dobře připraven."
     
    Ředitel Hynek hodnotí letní přípravu.

    "V přípravě zas tolik nejde o výsledky, neřeším, zda jsme dali dva nebo pět gólů. Chceme hrát určitým herním stylem, upravili jsme systém odměn pro hráče a chceme, aby byli motivovaní. Z hráčů cítím odhodlání."
     
    Dotaz na kondičního trenéra, dnes velmi oblíbená tréninková pozice.

    Šmejkal: "Kondiční trenéři jsou dnes specialisté a když se to dá všechno dohromady, tak samozřejmě to má pozitivní vliv na trénink, i trenérovi to trochu uvolní ruce a mám nad vším přehled."
     
    Dotaz na to, zda by se mohl vrátit do Teplic Aidin Mahmutovič.

    Ředitel Hynek: "Mahmutovič tématem nebyl. Před časem řekl, že tady nechce být a chce odejít kamkoli. Tím je to vyřešené."
     
    Tisková konference FK Teplice právě skončila. (13:39:25)

    Martin Pešout

    thejrc.org