Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.) | Tisková konference MFK OKD Karviná (kon.)
Tisková konference FC Vysočina Jihlava (kon.) | Tisková konference FK Dukla Praha (kon.)
Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.)
konec
Tisková konference FC Zbrojovka Brno

Středa 27.07.2016, 16:00Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce, díky za pozornost. (16:54:41)
     
    Bartoněk: Odchody – Halouska jde do Znojma, Frelih se dolaďuje – jeho vrácení na Balkán, o Janoščinovi a Třinci jste už slyšeli, Rybička je Znojmo. Řezníček prodloužil smlouvu o jeden rok. Štrombach jde do Prostějova.
     
    Habanec: Máme trojici hráčů, kteří budou v Brně plnit roli kapitána – Zavadil, Polák, Řezníček – v tomto pořadí.
     
    Habanec: Nejde opomenout, že Slavie udržela Škodu a přivedla van Kessela, z tohoto pohledu jde tedy ze Slavie respekt, určitě jde ale jen o respekt a ne o strach. Standartní situace mají také velice dobré, na to si musíme dát pozor. V posledních dnech dopilujeme to, co chceme na Slavii hrát.
     
    Bartoněk: Koncepce je taková, že dvě třetiny hráčů musí vzejít z vlastní linie.
     
    Bartoněk: My máme prioritu v tom, aby se do áčka posunul Růsek a ne abych sháněl nového Litsingiho.
     
    Bartoněk: Podařilo se realizovat obměnu kádru v mantinelech rozumné únosnosti i ze strany šéftrenéra. Já jsem si uvědomil až dnes, že je to pět hráčů. Jestli jsme už někdy takové léto měli nebo neměli, v tom se nechci pitvat, prověří nás sezóna.
     
    Habanec: Budu hrozně rád, když se Lacko s Polákem uzdravili. Po personální stránce mi nejvyšší splnil všechna má dosavadní přání a jsem rád, že ta spolupráce je takto úzká.
     
    Habanec: "Nechci být alibista, proto říkám, že v první polovině tabulky bychom letos měli skončit."
     
    Habanec: Mezi přípravou Slavie a Zbrojovky byl samozřejmě velký rozdíl i kvůli pohárovým zápasům našeho soupeře. Pro nás je ten zápas nesmírně atraktivní, nedělní večerní čas bude atraktivní i pro fanoušky, doufáme, že těch sedm tisíc na Srbské bude."
     
    Bartoněk: Stránka pohledu fanoušků a partnerů je pro nás samozřejmě také důležitá. Často slyším, že bodujeme ale půlku zápasu se na hru nedá dívat. Pro mě je důležité, aby se na náš fotbal i dalo dívat.
     
    Habanec: "V následujícím červnu bychom rádi viděli tým stabilizovaný. Pro klub šesté a desáté místo není rozdíl, ačkoli to tak veřejnost může brát."
     
    "Jsme teprve ve startovací fázi, chceme tvořit a více držet balon, proto i více riskujeme," odpovídá na dotaz jednoho z novinářů Svatopluk Habanec. "Nebude to žádný hurá systém 2-5-3."
     
    "Na Kaprunu jsme si v posledních dvaceti minutách trochu pošramotili pohled na soustředění jako celek, i tak s tím ale můžeme pracovat do do prvního zápasu."
     
    "Číslo jedna v brance je Melichárek. Každý post máme zdvojený, jediný zádrhel máme na pozici Matúše Lacka, Honzy Poláka a Pavla Zavadila." osvětluje kouč.

    "Ti hráči, kteří už zde nejsou, zde nejsou proto, že nezapadali do konceptu naší filozofie a hry, nebo zde nechtěli být na vlastní popud. Nemáme nad tím žádnou lítost."
     
    "Máme za sebou pěti až šestitýdenní vystoupení v přípravě. Systémy do každého utkání chceme mít minimálně tři, ty vám tu samozřejmě nevyzradím, to bych zde Slavii mohl přednést i základní sestavu."
     
    "Chceme změnit hru jako takovou. Zbrojovka Brno bude mít svoji tvář ve všech kategorií. Aby si lidé řekli, takto hraje Zbrojovka, jakkoli nebudeme hrát podle zadané šablony. V nějakém horizontu dvou až tří let pak může nastat to, po čem všichni v Brně touží a to jsou poháry." předpovídá Habanec.
     
    Slovo přebírá Svatopluk Habanec. "Předseda představenstva se mi smál, že nevím kde je Svoboďák, proto jsem přijel pozdě, je fakt, že jsem tu pětadvacet let nebyl." otevírá svůj příspěvek zlehka brněnský kouč.
     
    "Chceme být díky nim kvalitativně lepší a dát fanouškům to, co od našeho klubu očekává. Do této kategorie spadá i koncepce výchovy hráče, na které jsme se s dalšími lidmi ve vedení klubu shodli." dodává Bartoněk.

    Jan Nečas

    thejrc.org