Mladá Boleslav – Kladno 4:3 (kon.) | Benátky n/J – Almetěvsk 1:2 (kon.) | Chomutov – Omsk 3:1 (kon.)
Třebíč – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Plzeň – Jekatěrinburg 2:6 (kon.) | Zlín – HC Slovan 2:3 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
2:6 (0:1, 1:5, 1:0)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Pátek 29.07.2016, 18:00 • Home Monitoring Aréna • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný hokejový večer z plzeňské Home Monitoring Arény! Dlouhé čekání je za námi, sezona 2016/2017 odstartuje přátelskými zápasy. HC Škoda Plzeň v jednom dnes, stejně jako loni, přivítá ruský Avtomobilist Jekatěrinburg, jenž se na plzeňském ledě již několik dní připravuje.
     
    HC Škoda Plzeň
    Bronzový tým Tipsport extraligy prošel v létě několika změnami. Kádr opustilo celkem osm hráčů. Mezi nimi například reprezentační obránce Jakub Jeřábek, nejlepší střelec předešlého ročníku Erik Hrňa či slovenský centr Mário Bližňák.

    Novými posilami Škodovky se stal nejproduktivnější muž WSM ligy David Stach, západočeský odchovanec Jakub Koreis, slovenský zadák Peter Čerešňák a nejužitečnější hráč EBEL Colton Yellow Horn.

    Pro Plzeňany se jedná o první přátelské utkání před novým ročníkem. Další je bude čekat 4. srpna na ledě Litvínova, doma se poté představí o pět dní později v zápase s Chomutovem. Součástí přípravy indiánů budou i zápasy hokejové Ligy mistrů, kde Plzeň poměří síly s norským Stavangerem a slovenskou Nitrou.
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg
    Také celek ze čtvrtého největšího města Ruska prošel několika změnami. Již na začátku dubna bylo oznámeno, že kádr opustí český útočník Ondřej Roman, který se vrátil do Vítkovic. Do Novosibirsku poté zamířil finský forvard Eero Elo, gólmanská jednička Jakub Kovář změnil angažmá a upsal se Severstalu Čerepovec. Z týmu odešli i další hokejisté.

    Naprostou většinu svých posil oznámil Jekatěrinburg v průběhu května. Ze Sparty přišel útočník Jan Buchtele, který se stříbrným týmem zažil výbornou sezonu. Avtomobilist také posílil bývalý pardubický útočník Dmitrij Monja, z Kazaně poté přišel slovinský forvard Rok Tičar. O uvolněný post brankářské jedničky se bude rvát Igor Ustinskij s nově příchozím Vladimirem Sochatským z Ufy.

    Dalšími posilami se stali Stanislav Kalašnikov, Jevgenij Česalin, Alexandr Romanov, Denis Mingalejev, Ivan Guljajev, Pavel Lavriněnko, Timur Šingarejev a švédský obránce Niclas Andersén.

    Ve středu se Avtomobilist v Chomutově utkal s Avangardem Omsk a dokázal vyhrát 3:2. V utkání vedl již 3:0, soupeř ještě stihl zápas zdramatizovat, ale na více se nezmohl.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Polívka (Sochůrek) – Špaček, Čerešňák, Moravčík, Kubka, Sklenička, Holý, Kvasnička – Kubalík, Stach, Indrák – Svoboda, Preisinger, Yellow Horn – Krliš, Přikryl, Suchý – Váchal, Beneš, Tulačka.

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Ustinskij (Fomin) – Timašov, Turbin, Ščmerenov, Andersén, Guljajev, Žuravljov, Kalašnikov, Voropajev – Golišev, Koukal, Buchtele – Michnov, Torčenjuk, Monja – Šingarejev, Simakov, Mingalejev – Alexejev, Chlystov, Mitjakin – Romanov, Rassejkin.

    Rozhodčí: Valenta, Zubzanda – Černý, Vavruška.
     
    Rozhodčí jsou již na ledové ploše, za pár okamžiků nastoupí i hokejisté obou týmů.
     
    V brankách dnes začnou domácí Patrik Polívka a hostující Igor Ustinskij, který by se měl v této sezoně stát novou jedničkou Jekatěrinburgu po odchodu Jakuba Kováře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní buly zápasu vyhrál plzeňský centr David Stach, indiáni tedy dostávají možnost první útočné akce.
     
    00:20
    Miroslav Indrák se dostal do menších problémů za brankou Patrika Polívky, v důsledku čehož přihrál jen napadajícímu Timašovovi.
     
    00:41
    A uvidíme první přesilovou hru. Pavel Turbin (JEK) usedá na trestnou lavici za držení protihráče.
     
    00:55
    Yellow Horn vybízel přihrávkou ke střele Tomáše Svobodu, tomu ale rána vůbec nesedla. Hosté toho využili a dokázali puk poslat až k brance Polívky.
     
    01:25
    Maxim Rassejkin odvedl dobrou práci v obranném pásmu, obral Západočechy o kotouč a vyvezl ho daleko od branky.
     
    01:46
    Střelecký pokus Stanislava Kalašnikova do statistik nevejde, jelikož se jednalo o ofsajd. Navíc byl posouzen jako úmyslný, vhazovat se bude u hostující klece.
     
    01:53
    Čerešňák si vyměnil kotouč s Indrákem a nebezpečně pálil, branku ale trefit nedokázal. Plzeňané zůstávají v pásmu.
     
    02:18
    Dobrou přihrávku na pravé křídlo obdržel Miroslav Indrák, trefil však jen přesouvajícího se gólmana Ustinského.
     
    02:41
    Hosté v plném počtu.
     
    02:53
    Yellow Horn nahodil touš za branku, kde o něj bojoval Václav Krliš. Plzeňského mladíka si ale skvěle pohlídal Timašov, který zastavil akci Plzně.
     
    03:23
    Nahození Branislava Kubky bylo dvakrát tečované, cestu k brance si ale nenašlo. Dopředu se nyní snaží vyrazit Jekatěrinburg.
     
    03:43
    Slovenský zadák Kubka odvedl výbornou práci při bránění, když čistým způsobem odzbrojil od touše Anatolije Goliševa. Hosté se zatím vůbec nemohou dostat do hry.
     
    04:15
    Pro nahození Martina Váchala si dojel Michal Špaček. Ten byl ale tísněný několika bránícími hráči, takže žádné nebezpečí nezpůsobil.
     
    04:41
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Ruský celek se z první vážnější akce dostává do vedení 1:0! V obrovské šanci se nejprve nedokázal prosadit Alexej Michnov, ke střele se ale poté na modré čáře po přihrávce Torčenjuka dostal JEGOR ŽURAVLJOV, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Avtomobilist se dostává do vedení. Asistence: Alexandr Torčenjuk.
     
    05:10
    Jekatěrinburg šel do další akce, ze které nakonec vzniklo přečíslení. Alexej Simakov přihrával Mingalejevovi, ale nepodařilo se mu to úplně ideálně.
     
    05:51
    Filip Suchý statečně padl do tvrdé rány, kterou od modré čáry z voleje vysílal Alexandr Ščmerenov. Domácí junior zabránil nebezpečí před Polívkou.
     
    06:17
    Petra Koukala v dobré šanci před brankou zahákoval Michal Špaček (PLZ), Jekatěrinburg si tak zahraje první přesilovku.
     
    06:36
    Po nepříjemném střeleckém pokusu Niclase Anderséna se k dorážce snažili probojovat Michnov a Monja, ani jeden to ale nedokázal, jelikož puk zůstal pod Polívkou.
     
    07:01
    Alexandr Torčenjuk nabil na volej Ščmerenovovi, jehož ránu zastavilo břevno domácí branky! Jekatěrinburg je v přesilovce velice nebezpečný a stále se drží v pásmu.
     
    07:20
    Jan Buchtele hledal bekhendovou přihrávkou před brankou stojícího Rassejkina, ale toho si dobře všiml bránící Kubka. Domácí se tak dostali k výhozu.
     
    07:53
    Tomáš Svoboda prokázal velkou bojovnost u mantinelu a proti přesile protihráčů dokázal vydolovat touš, který posléze vyvezl do bezpečí.
     
    08:17
    Domácí v plném počtu.
     
    08:27
    Indiány čeká druhá přesilová hra v utkání. Ivan Guljajev (JEK) dostává dvě minuty za hákování.
     
    08:56
    K nahození Dominika Kubalíka se snažil formou dorážky probojovat Peter Čerešňák, ale bránící hokejisté si ho dobře uhlídali. Ustinskij byl tedy nyní bez práce.
     
    09:09
    Prudké nahození domácích hokejistů skončilo v ochranné síti nad bránou Igora Ustinského, vhazovat se tedy bude ve středním pásmu.
     
    09:26
    Po nahození hostí pro jistotu podržel kotouč pod lapačkou Patrik Polívka. Vhazovat se nyní bude po jeho levici, kde domácí v přesilovce neradi vidí hru.
     
    09:41
    Do další akce chtěl vyrazit Denis Mingalejev, ale byl nachytán v ofsajdu. Pokračovat tedy nemohl, následuje vhazování ve středovém kruhu.
     
    10:16
    Colton Yellow Horn naznačil střelu a poté přihrával Moravčíkovi na modrou čáru, který ale zápěstím mířil příliš vysoko.
     
    10:27
    Hosté v plném počtu.
     
    10:42
    Yellow Horn se nyní zapojil i do bránění, když si pohlídal hrací předmět před aktivně napadajícím Rassejkinem. Jekatěrinburg se snaží zakládat útoky rychlým způsobem a obrana indiánů mívá problémy.
     
    11:25
    A další dobrá šance ruského týmu! V mezikruží se k zakončení dostal zcela nehlídaný Andrej Alexejev, branku Patrika Polívky ale naštěstí pro svěřence trenéra Michala Straky nedokázal trefit.
     
    11:54
    Velice nepříjemně nyní do brankáře Polívky zajel Niclas Andersén (JEK). Švédský obránce za to dostává zcela po právu dvě trestné minuty.
     
    12:08
    Jan Buchtele se pokusil o útočnou akci v oslabení s Petrem Koukalem, došlo ale k nepřesné přihrávce těsně za modrou čárou. Indiáni tak míří do další akce.
     
    12:37
    Ofsajd domácích hokejistů, Západočeši kvůli němu navíc přichází o útočné pásmo. Vhazovat se bude po pravé straně Patrika Polívky.
     
    12:56
    Jegor Žuravljov si počínal v obranném pásmu velice dobře, nenechal se obrat o puk forčekujícím Skleničkou a dokázal osvobodit svůj tým.
     
    13:41
    Colton Yellow Horn dostal nabito na volej od Tomáše Svobody po desítce přihrávek, ale střela kanadského útočníka byla zblokována.
     
    13:54
    Hosté v plném počtu.
     
    14:20
    Po nahození Branislava Kubky se k puku dostal Václav Krliš, nicméně domácí forvard trefil jen brankáře Ustinského do jeho masky.
     
    14:41
    Mingalejev nahrál do dobré pozice Žuravljovovi, který si kličkou vytvořil střeleckou příležitost. Následně však trefil jen hráče před sebou.
     
    15:14
    V mezikruží vyčkával na zajímavou přihrávku Jan Buchtele. Už už k němu mířila, ale bránící hráči si toho včas všimli a českému útočníkovi neumožnili dobře vystřelit.
     
    15:54
    Domácí měli velkou šanci na vyrovnání! Dostali se totiž do přečíslení čtyři na dva, kde Vojtěch Tulačka vyzval ke střele Jana Holého. Ten však nedodal svému zakončení potřebnou razanci, takže Ustinskij neměl úplně nejtěžší práci.
     
    16:28
    Zakázané uvolnění Plzeňanů vrací hru opět k Patriku Polívkovi. Buly bude po jeho levé straně.
     
    16:41
    Před Davidem Stachem pro jistotu brankář Jekatěrinburgu podrže puk, aby přerušil a uklidnil hru. Indiáni tak rychle získali útočné pásmo.
     
    17:02
    A uvidíme další přesilovou hru, výhodu jednoho muže v poli bude mít ruský tým. Dominik Kubalík (PLZ) se totiž provinil krosčekem.
     
    17:15
    Tomáš Svoboda odvedl výtečnou práci při vlastním oslabení a vleže dokázal vyhodit puk až k brankáři soupeře. Od fanoušků si tedy vysloužil potlesk.
     
    17:35
    A další výhoz v podání útočníka, který v průběhu minulého ročníku přišel do Plzně z Brna. Zatím se Škodovka brání dobře.
     
    17:55
    Znovu míří touš až k brankáři Ustinskému, tentokráte se o to postaral Jan Holý, jehož bekhendový výhoz byl výborný.
     
    18:26
    Tulačka s Indrákem vyrazili napadat rozehrávku jekatěrinburského brankáře, ale ke kotouči se nedostali. Hosté jdou tedy do útoku.
     
    19:02
    Domácí v plném počtu.
     
    19:14
    Avtomobilist svíral domácí celek v útočném pásmu, dlouho v něm totiž kombinoval a několikrát se snažil ohrozit branku. Nakonec se však Plzeň osvobodila.
     
    19:49
    V závěru první třetiny mohl domácí tým vyrovnat! Colton Yellow Horn výborně vybojoval puk za brankou pro Petera Čerešňáka, který ale trefil jen bránícího hráče před sebou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:45.
     
    První část utkání je minulostí. Domácí celek vstoupil do zápasu aktivněji, ale do vedení šel Jekatěrinburg. V páté minutě se střelou od modré čáry prosadil Jegor Žuravljov. Oba týmy poté měly ještě nějaké šance, navíc bylo k vidění mnoho přesilových her, ale další gól už nepadl.
     
    Patrik Polívka právě přivádí domácí celek z kabiny před zahájením druhé dvacetiminutovky. Krátce po nich lze očekávat příchod ruského týmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Hostující tým se pokusil okamžitě založit útočnou akci, přihrávku Timašova ale nikdo nezachytil. Je z toho zakázané uvolnění.
     
    20:31
    Nejlepší střelec uplynulé sezony Dominik Kubalík dobře prověřil pozornost Igora Ustinského. Ten byl bystrý a touš lapil, takže hru rovnou i přerušil.
     
    20:56
    Miroslav Preisinger z pravého křídla dobře nahrál do střelecké pozice Tomáši Svobodovi, který se mohl pokusit o zakončení z první. To mu ale nevyšlo dle představ, posléze navíc trefil jen ochrannou síť. Sympatická akce Škody.
     
    21:44
    A nyní měl velkou šanci Jekatěrinburg. V přečíslení dva na jednoho Alexej Simakov nabil na volej Timuru Šingarejevovi, který ale branku Patrika Polívky pouze minul!
     
    22:22
    Vladislav Voropajev dostal přihrávku na pravou stranu a pokoušel se o střelu. Zradilo ho ovšem nepovedené zpracování puku, takže z toho nic nebylo.
     
    22:34
    Další akci Jekatěrinburg zastavil již v jejím zárodku ofsajd. Bude se tedy vhazovat před útočným pásmem hostujícího týmu.
     
    23:07
    Martin Beneš si v útočném pásmu přihrával s Martinem Váchalem. Druhý jmenovaný po krátké době u mantinelu přišel o puk, akce tedy přišla vniveč.
     
    23:47
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Ruský tým se dostává již do dvoubrankového vedení! Poté, co Ustinskij vyrazil střelu Váchala, byl založen rychlý protiútok. Z něj vzniklo přečíslení, kde Alexej Michnov vybídl ke střele ALEXANDRA TORČENJUKA. Ten z první nekompromisně překonal Polívku a upravil stav zápasu na 2:0! Asistence: Alexej Michnov.
     
    24:27
    David Stach nahodil puk pro Dominika Kubalíka, který ho ale dostihl až v rohu útočného pásma. Poté svému spoluhráči pas vracel, jenomže nic víc z toho nebylo.
     
    25:04
    Vladislav Voropajev velice nebezpečně nahodil kotouč před branku Patrika Polívky. Strážce domácí svatyně měl velké štěstí, že se nikdo nedostal k dorážce.
     
    25:27
    V brankovišti před brankářem Polívkou stál Jegor Žuravljov, Jekatěrinburg tedy přichází o útočné pásmo.
     
    25:35
    Kotouč nyní skončil v hledišti a vhazovat se bude ve středovém kruhu. Indiáni se totiž pokusili o útočnou akci nahozením puku.
     
    26:08
    Po střele Michala Moravčíka se k dorážce snažil probojovat Filip Suchý, bránící hokejisté mu v tom ale dokázali zabránit.
     
    26:20
    Jekatěrinburg šel okamžitě do protiútoku a znovu z toho bylo přečíslení! Anatolij Golišev přihrával na volej Petru Koukalovi, ale nezamířil přesně. Český forvard tedy nedostal šanci ke střele.
     
    27:23
    Alexej Simakov dlouho míchal s pukem, až se nakonec odhodlal ke střele. Ta však byla zblokována Davidem Skleničkou do rohu kluziště.
     
    27:56
    Tak nyní k první brance indiánů scházelo jen pár centimetrů! David Sklenička parádním způsobem založil útočnou akci a vytvořil přečíslení, v němž přihrál Martinu Váchalovi. Ten ještě vracel puk svému spoluhráči z obrany, nicméně mladý zadák zakončoval skrze bránícího protihráče, tudíž z toho nebyla úplně razantní střela. A s tím si Ustinskij dokázal poradit.
     
    28:20
    Dominik Kubalík se pustil do další útočné akce, když se po přejetí modré čáry pokusil přihrát Miroslavu Indrákovi. Proti němu však včas vyrazili hokejisté soupeře.
     
    29:06
    Jan Buchtele nabil na modrou čáru na volej Timašovovi, který však i s přispěním Patrika Polívky poslal hrací předmět nad bránu.
     
    29:15
    Znovu své střelecké štěstí zkoušel Nikolaj Timašov, tentokráte ale bez cizího zapříčinění zamířil do ochranné sítě.
     
    29:25
    Aktivní Jegor Žuravljov vystřelil z levé strany a zaměstnal tak Patrika Polívku v brance modrobílých. Gólman byl ale pozorný, udržel puk a nikomu neumožnil dorážet.
     
    29:41
    Parádní akce Tomáše Svobody! Domácí forvard se uvolnil před bránícího Voropajeva a rázem byl zcela osamocený v mezikruží. Trefil ale jen přesouvajícího se brankáře Igora Ustinského, velká škoda pro plzeňský celek.
     
    30:30
    Švédský obránce Niclas Andersén vyslal tvrdý projektil ze své hole od modré čáry, zapomněl ale seřídit mířidla, což ho stálo úspěch.
     
    31:12
    Jekatěrinburg si zahraje přesilovou hru. Vojtěch Tulačka (PLZ) totiž nedoleně bránil útočícímu hráči ve snaze vybojovat puk, dostává tedy dvě trestné minuty.
     
    31:29
    Petr Koukal přihrával Šingarejevovi, jenž pálil z voleje. Rána mu ale vůbec nesedla, Patrik Polívka byl bez práce a Čerešňák poté dokázal vyhodit.
     
    32:07
    Nyní byl Petr Koukal v roli zakončovatele akce, jenomže Michal Špaček mu do ní statečně klekl a dokázal ji zblokovat.
     
    32:36
    Petr Koukal s Anatolijem Goliševem vyhnali Patrika Polívku z jeho území a měli nebezpečnou příležitost, naštěstí pro Plzeňany ale nedokázali zakončit úplně dle svých představ!
     
    33:04
    Jekatěrinburg bude hrát osm sekund proti třem. Roman Přikryl (PLZ) dostává totiž dvě minuty za sekání.
     
    33:12
    Indiáni jsou ve čtyřech, hned po buly totiž dokázali vyhodit a mohli vyčkat na návrat Vojtěcha Tulačky z trestné lavice.
     
    33:51
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    A už je to o tři góly, ruský Jekatěrinburg totiž využil přesilovou hru! Dmitrij Monja odvedl výbornou práci a střílenou přihrávkou vybídl k zakončení NIKOLAJE TIMAŠOVA, který z bezprostřední blízkosti překonal Patrika Polívku. Asistence: Dmitrij Monja.
     
    34:01
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Tak tohle je velmi krutá rána pro modrobílé! Jekatěrinburg vede již 4:0, když Patrik Polívka podlehl tlaku napadajících hráčů za svojí brankou. Kvůli tomu se velice snadno dostal ke gólu DENIS MINGALEJEV. Jekatěrinburg znovu školí Západočechy. Asistence: Vladislav Voropajev.
     
    35:18
    Domácí se chtěli pustit do útočné akce, zastavil je ale ofsajd. Na indiánech je vidět, že je tento velice nepříznivý stav skutečně srazil i psychicky.
     
    35:54
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Debakl se ještě zvětšuje! Alexej Michnov objel branku Plzně, dostal se do pravého kruhu pro vhazování a přihrávkou z otočky poslal kotouč před branku. Tam ho okamžitě ztečoval DENIS MINGALEJEV, který svou druhou branku dovršil nepopulárního bůra! Asistence: Alexej Michnov.
     
    36:21
    Dominik Kubalík mohl jít do akce jeden na jednoho, ve středovém kruhu ale podklouzl a vůbec nic z toho nebylo.
     
    36:38
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen se modrobílí dočkali! Dostali se do dalšího přečíslení, ve kterém David Stach parádní přihrávkou vybídl ke střele DOMINIKA KUBALÍKA. No a domácí kanonýr nekompromisní ranou z voleje vymetl šibenici Ustinského branky, 1:5. Asistence: David Stach.
     
    36:52
    Od modré čáry nyní nahazoval Michal Moravčík, nikdo z jeho spoluhráčů ale nestihl tečovat puk. Ustinskij tedy bez potíží zakročil.
     
    37:17
    Puk nyní zapadl vedle střídačky Jekatěrinburgu, hra je tedy přerušena a vhazovat se bude před útočným pásmem hostí.
     
    37:26
    Další pokus o akci Avtomobilistu ukončilo odpískání ofsajdu, hráči v červeném tedy pokračovat nemohli.
     
    37:57
    Do mezikruží dostal na volej nabito Stanislav Kalašnikov, jeho střela ale nebyla úplně povedená. Obránci ji bez potíží zblokovali.
     
    38:19
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    A je tu šestý gól v síti Patrika Polívky! Pavel Turbin vystřelil od modré čáry, puk se před brankou po teči Mingalejeva odrazil přímo na hokejku ALEXANDRA ROMANOVA, který bez větších problémů dorazil kotouč do branky indiánů. Asistence: Denis Mingalejev a Pavel Turbin.
     
    38:34
    Ivan Guljajev se provinil vysokou holí, za kterou navíc dostává 2+2 minuty. Domácí tým bude hrát dlouhou přesilovou hru.
     
    39:15
    Velkou šanci měl na hokejce domácí forvard Miroslav Indrák! Jeho zakončení z voleje zamířilo ovšem pouze do břevna. A aby toho nebylo málo, tak poté ještě mladý útočník neproměnil samostatný únik, při kterém byl ale faulován.
     
    39:23
    Velká šance pro Škodovku. Vladislav Voropajev (JEK) dostává dvě minuty za sekání, Západočeši tedy budou hrát v dvojnásobné přesile.
     
    39:39
    Po parádní kombinaci na jeden dotek zakončoval zblízka David Stach, branku Jekatěrinburgu ale trefit nedokázal!
     
    39:58
    Ránu Petera Čerešňáka dokázal tečovat Miroslav Indrák, k domácí smůle ale zamířil kotouč mimo bránu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:36.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce jsme viděli celkem šest branek! Pět z nich padlo do sítě Patrika Polívky, jen jednou kotouč zamířil za Igora Ustinského. Stav zápasu je tedy nyní 1:6.

    Indiáni poslední třetinu rozehrají přesilovou hrou pět na tři, která bude trvat minutu a 23 vteřin. Poté bude pokračovat klasická početní výhoda.
     
    Do branky Plzně už nenastoupí Patrik Polívka, ale Lukáš Sochůrek! Mladý gólman přišel před minulou sezonou z juniorky Slavie a počítá se s ním jako jedničkou na farmě v Klatovech. Dnes ho čeká premiéra v dresu indiánů.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Po ráně Dominika Kubalíka se k dorážce snažili dostat David Stach s Tomášem Svobodou, ani jeden ale nezakončil úplně ideálním způsobem. Tlak Plzně však pokračuje.
     
    41:07
    Po řadě přihrávek z pravé strany zápěstím střílel Kubalík, branku soupeře ale trefit nedokázal.
     
    41:23
    Po další ráně Kubalíka se vrací Vladislav Voropajev na led, hosté tedy budou pokračovat ještě před minutu v klasickém oslabení.
     
    42:07
    Miroslav Preisinger zpoza branky vybídl ke střele Davida Skleničku, který ale z dobré pozice nedokázal branku Jekatěrinburgu trefit.
     
    42:34
    Hosté v plném počtu.
     
    42:36
    Na modrou čáru obdržel přihrávku Peter Čerešňák. Jeho zakončení příklepem ale bez větších problémů chytil Igor Ustinskij do lapačky.
     
    43:05
    Po pasu od Petra Koukala objel Anatolij Golišev branku Plzně a zakončil. Sochůrek se ale stačil přesunout a puk zachytil.
     
    43:16
    Alexej Michnov si vybruslil před plzeňskou svatyni, při zakončení bekhendem byl ovšem tísněný několika protihráči. Nic nebezpečného z toho tedy nebylo.
     
    43:37
    Znovu se opakovala podobná akce, která ale měla jiný konec – a to v podobě poklidného zásahu Lukáše Sochůrka.
     
    44:00
    Domácí tým čeká další přesilovka. Denis Mingalejev (JEK) dostává dvě trestné minuty za hru vysokou holí. Podaří se Škodovce snížit?
     
    44:08
    Nahození Michala Moravčíka zblokoval bránící Voropajev, který se postaral o výhoz puku přes všechny čáry.
     
    44:25
    Plzni se nadále nedaří zaútočit, hokejisté Jekatěrinburgu si nyní nahrávají ve vlastním obranném pásmu a šetří sekundy v oslabení.
     
    45:02
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši využili přesilovou hru a snižují na rozdíl čtyř branek. Parádní akci založil Colton Yellow Horn, do jehož nadýchané přihrávky stačilo DOMINIKU KUBALÍKOVI pouze vložit hokejku a puk skončil v síti! Druhý gól pro domácího forvarda, který dnes má číslo sedmnáct. Asistence: Colton Yellow Horn a Michal Moravčík.
     
    45:21
    Jeden z domácích hráčů měl být vyloučen na dvě minuty za podražení, hosté ale oznámili sudímu, že o faul nešlo. Krásné gesto fair-play!
     
    45:37
    Petr Koukal nahrával na modrou čáru Pavlu Turbinovi, jenž ale nedokázal kotouč zachytit. Dopředu jde tedy Plzeň.
     
    45:53
    A málem jsme tu měli hattrick! Dominik Kubalík dostihl kotouč na levé straně a okamžitě střílel, ale trefil se jen do ochranné sítě.
     
    46:23
    Martin Beneš objel hostující branku a zakončoval bekhendem, Ustinského tím ale nedokázal překvapit. Brankář Jekatěrinburgu vyrazil puk ramenem do bezpečí.
     
    47:17
    Alexandr Romanov stačil před brankou tečovat dobré nahození Nikolaje Timašova, ale brankář Lukáš Sochůrek dokázal dobře zakročit a hru přerušil.
     
    48:01
    Plzeňané už potřebovali vystřídat, a tak Roman Přikryl pouze nahodil puk za branku soupeře, aby na to měli potřebný čas. Hraje se nyní spíše ve středním pásmu.
     
    48:37
    V mezikruží dostal střeleckou příležitost Timur Šingarejev, David Sklenička mu ale lehl do zakončení. Díky tomuto statečnému zásahu se puk odrazil do ochranné sítě.
     
    49:18
    Výborný zákrok Lukáše Sochůrka! Anatolij Golišev v přečíslení vyslal do brejku Jana Buchteleho, který šel do bekhendu, ale plzeňský brankář ho dokázal vychytat.
     
    50:04
    V další dobré šanci se před Sochůrkem zjevil Alexandr Torčenjuk, domácí strážce svatyně ale opět pozorně zakročil. Sochůrek si zatím nepočíná vůbec špatně.
     
    50:55
    Václav Krliš se pokusil vyslat do rychlého kontru Filipa Suchého, bránící hokejisté to ve středním pásmu ale odhalili včas.
     
    51:22
    A bude tu další přesilová hra Plzně. Filip Suchý byl krosčekován u mantinelu Nikolajem Timašovem (JEK), který už míří na trestnou lavici.
     
    51:40
    Michal Moravčík přihrál do střelecké pozice Coltonu Yellow Hornovi, jemuž ale do rány padl statečný bránící hráč Jekatěrinburgu. Puk skončil v ochranné síti, bude se vhazovat u Ustinského.
     
    51:51
    Miroslav Preisinger měl problémy se zpracováním těžké přihrávky vzduchem. Kotouč navíc kvůli této situaci skončil opět v ochranné síti, nyní však domácí přijdou o pásmo.
     
    52:11
    Po ráně Moravčíka, kdy se k dorážce snažil dostat David Sklenička, se strhla menší šarvátka! Domácí obránce ji vyhrál a sklidil potlesk fanoušků.
     
    52:11
    David Sklenička (PLZ) a Vladislav Voropajev (JEK) inkasují za inkriminovaný moment dvouminutové tresty za hrubost.
     
    52:47
    Miroslav Indrák se snažil probojovat ke střele, ale bránící Mitjakin mu to neumožnil. Dobrá práce hostujícího forvarda.
     
    52:59
    Domácí špatně střídali a měli na ledě šest hráčů. Za to dostávají dvouminutový trest, který odpyká Martin Beneš (PLZ).
     
    53:14
    Po nepřesné střele Stanislava Kalašnikova dokázal Tomáš Svoboda vyhodit puk. Jekatěrinburg ovšem okamžitě míří dopředu.
     
    53:22
    Hosté v plném počtu.
     
    53:32
    Tvrdou ránu Pavla Turbina tečovalo hned několik hráčů, v důsledku čehož skončila vedle branky Plzně.
     
    54:25
    Po kombinační hře na jeden dotek z pravé strany střílel Petr Koukal, zakončení mu ale vůbec nesedlo. Sochůrek byl bez práce.
     
    54:42
    Domácí tým se po delší době osvobodil a poslal puk až k brankáři Jekatěrinburgu, tudíž může na led poslat čerstvé síly.
     
    54:59
    Domácí v plném počtu.
     
    55:38
    Vojtěcha Tulačku při pokusu o útočnou akci skvěle dokázal tělem zastavit Ival Guljajev. Jednalo se o čistý zákrok, hra tedy plyne dál. Indiáni chtějí ještě udělat svým fanouškům radost vstřelením branky.
     
    56:33
    Západočeši museli odvracet další pokus o útočnou akci v podání hráčů soupeře. A dokázali to bravurně, navíc sami nyní mají možnost jít dopředu.
     
    56:57
    Tak tohle byla obrovská škoda pro Coltona Yellow Horna! Ten totiž odvedl dobrou práci při napadání a dostal se ke střele, která ale skončila na tyči branky Igora Ustinského.
     
    57:39
    Po nevydařeném pokusu Goliševa se k dorážce dostal Jan Buchtele. Měl to ale na bekhend, tudíž se neměl k zakončení z voleje a Sochůrek zasahovat nemusel.
     
    58:15
    David Stach se parádně prokličkoval k zakončení, se kterým si ale Ustinskij dokázal poradit! Domácí fanoušci přesto tleskají a děkují svému týmu za bojovnost.
     
    58:28
    Dominik Kubalík se prezentoval pěkným hitem, když dokázal od puku odstavit bývalého forvarda Pardubic Dmitrije Monju.
     
    58:57
    Útočnou akci chtěl nyní založit David Stach, při kličkách se ale objevil v ofsajdovém postavení, které mu už neumožnilo pokračovat ve snaze.
     
    59:24
    Miroslav Preisinger parádní přihrávkou vybídl ke skórování Tomáše Svobodu, který v zajímavé pozici ale nedokázal trefit branku ruského týmu!
     
    59:37
    Nahození od modré čáry obstaral Michal Moravčík, Ustinskij byl však připraven a našel puk ve své výstroji.
     
    59:42
    Další střelu vyslal ze své hokejky Peter Čerešňák, branku soupeře ale trefit nedovedl.
     
    Konec zápasu.
     
    Úvodní třetina dnešního duelu byla velice vyrovnaná, oba celky si připsaly několik slibných šancí, prosadit se však dokázali pouze hráči hostujícího Avtomobilistu. Jegor Žuravljov napálil touš od modré čáry a Patrik Polívka musel lovit puk z plzeňské klece.

    Druhá část byla o hodně divočejší, naprosto ji ovládli hráči ruského mužstva. Na 2:0 zvýšil při přečíslení Alexander Torčenjuk a Jekatěrinburg i nadále jasně kontroloval průběh střetnutí. V rozmezí dvaceti sekund se prosadili Nikolaj Timašov a Denis Mingalejev, bylo to už 4:0 pro ruský celek. Další trefu přidal znovu Denis Mingalejev, za domácí však záhy kontroval po Stachově pasu kanonýr Dominik Kubalík. Poslední slovo v prostřední třetině měli však znovu hosté, konkrétně Alexandr Romanov zvýšil na 6:1.

    Ve třetí periodě se podruhé prosadil Dominik Kubalík, jenž přesně pod břevno tečoval parádní pas Coltona Yellow Horna, dokázal navíc využít přesilovku. Tou dobou už byl v plzeňské kleci nastoupený dvacetiletý Lukáš Sochůrek. Ten se vytasil s parádním zákrokem proti bekhendovému zakončení Jana Buchteleho. Skóre se tak již do konce duelu nezměnilo.

    Z plzeňské Home Monitoring Arény je to pro dnešek všechno. Děkuji za pozornost a přeji krásný zbytek pátku! U dalšího přenosu se bude znovu těšit Michal Belšán. (20:06:06)

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 37. Kubalík (Stach), 46. Kubalík (Yellow Horn, Moravčík) – 5. Žuravljov (Torčenjuk), 24. Torčenjuk (Michnov), 34. Timašov (Monja), 35. Mingalejev (Voropajev), 36. Mingalejev (Michnov), 39. Romanov (Mingalejev, Turbin)


    HC Škoda Plzeň: Polívka (od 41. Sochůrek) – Špaček, Čerešňák, Moravčík (A), Kubka (A), Sklenička, Holý, Kvasnička – Kubalík, Stach, Indrák – Svoboda (C), Preisinger, Yellow Horn – Krliš, Přikryl, Suchý – Váchal, Beneš, Tulačka. Trenér: Michal Straka.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Ustinskij (Fomin) – Timašov, Turbin, Ščmerenov, Andersén, Guljajev, Žuravljov, Kalašnikov, Voropajev – Golišev, Koukal, Buchtele – Michnov, Torčenjuk, Monja – Šingarejev, Simakov, Mingalejev – Alexejev, Chlystov, Mitjakin – Romanov, Rassejkin. Trenér: Andrej Vladimirovič Razin.

    Rozhodčí: Valenta, Zubzanda – Černý, Vavruška

    Diváci: 2081
    thejrc.org