Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Tisková konference SFC Opava (kon.) | Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.)
konec
Tisková konference SK Dynamo České Budějovice

Úterý 02.08.2016, 13:00Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.
     
    Vítejte při sledování online přenosu z tiskové konference Dynama České Budějovice před startem nové sezony Fotbalové národní ligy. Ta začne v úterý ve 13 hodin v tiskovém centru na Střeleckém ostrově.
     
    Tiskové konference se zúčastní generální manažer klubu Martin Vozábal, dále trenér A-mužstva David Horejš, kapitán týmu Petr Benát a spojkou mezi novináři a zástupci klubu bude PR & Media manažer Aleš Strouha.
     
    Změny v kádru v létě:

    Příchody: Ondřej Šourek (přestup, Jihlava), Adrián Čermák (přestup, Senica), Ivo Táborský (přestup, Teplice), Daniel Frnoch (přesun, dorost), Matyáš Markytán (přesun, dorost).
    Odchody: Tomáš Hájovský a Jiří Mareš (oba návrat z hostování, Příbram), Marek Opluštil (návrat z hostování, Jihlava), Jan Šimák (konec smlouvy), Milan Jurdík (návrat z hostování, Sparta), Milan Ujec (návrat z hostování).
     
    Soupiska Dynama:

    Brankáři: Kamil Hajdušek, Zdeněk Křížek.
    Obránci: Jiří Funda, Lukáš Havel, Jakub Hric, Pavel Novák, Michal Řezáč, Ondřej Šourek, Filip Vaněk.
    Záložníci: Petr Benát, Patrik Čavoš, Adrián Čermák, Daniel Frnoch, Jan Hála, Jindřich Kadula, Michal Klesa, Jakub Pešek, Roman Wermke.
    Útočníci: Richard Kalod, Matyáš Markytán, Ivo Táborský.
    Realizační tým: hlavní trenér: David Horejš, asistent trenéra: Jiří Lerch, trenér brankářů: Pavol Švantner, kustod: Radomil Procházka ml., masér: Jiří Rotbauer, lékaři: Martin Scheichl, Martin Held, fyzioterapeut: Tomáš Skrbek.
     
    Prvních šest kol Dynama na podzim:

    1. kolo – 6. 8. 2016 v 10.15 Třinec – Dynamo
    2. kolo – 14. 8. 2016 v 17.00 Dynamo – Vítkovice
    3. kolo – 21. 8. 2016 v 17.00 Varnsdorf – Dynamo
    4. kolo – 26. 8. 2016 v 18.00 Dynamo – Znojmo
    5. kolo – 3. 9. 2016 v 10.15 Sokolov – Dynamo
    6. kolo – 9. 9. 2016 v 18.00 Dynamo – Ústí nad Labem
     
    Novináři už se pomalu scházejí, dorazil už i trenér David Horejš. Je jasné, že hracím dnem Dynama bude pátek v 18 hodin. Pouze první domácí zápas v rámci druhého kola se odehraje v neděli v 17 hodin proti Vítkovicím, protože v pátek hraje Dynamo "35" proti fotbalové reprezentaci 1996 v Loučovicích v rámci Olympijského parku na Lipně.
     
    Tisková konference začíná!
     
    Aleš Strouha představil všechny zástupce klubu, pozdravil novináře a zahájil celou tiskovou konferenci.
     
    PR & Media manažer klubu Aleš Strouha také představil další fázi rekonstrukci Střeleckého ostrova, když v tomto létě probíhá výstavba kabiny hostů. Během léta byl vyměněn také trávník na hlavním stadionu a také se začala výstavba rozhlasové kabiny na Střeleckém ostrově. Strouha novináře informoval o prodeji permanentek, které se nyní prodávají i online. Další novinkou by měl být otevřený trénink A-týmu pro fanoušky, jehož termín ještě není jistý.
     
    První dostal slovo generální manažer klubu Martin Vozábal. "Jako šéfa marketingu jsme jmenovali Radka Papáčka. Přes léto prošlo Dynamo mnoho změnami, proto počkám na otázky novinářů."
     
    Přejdeme tedy rovnou k otázkám novinářů.
     
    "Jak to vypadá s Mikulášem Jášou, který byl i na testech v Benfice Lisabon?" Martin Vozábal: "Nabídky v současné době máme jen na hráče mládeže. Na Mikuláše Jášu nemáme konkrétní nabídku, ale jsme v kontaktu s mnoha kluby."
     
    "Výsledky v přípravě nebyly vždy ideální. Jste spokojen s přípravou? Trenér David Horejš: "Chtěli jsme hrát s těžkými soupeři. I když jsme neměli dobré výsledky, tak herně to často nebylo špatné. Věřím, že budeme dobře připraveni a ukážeme to v soutěži."
     
    "Jaký je rozpočet klubu na sezonu a jaké jsou cíle klubu do nové sezony?" Martin Vozábal: "Hráčům jsem cíl ještě neřekl, ale chceme hrát do 5. místa. Odmítám, aby se opakoval loňský ročník. Rozpočet bude podobný jako loni, přičemž skoro třetinu rozpočtu spolkne mládež. Rozpočet je tedy okolo 30 miliónů."
     
    "Jak jste spokojeni s doplněním kádru?" Trenér David Horejš: "Jsem vedení vděčný, že se nám povedlo doplnit kádru. Nebylo to zrovna lehké. Chtěli bychom, aby už sem nepřicházeli jen hráči na hostování, proto jsme letos přivedli jen hráče na přestup. Jedná se o Ondřeje Šourka, který by měl vyřešit problémy v obraně. Talentovaný Adrián Čermák má perspektivu. Už třikrát u nás působil Ivo Táborský, zná místní prostředí a může nám pomoci. Z dorostu přišli Markytán a Frnoch. Ještě během týdne můžeme přivést jednoho nebo dva hráče, abychom doplnili kádr a vytvořili konkurenci."
     
    Slovo trenéra doplnil Martin Vozábal: "Máme dva hráče na hostování ze Sparty. S Patrikem Čavošem a Jakubem Peškem ale jednáme o tom, že by k nám v létě přestoupili. A potřebujeme konkurenci pro mladé hráče."
     
    Otázka na Petra Benáta, jak vidí kvalitu soutěže a řadu celků na Moravě a ve Slezsku. "Ohledně cestování nás čeká hodně dlouhých cest, ale na zápasy běžně jezdíme den dopředu a odpočinout se dá i v autobusu. Druhá liga bude náročná soutěž, to už jsme si vyzkoušeli."
     
    Ze druhé ligy by měly být TV přenosy. Je to pro vás možnost se zviditelnit? Martin Vozábal: "TV přenosy by měly být ve středu, přestože se to mnoha klubům nelíbí. Zatím nás nikdo nekontaktoval, ale vzhledem k našemu stadionu je možné, že budeme mezi prvními. Pro nás je to možnost se zviditelnit, zviditelnit naše sponzory i celou soutěž."
     
    Petr Benát: "Na novém trávníku jsme ještě ani netrénovali. Poprvé jej vyzkoušíme až na předzápasovém tréninku před Třincem. Ale vypadá moc hezky a už se na něj těšíme."
     
    Tisková konference Dynama je u konce, následovat bude společné focení týmu. Hezký zbytek dne. (13:25:15)

    Pavel Kortus ml.

    ocianews.com