Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Tisková konference SFC Opava (kon.) | Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.)
konec
Tisková konference SK Sigma Olomouc

Úterý 02.08.2016, 08:30Tiskové konference
     
    Tisková konference skončila. Děkuji za pozornost, budu se na vás těšit u dalších on-line přenosů. (09:00:35)
    Brankář a kapitán Miloš Buchta

    Nové dresy olomoucké Sigmy před nadcházející sezonou

     
    Václav Jílek: Zda se podařilo najít náhradu za Ordoše, který dokázal dát dobrou kreativní nahrávku? Je to těžké, pokud nepřivedete stejného hráče. Myslím si, že na této pozici budeme mít trochu deficit, ale věřím, že se do své úrovně, na které byl před dvěma lety v druhé lize, dostane David Houska. Bude důležité, aby některý z hráčů měl schopnost vzít finální situaci na sebe, ne vždy jde totiž vše vykombinovat. Doufám, že David Houska s Jakubem Plškem by třeba mohli být těmito hráči.
     
    Václav Jílek: Příchod Mahmutoviče se úplně nepovedl, samozřejmě bych chtěl rychlonohého útočníka, který byl navíc dal deset branek ta podzim, ale když jste ve druhé lize, není úplně jednoduché takového hráče do týmu přitáhnout. Musíte něco v tomto případě položit na stůl. Musíme umět pracovat s tím, co máme. Navíc si myslím, že si můžeme pomoci na pozici útočníka pomoci třeba Kubou Petrem, který hraje sice na křídle, ale pozici hrotového útočníka už má ověřenou.
     
    Václav Jílek: Cítím to tak, že otázka útočníka je názor fanoušků, širšího prostředí i médií. Ale já vím, že Vašíček má odehráno v lize hodně, navíc se velice dobře jeví Chorý, který na sobě hodně pracuje, je na pomezí nároďáku. Víme, že má někdy potíže se zakončením, ale nejde vždy jen o to, kolik gólů útočník dá, ale třeba i o to, kolik branek připraví. Nemyslím si, že by to nebyli útočníci, kteří nejsou schopní dát branky.
     
    Václav Jílek: Co se týká Opavy, bude to velký test pro začátek. V první řadě bych nechtěl vzbuzovat nějaký přehnaný respekt před soupeřem, na druhou stranou víme, že to je zodpovědný tým zejména hrou v obraně. Úplně jsem neznal opavské jednotlivce, když jsem je ale viděl v přípravě, tak mě velice překvapili. Myslím si, že je to pro nás dobře, když se potkáme s takovýmto týmem. Opava sice nahlas nevyhlašuje ambice, ale já ji tam cítím. Jsem za ten test na začátek rád, zvlášť, když je to v domácím prostředí.
     
    Václav Jílek: Jak zasáhl kabinu odchod pana Lébra? Člověka to nějak do důsledku úplně nezasahuje, pokud se ho to nějak přímo netýká. Bylo nám řečeno, že co bude na podzim, co se týče, bude garantované, od ledna se uvidí. Doufám, že se třeba nějaký partner najde, pokud pan Lébr už dále v pozici investora pokračovat nebude. Protože je jasné, že s našimi cíli potřebujeme silného partnera.
     
    Miloš Buchta: Jak těžké pro mě bude najít si materiál ke studiu útočníků druhé ligy? Asi to bude trochu těžší, chodíval jsem na béčko. Bude asi docela složité se popasovat s atmosférou druhé ligy, zřejmě venku. Ale myslím si, že doma to budou skvělé zápasy. Věřím, že od začátku budeme směřovat za svým cílem a nenecháme nic náhodě.
     
    Václav Jílek: Vojta Štěpán? Bylo to jen skrz sportovní stránku, že se neprosadil. Byl oboustranný zájem tu situaci vyřešit. Může si hledat nové angažmá, byl na testech na Maltě, ale uvidíme, jak to tam dopadne. Pokud by si nové angažmá nenašel, připojil by se opět k nám a nikde není psáno, že by se znovu mohl prosadit do sestavy. Můžu říct, že jsme od něj očekávali trochu víc.
     
    Václav Jílek: S Milošem jsem si povídal už na konci sezony, kdy jsem přemýšlel, co a jak. Byl to jeden z hlavních cílů udržet jej tady, patřil k našim nejlepším hráčům. Je to respektovaný lídr, navíc je velmi zkušený. Miloš má skvělý přístup a navíc i sportovní kvalitu. Navíc si nemyslím, že to bude jeho poslední sezona, odhaduju, že bude chytat ještě dva tři roky. Přál bych mu, aby si u nás ještě zachytal ligu.
     
    Miloš Buchta: Kabině pomohlo, že přišel Aleš Škerle. Z kabiny mám dobrý pocit, myslím si, že všichni kluci mají velkou chuť se zlepšovat. Tento rok jsme apelovali na to, že musíme hrát jako jeden muž, že jen takto vede cesta. Myslím si, že kabina je velmi dobře naladěná a věřím ji.
     
    Miloš Buchta: Bohužel stalo se to, co se stalo. Teď se na nás budou chtít některé budou chtít vytáhnout, ale já věřím, že my to zvládneme.
     
    Miloš Buchta: Co mi říkala manželka? Že fotbal nehraju tak dlouho, abychom končil takto. Navíc mi říkala, že na brankáře nejsem zase tak starý. Uvidíme, jak to bude, třeba to ještě nebude ani můj poslední rok.
     
    Miloš Buchta: Přemýšlel jsem o konci, nakonec jsem se ale rozhodl i s pomocí manželky, že by nebylo hezké končit pádem do nižší ligy. Chci Sigmě pomoci vykopat to zpět. Sigma do ligy patří a my se budeme snažit to od začátku naplňovat.
     
    Václav Jílek: Naši konkurenti? Určitě Baník, který vyhlásil své cíle a chtíč postoupit. Dobře vypadalo i Táborsko, Znojmo. Nevím, jak vypadají Budějovice. Černým koněm bude Opava.
     
    Václav Jílek: Myslím si, že mužstvo, co se týče hráčů, je vyvážené. Jediné místo, kde nás tlačí bota, je ofenzivní záložník.
     
    Václav Jílek: Jsem spokojený s objemem přípravy, který jsme byli schopni absolvovat. Jsem spokojený jak se hrou, tak s výsledky. Prvotní věcí v přípravě je zdravotní stav, který byl až na výjimky perfektní. Velkou zásluhu na tom náš má tým, který se o hráče stará. Můžu říct, že z mužstva mám daleko lepší pocit než na konci loňské sezony. Jedna věc však je, co cítím já a jak to bude vypadat na hřišti. Každopádně si myslím, že máme na to dobře odstartovat, abychom dosáhli cíle, který je tu jasně vytyčený.
     
    Tiskový mluvčí klubu na začátek tiskové konference oznamuje, že Buchta bude kapitánem pro nadcházející sezonu. Navíc zmiňuje, že nové dresy Sigmy obstarala firma Lion Sport.

    David Jahoda

    thejrc.org