Jihlava – Olomouc 0:6 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
0:6 (0:1, 0:1, 0:4)
HC Olomouc
Úterý 02.08.2016, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Dukla Cup
Partner:
     
    S konstatováním, že první přípravný zápas obou týmů zvládla lépe HC Olomouc, která v předehrávce Dukla Cupu porazila domácí Jihlava 6:0, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (20:48:50)
     
    Třetí třetina byla výsledkově jednoznačná. Lépe do ní vstoupila Jihlava, která měla hned v úvodu slibnou šanci v podání Tomáše Čachotského, ale také on si vylámal zuby na výborném Branislavu Konrádovi, stejně jako jeho spoluhráči. Naopak Olomouc v rozmezí času 48:20 – 57:53 skórovala hned čtyřikrát, když se postupně prosadil Marek Laš, podruhé v zápasu Jan Knotek, dále obránce Jiří Ondrůšek, kterému přihrával jihlavský odchovanec Adam Zeman, jenž gólový účet zápasu nakonec uzavřel.
     
    Konec zápasu.
     
    58:00
    Zápas se dohrává, Olomouc vstoupí do Dukla Cupu velkým vítězstvím, naopak pro Duklu je úvod přípravy proti extraligovému celku hodně nešťastným.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
    57:53 Adam ZEMAN - 0:6
     
    57:53
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hlavní rozdíl dnešnho zápasu je proměňování šancí. Možná již trošku odevzdaný domácí celek inkasuje pošesté. Po levé straně se do pásma protáhl ADAM ZEMAN, vystřelil po ledě a ze středu levého kruhu se trefil přesně k levé tyčce Svobody.
     
    57:41
    Olmouc hraje v plném počtu.
     
    57:35
    Jihlava pokračuje v útoku a snaží se vstřelit alespoň čestný gól, ale vypadá to, že Branislav Konrád dnes svojí branku zavřel dokonale.
     
    56:15
    Jiří Severa přebruslil obránce a mířil sám na branku. Hráč Olomouce se k němu stačil ještě vrátit a ztížit jihlavskému forvardovi zakončení, což se povedlo a domácí mladík si vylámal zuby na dnes výborném Konrádovi.
     
    55:41
    A právě Jiří Ondrůšek nyní putuje na trestnou lavici, když se dopustil nedovoleného bránění při jihlavském protiútoku.

    Na vyloučení: 7-6.
     
    55:17
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Početný hostující kotel si přál bůra, který právě přichází. Po rychlé akci a přihrávce bývalého jihlavského hráče Zemana se prosazuje JIŘÍ ONDRŮŠEK a je tak prvním obráncem, který si dnes připisuje gólový zářez. Asistence: Adam Zeman.
     
    54:44
    Lukáš Jícha se dostal mezi kruhy ke kotouči, ovšem ani on čestný úspěch svého týmu nevstřelil, mířil těsně nad branku.
     
    54:26
    Po zakázaném uvolnění hostí se puk stěhuje před branku Konráda, bude se vhazovat po jeho levici.
     
    53:07
    Vypadá to, že první zápas Dukla Cupu se už bude spíše dohrávat. Olomouc bez problémů kontroluje získaný čtyřgólový náskok.
     
    Dnešnímu utkání přihlíží 753 diváků.
    51:33 Jan KNOTEK - 0:4
     
    51:33
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci získali ve středním pásmu kotouč a založili protiútok dva na dva. Laš přejel modrou, přihrál mezi kruhy pro JANA KNOTKA a ten střelou z první propálil Miroslava Svobodu. Asistence: Marek Laš.
     
    50:52
    Za brankou leží Václav Půža, který zřejmě inkasoval hit od jednoho z protihráčů. Jihlavský mladík, loni nastupující za juniorku, se však nakonec zvedá z ledu a odchází na střídačku po svých.
     
    50:10
    V souboji za brankou se snažil vybojovat puk Síkela s Pulkrabem, ovšem duo hostujících obránců Jaroměřský s Vyrůbalíkem bylo úspěšnější.
    48:20 Marek LAŠ - 0:3
     
    48:20
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Nezdařené bekhendové vyhození Stoklasy proti napadajícímu Lašovi zachytil na modré jeden z hráčů hostí. Přihrál znovu MARKU LAŠOVI, jehož střelu z pravé strany stihl Svoboda zneškodnit, ovšem po smolném odrazu jednoho z jihlavských hráčů se kotouč dostal za jeho záda. Bez asistence.
     
    47:35
    Po šanci Jihlavy, v níž byl zřejmě Lukáš Anděl a mířil mimo, se naskytla šance pro kontr, ve kterém byl Jakub Matai, ovšem včas k němu přistoupil Jevgenij Kondratěv a zabránil mu ve střeleckém pokusu.
     
    46:20
    Hned z protiútoku mířil z levé strany Jakub Herman do pozorného Miroslava Svobody.
     
    46:07
    David Březina dostal kotouč na pravý kruh, jenže než stačil vystřelit, zablokoval jej Holec s Daniškovským.
     
    45:38
    Jihlava i Olomouc nedokáží udržet puk delší čas na svých hokejkách. Nyní je možná trošku vidět, že se jedná o vůbec první přípravný zápas obou týmů v sezoně.
     
    44:45
    Zakázané uvolnění Dukly.
     
    44:13
    Štěpánu Štěpánkovi při snaze o střelu z levého kruhu ujel puk od hole a dvojice napadajících hráčů Olomouce jej bez potíží získala.
     
    43:38
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    43:31
    Stríž si vyměnil puk na pravém kruhu s Róbertem Vargou, který chtěl zakončit souhru slovenských hráčů, jenž se snaží vybojovat místo v kádru Dukly. Než však druhý jmenovaný vystřelil, přistoupil k němu soupeř a zblokoval střelu.
     
    42:39
    Dobrovolného nahození od modré zkusil tečovat David Březina, ovšem spíše zastavil puk, nezadařilo se mu.
     
    42:06
    Puk je ve středním pásmu, odkud jej nahazuje za branku Jiří Dobrovolný. Stejný hráč jej za branku nahazuje i podruhé, nyní od modré.
     
    41:38
    Hned po střele Čachotského napadl jihlavského útočníka možná trošku zbytečně Roman Rác a sudí jej posílají na dvě minuty na trestnou lavici.

    Na vyloučení: 7-5.
     
    41:38
    Hezká akce Dukly, ve které byl znovu Tomáš Čachotský. Před jihlavskou devadesátkou se rozestoupila obrana hostí, takže si sjel po pravé straně až před branku a vystřelil na horní roh vzdálenější tyče, kde byla připravená lapačka Konráda.
     
    40:52
    Obětavost předvedl domácí obránce Jiří Říha, který mezi kruhy padl do rány Jana Jaroměřského od modré. Obranná posila Dukly z Liberce chvilku ležela na ledě, poté však odjel po svých na střídačku.
     
    40:48
    První střelu třetí třetiny si připsal od modré Vítězslav Beutl. Puk šel někam k horní tyčce, kde po něm sáhl Svoboda lapačkou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:35.
     
    Ve druhé třetině to hodně dlouho vypadalo, že branka nepadne, ačkoliv oba týmy měly slibné příležitosti. Nakonec se tak stalo a stejně jako v úvodním dějství se radovala Olomouc. Střelou z mezikruží zvýšil náskok Mory Petr Strapáč, jenž se trefil bezmála dvě minuty před odchodem do šaten.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:21
    Alexandr Grebenyuk stačil na modré zastavit skákavý kotouč a poté zkusil poslat střílenou přihrávku před branku, která prošla bez jakékoliv teče kolem pravé tyče.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
    38:07 Petr STRAPÁČ - 0:2
     
    38:11
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Nyní se již vítkovická posila v dresu Olomouce prosazuje. K PETRU STRAPÁČOVI, čekajícímu mezi kruhy, se dostal puk po nahrávce Ostřížka. Bývalý vítkovický plejer si na okamžik počkal a poté zamířil kolem lapačky Svobody k levé tyči. Asistence: David Ostřížek.
     
    37:11
    Po vyhraném buly hostí se kotouč zpoza branky odrazil k levé tyči pro Romana Ráce. Ten byl překvapený a nestihl jej trefit. Ovšem za malý okamžik střílel z mezikruží Petr Strapáč a Miroslav Svoboda vytáhl pohotový zásah vyrážečkou.
     
    37:01
    Mezi kruhy se dostal k puku Jan Knotek. Do jeho rány stačil vložit hůl Alexandr Grebenyuk a ztečovat puk do ochranné sítě nad brankou.
     
    36:41
    Od modré vyzkoušel pozornost Miroslava Svobody obránce hostí Martin Vyrůbalík. Střelu kapitána Olomouce našel domácí muž v masce v lapačce.
     
    36:13
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    35:46
    Tomáš Čachotský si po pravé straně nabruslil do pásma a zpoza branky se pokusil prostrčit puk na Diviše, číhajícího před Konrádem, ovšem branková konstrukce srazila jeho přihrávku mimo.
     
    34:48
    Při hře ve čtyřech je zatím více aktivnější Olomouc. Petr Strapáč to zkusil z otočky z levého kruhu, Svoboda proti jeho střele jistě zasáhl.
     
    34:13
    V levém rohu za brankou Jihlavy se do sebe pustili domácí bek Jiří Dobrovolný a hostující útočník Roman Rác. Oba dva dostávají dvě minuty za hrubost.

    Na vyloučení: 7-4.
     
    33:49
    Václav Půža již byl na modré v tísni a nedokázal přesněji přihrát podél čáry na Jiřího Dobrovolného. Dukla přichází o pásmo a Olomouc je v pěti.
     
    33:01
    Stejně jako nyní, kdy kotouč až ke Svobodovi vyhodil Jan Klvaňa.
     
    32:47
    A nepůjde to ani nyní, Olomouc se osvobozuje a vyhazuje puk přes všechny čáry.
     
    32:37
    Padesát vteřin přesilovky se Jihlavě hrubě nezdařilo, domácí se nemohou usadit v pásmu.
     
    31:47
    Hra je po sedmi vteřinách od signalizovaného trestu přerušena. Ven jde obránce Vítězslav Beutl, jenž se provinil před vlastní klecí vysokou holí.

    Na vyloučení: 6-3.
     
    31:40
    Po ofsajdu hostí se domácí rychle dostali před branku a vykoledovali si přesilovou hru.
     
    31:14
    Pískáno je i nyní, přihrávka rukou v podání Olomouce.
     
    30:54
    Miroslav Svoboda se přesouval v brankovišti a neúmyslně posunul klec, ze stojanu vyhodil pravou tyčku. Je tak samozřejmě pískáno.
     
    30:03
    Olomouc svojí první přesilovku ve druhé části hry, stejně jako v první třetině, nevyužila.
     
    29:56
    Akce hostujícího celku je přerušena ofsajdem.
     
    29:49
    A po nepřesné přihrávce musí Olomouc ven z pásma, k čemuž přispělo i napadání Róberta Vargy, jenž poslal odražený puk do středního pásma.
     
    29:30
    Nyní již Olomoučtí kombinují v pásmu Jihlavy, ovšem nemůžou se dostat k vážnějšímu ohrožení Svobody.
     
    28:59
    Domácí vyhazují puk přes všechny čáry.
     
    28:36
    Olomouc hned po buly zůstává před brankou Svobody. Fořt dával kotouč k pravému rohu pro Hermana, který jej bleskově posílal před branku, kde nikoho nenašel.
     
    28:03
    Roman Rác si dělal u mantinelu poblíž levého kruhu prostor, jenže kotouč mu uskočil od hole. Olomouc i tak zůstala u puku a když se týž hráč hostí pokoušel před brankou tečovat puk, zahákoval jej Vlastimil Bilčík.

    Na vyloučení: 6-2.
     
    27:13
    Skákavé nahození Vyrůbalíka likviduje Svoboda a rozehrává ještě kotouč na své spoluhráče.
     
    26:30
    Po zakázaném uvolnění vyhrála Olomouc buly na pravém kruhu před brankou Jihlavy a hned po něm vypálil Adam Zeman, jenž mířil těsně nad levý horní růžek branky Svobody.
     
    25:38
    Olomoučtí hokejisté hrají v plném počtu.
     
    25:34
    Znovu aktivní David Březina, který zkusil střelu znovu z pravého kruhu. Ač mu do ní padal hráč hostí, stihl Březina vystřelit a Konrád puk zdárně schovává do lapačky, navíc předvedl pohledný semafor.
     
    25:30
    Stejně tak jako nyní, jen s tím rozdílem, že útok rozjíždí Matej Síkela.
     
    25:05
    Olomouc vyhazuje přes všechny čáry, kde má kotouč Jiří Říha.
     
    24:34
    Tečovaný pokus Jíchy zblízka snadno zneškodnil Branislav Konrád. Poté měl mnohem těžší úlohu, když se jihlavský mladík dostal s pukem před jeho branku, ovšem kotouč se zastavil někde pod betony gólmana.
     
    24:17
    David Kajínek si zpracoval puk dva tři metry od modré. Poté tvrdě vypálil, avšak vyrážečka Branislava Konráda byla na místě.
     
    23:50
    Jihlava musí po vyhození hostí začít od svojí branky.
     
    23:38
    Nyní se již bude pískat. Po buly poslal u pravého rohu za vlastní brankou Adam Zeman na hrazení Lukáše Jíchu a dostává dvě minuty za vražení na hrazení.

    Na vyloučení: 5-2.
     
    23:26
    Nepřesnost v rozehrávce hostí končí zakázaným uvolněním.
     
    23:17
    Olomoučtí hokejisté mají kotouč bezpečně za svojí svatyní, útok rozehrává Martin Vyrůbalík a Jan Jaroměřský.
     
    22:39
    Vítězslav Beutl před vlastní klecí ztratil puk, který se mu zamotal mezi hůl a brusle. Měl štěstí, že rychle bruslící Jevgenij Kondratěv jej nedokázal lépe zpracovat a vystřelit.
     
    22:33
    Stejně jako nyní, útok domácích nemůže pokračovat pro ofsajd.
     
    21:58
    Po další rychlé kombinaci Jihlavy střílel z oblíbené pozice z pravého kruhu David Březina, gólman Branislav Konrád, slovenský hráč ve službách Olomouce, stihl zasáhnout pravým betonem a po dalších dvaceti sekundách chytit do lapačky další pokus jihlavských hokejistů. Hra je tak přerušena.
     
    21:23
    Čachotský nahrál na pravou stranu do jízdy Jíchovi. Jihlavský forvard vypálil z pravého kruhu, Konrád vyrazil puk před sebe, kde se k dorážce těsně nedostal Richard Diviš.
     
    20:44
    A právě Filip Stoklasa byl u levého rohu za brankou atakován jedním z hráčů Olomouce. Po chvíli se za pomocí spoluhráčů zvedá z ledu a odjíždí na svojí střídačku.
     
    20:36
    Filip Stoklasa po několika kličkách na soupeře nevyzrál. Dukla sice přišla v útočném pásmu o puk, ale další jihlavský nováček Filip Stoklasa jej rychle získal zpět.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:46.
     
    První třetina Dukla Cupu je u konce. Jihlava jí začala přesilovou hrou, poté však domácí putovali hned pětkrát na trestnou lavici. Druhou přesilovou hru hosté využili zásluhou dorážky Jana Knotka, na konci první části hry však Olomouc nevyužila 67 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři ani její kratší šestnáctivteřinové pokračování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Jihlava hraje v plném počtu, přestála dvě přesilovky hostí pět na tři, jednu dlouhou a druhou krátkou.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny, Hanáci znovu rozehrávají od své vlastní branky.
     
    18:27
    Olomoučtí se sami připravují o útočné pásmo, musí znovu po nepřesné rozehrávce započít útok.
     
    17:57
    Tentokrát servíroval kotouč z pravé strany před branku Jakub Herman. Našel přesně Tomáše Fořta, ten však těsně minul prostor u pravé tyčky z pohledu Svobody. Mezitím již skočil na led Jiří Dobrovolný.
     
    17:40
    Přesilovka hostí pět na tři bude nyní trvat jen 16 vteřin. Jiří Říha jde ven na dvě minuty za vražení na hrazení.

    Na vyloučení: 5-1.
     
    17:03
    Jihlava hraje ve čtyřech.
     
    16:55
    Výborný zákrok Miroslava Svobody. Jan Knotek poslal z pravého kruhu puk před branku, konkrétně k levé tyči, kde byl zcela volný Anatolij Protasenja, ovšem novic v bráně Dukly se roztáhl a jeho střelu zneškodnil.
     
    16:40
    Dělovka Jana Jaroměřského opět nemířila před branku, šla těsně vedle.
     
    16:14
    K tečované střele Jiřího Ondruška od modré se dostali nejdříve jihlavští a posílají puk do středního pásma.
     
    15:56
    67 sekund přesilovky Olomouce pět na tři. Jiří Dobrovolný byl potrestán za hru vysokou holí. Šance pro Hanáky. Bude se vhazovat na pravém kruhu.

    Na vyloučení: 4-1.
     
    15:38
    Jihlava se po buly osvobodila, ovšem Olomouc se rychle dostala zpět do pásma. Z prostoru mezi kruhy tvrdě vypálil Jan Jaroměřský, ovšem mířil metr nad branku.
     
    15:03
    Rychlé nohy ukázal Tomáš Fořt, kterého po nahrávce Hermanovi před branku zahákoval Vlastimil Bilčík a také on jde na trestnou lavici, dvě minuty.

    Na vyloučení: 3-1.
     
    14:45
    Richard Diviš mířil z bezprostřední blízkosti jen do Konráda, z dorážky se neprosadil ani Marek Pulkrab, jelikož minul kotouč.
     
    14:13
    David Ostřížek vybojoval ve středním pásmu puk a poslal jej k pravému kruhu pro Romana Ráce, jenž jej v přesile hráčeů nevybojoval.
     
    13:25
    Rozháraná pasáž hry pokračuje. Nyní je vidět, že oba mančafty hrají první zápas sezony, navíc přátelský. Kotouč se střídá z hole jednoho týmu na druhý.
     
    12:54
    Po nepřesné rozehrávce Olomouce se nezadařilo ani Jihlavě, pouze s tím rozdílem, že puk se vrátil zpět na domácí hokejky, konkrétně k Filipu Dundáčkovi.
     
    12:04
    Jihlava kotouč po chvilce získala zpět, jenže Lukáš Jícha si nerozuměl se spoluhráči. Nahrával Richardu Divišovi na pravou stranu do jízdy, ovšem on i Tomáš Čachotský šli střídat.
     
    11:35
    Boj o kotouč ve středním pásmu vyhrála Mora a má jej bezpečně za brankou Konráda, odkud rozehrává kapitán Martin Vyrůbalík.
     
    10:51
    Hned z protiútoku ujel po levé straně Marek Laš. Natlačil se před branku, ovšem Svobodu neohrozil, jelikož jej čistě zastavil a ubránil Róbert Varga. K odraženému puku se dostali domácí.
     
    10:26
    Nikoliv na dlouho. Domácí, hrající ve žlutém, znovu dostali kotouč do pásma. Od modré vypálil tvrdě Grebenyuk, leč nepřesně, puk projel kolem pravé tyče.
     
    09:48
    Kondratěv si az brankou vyměnil kotouč s Pulkrabem. Jihlava se pokoušela o kombinaci, ovšem hosté byli nyní silovější a kotouč získali.
     
    08:43
    Domácí mají kotouč za brankou. Po rychlém kontru se jej ve středním pásmu zmocnil Tomáš Čachotský, nabruslil si až před branku, ovšem Konráda po kličce nepřekonal a z dorážky mezi kruhy se neprosadil ani Lukáš Jícha.
     
    08:15
    K dorážce se před Konrádem dostával Matej Síkela, u levé tyčky však nenašel prostor, kudy by puk mohl projít do branky.
     
    06:28
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci druhou přesilovou hru využívají, a to po osmi vteřinách. Vyrůbalíkovu střelu od modré ještě stačil Miroslav Svoboda vyrazit, jenže před brankou byl nepokrytý JAN KNOTEK a poslal puk doprostřed branky nad padajícím a přesunujícím se gólmanem Dukly. Asistence: Martin Vyrůbalík.
     
    06:20
    Druhé vyloučení na straně Dukly. Jiří Severa si před brankou počínal nedovoleně a sudí viděli jeho podražení.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    06:15
    Pohledná akce hostí. Po několika rychlých přihrávkách vypálil z pravého kruhu Jakub Matai, jenže zamířil jen těsně vedle levé tyčky.
     
    05:44
    Jihlava se udržela v útočném pásmu. Vlastimil Bilčík vypálil od modré a vyzval před brankou k teči Jevgenije Kondratěva. Kotouč projel zhruba dva metry vedle levé tyče.
     
    05:22
    Po akci jednoho z domácích hráčů si Branislav Konrád prostor u bližší pravé tyče pohlídal, zamezil puku v cestě do sítě betonem.
     
    05:04
    Také Jihlava první oslabení zvládla. Oba dva týmy své úvodní přesilové hry nevyužily.
     
    04:37
    Po nepřesné přihrávce Vítězslava Beutla je puk ve středním pásmu a Olomouc musí opustit prostor před Svobodou.
     
    03:59
    Jihlava se dostala ke střele v oslabení, ale na ránu Grebenyuka Konrád dobře viděl.
     
    03:20
    Prakticky hned po buly se Olomouc dostala ke střele. Jihlavští fanoušci si pamatují Anatolije Protasenju, jak téměř každý puk z blízkosti branky dostal za čáru. Povedlo se mu to i tentokrát, ovšem gól pro posunutou klec neplatí.
     
    03:04
    Hosté si také zahrají přesilovku, Jihlava hrála v příliš mnoha hráči. Na trestnou lavici usedá Štěpán Štěpánek.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    03:04
    Olomouc hraje v plném počtu.
     
    02:57
    Jihlava se na konci přesilové hry dostala do další slibné šance, když Hanáky prakticky nepustila z pásma. Diviš objel branku a přihrál Pulkrabovi, jenž zblízka Konráda nepřekonal a poté se již k dorážce nedostal.
     
    01:44
    Dobré střídání Síkely, Vargy a Březiny. Trio útočníků nahrálo na modrou pro Grebenyuka, jenž poslal kotouč na pravý kruh pro Filipa Dundáčka. Mladý obránce, který loni laboroval se zraněním, vystřelil, ovšem Konrád má puk ve své moci.
     
    01:10
    Olomouc hned po buly vyhazuje kotouč přes všechny čáry.
     
    01:04
    První vyloučení v zápase přichází již po 64 vteřinách a na trestnou lavici jde hostující bek Jan Jaroměřský za podražení.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    00:43
    Jiří Říha absolvoval za brankou hit od Davida Škůrka, v souboji dvou velkých obránců neměl navrch ani jeden. Kotouč má Dukla.
     
    00:05
    Úvodní buly bylo vhozeno, vyhrál jej Filip Stoklasa, ale po chvíli má kotouč k dispozici Olomouc, rozehrávající za Konrádem první útok.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na led nyní vjíždí také domácí tým ve speciálních dresech k Dukla Cupu.
     
    Do začátku zápasu zbývá skutečně jen pár minut, na ledové ploše již krouží trio hlavních rozhodčích. Zatím je hodně slyšet olomoucký kotel, fans Mory přijeli zhruba ve čtyřicetičlenném počtu a nyní vítají své hráče, kteří nastupují na led.
    Předzápasové rozbruslení
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Svoboda (Sáblík) – Stríž, Kajínek, Říha, Bilčík, Dundáček, Grebenyuk, Dobrovolný, Půža – Varga, Štěpánek, Stoklasa – Čachotský, Jícha, Diviš – Síkela, Březina, Anděl – Severa, Pulkrab, Kondratěv. Trenér: Petr Vlk

    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Beutl, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Ondrůšek, Škůrek, Klvaňa – Protasenja, Knotek, Laš – Rác, Ostřížek, Strapáč – Fořt, Herman, Holec – Danišovský, Zeman, Matai – Jergl. Trenér: Zdeněk Venera

    Rozhodčí: Hribík, Pilný – Kotlík, Polák.
     
    Specifický zápas pro čtveřici hráčů:
    Dnešní zápas bude mnohem více zajímavý hned pro čtveřici hráčů, pokud samozřejmě nastoupí. Z jihlavského kádru se jedná o Richarda Diviše, který v Olomouci odehrál dvě a půl sezony (2012 – 2014) a na konci sezony 2014/2015 ještě pomohl Hanákům jedním zápasem v extraligové baráži.

    Na druhé straně se jedná o jména dvou jihlavských odchovanců. Adam Zeman odešel na hostování do Olomouce z Jihlavy po sezoně 2014/2015, o rok dříve se stal nejlepším střelcem Dukly. Dalším jihlavským odchovancem v kádru Mory je Anatolij Protasenja, jenž byl v sezoně 2010/2011 nejlepším střelcem juniorky Dukly a v témže ročníku skóroval i za A-tým. Poté odešel do Dinama Minsk; s Duklou se ještě připravoval v předsezonním období 2013/2014. Posledním do kvarteta je Aleš Jergl, pro změnu olomoucký odchovanec, jenž poslední dvě sezony působil v Olomouci i v Jihlavě. Také tuto sezonu by měl začít v kádru kohoutů.
    Dukla Jihlava si na Dukla Cup připravila speciální sadu dresů
     
    Vstupné na Dukla Cup:
    Na turnaj lze pořídit permanentní vstupenku na všech šest zápasů za 200 Kč (tzn. cca 33 Kč/zápas). Pokud chce návštěvník zakoupit pouze vstupenku na jednotlivé zápasy, pak činí její výše 50 Kč/zápas.
     
    DUKLA CUP:
    Při příležitosti oslav výročí šedesáti let vzniku klubu si Dukla Jihlava připravila pro své fanoušky hned několik novinek. Jednou z nich je turnaj Dukla Cup, na kterém se představí vedle pořádajícího týmu také extraligové kluby HC Olomouc a HC Energie Karlovy Vary.

    Zřejmě největším tahákem bude účast klubu KHL Torpedo Nižnij Novgorod. Ruský mančaft loni skončil ve čtvrtfinále nejlepší evropské klubové hokejové soutěže a turnaj v Jihlavě bere jako generálku na KHL, která začíná tři dny po konci Dukla Cupu.

    Zápas Dukly proti Olomouci je předehrávkou turnaje, zbylých pět zápasů se bude hrát v týdnu od 15. do 19. srpna 2016 (každý den jeden zápas, systém každý s každým).
    Pozvánka na zápas na webu Olomouce
     
    HC Olomouc:
    Pro Hanáky byla také loňská sezona úspěšná. Klub s kohoutem ve znaku se umístil po základní části extraligy na výborném pátém místě. Soupeřem Olomouce pro čtvtfinále byla Plzeň, která už byla nad síly Mory a vyřadila jí 4:1 na zápasy.

    Samozřejmě i v Olomouci se přes letní přípravu objevili noví hráči, jiní naopak klub opustili. Z klubu odešel např. gólman Tomáš Vošvrda či útočníci Matěj Pekr, Michal Vodný, Dávid Buc nebo Radim Kucharczyk.

    Naopak během léta ohlásili Hanáci příchody gólmana Martina Faltera a útočníků Davida Ostřížka, Jana Eberleho, Anatolije Protasenji, Petra Strapáče nebo Viléma Buriana.
    Pozvánka na webu Dukly Jihlava
     
    HC Dukla Jihlava:
    Klub z Vysočiny vstupuje do další prvoligové sezony jako úřadující mistr WSM Ligy. Jak známo, Dukla se totiž loni po základní části umístila na druhém místě, ve čtvrtfinále zdolala Havířov a po vypadnutí Kladna ve čtvrtfinále proti Ústí se Jihlava v semifinále dostala právě přes Slovan až do extraligové baráže. V ní se umístila na čtvrtém místě.

    Do nové sezony vyrukuje Jihlava s pozměněným kádrem. Nejsou v něm hráči, kteří během loňské sezony hostovali v Dukle z Karlových Varů, Aleš Jergl, Pavel Mrňa nebo trojice odchovanců Marek Prokš, Vojtěch Zadražil či Ondřej Malec.

    Fanoušci se naopak mohou těšit na navrátilce Tomáše Čachotského, na gólmana Miroslava Svobodu, duo obránců z Liberce Davida Kajínka a Jiřího Říhu či útočníka Filipa Stoklasu. O místo v kádru zabojují obránci Václav Půža a Šimon Stríž nebo útočníci Marek Pulkrab, Jevgenij Kondratěv, Róbert Varga, Matej Sikela nebo Jiří Severa.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u přípravného zápasu mezi HC Duklou Jihlava a HC Olomoucí. Pro oba dva týmy se bude jednat nejen o první přípravný zápas na nadcházející sezonu, ale také o první zápas (předehrávku) Dukla Cupu – turnaje pořádanému k šedesátému výročí vzniku Dukly Jihlava.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 7. Knotek (Vyrůbalík), 39. Strapáč (Ostřížek), 49. Laš, 52. Knotek (Laš), 56. Ondrůšek (Zeman), 58. Zeman


    HC Dukla Jihlava: Svoboda (Sáblík) – Stríž, Kajínek, Říha, Bilčík, Dundáček, Grebenyuk, Dobrovolný, Půža – Varga, Štěpánek, Stoklasa – Čachotský, Jícha, Diviš – Síkela, Březina, Anděl – Severa, Pulkrab, Kondratěv. Trenér: Petr Vlk
    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Beutl, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Ondrůšek, Škůrek, Klvaňa – Protasenja, Knotek, Laš – Rác, Ostřížek, Strapáč – Fořt, Herman, Holec – Danišovský, Zeman, Matai – Jergl. Trenér: Zdeněk Venera

    Rozhodčí: Hribík, Pilný – Kotlík, Polák

    Diváci: 753
    thejrc.org