Olomouc – Opava 1:1 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
1:1 (1:0)
Slezský FC Opava
Pátek 05.08.2016, 18:00 • Andrův stadion Olomouc. Kapacita: 12.566 míst. • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    87
    Poslední střídání Opavy. Ze hřiště odchází Smola, kterého nahradí Jurečka.
     
    83
    Hned z protiútoku měl druhou branku svého týmu na kopačce Zapalač, v poslední chvíli mu ale skluzem ustřelil míč Sladký.
     
    79
    Opava právě vstřelila branku!
    Hanáci si tak dlouho koledovali, až skutečně branka soupeře přišla. Míč si na puntík postavil JAN SCHAFFARTZIK, které poslal míč mimo dosah Buchty.
     
    78
    Škerle za nedovolený zákrok obdržel žlutou kartu.
     
    78
    Penalta pro Opavu! Smola unikl Škerlemu, který udělal jediné, co mohl. Stáhl soupeře v šestnáctce.
     
    76
    Druhé střídání na straně Hanáků. Ze hřiště putuje Vašíček, místo kterého může své dovednosti světu ukázat Chorý.
     
    75
    Smola skončil opět na trávníku, tentokrát po souboji s Vepřkem. Sudí situaci nejprve vůbec neřešil, jakmile ale začal hostující útočník gestikulovat, okamžitě mu ukázal žlutou kartu.
     
    72
    Střídání na obou stranách. Do hry se podívají opavský Hrabina a domácí Zahradníček. Utkání skončilo pro Jursu a Petra.
     
    70
    Srovnání bylo opět velmi blízko. Hostům chyběla jedna přesná nahrávka v šestnáctce Sigmy a bylo by vymalováno. Naštěstí pro domácí ale dopadlo vše dobře.
     
    68
    Čelustka skluzem odehrál míč, ovšem spolu s ním to vzal i s nohama Hály. Hlavní sudí hru okamžitě přerušil a ukázal žlutou kartu opavskému hráči.
     
    65
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Grussmann, přichází Janetzský.
     
    58
    Obrovskou šanci nyní spálil Pospěch. Z levé strany přišel přízemní centr, který v pokutovém území Sigmy našel právě kapitána Opavy. Ten byl zcela osamocený, jenže místo aby překonal Buchtu, přestřelil komplet domácí branku.
     
    53
    Hanáci přestali hrát a hosté toho málem využili ke srovnání. Čelustka se na hranici šestnáctky opřel do míče a jen těsně minul pravou šibenici domácí svatyně!
     
    45
    Závěr poločasu se nese v útočném snažení Sigmy. Hála se probíjel do šestnáctky, na jejíž hranici po kontaktu se soupeřem upadl. Sudí se chvíli rozmýšlel a možná po poradě se svým asistentem udělil domácímu bekovi žlutou kartu za nafilmovaný pád.
     
    43
    Zřejmě největší příležitost Opavy v dosavadním průběhu duelu. Proti centru do šestnáctky šel kromě Buchty i hostující Kuzmanović, který zasáhl míč. Balon poté skákal do odkryté branky Olomouce, ovšem dobíhající Hála jej na poslední chvíli vykopl z brankové čáry do bezpečí. Sudí poté hru musel přerušit, neboť Buchta zůstal otřesený na trávníku.
     
    36
    Schaffartzikův centr do šestnáctky přistál na hlavě Jursy, který zamířil těsně nad branku domácího celku.
     
    24
    Pospěch ostrým způsobem zajel do Vepřka, který skončil v bolestech na trávníků. Rozhodčí nad ničím nepřemýšlel a udělil kapitánovi Opavy žluté napomenutí.
     
    23
    Vašíček neměl daleko k přímému ohrožení opavské branky. Centr z pravého křídla padal někam k penaltovém puntíku a právě tam se pohyboval olomoucký útočník. Nicméně pár centimetrů Vašíčkovi chybělo, jeho zakončení skončilo těsně vedle pravé tyče.
     
    18
    A hned poté se nebezpečným zákrokem provinil také domácí Houska, který se zapisuje mezi hříšníky.
     
    17
    První žlutou kartu v utkání si zblízka prohlédl Schaffartzik z Opavy.
     
    7
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci se ujímají vedení. Centr z pravé strany mířil přímo do prostoru, kde se nacházel JAKUB PLŠEK, který přesnou hlavičkou nedal Fendrichovi možnost zakročit.

    Miroslav Fantal

    Branky: 7. Plšek – 79. Schaffartzik (pen.)

    Karty:   18. Houska (OLO), 45. Hála (OLO), 78. Škerle (OLO) – 17. Schaffartzik (OPA), 24. Pospěch (OPA), 68. T. Čelůstka (OPA), 75. Smola (OPA)


    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Hála, Škerle, Radaković, Vepřek – Petr (72. Zahradníček), Houska, Sladký, Vašíček (76. Chorý) – Plšek, Falta.
    Náhradníci: Reichl – Habusta, Buchvaldek, Štěrba, Šindelář, Chorý, Zahradníček.

    Slezský FC Opava: Fendrich – Simerský, Pospěch, Žídek, T. Čelůstka – Grussmann (65. Janetzký), Jursa (72. Hrabina), Schaffartzik, Zapalač – Kuzmanović, Smola (87. Jurečka).
    Náhradníci: Lasák – Helebrand, Hrabina, Radić, Jurečka, Janetzký, Mozol.

    Rozhodčí: Pavel Julínek – Jakub Hrabovský, Milan Flimmel

    Diváci: 3081
    thejrc.org