Třinec – Č. Budějovice 0:2 (kon.) | Sokolov – Vlašim 2:2 (kon.) | Frýdek-Místek – Ústí n. L. 2:1 (kon.)
konec
FK Třinec
0:2 (0:0)
SK Dynamo Č. Budějovice
Sobota 06.08.2016, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2 000 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Krásné sobotní dopoledne, vítejte při sledování textového online přenosu z 1. kola Fotbalové národní ligy. Naše druhá nejvyšší soutěž odstartovala již v pátek zápasem Olomouce s Opavou a v sobotu pokračuje dalšími třemi duely. V tomto přenosu se detailně zaměříme na utkání mezi týmy FK Fotbal Třinec a SK Dynamo České Budějovice. Ani jedno z těchto mužstev neprožili vloni dobrou sezonu, a tak budou obě chtít tu novou začít co nejlépe. Utkání bez favorita začne na stadionu Rudolfa Labaje v Třinci v 10:15. Přenosem vás provede Ondřej Zoubek. Hezkou zábavu!
     
    FOTBALOVÁ NÁRODNÍ LIGA

    Do nového ročníku vstoupí Fotbalová národní liga už zase se sudým počtem účastníků. Opustily ji postupující týmy Karviné a Hradce Králové a sestupující Vyšehrad se Sigmou Olomouc "B". Z první ligy spadli Baník Ostrava a Sigma Olomouc, o soutěž výše se naopak posunulo trio Vítkovice, Prostějov a Žižkov. Proto je to v letošní sezoně, co se týče Čech a Moravy se Slezskem, rozděleno půl na půl.
     
    FK FOTBAL TŘINEC

    Fotbalisté Třince museli v uplynulé sezoně znovu bojovat o záchranu, přestože na začátku vyhlásili ambice skončit do 8. místa. Nakonec se umístili až na 13. pozici a generálního manažera Karla Kulu vystřídal u trenérského kormidla Martin Zbončák. Začínajícímu trenérovi a dvojnásobnému mistrovi české ligy s Libercem a Spartou bude na lavičce asistovat zkušený Lubomír Vašek. O přestávce prodělal hráčský kádr Slezanů několik změn.

    Odchody: Douglas Djika (Liberec, konec hostování), Miroslav Ceplák (konec kariéry), Peter Kučera (Petřkovice), David Martynek (bez angažmá), Marek Szotkowski (Baník Ostrava, konec hostování), Filip Tomovič (Trnava), Pavol Zimka (Makov), Lukáš Salachna (přerušení kariéry)

    Příchody: Matej Ižvolt (Frýdek-Místek), Dario Krišto (Dunajská Streda), Pavel Tobiáš (Baník Ostrava), Petr Hošek (Slavia Praha), Michal Stříž (Vyškov, hostování)

    Přípravné zápasy:

    Vítkovice – Třinec 2:1
    Slovácko – Třinec 4:0
    Górnik Zabrze – Třinec 2:0
    Třinec – Mohelnice 2:0
    Zlín – Třinec 1:1
    Podbeskidzie Bielsko-Biała – Třinec 1:1
    Třinec – Karviná 0:4

    1. kolo MOL Cupu:

    Havířov – Třinec 1:2
    Program prvního kola Fotbalové národní ligy

     
    SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE

    Na jihu Čech už vloni po sestupu z nejvyšší soutěže tvrdili, že hlavním cílem nebude boj o návrat zpět, ale spíše stabilizace kádru, která by v budoucnu měla přinést dlouhodobé usazení mezi českou elitou. Jenže sezona 2015/16 Českým Budějovicím vůbec nevyšla a skončili daleko za očekáváním na 12. místě. Před rokem na podzim převzal mužstvo po trenérovi Ciprovi jeho asistent a bývalý ligový obránce David Horejš. V aktuálním ročníku druhé ligy by chtěli Jihočeši s obměneným kádrem hrát na pozicích do 5. místa.

    Odchody: Tomáš Hájovský a Jiří Mareš (Příbram, konec hostování), Marek Opluštil (Jihlava, konec hostování), Jan Šimák (konec smlouvy), Milan Jurdík (Sparta, konec hostování), Milan Ujec (Čáslav, konec hostování)

    Příchody: Ondřej Šourek (Jihlava), Adrián Čermák (Senica), Ivo Táborský (Teplice), Daniel Frnoch a Matyáš Markytán (dorost)

    Přípravné zápasy:

    Č. Budějovice – Znojmo 2:3
    Sparta Praha – Č. Budějovice 2:1
    Dukla Praha – Č. Budějovice 6:0
    Č. Budějovice – Slavia Praha U21 3:1
    Žižkov – Č. Budějovice 1:0
    Jihlava – Č. Budějovice 5:0

    1. kolo MOL Cupu:

    Motorlet Praha – Č. Budějovice 2:3 pen.
    Třinečtí fotbalisté absolvovali před startem Fotbalové národní ligy školení s rozhodčím Radimem Dreslerem.

     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    České Budějovice mají v zápasech s Třincem stoprocentní bilanci a ve všech sedmi duelech od roku 1998 Slezany porazili. Šestkrát to bylo ve druhé lize, jednou v poháru. V loňské sezoně zvítězili v podzimní části v Třinci 1:0, na jaře potom na Střeleckém ostrově 3:1. Domácí tak mají z tohoto hlediska o motivaci postaráno.

    ABSENCE

    Jihočeši prozradili, že úplně v pořádku nejsou před startem Fotbalové národní ligy Jakub Pešek s Richardem Kalodem, nicméně existuje šance, že si v Třinci oba zahrají. Z třineckého tábora na veřejnost žádné zprávy o zraněných hráčích neprosákly.

    ŘEKLI PŘED ZÁPASEM

    Martin Zbončák (trenér, Třinec): „Mám nějakou představu o základní sestavě, ale tu si nechám pro sebe. Bude to jiný zápas než proti Havířovu. České Budějovice známe z předchozích vzájemných zápasů, výsledky v přípravě neměly příliš valné, ale ostrý start je něco jiného. Kdo se na to lépe připraví, ten bude brát více bodů."

    Petr Hošek (útočník, Třinec): „Napětí bylo cítit už v Havířově. Ten zápas jsme brali jako první kolo, chtěli jsme vyhrát a postoupit. V sobotu bude napětí ještě větší, ale musíme se s tím poprat, zápas zvládnout a vykročit do soutěže správnou nohou. Věřím, že nám fanoušci pomůžou. Budějovice budou daleko těžší soupeř než Havířov."

    David Horejš (trenér, Č. Budějovice): „Věřím, že navážeme na loňskou sezonu, kdy jsme s Třincem vyhráli oba zápasy. Jsem přesvědčený, že máme na to, abychom tam vyhráli znovu. Myslím, že bychom měli být dobře připraveni."
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Českými Budějovicemi, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtag #TRIvCEB a #FNLiga.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Paleček – Velner, Čelůstka, Bedecs, Janoščín – Ižvolt, Málek, Motyčka (C), Krišto, Janošík – Hošek.
    Trenéři: Lubomír Vašek, Martin Zbončák.
    Náhradníci: Adamuška – Joukl, Malcharek, Michal Stříž, Teplý, Dedič, Reintam.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Klesa, Novák, Šourek, Funda – Čermák, Čavoš – Kadula, Táborský, Wermke – Kalod (C).
    Trenéři: Jiří Lerch, David Horejš.
    Náhradníci: Hajdušek – Benát, Řezáč, Frnoch, Bederka, Pešek, Vaněk.

    Rozhodčí: Jana Adámková – Jiří Polák, Tomáš Batík.
     
    Fotbalová národní liga včera odstartovala remízou Sigmy Olomouc s Opavou 1:1, dnes pokračuje její první kolo dalšími třemi zápasy. Třinečtí nasazují do základní sestavy prvního zápasu tři letní posily, záložníky Mateje Ižvolta s Dariem Krištem a útočníka Petra Hoška. Mezi náhradníky bude čekat na svou šanci další novic v třineckém dresu, Michal Stříž. Možná trochu překvapivě posadil trenér Zbončák také Pavla Malcharka, jednoho z nejlepších třineckých střelců v minulé sezoně.
     
    Před uzavřením budějovické soupisky na tento zápas visely otazníky nad starty Jakuba Peška a Richarda Kaloda. Příznivci Dynama mohou být klidní, oba hráči zažehnali drobné zdravotní indispozice a jsou připraveni – Pešek na střídačce, Kalod od první minuty. V základu kouče Horejše nalezneme rovněž nové posily Českých Budějovic, Ondřeje Šourka, Adriána Čermáka a Iva Táborského. Na lavičce najdeme vedle zkušeného Petra Benáta a dalších ještě Jiřího Bederku. Bývalý hráč Sparty a mládežnický reprezentant do 21 let přišel do Českých Budějovic teprve včera na hostování z Hradce Králové.
     
    Kvůli zdravotním problémům scházejí Slezanům dva obránci Pavel Hloch a Muamer Avdić. S Čelůstkou proto na pozici druhého stopera nastoupí přeškolený záložník Bedecs.
     
    Delegátem svazu pro dnešní utkání je pan Ladislav Dofek, roli technického delegáta zastane pan Petr Mikel. Do začátku utkání zbývají už jen tři minuty.
     
    Fotbalisté nastupují na hřiště. Třinečtí se představí v bílých dresech a trenýrkách stejné barvy, České Budějovice v černo-bílé kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí zahájili utkání výkopem. Po Málkově přihrávce posílal nákop na útočníky Velner, ale proti míči včas vystoupil Šourek a odhlavičkoval jej.
     
    2
    České Budějovice odvrátily centr Ižvolta z pravé strany a samy se vrhají do útoku po levém křídle. Kalod upadl v souboji s Motyčkou, faul se však nepíská.
     
    3
    Hošek si nedokázal zpracovat průnikovou přihrávku od Čelůstky a míč mu odskočil do zámezí. Zasloužil se o to Novák, jenž třineckého útočníka poctivě stínoval.
     
    4
    Bedecs si pomohl přihrávkou dozadu na brankáře Palečka, a tak teď Slezané kombinují na obranné polovině. K balonu se dostává Málek.
     
    5
    Ižvolt se po pravém křídle protáhl až k nebezpečnému centru, který Šourek odvracel, přestože měl balon na dlouhou nohu. Třinec působí v prvních minutách o něco aktivněji než soupeř.
     
    6
    Táborský chtěl prodloužit nákop od obránců za sebe, místo toho ovšem hlavičkoval jen do autu. Janoščín nakonec rozehrává od postranní čáry ze země.
     
    7
    Janošík pronikl po levém křídle a odcentroval. Až k Ižvoltovi na zadní tyči ale míč nedolétl, jistě si pro něj došel brankář Křížek.
     
    8
    Táborskému se nepodařilo ani další sklepnutí hlavou po vhazování Klesy a od branky rozehrával Paleček. V soubojích uprostřed hřiště lépe uspěli Jihočeši.
     
    9
    Kadulův přetažený centr z levé strany hledal před brankou Wermkeho, avšak byl na něj příliš dlouhý. Janošík se na opačné straně dostal s míčem až za čáru.
     
    10
    Utkání Třince s Dynamem sleduje přímo na stadionu také trenér Baníku Ostrava Vlastimil Petržela. Jeho mužstvo vstoupí do nové sezony zítra ve Znojmě, hned v druhém kole pak změří síly právě s Třincem.
     
    11
    Po Křížkově výkopu vlétl Motyčka do souboje s Kalodem hodně důrazně, ale v souladu s pravidly. To Krišto už si o něco později počínal nedovoleně.
     
    12
    Janošík chtěl na polovině hřiště zrychlit hru a z prvního doteku posouval míč do běhu Hoškovi. Ten ještě svedl sprinterský souboj s Čavošem, načež mu byl odmáván ofsajd.
     
    13
    Na Janoščínův centr z levé strany si naskočil Ižvolt, ale v osobním souboji s Fundou se mu hlavou nepodařilo ohrozit Křížka. Totéž platilo pro následný volej Velnera.
     
    14
    Málek nedokázal propasírovat míč mezi Táborským a Čermákem, jenže přesnou přihrávku pak na Kaloda neposlal ani Táborský. Útočí opět Třinec.
     
    15
    Novák odhlavičkoval centr aktivního Ižvolta, na polovině hřiště přibrzdil protiútok Českých Budějovic Motyčka. Vhazovat se chystá Funda.
     
    16
    Čavoš na půlící čáře fauloval Krišta a dostává varování od sudí Adámkové. Útočné akce obou mužstev posléze pokazily mizerné přihrávky.
     
    17
    Čelůstkův dlouhý pas na nabíhajícího Hoška prověřil komunikaci Nováka s brankářem Křížkem. Obránce Dynama nakonec na jistotu odkopl do zámezí.
     
    18
    Po vhazování Třince poněkolikáté v zápase centroval Ižvolt, tentokrát však přímo do rukavic Křížka. Jihočeši po výkopu balon nevybojovali.
     
    19
    Nádherná akce třineckého útočníka Hoška nekončí gólem! Hošek se na levé straně zbavil bránícího Šourka, navedl si míč do šestnáctky a kroutil jej na zadní tyč. Střela se však odrazila od brankové konstrukce rovnou do náruče Křížka.
     
    20
    Málek neuspěl proti Fundovi, který odkopává daleko od Křížkovy branky. České Budějovice se ocitají pod menším tlakem třinecké družiny.
     
    21
    Velner sklepl balon Ižvoltovi, který zkusil pohotově vypálit. Míč skákal a posila z Frýdku-Místku zamířila místo branky až někam k rohovému praporku.
     
    22
    Málkův záměr přihrát do běhu Ižvoltovi byl hodně čitelný a Čavoš si tuto nahrávku skutečně pohlídal. Jenže Dynamo není schopno po takovém zisku balon podržet.
     
    23
    Slezanům nevyšel útok po levém křídle a České Budějovice vhazovali. Kalod poté u postranní čáry svalil na zem Bedecse.
     
    24
    Třinečtí hrají častěji s míčem na kopačkách a vytvářejí si územní převahu. Čelůstka naposled ale pouze odevzdal Fundovi.
     
    25
    Táborský uvolnil na levém křídle Fundu, jehož přízemní centr nalezl Kadulu. Pohotový pokus trochu postrašil třinecké fanoušky, nicméně míč skončil vedle branky.
     
    26
    Kadula se vrátil až před budějovickou šestnáctkou a odhlavičkoval Bedecsův nákop před Velnerem do autu. Málkův vysoký centr následně zkrotil Křížek.
     
    27
    Čermák s Wermkem zakombinovali na pravé straně a první jmenovaný zamýšlel centrovat před branku. Janoščín srazil míč do zámezí, hosté vhazují.
     
    28
    Dlouhé vhazování dokázal pod sebe sklepnout Kalod, ale pak už se České Budějovice do zakončení neprotlačily. Fundův centr odvrátil Motyčka ve spolupráci s Janoščínem.
     
    29
    Krišta předskočil Wermke a narážečkou s Táborským založil rychlý brejk Dynama. Poté přihrál doleva Kalodovi, jehož centr ovšem bez potíží polapil Paleček.
     
    30
    Krišto fauloval Čavoše, jenž se po bolestivém zákroku těžce zvedá z trávníku. Míč si bere gólman Křížek a zřejmě jej nakopne na útočnou polovinu.
     
    31
    Málek si vyměnil míč s Velnerem a poté jeho centr srazil na první rohový kop utkání Čavoš. Rozehrávat od praporku bude Ižvolt, nebo Janošík.
     
    32
    Centr dokázal odhlavičkovat z nebezpečných prostor Kalod, ale útočné tažení Třince tím ještě nekončí. V blízkosti rohového praporku vhazuje Janoščín.
     
    33
    Třinečtí stále zůstávají na levém křídle a po několikáté mají možnost vhazování. Tentokrát si bere balon Janošík a kombinuje s Málkem.
     
    34
    Krištovi už se nepovedlo balon zpracovat a po výkopu Křížka se hra posunula na polovinu hřiště. Třinečtí vybojovali balon, ale záhy jej vrátili Křížkovi.
     
    35
    Klesa přihrál po pravé straně do běhu Kalodovi, jenž v souboji s Bedecsem vybojoval premiérový roh pro Dynamo. Roh si bere na starosti Táborský.
     
    36
    Táborského centr mířil na přední tyčku, kde se ale Kalod nedokázal prosadit. Bedecs odkopl, další akce Českých Budějovic už před Palečka nedošla.
     
    37
    Funda nastřelil Krišta, od něhož se balon odrazil ke Křížkovi. Ten rozehrál nakrátko s Klesou, hned na polovině hřiště však Dynamo o míč přišlo.
     
    38
    Ižvolt pokazil přihrávku na Krišta, naštěstí pro Třinec ani Wermke nedokázal Kalodovi přihrát přesně. Málkovo fintění v souboji s Wermkem končí vhazováním pro Jihočechy.
     
    39
    Čavoš si pouštěl Fundovu přihrávku za sebe, aniž by věděl o Hoškovi za zády. Třinec takovým způsobem získal balon do doby, než jej Velner vinou nepřesnosti zase odevzdal.
     
    40
    Novák si naskočil na Hoška a fauloval ho. Třinec rozehrál vzadu nakrátko, nyní se snaží o útok po levé straně. Janoščín vybízí k úniku Janošíka.
     
    41
    Motyčka padl do rány Wermkeho a míč se odrazil daleko za autovou čáru. České Budějovice už ve druhé části první půle definitivně vyrovnaly hru.
     
    42
    Kalod udržel balon v souboji s dvojicí třineckých obránců a do zakončení se tlačil Wermke! V nepřehledné situaci nakonec jako první ukořistil balon brankář Paleček, Wermke zůstává ležet na trávníku.
     
    43
    Dynamo v závěru prvního poločasu ožilo a drží se před bránou Palečka. Třinecký gólman zasahoval proti povedené ráně halfvolejem od Kaloda, ale českobudějovický útočník byl v ofsajdu.
     
    44
    Čelůstka si neproklestil cestu po pravé straně a musel se svými spoluhráči rychle zpět. Dynamo rychlý brejk trochu přibrzdilo, Kadula kombinuje s Fundou.
     
    45
    Velner nedokázal uličkou posunout balon na Ižvolta a poslední minuta regulérního času první půle už se chýlí ke konci.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:18.
     
    Rozhodčí Adámková nenastavila ani minutu a první poločas tak končí bezbrankovou remízou. V úvodní části poločasu měli mírně navrch domácí fotbalisté, kteří však nedokázali územní převahu přetavit ve více gólových šancí. V té největší se Hošek uvolnil od Šourka a nádhernou střelou trefil jen zadní tyč Křížkovy branky, načež se míč odrazil přímo do rukavic gólmana Dynama. České Budějovice se dlouho nemohly dostat ke slovu a výrazněji ožily až ve druhé polovině poločasu. Závar, který vytvořili Kalod s Wermkem, ale brankou neskočil. O osudu vyrovnaného zápasu rozhodne druhé dějství.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas odstartoval beze změn v sestavách. Akce Čermáka s Wermkem skončila útočným faulem, Hošek nepokryl balon v souboji s Klesou.
     
    48
    Janošík odrazil míč o Klesu do zámezí a předal na vhazování Janoščínovi. Klesa si s oběma hráči následně poradil a odkopl na polovinu k Motyčkovi.
     
    49
    Po výkopu Křížka hlavičkoval Motyčka, Krišto byl následně nedovoleným způsobem poslán k zemi Čermákem. Rozehrává brankář Paleček.
     
    50
    Později fauloval na půlce Ižvolt Fundu a Jihočeši se přestěhovali do šestnáctky. Jenže Českým Budějovicím se rozehrávka standardní situace absolutně nepovedla.
     
    51
    Jiří Funda (CEB) je prvním hráčem, který obdržel žlutou kartu. Stalo se tak po faulu na unikajícího Ižvolta.
     
    53
    Další přímý kop Dynama z poloviny hřiště rozehrál Táborský. Ani on nemohl být s kvalitou centru spokojen, balon nakonec po několika odrazech zamířil k Palečkovi.
     
    54
    Rychlá akce Třince skončila centrem Janoščína na zadní tyč. Odtamtud odhlavičkoval balon jeden z budějovických obránců a byl faulován třineckým hráčem.
     
    55
    Je to Michal Velner, který při snaze hlavičkovat fauloval, a navíc se poranil. Nevypadá to s ním vůbec dobře a na nosítkách je odnášen ze hřiště.
     
    56
    Michal Velner je tedy střídán, na hřiště nastupuje Petr Joukl. Krištův dlouhý pas zastavil hlavou Novák a České Budějovice jdou do útoku.
     
    57
    Čermák nedokázal sklepnout Táborskému zpět jeho skákavou přihrávku a útok Českých Budějovic pak skončil faulem.
     
    58
    Janošíkův centr srazil Klesa na rohový kop. Ižvoltův roh vyrazil Křížek s pomocí svých spoluhráčů daleko za šestnáctku.
     
    59
    Pohledná kombinace Třineckých na jeden dotek skončila u Janošíka, jehož přízemní centr hosté v pohodě odvrátili. Novák zvládl souboj v pokutovém území na jedničku, odrazil totiž balon o pronikajícího Hoška do autu.
     
    60
    Čelůstkův dlouhý nákop doputoval až k brankáři Křížkovi, který bude vykopávat. Máme za sebou hodinu hry a na branku stále čekáme.
     
    61
    Janoščína zastavil Wermke, další přihrávku potom zkazil Krišto. České Budějovice nedokázaly tohoto zaváhání naplno využít.
     
    62
    Motyčka viděl na polovině hřiště, že je Křížek docela vystoupený ze své branky, a tak zkusil štěstí. Křížek ale couvl a míč mířící do branky s přehledem stáhl ze vzduchu.
     
    63
    Krišto sklepl na šestnáctce balon Málkovi, jenž posunul doleva na Janošíka. Nebezpečný centr třineckého záložníka srazil Klesa na roh.
     
    64
    Janošíkův roh odhlavičkovala prostovlasá hlava Táborského, Janošík se v pokračování akce octl v ofsajdu. Vykopávat bude brankář Křížek.
     
    64
    Poprvé v zápase střídají České Budějovice. Jindřicha Kadulu nahradil Jakub Pešek.
     
    65
    Janošík byl u postranní čáry faulován a Třinečtí budou rozehrávat standardní situaci. K míči se postavil Ižvolt a posunul jej na Málka.
     
    66
    Následný centr defenziva Dynama zvládla odvrátit, individuálně to pak zkusil Ižvolt. Prodral se ke střele zpoza velkého vápna, mířil však hodně nepřesně.
     
    67
    Janoščín se chystá vhazovat na obranné polovině, ještě předtím ale sudí Adámková kontroluje zdravotní stav Motyčky. Třinecký kapitán si dřepl, vydýchal se a bude schopen pokračovat.
     
    68
    Kalod sklepával na hranici pokutového území Wermkemu, toho si ovšem třinecká obrana dobře pohlídala. Na druhé straně nevyšel Třinci pokus o zakončení, vykopává Křížek.
     
    69
    Funda trochu se štěstím, ale přece pronikl po levé straně a už to vypadalo, že vklouzne až do šestnáctky. V poslední možnou chvíli mu ale cestu zkřížil Čelůstka.
    Momentka z utkání
     
    70
    Žlutou kartu uviděl za svůj faul na polovině hřiště Petr Joukl (TRI). Českým Budějovicím standardní situace nevyšla, Pešek následně prohrál osobní souboj s Ižvoltem.
     
    71
    Ižvolt se prosmýkl okolo Čavoše a dokázal odcentrovat před branku. Čermák odkopl do zámezí, vhazovat bude karetní hříšník Joukl.
     
    72
    Hošek nevybojoval rohový kop, ještě před výkopem Křížka Třinečtí střídají. Za Jaroslava Málka nastupuje útočný žolík Pavel Malcharek.
     
    73
    Utkání sleduje celkem 568 diváků, což tvoří přibližně 28 % celkové kapacity stadionu. Diváci nyní vidí opatrnou kombinaci Bedecse s Čelůstkou vzadu.
     
    74
    Krišto se opřel do balonu zpoza pokutového území, ale balon stoupl vysoko nad Křížkovu branku. Šourkův nákop odhlavičkoval do autu Joukl.
     
    75
    Bedecs odhlavičkoval budějovický centr z levé strany, Krišto byl následně na hranici šestnáctky faulován Kalodem. Třinec se přesouvá na útočnou polovinu.
     
    76
    Ižvolt rozehrál standardní situaci Slezanů centrem do vápna, Čelůstka hlavičkoval v záklonu mimo tři tyče. Peškův vysoký centr na opačné straně odvrátil Motyčka.
     
    77
    Ižvolt se po přihrávce od Krišta protáhl mezi dvěma budějovickými obránci a octl se ve slibné pozici. Křížek ale skvěle přečetl jeho centr a balon pokryl.
     
    78
    Janoščín nepustil po pravé straně Wermkeho a ještě o něj při odkopu otřel balon. Klesa si míč nedokázal zpracovat a domácí budou vhazovat.
     
    79
    Kalod byl faulován, a ještě k tomu přišel o kopačku. Po nazutí už spěchá do pokutového území, rozehrávat bude Táborský.
     
    79
    Balon se od chumlu těl odrazil za šestnáctku, střelu šajtlí v podání Wermkeho vyhlavičkoval Krišto. Rodící se protiútok Třince přerušil taktickým faulem na Ižvolta Novák.
     
    80
    Táborský rozehrával také přímý kop z levé strany a Třinečtí odvrátili. Ubránili také následný centr Peška a pokus o akrobatické zakončení z dílny Kaduly.
     
    81
    Pavel Malcharek (TRI) se nechal nachytat na Fundovu kličku a poté zbytečně ostře budějovického obránce fauloval. Zasloužená žlutá karta.
     
    82
    Dario Krišto (TRI) je dalším fotbalistou, potrestaným žlutou kartou. Na polovině hřiště zajel do rozehrávajícího Táborského.
     
    83
    V obrovské šanci Dynama selhal po centru Fundy Táborský! Ten hlavičkoval ve stoprocentní šanci nedostatečně razantně a gólman Paleček fantastický zákrokem míč vyrazil. Janoščín byl při následném odkopu faulován a hra je přerušena.
     
    84
    Střídání na straně Českých Budějovic. Adriána Čermáka střídá na hřišti Petr Benát.
     
    85
    Jiří Janoščín není schopen pokračovat ve hře a trenéři ho stahují ze hry. Novým mužem na trávníku je Michal Stříž.
     
    86
    Všichni svatí teď podruhé stáli při třineckých fotbalistech! Táborský poslal zleva exkluzivní centr na zadní tyč, kde Kalod z halfvoleje napálil balon ve vyložené šanci jen do tyčky!
     
    87
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Do třetice už se České Budějovice prosazují, takové štěstí už třinecká obrana mít nemohla! Táborský vykličkoval ze šestnáctky a později se dostal k centru. Na něj si naskočil úplně volný RICHARD KALOD a potrestal zatavenou defenzivu domácích přesnou hlavičkou – 0:1!
     
    88
    Velká šance také na druhé straně, kde mohl bleskově vyrovnat Malcharek! Tomu prostrčili domácí míč až do šestnáctky, jenže střídající hráč netrefil branku.
     
    90
    České Budějovice jsou velmi blízko k zisku tří bodů. Nějaký ten čas teď ještě potáhnou střídáním. Romana Wermkeho střídá Filip Vaněk.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty. Dynamo drží hru přesně tam, kde ji potřebuje. Pešek vhazuje na útočné polovině, Kalod bojuje s třineckými obránci.
     
    90+2
    Janošíkův centr z levé strany prošel na Vaňka, který si míč zpracoval a odpálil mimo šestnáctku. Třinec už hraje vabank a pokouší se o vyrovnání.
     
    90+3
    Ižvolt prošel po pravé straně a centrem překopl brankáře Křížka! Na zadní tyči hlavičkoval Krišto, ale jen do chumlu těl, od kterého se míč odrazil za pokutové území.
     
    90+4
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Na poslední roh došel před branku Dynama i brankář Paleček, ale následně musel pelášit zpět dozadu. České Budějovice unikly do otevřené obrany, RICHARD KALOD si na šestnáctce připravil míč ke střele a technickou ranou zpečetil vítězství Jihočechů – 0:2!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce, tři body z Třince si odvezou České Budějovice. Nevýrazný druhý poločas vyvrcholil náporem Dynama v závěru, který přinesl Jihočechům výhru. Dvěma brankami ji zařídil Kalod, domácí své šance na vyrovnání neproměnili.
     
    Třinec vycestuje po smolné porážce ve druhém kole na půdu Baníku Ostrava, České Budějovice přivítají nováčka z Vítkovic.
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji za pozornost a přeji příjemnou sobotu. (12:17:41)

    Ondřej Zoubek

    Branky: 87. Kalod, 90+4. Kalod

    Karty:   70. Joukl (TRI), 81. Malcharek (TRI), 82. Krišto (TRI) – 51. Funda (CEB)


    FK Třinec: Paleček – Velner (56. Joukl), Čelůstka, Bedecs, Janoščín (85. Michal Stříž) – Ižvolt, Málek (72. Malcharek), Motyčka (C), Krišto, Janošík – Hošek.
    Trenéři: Lubomír Vašek, Martin Zbončák.

    Náhradníci: Adamuška – Joukl, Malcharek, Michal Stříž, Teplý, Dedič, Reintam.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Klesa, Novák, Šourek, Funda – Čermák (84. Benát), Čavoš – Wermke (90. Vaněk), Táborský, Kadula (64. Pešek) – Kalod (C).
    Trenéři: Jiří Lerch, David Horejš.

    Náhradníci: Hajdušek – Benát, Řezáč, Frnoch, Bederka, Pešek, Vaněk.

    Rozhodčí: Jana Adámková – Jiří Polák, Tomáš Batík

    Diváci: 568 (28 % celkové kapacity)
    thejrc.org