Třinec – Č. Budějovice 0:2 (kon.) | Sokolov – Vlašim 2:2 (kon.) | Frýdek-Místek – Ústí n. L. 2:1 (kon.)
konec
FK Třinec
0:2 (0:0)
SK Dynamo Č. Budějovice
Sobota 06.08.2016, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2 000 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Na poslední roh došel před branku Dynama i brankář Paleček, ale následně musel pelášit zpět dozadu. České Budějovice unikly do otevřené obrany, RICHARD KALOD si na šestnáctce připravil míč ke střele a technickou ranou zpečetil vítězství Jihočechů – 0:2!
     
    90+3
    Ižvolt prošel po pravé straně a centrem překopl brankáře Křížka! Na zadní tyči hlavičkoval Krišto, ale jen do chumlu těl, od kterého se míč odrazil za pokutové území.
     
    90
    České Budějovice jsou velmi blízko k zisku tří bodů. Nějaký ten čas teď ještě potáhnou střídáním. Romana Wermkeho střídá Filip Vaněk.
     
    88
    Velká šance také na druhé straně, kde mohl bleskově vyrovnat Malcharek! Tomu prostrčili domácí míč až do šestnáctky, jenže střídající hráč netrefil branku.
     
    87
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Do třetice už se České Budějovice prosazují, takové štěstí už třinecká obrana mít nemohla! Táborský vykličkoval ze šestnáctky a později se dostal k centru. Na něj si naskočil úplně volný RICHARD KALOD a potrestal zatavenou defenzivu domácích přesnou hlavičkou – 0:1!
     
    86
    Všichni svatí teď podruhé stáli při třineckých fotbalistech! Táborský poslal zleva exkluzivní centr na zadní tyč, kde Kalod z halfvoleje napálil balon ve vyložené šanci jen do tyčky!
     
    85
    Jiří Janoščín není schopen pokračovat ve hře a trenéři ho stahují ze hry. Novým mužem na trávníku je Michal Stříž.
     
    84
    Střídání na straně Českých Budějovic. Adriána Čermáka střídá na hřišti Petr Benát.
     
    83
    V obrovské šanci Dynama selhal po centru Fundy Táborský! Ten hlavičkoval ve stoprocentní šanci nedostatečně razantně a gólman Paleček fantastický zákrokem míč vyrazil. Janoščín byl při následném odkopu faulován a hra je přerušena.
     
    82
    Dario Krišto (TRI) je dalším fotbalistou, potrestaným žlutou kartou. Na polovině hřiště zajel do rozehrávajícího Táborského.
     
    81
    Pavel Malcharek (TRI) se nechal nachytat na Fundovu kličku a poté zbytečně ostře budějovického obránce fauloval. Zasloužená žlutá karta.
     
    72
    Hošek nevybojoval rohový kop, ještě před výkopem Křížka Třinečtí střídají. Za Jaroslava Málka nastupuje útočný žolík Pavel Malcharek.
     
    70
    Žlutou kartu uviděl za svůj faul na polovině hřiště Petr Joukl (TRI). Českým Budějovicím standardní situace nevyšla, Pešek následně prohrál osobní souboj s Ižvoltem.
     
    64
    Poprvé v zápase střídají České Budějovice. Jindřicha Kadulu nahradil Jakub Pešek.
     
    56
    Michal Velner je tedy střídán, na hřiště nastupuje Petr Joukl. Krištův dlouhý pas zastavil hlavou Novák a České Budějovice jdou do útoku.
     
    51
    Jiří Funda (CEB) je prvním hráčem, který obdržel žlutou kartu. Stalo se tak po faulu na unikajícího Ižvolta.
     
    42
    Kalod udržel balon v souboji s dvojicí třineckých obránců a do zakončení se tlačil Wermke! V nepřehledné situaci nakonec jako první ukořistil balon brankář Paleček, Wermke zůstává ležet na trávníku.
     
    19
    Nádherná akce třineckého útočníka Hoška nekončí gólem! Hošek se na levé straně zbavil bránícího Šourka, navedl si míč do šestnáctky a kroutil jej na zadní tyč. Střela se však odrazila od brankové konstrukce rovnou do náruče Křížka.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 87. Kalod, 90+4. Kalod

    Karty:   70. Joukl (TRI), 81. Malcharek (TRI), 82. Krišto (TRI) – 51. Funda (CEB)


    FK Třinec: Paleček – Velner (56. Joukl), Čelůstka, Bedecs, Janoščín (85. Michal Stříž) – Ižvolt, Málek (72. Malcharek), Motyčka (C), Krišto, Janošík – Hošek.
    Trenéři: Lubomír Vašek, Martin Zbončák.

    Náhradníci: Adamuška – Joukl, Malcharek, Michal Stříž, Teplý, Dedič, Reintam.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Klesa, Novák, Šourek, Funda – Čermák (84. Benát), Čavoš – Wermke (90. Vaněk), Táborský, Kadula (64. Pešek) – Kalod (C).
    Trenéři: Jiří Lerch, David Horejš.

    Náhradníci: Hajdušek – Benát, Řezáč, Frnoch, Bederka, Pešek, Vaněk.

    Rozhodčí: Jana Adámková – Jiří Polák, Tomáš Batík

    Diváci: 568 (28 % celkové kapacity)
    thejrc.org