Mattersburg – Sturm Graz 0:2 (kon.) | Salzburg – St. Pölten 2:0 (kon.) | Admira – Rheindorf Altach 1:2 (kon.)
Wolfsberger – Ried 1:0 (kon.)
konec
SV BauWelt Koch Mattersburg
0:2 (0:0)
SK Sturm Graz
Sobota 06.08.2016, 16:00 • Pappelstadion, Mattersburg (kapacita: 15.100 diváků) • Rakouská Bundesliga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany protentokrát vše, brzy zase na počtenou! (17:55:12)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 11:4. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:14.
     
    Je dobojováno, Sturm Graz k velké radosti svého početného kotle vítězí 2:0! Sledovali jsme vyrovnané utkání, hosté ale po změně stran vyučili Mattersburské v produktivitě. Alar i Odomwonyi své ojedinělé šance proměnili a to znamená, že zelenobílí zůstanou i po třetím kole přikováni na samotném dně tabulky bez zisku jediného bodu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ani tento Janův centr ale žádné nebezpečí pro Gratzeie neznamenal, Spendlhofer bez problémů odhlavičkoval míč do bezpečí a hosté se následně nastěhovali opět na útočnou polovinu.
     
    90+3
    To už neplatí, střídající Alexander Ibser si totiž na pravé straně došel pro faul a bude z toho další přímý kop pro Mattersburg.
     
    90+2
    Aktivně napadající hráči Grazu donutili domácí borce ke ztrátě míče ještě na jejich vlastní polovině, hráči v zelených dresech tak zůstávají uzamčeni před vlastní šestnáctkou.
     
    90+1
    Sudí Muckenhammer nastavil nad rámec základní hrací doby hned pět minut!
     
    90
    Po přihrávce Jegga z pravé strany se mohl do další šance vydat Edomwonyi, domácí gólman Kuster ale vyběhl včas a na hranici šestnáctky ukryl balon ve své moci.
     
    89
    Zatímco Mattersburg zůstane přikován u dna tabulky, Sturm se v neúplné tabulce dotáhne na vedoucí trio Austria, Rapid a Rheindorf Altach. Tyto tři týmy ale budou mít samozřejmě jedno utkání k dobru.
     
    88
    V samotném závěru už se dění odehrává na polovině hřiště, fotbalisté Mattersburgu v tuto chvíli dobře vědí, že ani po třetím kole nebudou mít na kontě jediný bod.
     
    87
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Sascha Horvath, přichází Christian Schoissengeyr.
     
    85
    Dnešní utkání sleduje 4400 diváků!
     
    84
    Po levé straně si to do pokutového území namířil Röcher, nicméně vracející se Schulz mu balon včas ukopl do zámezí, a tak budou Mattersburští zahrávat další roh.
     
    83
    Z něj ale žádné nebezpečí pro strážce hostující svatyně nepramenilo, Gratzei nic neriskoval a přerušil hru ukrytím balonu ve své náruči.
     
    82
    Sudí Muckenhammer Bürgerovi zřejmě odpustil ruku, kterou se dotkl míče v souboji se Schulzem, domácí tak budou zahrávat další rohový kop.
     
    81
    Lykogiannis byl odveden do zámezí, ale zdá se, že to s ním tak hrozné nakonec nebude. Řecký krajní bek Grazu už se začíná hlásit o návrat do akce.
     
    80
    Střídající Templ to přehnal s aktivitou při napadání, po jeho zbytečném faulu na Lykogiannise je hra přerušena a s řeckým zadákem Sturmu to nevypadá příliš dobře.

    Vojtěch Balon

    Branky: 48. Alar, 63. Odomwonyi

    Karty:   78. Jeggo (STG)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 11:4. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:14.
    SV BauWelt Koch Mattersburg: Kuster – Farkas (66. Ibser), Mahrer, Rath, Maksimenko – Erlthaler (65. Templ), Jano, Sprangler (78. Grgic) – Höller, Bürger, Röcher.
    Náhradníci: Perlak, Malic, Ibser, Böcskör, Templ, Lovric, Grgic

    SK Sturm Graz: Gratzei – Koch, Spendlhofer, Schulz, Lykogiannis – Jeggo, Matić – Hierländer (77. Dobras), Alar (55. Schmerböck), Horvath (87. Schoissengeyr) – Edomwonyi.
    Náhradníci: Dobras, Schmerböck, Kienast, Schützenauer, Schoissengeyer, Stankovic, Potzmann

    Rozhodčí: Muckenhammer – Rothmann, Schüttengruber

    Diváci: 4400
    thejrc.org