Žižkov – Táborsko 1:1 (kon.) | Znojmo – Ostrava 1:1 (kon.) | Varnsdorf – Pardubice 3:0 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
1:1 (1:1)
FC SILON Táborsko
Neděle 07.08.2016, 10:15 • Seifertova ulice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešní utkání vše, přeji krásný zbytek neděle a u fotbalu zase někdy nashledanou! (12:05:57)
     
    Je konec. Viktoria Žižkov se s Táborskem rozchází smírně, což je zasloužený výsledek. Oba týmy měly několik šancí, ale nakonec padly branky jen dvě. V šesté minutě skóroval Elvist Ciku, kterého o deset minut na to napodobil na druhé straně Zdeněk Volek.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Nic nebylo z dlouhého autu do vápna ani následného protiútoku Jakub Trýzny. Následuje ještě vhazování ve středu travnaté plochy.
     
    90+1
    Na polovině Viktorky se dohrává druhý poločas. Rozhodčí se rozhodl nastavit tento poločas o dvě minutky.
     
    90
    Obléhání Viktorky nemohl vystát Jakub Trýzna, jenž střelu z dvaceti metrů neskutečně protáhl brankáře Tomu! Následně neuspěl ve vzduchu ani Václav Klán.
     
    88
    Následoval přímý kop z pravé strany, který rozehrával Pavel Hašek. Tomu se ale povedlo najít jen hlavu bránícího hráče.
     
    87
    Tak to byla zajímavá akce Tomáše Dočekala! Ten unikl po levé straně a následně posílal do branky střílený centr, který musel Michal Toma vyrážet nad branku!
     
    86
    Ta byla ovšem ukončena dříve, než se něco stalo. Benjamin Traore si ve vzduchu počínal nedovoleně, a tak následuje útok Viktorky.
     
    85
    Marek Opluštil na levé straně zastavil pronikajícího Elvista Cikua, inkasuje žlutou kartu a hosté budou mít k dispozici standardní situaci.
     
    85
    Vše bylo zakončeno zajímavou střelou Lukáše Landovského z nějakých pětadvaceti metrů. Jeho pokus ovšem branku pouze přestřelil.
     
    84
    Táborsko kombinuje na vlastní polovině a snaží se vymyslet nějakou akci, která by jim vrátila vedení. Uvidíme, jestli se jim to povede.
     
    82
    Přímý kop ovšem nebyl zakončen něčím, co by mohlo změnit skóre. Deset minut před koncem je tedy stav stále vyrovnaný.
     
    81
    Pronikající Jakub Trýzna byl faulován na pravé straně. Elvist Ciku za tento zákrok inkasuje žlutou kartu. Standardka pro domácí.
     
    80
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Jiří Krystan, přichází Jakub Trýzna.
     
    79
    Střídání v týmu FC MAS Táborsko: ze hřiště odchází Martin Kučera, přichází Lukáš Kalvach.
     
    78
    Hosté kombinovali na útočné polovině, kde se jim ale nepovedlo nic vymyslet. Mezitím na hřišti leží jeden z hráčů Viktorie Žižkov.
     
    76
    Tak to byl zmatek! Po rohovém kopu se míč dostal do vápna, kde bylo k vidění několik střeleckých pokusů, ale ani jeden nakonec neohrozil branku! Skvěle zakročili bránící hráči Táborska.
     
    75
    Akce domácího celku po levé straně byla zakončena centrem Vojtěcha Geberta do vápna, kde ale skvěle zakročil Ivan Ciferský.
     
    73
    Po nepěkném zákroku na útočné polovině zůstal ležet na hřišti Adnan Džafič, který je nyní ošetřován. Vypadá to, že bude v pořádku.
     
    72
    Tomáš Mrázek vyhrál souboj o skákající míč s Vojtěchem Šanderou. Míč dopadl až ve vápně, odkud hostující hráč mířil jen nad branku!
     
    71
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Miroslav Podrazký, přichází Vojtěch Gebert.
     
    69
    Následný centr hledal u pravé tyčky postaveného Jiřího Krystana, jenž se snažil skluzem trefit míč. Místo něj ale trefil nohu připraveného obránce.
     
    68
    Nadějně rozvíjející se útok domácího celku ukončil obránce Lukáš Landovský, jenž inkasuje žlutou kartu. Následuje standardka.
     
    67
    Tomáš Dočekal vedl akci Viktorky po delší době. Centrem z pravé strany ovšem nikoho v červenobílém nenašel. Míč skončil v zámezí.
     
    Dnešní utkání sleduje 1895 diváků!
     
    65
    Lukáš Landovský měl skvělý prostor k tomu, aby mohl odcentrovat do vápna. Na zadní tyčce hledal volného Traoreho, kterému se ale nepovedlo na míč dosáhnout.
     
    64
    Po tvrdém zákroku na Adama Džafiče bude následovat standardní situace z obranné poloviny. Táborsko je v posledních minutách mnohem aktivnější.
     
    63
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Zdeněk Volek, přichází Václav Klán.
     
    62
    Pěkný signál Táborska. Přihrávka přímo z rohu našla ve vápně volného Hanzlíka, kterému se ale nepovedlo prostřelit val před ním.
     
    62
    Střídání v týmu FC MAS Táborsko: ze hřiště odchází Aleš Nešický, přichází Antonín Presl.
     
    61
    Elvist Ciku dostal pohodlný míč na levé straně a přízemní centrem se pokoušel oslovit spoluhráče ve vápně. Místo toho vybojoval alespoň roh.
     
    61
    Vše bylo nakonec zakončeno centrem z pravé strany do vápna. Nejvýše se dokázal vyšplhat Aleš Hanzlík, kterému se ale nepovedlo překonat brankáře.
     
    60
    Na začátku šedesáté minuty vidíme kombinační hru Táborska na polovině hřiště. Postupnými přihrávkami se dokonce dostávají k vápnu.
     
    58
    Střely Benjamina Traoreho jsou dnes hodně nebezepčné, naštěstí pro Viktorku žádná ještě nešla na branku. Nyní to osmadvacetiletý hráč zkoušel k levé tyčce, ale opět branku netrefil.
     
    57
    Jakub Urbanec musel tahat za záchrannou brzdu, která byla oceněna první žlutou kartou střetnutí. Na levé straně zastavoval snažení hostů.
     
    55
    Protiútok na druhé straně byl podobně nebezpečný! Tomáš Mrázek si naběhl do vápna, ale střelou po zemi nedokázal překonat pohotově zasahujícího Hrubeše!
     
    55
    Přišla veliká šance Miroslava Podrazkého! Ten si naběhl do vápna po levé straně, ale brankáře Tomu nadvakrát nedokázal překonat!
     
    54
    Viktoria kombinuje na útočné polovině, kde se pokusí vymyslet něco, co by bylo zakončeno vedoucí brankou.
     
    52
    Stadion Viktorky Žižkov to zahučelo poté, co jsme viděli zahraniční spolupráci. Elvist Ciku nacentroval na Benjamina Traoreho, který z hranice vápna zamířil jen těsně vedle levé tyčky.
     
    51
    Hosté zahrávali rohový kop, což není jejich nejlepší stránka. I nyní byl míč odehrán a hrozil tak rychlý protiútok.
     
    50
    Tomáš Dočekal se po pravé straně pokoušel projít až do vápna, což se mu povedlo. Dokonce o bránícího hráče vybojoval aut, ale ještě předtím mu byl pískán útočný faul.
     
    49
    A další faul ve středu hřiště. Ivan Ciferský tvrdě atakoval kapitána Miroslava Podrazkého, následovat tak bude další rozehra.
     
    48
    Více jak minutu se jen tak nakopávalo. Rozhodčí vše uťal poté, co byl loktem zasažen ve vzdušném souboji jeden z domácích hráčů.
     
    46
    Míč mají na svých kopačkách na startu druhého poločasu domácí, jenž se budou chtít co nejdříve dostat do nějaké šance.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je u konce. Aktivnějším celkem byli domácí, kteří jako první inkasovali. V šesté minutě prošel po levé straně Elvist Ciku, jenž s pomocí tyčky skóroval. Na druhé straně o deset minut později vyrovnal Zdeněk Volek, jenž využil chybu obrany a hlavičkou se prosadil.

    Druhý poločas začne přibližne v 11:15.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Individuálně prošel až do vápna v posledních minutkách aktivně hrající Traore. Ten byl na pravé straně vápna, odkud se mu ovšem povedlo trefit jen boční síť!
     
    42
    Táborsko se sice odhodlalo k postupu do útoku, ale tam se jim branku dříve slávistického brankáře ohrozit nepovedlo. Pokus skončil jen mimo branku.
     
    41
    Fanoušci domácího celku se čílí zbytečně. Zdeněk Volek si v souboji upadl, ale faul to nebyl. Následně byl odpískán jasný faul na pronikajícího Traoreho.
     
    40
    Benjamin Traore kouzlil na pravé straně a následně míč posunul na Mráze, jenž nacentroval do vápna. Hlavička hostů ale nebyla silná a skončila mimo branku.
     
    38
    Pár sekund na to jsme byli svědky ještě větší šance. Zdeněk Volek posílal z levé strany do malého vápna střílený centr, který ale nikdo nedokázal poslat do branky!
     
    37
    Po pohledné kombinaci na pravé straně se dostal míč až na střed ke kapitánovi Podrazkému. Tomu se ale povedlo trefit jen dobře postaveného obránce.
     
    35
    Benjamin Traore postupoval po pravé straně a dostal se až do vápna, kde byl ale na poslední chvíli o míč obrán. Následuje odkop od branky Viktorky.
     
    34
    Po pravé straně postupoval domácí Dočekal, kterému se ale nepovedlo nějak obejít bránící hráče. Míč jen odevzdal brankáři.
     
    33
    Po faulu ve středu travnaté plochy bude následovat přímý kop Táborska. Zahrávat jej bude Martin Kučera.
     
    32
    V posledních minutkách ovšem nesledujeme úplně atraktivní utkání. Aktivitu začíná přebírat Táborsko.
     
    30
    Půlhodina je za námi. Oba týmy skórovaly, a tak je stav vyrovnaný. Mnohem lepším celkem na hřišti je ovšem Viktorie, která svého soupeře chvilkami přehrává.
     
    28
    Nadýchaný centr za obranu téměř z poloviny hřiště měl najít Zdeňka Volka, jenž opět čekal na chybu obrany. Nyní to bylo ovšem skvěle zahrané od hostující obrany.
     
    27
    Opět útok Viktorky po pravé straně. Tomáš Dočekal projížděl obranou jako tank, ale nakonec byl přecijen o míč obrán.
     
    26
    Na pravé straně se skvěle uvolnil Jakub Urbanec, který si následně mohl ve vápně vybrat hráče. Jeho míč ovšem skončil jen na nohách bránícího hráče.
     
    25
    K míči se ve středovém kruhu dostávají hosté. Jeden z nich byl faulován, a tak uvidíme standardní situaci hostů.
     
    23
    Rychlý útok Viktorky. Josef Eliáš si narazil s Miroslavem Podrazkým a řítil se na branku. Následně míč předal Dočekalovi, který mu jej také vrátil. Následná střela šla ovšem mimo tři tyče!
     
    22
    Následovaly dva útoky Táborska. Jeden po pravé a druhý po levé straně. Ani jednou se ale hráčům v modrobílém nepovedlo projít do zakončení.
     
    21
    Snažení bylo následně zakončeno centrem z levé strany a hlavičkou. Po této hlavičce se několik fanoušků rozlítilo, míč totiž trefil ruku bránícího hráče.
     
    20
    Po rohovém kopu z pravé strany, který byl hostujícími hráči odvrácen, bude následovat další. Viktorka svého soupeře svírá.
     
    19
    Po něm následoval centr do vápna, který Toma dokázal pohotově vyboxovat. K následné dorážce se už nikdo dostat nedokázal.
     
    19
    Ta se ale úplně nepovedla a do útoku se vydali domácí hráči. Ti zahrozili po levé straně a vybojovali dokonce aut.
     
    18
    Hra bude pokračovat na polovině domácího celku. Táborsku se povedlo vybojovat standardní situaci z pravé strany.
     
    16
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Stadion v Seifertově ulici se bouří! Centrovaný míč z pravé strany nedokázal jeden z obránců Táborska odhlavičkovat. Balon propadl až na zadní tyčku k ZDEŇKU VOLKOVI, jenž přesnou hlavičkou srovnal stav utkání!
     
    15
    Pronikajícího Zdeňka Volka po levé straně dokázal čistým zákrokem odzbrojit obránce Mráz. Následovat bude aut pro domácí.
     
    14
    Následmně míč po rohovém kopu proletěl celým vápnem, ale žádný z hráčů nedokázal míč poslat do branky.
     
    13
    Pěkně to zkoušel z hranice vápna Josef Eliáš! Jeho střela z pravé strany byla lehce tečována a nakonec skončila jen milimetry vedle levé tyčky!
     
    12
    Po pravé straně unikli domácí, kterým se dokonce povedlo vybojovat rohový kop. Ten byl sice zakončován hlavičkovým pokusem, ale branka z toho nebyla.
     
    11
    Akce hostů, která následovala po snažení Viktorky, byla ukončena již v zárodku. Faulem jej zastavoval jeden z domácích hráčů.
     
    10
    Centrem do vápna byl osloven domácí Tomáš Dočekal, který ale nemohl zakončit kvůli povedenému obrannému zákroku jednoho z hráčů.
     
    8
    To je pro domácí celkem šok, protože v úvodních sekundách byli lepší. Fanoušci ovšem jejich snahu oceňují a nádale svůj tým podporují.
     
    6
    Táborsko právě vstřelilo branku!
    Do vedení jdou ovšem fotbalisté Táborska! Míč za obranu dostal ELVIST CIKU, kterému se střelou z levé strany s pomocí tyčky povedlo skórovat!
     
    4
    Do dobré akce se dostávali opět domácí. Tomáš Dočekal dostával míč na hranici vápna, ale místo střely si zvolil kličku, která byla zastavena bránícími hráči.
     
    3
    Viktorka je i nadále aktivním celkem. Následný průnik sice brankou neskončil, ale aktivita pražského celku i tak pokračuje.
     
    2
    Wau, to byl ale pěkný pokus! Vojtěch Šandera pláchl po levé straně a šajtlí se pokoušel prosadit. Jeho míč skončil ale jen těsně nad břevnem, stadion domácího obránce do jednoho pochválil!
     
    2
    Viktorka aktivní hned od prvních sekund. Na centrovaný míč z levé strany si naběhl Miroslav Podrazký, který ale branku vysoko přestřelil.
     
    1
    Utkání začalo výkopem domácího celku, který v prvním poločase útočí na branku před kotlem domácího celku. První rychlá akce skončila rohem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    O úvodní výkop se postarala starostka městské části Prahy 3. Nyní již začne utkání prvního kolo Fotbalové národní ligy.
     
    Na hrací plochu stadionu v Seifertově ulici vstupují fotbalisté obou celků. Domácí fotbalisté nastupují v klasických červenobílých dresech, hosté hrají v modrobílé kolekci.
     
    Krásné ráno všem čtenářům našeho online přenosu. Stadion Viktorie Žižkov se plní a za nějakých deset minut začne utkání druhé ligy mezi domácími a Táborskem. Sledujte náš přenos!
     
    Úvodní sestavy:

    FK Viktoria Žižkov: Hrubeš – Hašek, Opluštil, Pimpara, Šandera – Krystan, J. Eliáš, Podrazký (C) – Urbanec, Dočekal, Volek.
    Náhradníci: Soukup – Egert, Čapek, Gebert, Procházka, V. Klán, Trýzna.

    FC MAS Táborsko: Toma – Landovský, Kučera, Džafić, Ciku – Nešický, Cíferský, Mráz, Traore – Hanzlík, Mrázek.
    Náhradníci: Brych – Kočí, Běloušek, Presl, Froněk.

    Rozhodčí: Ginzel – Kříž, Poživil..
     
    Změny v kádru Viktorie Žižkov

    Příchody: Karel Hrubeš (SK Slavia Praha), Vojtěch Engelmann, Pavel Hašek, Pavel Čapek (všichni FK Dukla Praha), Marek Opluštil (FC Vysočina Jihlava), Tomáš Egert, Jiří Pimpara (oba FC Slovan Liberec), Jakub Urbanec (SK Převýšov), Josef Eliáš (FK Mladá Boleslav), Jiří Krystan (FK Dobrovice).

    Odchody: Tomáš Petrášek (Rakow / Polsko), Marek Hanuš, Lukáš Křeček, Jakub Šimkovský (FK Litoměřicko), Josef Marek (Neugersdorf / Německo), Martin Hurka (FK Dobrovice), Marek Kodr, Jan Svatonský, Filip Drozd, Nikolas Salašovič, Richard Brauneis (všichni konec hostování).
     
    Poslední vzájemné střetnutí

    24.5.2015, 29.kolo
    FK Viktoria Žižkov 3:1 FC MAS Táborsko

    19. Folprecht, 30. Voltr, 64. Bartošák – 60. Strnad

    FK Viktoria Žižkov: Holý – Dressler, Karafiát (84. Černý), D. Hovorka, Bartošák – Souček – Štastný, Podrazký, Folprecht (88. Madej) – Súkenník, Voltr (87. Opluštil).

    FC MAS Táborsko: Toma – Tusjak (75. Sladký), Mráz, M. Hovorka, Hric – Surynek (84. Froněk), Javorek, Šiml, Džafič, Presl (70. Ciku) – Strnad.
     
    FC MAS Táborsko bude pokračovat v další sezóně v FNL. Celek, jenž vznikl spojením Sezimova Ústí a Táboru hraje aktuálně na Soukeníku v Sezimovo Ústí, ale již začala stavba nového stadionu v Táboře, který by měl vyhovovat nejen druhé lize. Táborsko skončilo v minulém ročníku FNL na pátém místě.
    Sestava Viktorky na podzimní část ligy
     
    FK Viktoria Žižkov se vrací do FNL po jedné sezóně strávené v ČFL. Sice pražský celek skončil na třetím místě ligové tabulky, ale prvním Jirnám a druhým Zápům nebyla udělena licence pro druhou ligu. Viktoria se tak s posilněným kádrem bude pokoušet o udržení, ale není překvapením, že má tento celek ambice mnohem větší.
     
    Krásné ráno z pražského Žižkova, kam se po roční odmlce vrací druhá fotbalová liga! Domácí celek vyzve na stadionu v Seiferově ulici Táborsko, které hraje každý rok v horní polovině tabulky. V poslední sezóně skončili fotbalisté hrající v Sezimově Ústí na pátém místě.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

    David Panuška

    Branky: 16. Volek – 6. Ciku

    Karty:   57. Urbanec (ZIZ), 85. Opluštil (ZIZ) – 68. Landovský (TAB), 81. Ciku (TAB)


    FK Viktoria Žižkov: Hrubeš – Hašek, Opluštil, Pimpara, Šandera – Krystan (80. Trýzna), J. Eliáš, Podrazký (C) (71. Gebert) – Urbanec, Dočekal, Volek (63. V. Klán).
    Náhradníci: Soukup – Egert, Čapek, Gebert, Procházka, V. Klán, Trýzna.

    FC SILON Táborsko: Toma – Landovský, Kučera (79. Kalvach), Džafić, Ciku – Nešický (62. Presl), Cíferský, Mráz, Traore – Hanzlík, Mrázek.
    Náhradníci: Brych – Kočí, Běloušek, Presl, Froněk, Kalvach.

    Rozhodčí: Ginzel – Kříž, Poživil.

    Diváci: 1895
    thejrc.org