Lokeren – Westerlo 3:0 (kon.) | Anderlecht – Kortrijk 5:1 (kon.) | Gent – Genk 1:0 (kon.)
konec
RSC Anderlecht
5:1 (1:1)
KV Kortrijk
Neděle 07.08.2016, 18:00 • Constant Vanden Stock Stadium • Belgická liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mne pro dnešní zápas vše! Užijte si zbytek neděle a u dalšího textového přenosu zase brzy na shledanou! (19:56:48)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 16:2. Střely mimo: 4:1. Rohy: 11:2.
     
    Máme za sebou utkání druhého kola belgické nejvyšší soutěže! Zápas mezi domácím RSC Anderlecht a hostujícím KV Kortrijk skončil jasným vítězstvím domácího celku v poměru 5:1.

    Do druhé půle šli oba soupeři s vyrovnaným skóre, ale ve druhém poločase to byla jednostranná záležitost. Na hřišti dominovali hráči domácího celku, kteří ve druhé pětačtyřicetiminutovce dokázali nastřílet 4 branky a nenechali nikoho na pochybách o tom, kdo že byl v dnešním utkání favoritem.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Z pravé strany ještě zahrozil Appiah, který poslal nebezpečný centr na malé vápno kam si nabíhal Sylla! Brankář Kaminski však před ním dokázal míč vyrazit!
     
    89
    Hra se přesunula k půlící čáře, kde se oba celky u míče dost pravidelně střídají, jelikož hráči obou mužstev teď kupí chybu na chybu.
     
    88
    Kortrijk nedokázal udeřit ani z nepovedeného rohového kopu a tak se k míči opět dostávají hráči ve fialových dresech. Ti se snaží rozjet akci na pravém křídle.
     
    87
    Kortrijk se dostal do ojedinělého útoku, centr z levé strany se snažil poslat hostující Joazinho, ale jeho centr byl sražen pouze na rohový kop.
     
    86
    Zápas se již víceméně dohrává, domácí hráči kombinují na vlastní polovině a nejsou ani nikým napadáni. Z tribun jsou slyšet oslavné chorály.
     
    85
    Hosté mají k dispozici aut u branky Anderlechtu, ale většina hráčů už se na polovinu soupeře ani nehrne a radši zůstávají na své vlastní obranně polovině.
     
    84
    Domácí hráči se snaží i v závěru rozhodnutého zápasu přidat branky a bavit diváky. Akce na pravém křídle ovšem skončila chybou Appiaha, který musel následně faulovat.
     
    83
    Rohový kop zahrával Defour, jeho centr dokázal hlavičkou zasáhnout Sylla. Ten však nezamířil přesně a hlavičkoval pouze nad bránu hostí.
     
    82
    K nádherné střele se dostal jeden z domácích borců, který si na hranici vápna šikovně zpracoval míče a protáhl brankáře hostí Kaminskiho.
     
    81
    Hráči domácího Anderlechtu kombinují v poklidu na soupeřově polovině. Kortrijk je zamčen ve svém vápně a jeho hráči doufají, že brzy bude konec.
     
    80
    Hosté jsou na hřišti statičtí a pouze čekají, až uplyne i závěrečná desetiminutovka. Domácí hráči se snaží tvořit a přidat branky, zatím mají však smůlu.
     
    78
    Ze hry je stažen domácí Tielemans, kterého nahradil Kabasele. Domácí trenér tak vypotřeboval i svoje třetí střídání v dnešním utkání.
     
    77
    Poslední střádání Kortrijku. Ze hry jde Ouali, nahradí jej D'Haene.
     
    77
    Dlouhý míč na levé křídlo dostal Cabal, ten jej však nestihl na hrací ploše a tak bude od brány odkopávat brankář Kortrijku Kaminski.

    Jakub Hataš

    Branky: 32. Hanni, 50. Teodorczyk, 54. Chipciu, 63. Defour, 75. Sylla – 20. Kage (pen.)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 16:2. Střely mimo: 4:1. Rohy: 11:2.
    RSC Anderlecht: Roef – Appiah, Mbodji, Nuytinck, Acheampong – Chipciu, Defour, Dendoncker, Tielemans (78. Kabasele), Hanni (66. Capel) – Teodorczyk (66. Sylla).
    Náhradníci: Boeckx – Deschacht, De Maio, Heylen, Sylla, Kabasele, Capel.

    KV Kortrijk: Kaminski – Joazinho, Pavlović, Barbarić, Métanire – Verstraete, Kage (46. Sarr), Rolland – Ouali (77. D'Haene), Papazoglu (69. Saadi), De Smet.
    Náhradníci: Sifakis – Boyer, Saadi, van Eenoo, Mercier, D'Haene, Sarr.

    Rozhodčí: Lardot – Hermans, Divincenzo. (vš. Belgie)
    ocianews.com