Lokeren – Westerlo 3:0 (kon.) | Anderlecht – Kortrijk 5:1 (kon.) | Gent – Genk 1:0 (kon.)
konec
KAA Gent
1:0 (0:0)
KRC Genk
Neděle 07.08.2016, 20:00 • GHELAMCO-arena, Gent • Belgická liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek už vše, děkuji Vám za pozornost, přeji dobrou noc a někdy příště se u online přenosů zase budu těšit na počtenou! (22:06:09)
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 6:7. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:10.
     
    Je dobojováno, vyrovnaná partie dvou předních belgických klubů nakonec vyzněla lépe pro mírně favorizovaný Gent, který před vlastními fanoušky dokázal zvítězit tím nejtěsnějším možným rozdílem! Nezaujatý fotbalový divák musel být vskutku potěšen, sledovali jsme totiž velice atraktivní utkaní plné šancí, jediné, co tomu až do nastaveného času chybělo, byla branka. Domácí si tříbodový zisk asi zasloužili, jejich soupeř totiž po většinu hrací doby tahal za kratší konec provazu a jen díky skvělému brankáři Bizotovi dlouho hájil bezbrankovou remízu. V jednadevadesáté minutě se ale Vanhaezbrouckovi svěřenci zvládli prosadit, akci dvou střídajících hráčů po Miličevićově přesném pasu zakončil Jérémy Perbet!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hosté se ještě odhodlali k drobnému odporu, jejich šance ale nejspíše definitivně pohřbil Dries Wouters, který to vzal zbytečně sám na sebe a zacílil vysoko nad branku.
    90+1. Jerémy PERBET - 1:0
     
    90+1
    Gent právě vstřelil branku!
    Tak jsme se přeci jen dočkali, těsně před závěrečným hvizdem se totiž domácí k velké radosti svých fanoušků konečně prosazují! Po Kumsově parádní kolmici se do šestnáctky dostal Miličević, který okamžitě našel před brankou číhajícího JÉRÉMYHO PERBETA a ten už s uklizením kulatého nesmyslu do sítě příliš práce neměl!
     
    90
    Už známe i údaj o nastavení nad rámec základní hrací doby, navíc se bude hrát ještě po dobu tří minut!
     
    89
    Ani tentokráte ale domácí na obranu soupeře recept nenašli, navíc museli rychle spěchat zpět do obrany, odpověď mel totiž připravenou Thomas Buffel, který uvolnil Kumordziho, ten se ale proti přesile nezvládl prosadit.
     
    88
    Nedlouho nato se ke střele z uctivé vzdálenosti odhodlal Alejandro Pozuelo, mířidla měl ale sakramentsky vychýlená. Při následné protiakci Bailey jasně fauloval Foketa, uvidíme další standardku v podání Gentu.
     
    87
    V posledních minutách se sice hosté kupředu vydávají jen málokdy, pokaždé to ale stojí za to! Buffel nyní dostal trestuhodně mnoho prostoru, což využil k parádnímu centru na zadní tyč, kde se před prázdnou brankou k zakončení chystal Samatta, na poslední chvíli mu ale plány překazil vracející se Nielsen!
     
    86
    Nápor Gentu pokračuje. Aktivní Saief se odpoutal od svého strážce a dokázal i odcentrovat, o hlavičku se posléze snažil Perbet, ale ve vzduchu to přehnal s agresivitou a pomohl si rukama, což zraku hlavního sudího nemohlo ujít.
     
    85
    Následoval rohový kop v podání Vanhaezbrouckových svěřenců, na Kumsův zajímavý centr si u zadní tyče naskočil Laurent Depoitre, ten ale pouze potvrdil své dnešní střelecké prokletí a opět zamířil o pořádný kus mimo.
     
    84
    Domácí chtějí vyhrát, jejich soupeř by, podle herního projevu, zřejmě byl spokojen s remízovým výsledkem. Kums vymyslel další ze svých parádních kolmic, Depoitreův pokus ale zablokoval ve skluzu hrající Ndidi.
     
    83
    Poměrně nenápadné akce Genku pro domácí málem skončila pohromou! Střídající Kamordzi se probil přes dva protihráče a skrytou střelou zaskočil Rinneho, který balon vyrazil jen před sebe, dotírajícího Buffela ale k dorážce nepustil Gershon.
     
    82
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Coulibaly, přichází Perbet.
     
    81
    Domácí opět nějakou chvíli kombinovali u pokutového území svého oponenta, nakonec Nielsen nacentroval pro Depoitrea, který hlavou sklepl na volného Miličeviće, ten ale nezakončil ideálně.
     
    80
    Nyní se po několikaminutové odmlce do útoku vydali hosté, po Woutersově průnikové nahrávce míč sice nečekaně prošel přes Mitroviće, Samatta se však celou situací zdál býti spíše zaskočen a vůbec nezareagoval.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 90+1. Perbet

    Karty:   35. Walsh (GNK), 75. Wouters (GNK)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 6:7. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:10.
    KAA Gent: Rinne – Gershon, Mitrović, Nielsen – Foket, Neto, Kums (C), Matton (70. Miličević) – Coulibaly (82. Perbet), Depoitre, Simon (76. Saief)
    Náhradníci: Thoelen – Kujović, Saief, R. Schoofs, Perbet, Horemans, Miličević, Ndongala, L. Schoofs

    KRC Genk: Bizot – Walsh (36. Wouters), Dewaest, Ndidi, Uronen – Heynen, Pozuelo – Buffel (C), Kebano (74. Kumordzi), Bailey – Karelis (66. Samatta)
    Náhradníci: Köteles – Kumordzi, Trossard, Wouters, Tshimanga, Buyens, Samatta

    Rozhodčí: Bart Vertenten – Rien Vanyzere, Thibaud Nijssen
    ocianews.com