Švédsko – Rusko 3:1 (kon.) | USA – Finsko 4:3 (po pr.) | Slovensko – Kanada 2:3 (po pr.)
Česko – Švýcarsko 6:1 (kon.)
konec
Švédsko
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Rusko
sk Pondělí 08.08.2016, 14:00 • Aréna Ondreja Nepelu • Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Duel sa skončil dvojgólovým víťazstvom Švédska, ktoré sa tak s tromi bodmi dostáva na čelo bratislavskej skupiny.

    Najlepší hráči zápasu:
    Rusko: Mark Rubinčik
    Švédsko:Ek Olie Eriksson (15:58:03)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:43
    Rusko sa drží v útočnom pásme a Rajko 17 sekúnd pred koncom korčuľuje na striedačku. Podľa všetkého je to už úplne zbytočné.
     
    59:09
    Švédi boli z pásma vytlačení a pri pokuse o návrat ich zastavilo ofsajdové postavenie.
     
    59:00
    Do konca riadnej hracej doby ostáva presne jedna minúta a nasledovať bude vhadzovanei pred ruským gólmanom Rajkom.
     
    58:24
    Švédi súpera do útoku nepustili, práve naopak. Brännström to skúsil ranou z medzikružia a do puku sa oprel tak tvrdo, že spadol na ľad. Gól z toho ale nebol.
     
    57:50
    Rusko si následne za vlastnou bránkou prevzalo puk a pokúsi sa zaútočiť. Pre hokejistov v bielych dresoch už ostáva iba málo času.
     
    57:32
    Ruskí hráči si musia dávať pozor aj v defenzíve, kde to teraz nekompromisne urobil Demin, ktorý súpera narazil na mantinel.
    56:08 Zetterlund nedokázal prekonať Rajka.
     
    56:08
    Švédi mohli definitívne spečatiť svoje víťazstvo! Na hokejke to mal Zetterlund, ale gólman Rajko proti nemu skvele zasiahol a nedovolil mu skórovať.
     
    55:41
    Hra sa prelieva z jednej strany klziska na druhú, ale nevidíme žiadne výraznejšie zakončenia. Na ťahu sú teraz Rusi, ktorí zvyšujú svoje tempo a nasadenie.
     
    55:00
    Začína sa posledná päťminútovka riadnej hracej doby a pravdepodobne aj celého stretnutia.
     
    54:10
    Na ľadovej ploche sa stále nič nemení. Rusi sa síce dokázali udržať v pásme, ale Švédi ich do streleckej pozície vôbec nepúšťajú.
     
    53:28
    Rusi sa stále nevzdávajú. Samorukov sa tentkrát predral pred bránku svojho súpera a skúšal to zakončením bekhendom, ale bol otočený chrbtom a vôbec nebol presný.
    52:33 Kalabuškin neuspel proti gólmanovi Švédska.
     
    52:33
    Mohlo byť opäť znížené! Švédi výrazne zaváhali v defenzíve, pustili pred seba Kalabuškina, ktorý ale zoči-voči gólmanovi nič nevymyslel a nepresadil sa.
     
    51:47
    Švédi prešli do tretiny, ale tam sme videli iba veľmi nepodarenú strelu Sylvergårda, ktorý trafil len korčuľu hráča stojaceho pred ním.
     
    51:03
    Rusko chcelo preniknúť na opačnú polovicu klziska, avšak prechod cez modrú čiaru znamenal pre hráčov v bielych dresoch iba ofsajd.
     
    50:52
    Švédi museli útočné pásmo opustiť, no následne sa tam vrátili, ale bolo im to zbytočné, pretože Johansson puk za bránkou súpera nevybojoval.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 14. Zetterlund (Miketinac), 33. Sylvergård, 48. Hugg (Elvenes) – 45. Anochovskij (Rubinčik, Muranov)


    Švédsko: Eriksson (Söderblom) – Liliegren, Björkman, Walfridsson, Brännström (A), Dahlin, Hedberg, Wennlund, Bemström – Elvenes, Lundeström, Hugg (C) – Zetterlund, Miketinac, Wernblom – Johansson, Tjernström, Sylvergård – Ringsby, Bemström, Aterius
    Rusko: Rajko (Melnikov) – Samorukov, Ljachov, Galeňuk, Rubinčik (A), Alexejev (A), Kalabuškin, Demin, Baranov – Svečnikov, Lipanov, Čechovič – Kostin (C), Bicadze, Alexejev – Toropčenko, Anochovskij, Muranov – Šaškov, Marušev, Lobanov

    Rozhodčí: Goga, Kubuš – Výleta, Tvrdoň
    ocianews.com