Švédsko – Rusko 3:1 (kon.) | USA – Finsko 4:3 (po pr.) | Slovensko – Kanada 2:3 (po pr.)
Česko – Švýcarsko 6:1 (kon.)
po prodl.
Slovensko
2:3 (0:2, 0:0, 2:0 - 0:1)
Kanada
sk Pondělí 08.08.2016, 17:30 • Aréna Ondreja Nepelu • Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:32 Maxime COMTOIS - 2:3
     
    64:32
    Kanada dala gól!
    Obrovský výbuch na strane Kanady, ktorej tím je nabitý hviezdami. O jej triumfe rozhodol MAXIME COMTOIS.
     
    63:34
    Neuveriteľný Juraj Sklenár sa dokázal otočiť po krížnej prihrávke a strelu svojho súpera zastavil hruďou. Celý štadión aj naďalej takmer ani nedýcha.
     
    63:13
    Comtois sa teraz dostal priamo pred Sklenára a pokúšal sa niekoľkonásobne zakončiť, no náš gólman nehcal betón pozorne na ľade.
     
    62:47
    Slovensko odoláva aj nemožnému. Od modrej čiary prudko vypálil Phillips a jeho pokus pred bránkou tečoval Comtois, ale iba tesne vedľa ľavej žrde.
     
    61:47
    Korenčík vletel do útoku po pravej strane a dostal sa aj do zakončenia, ale jeho strela skončila tesne vedľa bránky súpera.
     
    61:15
    Hviezdny Joseph Veleno sa pokúšal zrýchliť popri pravom mantineli, ale Slováci ho zastavili a nedovolili mu ani zakončiť.
     
    60:01
    Začalo sa päťminútové predĺženie, v ktorom sa bude hrať systémom troch proti trom.
     
    Slovensko dosiahlo obrovský úspech! Naši chlapci nevyhrali na tomto turnaji 27 zápasov v rade, ale dnes dokázali z 0:2 vyrovnať na 2:2 proti Kanade, v ktorej drese je aj Joseph Veleno, pravdepodobná jednotka draftu NHL v roku 2018! Po kratučkej prestávke teraz bude nasledovať predĺženie.
     
    59:09
    Šokovaná Kanada si vyžiadala oddychový čas.
    58:58 Filip KRIVOŠÍK - 2:2
     
    58:58
    Slovensko dalo gól!
    Neuveriteľné! Naši chlapci 62 sekúnd pred koncom tretej teretiny vyrovnali na 2:2! Postaral sa o to FILIP KRIVOŠÍK, ktorý si neúnavne robil priestor pru ľavej žrdi a napokon puk prepasíroval do odkrytej časti bránky. Asistencia: Michal Ivan.
     
    58:27
    Gólman Sklenár ostáva na striedačke. Slovensko posiela na ľad šiestich korčuliarov.
     
    58:27
    Slovensko si vyžiadalo oddychový čas. Po ňom sa bude vhadzovať pred kanadským gólmanom Scottom.
     
    58:01
    Začala sa posledná dvojminútovka tretej tretiny. Slovensko je na dostrel jediného gólu!
    52:12 Skvelý zákrok nášho brankára.
     
    52:12
    Mohlo byť opäť znížené! McLeod sa dostal do veľmi nepríjemného zakončenia, ale Sklenár ostal na svojom mieste a zneškodnil jeho pokus.
     
    51:38
    Slovensko sa priblížilo Kanade, v ktorej drese je aj pravdepodobná jednotka draftu NHL 2018 Joseph Veleno, na dostrel jediného gólu!
    50:52 Michal IVAN - 1:2
     
    50:52
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci využili svoju obrovskú aktivitu a streleili Kanade gól! Úspešným zakončovateľom je MICHAL IVAN, ktorý stál pred bránkou úplne osamotený a po prihrávke z kruhu nemohol zaváhať. Asistencie: Miloš Roman, Filip Krivošík.
     
    50:14
    Kanada sa bude musieť brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Mattheos.
    50:05 V našom bránkovisku to teraz vyzeralo nebezpečne.
     
    50:05
    Slovenskí hokejisti sa stiahli do defenzívy a vo vlastnom bránkovisku pomáhali Sklenárovi, ktorý ležal na ľade, no aj napriek tomu sa mu podarilo puk udržať pred bránkovou čiarou.
     
    44:37
    Slovensko sa ale aj napriek plnej sile súpera dostalo do nebezpečného zakončenia! Hrehorčák pálil z pravej strany, no Scott povyskočil a jeho pokus vyrazil ramenom.
     
    42:01
    Kanada sa bude brániť za trest pre hráčsku lavicu za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    41:49
    Veleno sa teraz prezentoval peknou individuálnou prácou. Napokon si vypracoval priestor na strelu z merzikružia, ale bránku napokon tesne minul.
    40:26 Roman bol opäť v streleckej príležitosti.
     
    40:26
    Slovensko mohlo dať gól! Roman to urobil vynikajúco a vypracoval si priestor na strelu, ale puk mu skĺzol z hokejky. Následne to ešte bekhendom skúšal Krivošík, ale ani on nebol úspešný.
    39:43 Ani teraz sa Slovensku nepodarilo streliť gól.
     
    39:43
    Sovenský kapitán Ružička sa teraz z ľavej strany dostal do zakončenia a zdalo sa, že trafil iba bočnú sieť. Následne sa jeho spoluhráči pokúsili dorážať, ale Scott situáciu upokojil.
    36:34 Suzuki neprekonal Sklenára.
     
    36:34
    Kanadskí hráči ešte v útoku ostali a takmer sa im poarilo skórovať. Nick Suzuki sa sám predral až priamo pred Sklenára, ale tam stroskotal na jeho betóne.
    33:39 Ivanova strela skončila len na žrdi.
     
    33:39
    Po neúspešnej strele Tippetta si Slováci prevzali puk a presunuli sa do útoku. Tam to strelou z ľavej strany skúsil po Romanovej prihrávke Ivan, ale v dobrej pozícii trafil iba hornú žrď.
    30:28 Romanov strelecký pokus.
     
    30:28
    Slovensko je v útoku teraz veľmi nepríjemné! Miloš Roman ostal osamotený pred bránkou súpera a skúšal to ranou bez prípravy, ale napálil ju iba do výstroje gólmana Kanady.
     
    29:26
    Individuálnou prácou teraz zaujal Adam Stacho! Ten sa v medzikruží otočil okolo vlastnej osi a strieľal, ale Scott si dal veľký pozor.
     
    27:08
    Ďalší z mnohých pokusov kanadského tímu teraz nebol úspešný. Z pravej strany vo veľkej rýchlosti zakončoval Entwistle, ale Sklenár si poradil.
    22:37 Opäť skvelo zasiahol výborný Sklenár.
     
    22:37
    Kanaďania pokračujú v obrovskom tlaku a obliehajú našu bránku. Studnicka sa sám natlačil k pravej žrdi a zakončoval, ale Sklenár si priestor pokryl.
    21:54 Brankár Sklenár bol úspešný pri svojom zákroku.
     
    21:54
    Kanaďania mohli vyhrávať o tri góly! McLeod vynikajúco prečítal hru, z ľavej strany prihrával priamo pred bránku na Bowersa, ale ten puk cez Sklenárove betóny do siete neprepasíroval.
     
    17:15
    Kanada sa bude musieť brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za seknutie Entwistle.
     
    16:58
    Slováci sa dostali do útočnej tretiny a takmer z toho mohol byť gól! Roman prihral na ľavú stranu Ružičkovi, ktorý mal puk na hokejke, ale bol faulovaný a nepodarilo sa mu vytiahnuť Scotta von z bránky.
     
    15:21
    Kanada mohla vyhrávať o tri góly! Náš gólman bol po predchádzajúcom zákroku na ľade a puk poskakoval niekde okolo neho. Získať sa ho pokúšal Strome, no v súboji s naším zadákom sa mu to nepodarilo.
     
    13:17
    Slováci teraz mali obrovské šťastie! Kanaďania sa po dlhšom čase usadili vo svojej útočnej tretine, nahodili puk na našu bránku a po neprehľadnej situácii zvonila za Sklenárom konštrukcia!
     
    07:21
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za držanie Matúš Havrila.
    06:25 Maxime COMTOIS - 0:2
     
    06:25
    Kanada dala gól!
    Kanaďania ešte v prvej desaťminútovke pridávajú aj druhý presný zásah a zvyšujú svoje vedenie. Do štatistík sa prudkou ranou z ľavého kruhu zapísal MAXIME COMTOIS, ktorý puk umiestnil do rohu bránky nad Sklenárove rameno. Asistencie: Nick Suzuki, MacKenzie Entwistle.
    05:18 Slovensku sa nepodarilo vyrovnať.
     
    05:18
    Slováci sa dostali do zaujímavého streleckého zakončenia! Bol v ňom bojovník Krivošík, ktorý to skúsil aj v tiesnenej pozícii, ale Scott jeho pokus rýchlo vyrazil do strany.
    01:09 Owen TIPPET - 0:1
     
    01:09
    Kanada dala gól!
    Kanaďania obsadili svoje útočné pásmo a rýchlo sa ujímajú vedenia. Postaral sa o to OWEN TIPPETT, ktorý vystrelil z vonkajšej hranice ľavého kruhu presne do voľnej časti bránky. Asistencie: Michael Rasmussen, Joseph Veleno.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 51. Ivan (Roman, Krivošík), 59. Krivošík (Ivan) – 2. Tippett (Rasmussen, Veleno), 7. Comtois (Suzuki, Entwistle), 65. Comtois


    Slovensko: Sklenár (Ovečka) – Korenčík, Ivan, Kupec, Žiak, Boldižár, Marguš, Demo, Verbický – Ružička (C), Roman, Krivošík – Hrehorčák, Havrila, Liška (A) – Kelemen, Kövér (A), Fafrák – Eliáš, Kukľa, Stacho
    Kanada: Scott (DiPietro) – Phillips (C), Crête-Belzile (A), Mitchell, Smart, Brook, Roberts, Bouchard, Meireles -Entwistle, Suzuki, Comtois – Tippett (A), Bowers, Strome – Mattheos, Studnicka, Bellerive

    Rozhodčí: J. Konc, Mülner – Kacej, M. Orolín
    thejrc.org