Mladá Boleslav – Slavia 5:1 (0:1 po s.n.) | Košice – Zvolen 6:3 (kon.) | Litvínov – Znojmo 1:4 (kon.)
Olomouc – Zlín 1:2 (kon.) | Třebíč – Jihlava 1:3 (kon.) | Plzeň – Chomutov 4:1 (kon.)
Motor ČB – Anyang Halla 1:2 (kon.) | Benátky n/J – Ústí n/L 4:2 (kon.) | Litoměřice – Most 5:2 (kon.)
K. Vary – Kladno 3:4 (2:3 po s.n.) | SHK Hodonín – Piešťany 0:0 (zruš.) | Opava – Nový Jičín 3:1 (kon.)
Žilina – Nové Zámky 3:2 (2:1 po s.n.) | Pelhřimov – Žďár n/S 4:3 (1:0 po s.n.) | David Servis – Tábor 3:0 (kon.)
HC Slovan – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Lausanne – Sparta 2:4 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
4:1 (0:0, 1:1, 3:0)
Piráti Chomutov
Úterý 09.08.2016, 17:30 • Home Monitoring Aréna • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:58
    Ještě tu máme jedno vyloučení. Po dobré akci Chomutova, kterou vedl Marek Račuk, se sekáním provinil Peter Čerešňák (PLZ).
     
    58:28
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A máme definitivně rozhodnuto! Chomutovští si nepočínali zrovna nejlépe ve středním pásmu a na prázdnou branku unikl ONDŘEJ KRATĚNA, který navýšil na 4:1. Bez asistence.
     
    57:00
    Branka Pirátů zůstává prázdná, Chomutov bude hrát přesilovku šest na čtyři!
     
    57:00
    Chomutov čeká přesilová hra. Tomáš Svoboda (CHM) je vyloučen na dvě minuty za hrubost, příliš tvrdě totiž napadal rozehrávající protihráče.
     
    54:52
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Wow, tak tohle byla parádní práce DOMINIKA KUBALÍKA, ze které přichází třetí přesilovkový gól indiánů! Nejlepší střelec uplynulého ročníku extraligy obdržel pas před brankou a krásnou otočkou, kterou v NHL nazývají jako spin-o-rama, dopravil touš za záda Tomáše Krále! Krásná branka. Asistence: David Stach a Miroslav Indrák.
     
    53:47
    Přesilovou hru budou hrát nyní domácí. Ondřej Dlapa (CHM) dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    51:36
    Přesilovou hru si zahraje Chomutov. Michal Špaček (PLZ) dostává dvě trestné minuty za krosček, kterého se dopustil za vlastní brankou.
     
    48:23
    Jakub Sklenář s Markem Račukem nyní předvedli hokejovou parádu, které chyběla pouze gólová tečka! O ni se po nádherné narážce snažil druze jmenovaný, jenomže jeho zakončení bylo ztečováno do ochranné sítě.
     
    47:03
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Druhá využitá přesilovka Škodovky, domácí vedou! Miroslav Indrák nejprve neproměnil velice dobrou šanci, poté se ale ke kotouči dostal znovu. Do jeho následné prudké přihrávky stačilo DOMINIKU KUBALÍKOVI pouze přiložit hokejku – 2:1 pro Plzeň! Asistence: Miroslav Indrák a David Stach.
     
    46:33
    Michal Poletín to udělal v oslabení velmi dobře! Na pravé straně zůstal úplně zapomenutý, jeho střelu Machovský je vyrazil za sebe a puk málem zapadl do branky. Nakonec ovšem doklouzal těsně vedle tyče.
     
    45:32
    Málem jsme tu měli gól jako přes kopírák! Nicholas Johnson znovu od tyče nahrával Tomáši Svobodovi, který tentokráte z voleje netrefil svatyni Pirátů.
     
    45:20
    Indiáni si znovu zahrají přesilovku. Davida Stacha hokejkou do obličeje zasáhl David Kaše (CHM). Dvě minuty pro talentovaného útočníka.
     
    44:52
    Dobrá šance pro Marka Račuka! Tomu se druhou branku perfektní přihrávkou pokusil dopřát Jakub Sklenář, nicméně Matěj Machovský reflexivně zasáhl a udržel stav vyrovnaný.
     
    42:01
    Plzni se naskýtá další přesilová hra. Dávid Skokan (CHM) se provinil nedovoleným bráněním.
     
    39:31
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí celek dokázal přesilovku využít bleskovým tempem! Na parádní přihrávku Nicholase Johnsona si najel TOMÁŠ SVOBODA, jehož zakončení z voleje neměl Tomáš Král šanci zachytit. Indiáni srovnávají stav zápasu na 1:1! Asistence: Nicholas Johnson a Ondřej Kratěna.
     
    39:06
    Dominik Kubalík (PLZ) parádní prací v útočném pásmu vybojoval přesilovou hru pro Škodu Plzeň. Tomáš Kudělka (CHM) je vyloučen za držení protihráče. Následně ale také došlo k potyčce, za níž je Kubalík také vyloučen. Jeden z Kudělkových trestů odpyká Nicolas Hlava.
     
    36:24
    Piráti právě vstřelili branku!
    A máme tu úvodní branku dnešního utkání! Piráti Chomutov měli ponechanou výhodu a dokázali z ní skórovat. Po změti před brankou se k odraženému kotouči probojoval MAREK RAČUK, který ho dopravil za záda Machovského a otevřel skóre zápasu! Signalizovaný trest se tedy neukládá. Asistence: David Kämpf.
     
    36:02
    Marek Račuk zpoza branky našel v nadějné pozici Davida Kämpfa, který jen těsně minul plzeňskou bránu!
     
    31:11
    Tohle byla pěkná akce Plzně! David Stach zpoza brány přihrál před svatyni na Ondřeje Kratěnu, který z voleje zamířil do betonu Tomáše Krále.
     
    26:08
    Mladý útočník Martin Šťovíček (CHM) držel útočícího Davida Stacha, což nabízí Plzni druhou přesilovku v dnešním utkání.
     
    21:01
    Dávid Skokan (CHM) při napadání Johnsona držel hůl amerického útočníka, dostává tedy dvě trestné minuty.
     
    15:15
    Tohle byla velice dobrá akce Chomutova! Radek Havel předvedl výborné zrychlení, dojel kotouč na pravé straně a přihrál před branku Marku Tomicovi. Ten z voleje ale domácí svatyni přestřelil!
     
    10:46
    Jan Holý (PLZ) za brankou neúmyslně trefil holí do obličeje Davida Kämpfa, dostává tedy dvě trestné minuty.
     
    07:22
    Další dobrá práce domácího týmu! Po pasu od Jana Holého velice nebezpečně vystřelil Miroslav Indrák, jenže kotouč znovu skončil na tyči.
     
    04:50
    David Stach (PLZ) inkasuje dvouminutový trest za podražení, Chomutov si zahraje první přesilovou hru.
     
    03:14
    Druhá tyčka indiánů! Miroslav Indrák vyslal do akce Jakuba Lva, který ze středu opět zamířil jen do brankové konstrukce Tomáše Krále. Brankář Pirátů měl podruhé velké štěstí.
     
    01:59
    Tak tohle byla pěkná kombinace, kterou založil Matěj Machovský! Yellow Horn na modré čáře posunul puk k Preisingerovi, jenž ještě vylepšoval situaci pasem na Tomáše Svobodu. Ten ale trefil jen brankovou konstrukci.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 40. Svoboda (Johnson, Kratěna), 48. Kubalík (Indrák, Stach), 55. Kubalík (Stach, Indrák), 59. Kratěna – 37. Račuk (Kämpf)


    HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Špaček, Čerešňák, Kadlec, Sklenička, Moravčík, Holý – Kubalík, Lev, Indrák – Johnson, Stach, Kratěna – Svoboda, Preisinger, Yellow Horn – Krliš, Kodýtek, Suchý. Trenér: Michal Straka.
    Piráti Chomutov: Král (Strmeň) – Skinner, Rutta, Kudělka, Flemming, Dlapa, Tejnor, Chalupa, Havel – Poletín, Huml, Koblasa – Tomica, Šťovíček, Skokan – Sklenář, Kämpf, Račuk – Chrpa, Kaše, Hlava. Trenér: Vladimír Růžička.

    Rozhodčí: Svoboda, Sýkora – Pešek, Jelínek.
    thejrc.org