Klatovy – Jihlava 1:9 (kon.) | Domažlice – Jablonec 1:4 (kon.) | Štěchovice – Bohemians 1905 2:3 (kon.)
Vltavín – Táborsko 1:2 (kon.) | Písek – Varnsdorf 3:0 (kon.) | Živanice – Pardubice 0:1 (kon.)
Admira Praha – Hr. Králové 1:4 (kon.) | Převýšov – Dukla Praha 0:3 (kon.) | Benátky n/J – Vlašim 2:5 (po pr.)
Český Brod – Č. Budějovice 3:4 (kon.) | Tachov – Žižkov 1:1 (5:4 po pen.) | Králův Dvůr – Teplice 1:0 (kon.)
Šumperk – Opava 1:4 (kon.) | Chrudim – Vítkovice 1:0 (po pr.) | Líšeň – Prostějov 1:3 (kon.)
Polná – Olomouc 1:10 (kon.) | Hulín – Znojmo 2:1 (kon.) | Uničov – Slovácko 1:3 (kon.)
Slavičín – Brno 1:3 (kon.) | Hlučín – Frýdek-Místek 2:1 (po pr.)
konec
FK Šumperk
1:4 (1:1)
Slezský FC Opava
Středa 10.08.2016, 17:00 • Tyršův stadion Šumperk • MOL Cup • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou utkání 2. kola MOL Cupu, které nakonec velké překvapení nepřineslo. Šumperk se sice v prvním poločase po využité penaltě Rozsívala dostal do vedení a úvodní půli nakonec dohrál za stavu 1:1, ale zbytek utkání už patřil hostům z Opavy. Zejména poslední minuty střetnutí Slezský fotbalový klub ovládl a nakonec zvítězil 4:1. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek středečního dne. (18:51:41)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Už jen jedna šance, ale nic většího Opava nezkoušela, střelu poslala hodně mimo. Po této akci rozhodčí zápas ukončí.
     
    90
    Škaredý faul od brankáře Jiřího Šafáře, ten vyběhl proti soupeři a podkosil mu nohy. Také si za tento zákrok vysloužil žlutou kartu.
     
    90
    Nastavovat se bude pouze jedna minuta. O vítězi je jasno, teď se Šumper ještě může pokusit potěšit fanoušky nějakým útokem.
     
    89
    Opava právě vstřelila branku!
    Tak se přeci jen nakonec Opava rozstřílela a své nevyužité možnosti z první půlky druhého poločasu teď naopak dohání jedním gólem za druhým. Druhou branku si připisuje VÁCLAV JUREČKA, který neměl moc složitou pozici, pohodově z levé strany poslal míč k pravé tyčce. Je to 4:1 pro Opavu.
     
    88
    Je tu rohový kop pro Šumperk, který ale domácí zkazili a vůbec se nedostali k tomu, aby na malém vápně soupeře ohrozili. Alespoň se ještě svěřenci Bohdana Hecla udrželi na míči.
     
    87
    Ještě to samozřejmě Šumperk zkouší rychlými výpady směrem dopředu, ale teď se papírově lepší soupeř nechá už jen těžko znejistit. Navíc se hosté zase dostali ke slibnému protiútoku.
     
    85
    Opava právě vstřelila branku!
    Zdá se, že o vítězi tohoto zápasu je pomalu rozhodnuto. Opava po několika promarněných a spálených šancích trefuje šumperskou branku, krásnou nahrávku na hlavičku dostal NEMANJA KUZMANOVIČ, jenž nezaváhal a trefil krásně prostor u pravé tyčky. Tohle už gólman Jiří Šafář mohl hodně těžko stíhat.
     
    84
    Tahle hra bude Opavě stačit na to, aby dohrála zápas s vedením alespoň o jednu branku. Nutno dodat, že Slezané mají v posledních minutách jednu šanci za druhou, jen své možnosti nedokázali proměnit.
     
    83
    Když už to vypadalo na další šanci Šumperka, míče se zmocnil hostující Hrabina a vše vyřešil. A co víc, vzápětí se na druhé straně objevil samotný Kuzmanovič, který jen o pár centimetrů přestřelil břevno.
     
    82
    Šumperské naděje navíc solidně drží brankář Jiří Šafář, teď si připisuje další přesný zákrok a bude rozehrávat.
     
    81
    Jakoby vylézající slunce na obzoru zlepšilo i šumperskou chuť útočit. Dobrá kombinace domácích, ale moc dlouho netrvala. Je ale vidět, že se žlutomodří rozhodně nechtějí vzdát.
     
    80
    Hodně veliká možnost a málem už si mohli Opavští pojistit výhru nad Šumperkem. Jenže samotný unikající Václav Jurečka nastřelil balon po zemi jen do připraveného Šafáře. Domácí brankář pak lovil míč ještě u brankové čáry, ale dokázal jej zastavit.
     
    79
    Jakoby Opava zase na nějaký moment povolila směrem dopředu a začala se soustředit na bránění. Ale to byl jen chvilkový efekt, pak se čtveřice v černém trikotu opět vyřítila dopředu a Jurečka se chystal zakončovat.
     
    78
    Dobrá rozehrávka z pravé strany od Šumperka, ale také Opavané výborně zblokovali míč letící vzduchem směrem na branku. V tuto chvíli hosté dokázali udržet klid
     
    76
    Nejdříve si všiml rozhodčí jasného ofsajdu Opavy, následně se chystají střídat domácí. Šumperk posílá do hry Matěje Jankoviče, který nahradí Filipa Rozsívala.
     
    76
    Rohový kop tentokrát pro Šumperk, ale hned se míče zmocnil gólman hostů Lasák. Domácí si ovšem stejnou situaci vyzkoušeli i napodruhé. A také neúspěšně.
     
    75
    Šumperku se začíná čas na vyrovnání výsledku krátit. Do konce druhého poločasu už zbývá něco málo přes čtvrt hodiny a Opava je zatím stále aktivnějším celkem.
     
    74
    Miroslav Rýznar se velmi dobře vrátil zpátky do obrany, aby pomohl zachránit situaci. A to se také stalo. Ve chvíli, kdy se řítili na branku dva hráči v černém, dokázal balon odkopnout pryč.
     
    73
    A hned zase další střelecká šance, tentokráte na hranici velkého vápna Jursa zahrozil. Ale jeho pokus mířil po zemi, takže si na něj Šafář dal dobrý pozor.
     
    72
    Rohový kop pro Opavu dopadl hodně dobře, nejdříve hlavička a následně i kop zhruba metr nad zemí, který prováděl Matěj Helebrand. Jenže nadvakrát dokázal šance Opavských zlikvidovat brankář Šumperka.
     
    71
    Petr Morong na nic nečekal a nabídl hodně slibný balon z vlastní poloviny až na pravou stranu hřiště, kde čekal Miroslav Rýznar. Ten se sice dostal až do zakončení, ale byl moc daleko na to, aby se mu podařilo gólmana soupeře zaskočit.
     
    70
    Václav Jurečka mohl dostat slušnou nabídku na prostředek, ale spoluhráč si jej všiml až na poslední chvíli, to už byla hostující osmnáctka obsazena jedním ze Šumperských.
     
    69
    Ani hostující mančaft nepolevuje a nechce se spokojit s náskokem jedné branky, proto se vůbec nezdržuje na vlastní polovině a co nejdříve odkopává míče dopředu.
     
    69
    Dnešnímu utkání v Šumperku přihlíží 350 diváků.
     
    68
    Šumperská sestava sice zachybovala a pustila soupeře do přečíslení, své chyby ovšem rychle napravila a alespoň kousek před brankovou čárou dokázala zlikvidovat zakončení soupeře.
     
    67
    Tahle rána z dálky se sice mohla uchytit, ale nakonec k ničemu nevedla, Jursa svým prvním pokusem v zápase nepřekvapil gólmana Jiřího Šafáře.
     
    66
    Opavané házeli aut na své polovině, ten se jim ale vůbec nepovedl a po dlouhém odkopu Šafáře od branky se rýsoval prostor pro Rýznara. K zakončení už se ale nedostal.
     
    65
    Druhá žlutá karta pro domácího fotbalistu v utkání, za svůj zákrok uviděl osobní trest Patrik Strnad. Také on už si bude muset dávat velký pozor na své další fauly.
     
    65
    Tomáš Jursa si zahraje místo Metelky, takže je tu také střídání podruhé i ze strany Opavy.
     
    64
    Ještě tu byl Juráskův pokus o hlavičku, na podobném místě jako předtím Rozsíval. Ale také nyní si poradil se vším obránce Opavy, který poslal míč dostatečně daleko.
     
    63
    Jenže pozor, Šumperk pro dnešek rozhodně nekončí a hned po inkasované brance se prezentuje dobrou útočnou šancí. Filip Rozsíval se natahoval po míči v malém vápně.
     
    62
    Domácí celek střídá, místo Michala Muzikanta přibíhá do hřiště Petr Morong.
     
    61
    Opava právě vstřelila branku!
    Podobně jako domácí v prvním poločase, také Slezský fotbalový klub svou penaltu zvládl a poprvé v utkání se dostává do vedení. Původně se zdálo, že se k pokutovému kopu postaví Kuzmanovič, pak si na sebe ale vzal těžkou úlohu VÁCLAV JUREČKA, který pověsil míč směrem do pravého horního rohu. Teď je tedy řada na Šumperku.
     
    60
    Je tu však druhá penalta v utkání, tentokrát pro Opavu. Dobrá šance pro hosty jít do vedení. Kopat bude Václav Jurečka.
     
    60
    Hosté nechtěli zbytečně riskovat, proto raději z poloviny hřiště poslali míč blíže vlastní kleci, aby si pohlídali případný výpad domácích. Čas začíná utíkat a duel nabírá na napětí.
     
    59
    Miroslav Rýznar byl zasažen na vlastní polovině, také on se zvedá těžce, ale vypadá to, že nepůjde o vážnější zdravotní problém. Rozehrávkou tedy pokračuje FK Šumperk.
     
    58
    Až nyní se žlutomodří dostali na vlastní polovinu, i když z toho nic nebylo. Nadějnou se zdála být šance Michala Muzikanta při úniku po levé straně, ale nikdo mu nedoběhl na pomoc.
     
    57
    Opava začíná ukazovat, že je v tomto zápase favoritem a na rozdíl od prvního poločasu to už teď jde jasně vidět. Slezané domácí hráče téměř k ničemu nepouštějí, naopak zasypávají domácí klec střelami. Teď jednu takovou kryl na zemi u levé tyče gólman Šumperka.
     
    56
    Další možnost pro Opavu, která kousek před hranicí velkého vápna kopala nepřímý kop. Nakonec to hosté zkusili na hlavičku, ale nikdo z hráčů v černém míč do sítě neuklidil.
     
    55
    Na první pohled nic nebezpečného, ale laciný míč směrem na šumperskou klec nakonec skončil až na tyčce! Očividně to nikdo na hřišti nečekal, ani brankář Šafář.
     
    55
    Jeden z domácích fotbalistů leží na hřišti, už k němu dobíhá rozhodčí a vypadá to na nějaký zásah do nohy. Ale snad nepůjde o nic vážnějšího. Šumperk se konečně dostal dále od branky.
     
    54
    Zákrok pro šumperského brankáře Šafáře, ten ale neměl problém míč zkrotit, protože na něj dobře viděl a navíc se nejednalo o žádnou tvrdou střelu. Poté ten samý muž rozehrál, nýbrž ani teď se domácí nedostanou na opavskou polovinu.
     
    53
    Nyní to bylo chvíli tři na tři, ale zdálo se, že by se mužstvo Opavy mohlo vykličkovat až do zakončení. Jenže to se vůbec nestalo, místo toho míč skončil pouze za postranní čárou mimo hrací plochu.
     
    52
    Zeď teď před svou brankou musí postavit domácí celek, protože Opava bude rozehrávat z nebezpečného prostoru. Hodně důležitý moment, který ale nakonec Šumperk zvládl celkem bez větší trablů.
     
    51
    Filip Rozsíval rozehrál nepřímý kop, vůbec to neudělal špatně, ale nenašel nakonec nákopem na hlavičku nikoho ze svých spoluhráčů. Místo toho si na balon sáhl gólman Lasák.
     
    50
    A navíc hned další možnost pro klub z východního cípu České republiky. Míč zkusil u pravé tyče nasměrovat do branky Jakub Janetzký, jenže rychlejší byl se svým zákrokem domácí ochránce svatyně.
     
    49
    Málem se teď do veliké šance dostal opavský Václav Jurečka, který už byl skoro sám ve velkém vápně. Ale na poslední chvíli jej zezadu zastavil jeden z domácích fotbalistů, ten tak zachránil téměř jistý gól do Šafářovy sítě.
     
    48
    Zatím čekáme na první větší šanci ve druhém poločase. Hráči v černých trikotech vědí, že jsou na tahu ono, ale zatím se nesnaží tvořit větší přečíslení na šumperské polovině. Uvidíme, co bude dále.
     
    47
    Opavská akce zastavena, protože se Mozol dopustil, i když asi omylem, faulu na soupeře. Šumperk toho ale moc využít nedokázal a z následující situace se výrazněji neprosadil.
     
    46
    Stejně tak Šumperk posílá na hřiště nového hráče. Odchází Pavel Dostál, naopak si místo něj zahraje Patrik Kolomazník.
     
    46
    Hned na začátku druhého poločasu je tu hostující střídání, Nemanja Kuzmaovič si zahraje místo Čenustky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Blíží se nám začátek druhého poločasu, hráči se scházejí na hřišti. Podaří se Opavě naplnit roli favorita a získat pro sebe utkání a postup? Vítězství Šumperka by byla jednoznačně veliká senzace.
     
    Máme za sebou první poločas utkání mezi FK Šumperk – SFC Opava. Nejdříve se z penalty dostali do vedení domácí po trefě Filipa Rozsívala, pak ale vyrovnal za Opavu Marko Radič. Uvidíme, jak se Severomoravanům povede soupeře potrápit ve druhé půli zápasu, zatím od domácích sympatický výkon.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Rozhodčí ukazuje rozehrávku Šumperka, další nepříjemný faul na domácího hráče. Je jasné, že žlutomodří teď už nikam spěchat nebudou, výsledek 1:1 jim bude zatím bohatě stačit.
     
    44
    Blíží se nám konec prvního poločasu, u míče jsou aktuálně hosté a ti se budou snažit takto dohrát první půli. Snadná práce je ale rozhodně nečeká.
     
    43
    Šumperský Pavel Dostál inkasuje žlutou kartu za zákrok na soupeře, který už byl hodně přes čáru. Příště si už bude muset dávat větší pozor.
     
    43
    Favorit tohoto zápasu dělá dnes chyby především na vlastní polovině, a to by se mu nemuselo vyplatit. Zase špatná rozehrávka Slezanů, se kterou si – naštěstí pro Opavany – domácí moc nevěděli rady.
     
    42
    Teď je tu ke všemu roh pro fotbalisty ve žlutém. Ale pro Šumperk moc dobře nedopadl. Ještě než míč doletěl k brance, už jej obrana Opavy odkopávala pryč.
     
    41
    Vůbec to teď Šumperští neudělali špatně, však si také vysloužili další potlesk z tribun a k tomu autové vhazování. Ale až moc se báli vystřelit, to je nakonec stálo lepší šanci.
     
    40
    Dobře to myslela trojice v černém dresu, na zakončení si dělal zálusk Machálek. Jenže ten se dostal do ofsajdu, takže jeho tým nemohl pokračovat v šanci směrem na klec Šafáře.
     
    39
    Hosté se dožadovali míče, ale ještě předtím faulovali, takže od branky odkopává Šumperk. Teď se ovšem svěřenci Bohdana Hecla těžko dostávají k míči, stejně jako na soupeřovu polovinu hřiště.
     
    38
    Sympatický výkon Šumperka směrem dopředu v závěru prvního poločasu. Ani domácí se nenechali gólem do své branky zaskočit a nadále se snaží hrát aktivně. To přítomné publikum samozřejmě oceňuje.
     
    37
    Z poloviny rozehrávají domácí, ti zkusili dlouze nakopnout balon dopředu. U branky ale nestál nikdo, kdo by v domácí šanci pokračoval.
     
    35
    Opava právě vstřelila branku!
    Už to vypadalo, že to Opavané nezvládnou, ale nakonec přeci jen po větším tlaku u šumperské branky vyrovnávají. Nejdříve Matěj Hrabina neusměrnil míč u levé tyče do sítě. Avšak následující pokus už hostujícímu celku vyšel, balon si vzal na starosti MARKO RADIČ a poslal jej za záda Jiřího Šafáře. Máme vyrovnáno 1:1 a uvidíme, co na to domácí.
     
    34
    Domácí očividně nikam nespěchají. Teď to zkoušeli krátkými nahrávkami u postranní čáry, tam se ale malinko zamotali a omylem odevzdali míč soupeři. Ten se snaží najít místo na přechod do útoku.
     
    33
    Jeden z domácích mužů má problémy se po zákroku od soupeře zvednout z trávníku. Ale nakonec to – i když s menšími problémy – zvládl. Šlo o Roberta Juráska.
     
    32
    Tentokrát faul od domácího fotbalistu, Miroslav Rýznar si nedal pozor na nohu a strčil ji do běhu soupeři. Rozehrávka pro Opavu, ale celá situace se nachází hodně daleko od branky.
     
    31
    Další problémy teď zatím SFC nepřipustí, hosté si dávají pozor na to, aby nepronikl směrem k jejich brankáři žádný žlutý dres. Ale tento vývoj bude prozatím Šumperku stačit.
     
    30
    Když už to vypadalo, že by se po pravé straně mohl protáhnout Jakub Janetzký, na poslední chvíli jej jeden ze Šumperanů zastavil.
     
    29
    Stále ještě míč v moci Opavy, ta se ale nemůže dostat blíže brance domácích. Hodně to připomíná zápas prvního kola Šumperka proti Mohelnici, kdy měli Mohelničtí hodně podobné problémy s domácí defenzívou.
     
    28
    Opava ovšem reaguje jasnou ofenzivou a dává najevo, že vedení domácím nechat nechce. Dá se očekávat, že se možná na hřišti trošku přiostří.
     
    26
    Šumperk právě vstřelil branku!
    Domácí fanoušci se zaradovali, Šumperk jde totiž už ve 26. minutě do vedení, což je jednoznačně překvapení! FILIP ROZSÍVAL dokázal potrestat faul soupeře, když krásně proměnil penaltu střelou k pravé tyči. Brankář Kryštof Lasák neměl šanci, skákal úplně na druhou stranu svatyně. Teď bude pro domácí důležité, aby nedělali chyby v obraně.
     
    26
    Ale pozor, je tu penalta, po faulu ve velkém vápně ji bude kopat domácí Filip Rozsíval!
     
    25
    Jenže teď už se tak stalo a i když byli modrožlutí chvíli na velkém vápně ve dvou proti jednomu, zachybovali a vyloženou šanci si nevypracovali.
     
    25
    Už poměrně dlouho mají míč ve své moci svěřenci trenéra Bohdana Hecla, ti se snaží o dobrou možnost nepřijít a nezmatkovat.
     
    24
    A tohle nebyla vůbec špatná možnost Šumperských. Najednou se ocitli ve čtyřech v přečíslení kolem velkého vápna a Rozsíval už si dělal zálusk na střelu. Těsně míč netrefil.
     
    23
    Dobrý centr od Matěje Hrabiny, který hledal volného Machálka. Avšak ani v tomto případě se Slezanům nepodařilo trefit branku tak, jak by si představovali.
     
    22
    Do hostující rozehrávky se na chvíli zapojil také opavský gólman Lasák, aby pomohl vyřešit složitější situaci před vlastní brankou. A to se mu také nakonec povedlo.
     
    21
    Po nepovedeném rohu Opavy je tu vhazování domácích, ti si ale musí dávat velký pozor, aby teď nechybovali, nacházejí se hodně blízko Šafářovy klece.
     
    20
    Běží dvacátá minuta hry a zatím nejsou hosté – jak bychom mohli očekávat – výrazně lepším týmem na trávníku. Teď sice těsně netrefili prostor u levé tyče, ale budou chtít určitě svůj výkon ještě vyšponovat.
     
    19
    Až nyní, opět to Václav Jurečka, kdo utíkal skoro sám proti míč a málem se mu podařilo překopnout domácího gólmana.
     
    19
    Ofsajd žlutomodrých, domácí útočník si nedal pozor na své postavení. Míč teď mají ve svém držení hosté, ale zatím to vypadá, že se do ničeho pouštět nechtějí.
     
    18
    Druhý roh v prvním poločase, také v tomto případě jde o pokus Šumperka. Jeden z Opavanů si ale na míč točený směrem do brankoviště počkal a vyhlavičkoval jej pryč z malého vápna.
     
    17
    Hra na hřišti se v poslední zhruba pěti minutách začala vyrovnávat a domácí ukazují, že proti jasnému favoritovi tohoto zápasu jsou odhodlaní bojovat.
     
    16
    Jiří Šafář si raději povyběhl z branky a zamířil za míčem, aby nemusel zbytečně riskovat šanci soka. Stejný muž se pak postaral o rozehrávku.
     
    15
    Jednoznačně nejlepším hráčem Šumperka na hřišti zatím Miroslav Podohrný, teď to domácí osmička jen dokázala. Jeho nenápadná, ale o to více nebezpečná střela překvapila gólmana Lasáka, jen kousek nad břevno zamířil balon.
     
    14
    Práce pro brankáře Šafáře, ten nejdříve řešil střelecký pokus Václava Jurečky, aby následně musel ještě dávat pozor na Machálkův vysoký kop. Ale ten mířil několik metrů nad branku.
     
    13
    Autové vhazování Šumperka, ale domácí se z držení míče moc dlouho neradovali. Balon se totiž odrazil od jednoho z domácích zpátky za hranici hřiště.
     
    12
    Uniknout se pokusil po levé straně sám Patrik Strnad, ale proti němu stál připravený obránce v černém dresu, jenž žádné další problémy nepřipustil.
     
    12
    Mohli jsme sledovat také první rohový kop, kterého zkusili využít domácí. Ale nakonec se vůbec nepovedl, jeho autor mířil příliš vysoko.
     
    11
    Miroslav Podhorný dobře vystihl soupeřovu nahrávku a málem se mu podařilo založit rychlý protiútok. Balon mu ovšem v nejméně vhodnou chvíli odskočili mimo nohu.
     
    10
    Nejčastěji se Opava pohybuje s míčem kolem středového kruhu, kde se snaží kombinovat a zakládat nové akce. Jako třeba nyní Janetzký, jenž neprošel přes dva muže ve žlutém.
     
    9
    Odkop domácího gólmana, ten se ale moc nepovedl, protože šel úplně mimo jeho spoluhráče a je z toho jen snadné vhazování pro hosty.
     
    9
    Kombinace hostujícího celku na polovině domácích, ti jsou teď mírně překvapeni a nestíhají bránit Opavany natěsno. Ale zatím to na lepší příležitost pro SFC nestačí.
     
    8
    Faul na domácího hráče, rozehrával Šumperk. Poté sice Severomoravané ve třech slibně útočili, ale zbytečnou chybou o míč přišli.
     
    7
    První větší příležitost pro Šumperk, jak zahrozit sokovi. Na pravé straně u velkého vápna zůstal osamocený Miroslav Podhorný, který si však nestačil zavčas zpracovat míč ze vzduchu a střela se mu tím pádem moc nepovedla.
     
    6
    Už se domácí dostali blíže brance Lasáka, jenže Michal Muzikant nevystihl přesně plány spoluhráče na rychlou rozehrávku, kterou nakonec dvojice ve žlutém zkazila.
     
    5
    Rozehrávají z vlastní poloviny Šumperští, kteří zatím spíše hledají cestu, jak se vůbec proti favoritovi útočně prosadit.
     
    4
    Nádherná nahrávka, která šla na Václava Jurečku do malého vápna! Už se zdálo, že v klidu trefí polovinu odkryté branky, jenže nakonec šel míč těsně vedle.
     
    4
    Tohle už vypadalo daleko lépe pro Opavu, jenže dlouhý míč směrem na domácí klec nakonec zamířil hodně vedle. Brankář Šafář bude vykopávat.
     
    3
    Rozehrávat budou u středového kruhu hráči Slezského klubu, jelikož na Hrabinu byl proveden faul. Ale ani hosté se zatím nedostávají do vyložených šancí.
     
    2
    Jenže je tu první ofsajd, kterého se dopustili Opavané a rozhodčí si toho moc dobře všiml.
     
    2
    Je tu také první akce Šumperka, ale domácí se dostali s míčem pouze na polovinu soupeře, kde hned o výhodnou pozici přišli. A tak pokračuje celek v černých dresech, Radič nakopl dlouhý míč kupředu.
     
    1
    Míč na svých nohách zatím drží hosté a pro začátek nikam nespěchají, spíše se snaží neudělat hned na úvod chybu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Rozehrávat budou hosté.
     
    Domácí fotbalisté zdraví ty hostující, z tribuny se ozývají pokřiky hostujících příznivců. Zdá se, že je vše připraveno k výkopu a zahájení prvního poločasu.
     
    Domácí Šumperk nastoupí ve žlutých dresech, to Opava obleče černé trikoty.
     
    Nebude dlouho trvat a hráči vyběhnou na hřiště. Navíc dobrá zpráva, konečně přestalo pršet, což slibuje mnohem lepší podívanou a sportovní zážitek.
     
    Už jen necelých deset minut zbývá do úvodního výkopu utkání, tribuna na šumperském stadionu se začíná plnit. Uvidíme, kolik nakonec dorazí fanoušků z Opavy.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Hráči obou týmů už se pomalu rozehrávají na hřišti, bohužel utkání zatím příliš nepřeje počasí a v Šumperku je deštivo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Šumperk: Šafář – Dostál, Kotzmann, Podhorný, Rozsíval, Nimrichtr (C), Jurásek, Muzikant, Strnad, Rýznar, Demeter
    Náhradníci: Kubját, Jankovič, Horák, Kolomazník, Morong

    SFC Opava: Lasák – Simerský, M. Helebrand, Hrabina, Radič (C), Čelustka, Jurečka, Janetzký, Machálek, Mozol, Metelka
    Náhradníci: Fendrich, Grussmann, Jursa, Kuzmanovič, Adamovský, A. Helebrand

    Rozhodčí: Nenadál – Arnošt, Vít.
     
    Vítejte u dnešního fotbalového utkání, budeme sledovat 2. kolo MOL Cupu, v rámci kterého se na severní Moravě utkají týmy FK Šumperk a Slezský fotbalový klub Opava. Favoritem jsou jednoznačně hosté, domácí celek zkusí s mladou sestavou soupeře překvapit. Zajímavostí je, že ani jeden klub zatím v rámci MOL Cupu neinkasoval ani gól.
     
    Skóre týmů v dosavadních zápasech MOL Cupu 2016/2017

    Šumperk: 3:0

    Opava: 1:0
     
    Předchozí vzájemné střetnutí na MOL Cupu

    Týmy se spolu ve stejné pohárové soutěži potkaly také před rokem, ale už v 1. kole. Také tenkrát se hrálo na šumperském hřišti a Opava nedovolila větší drama. Slezský fotbalový klub porazil domácí 3:0 a celkem hladce si zajistil postup.
     
    FK ŠUMPERK

    Šumperský fotbalový tým, hrající v divizi, zatím v MOL Cupu nepředvedl vůbec špatné výkony a příznivci modrožlutých věří, že se jejich oblíbenci pokusí zaskočit také favorita z Opavy. Svěřenci Bohdana Hecla nejdříve v předkole předčili krajského rivala z Jeseníku výsledkem 2:0, následně na svém hřišti vyzvali favorizovanou Mohelnici. Ale ani další klub ze stejného kraje Šumperku gól nedal, a tak se Severomoravané radovali z postupu do 2. kola po vítězství 1:0. Podobně jako Opavané, i Šumperk za sebou má první kolo soutěže. Ale spokojen s ním být nemůže.

    Na úvod fotbalisté v modrožlutém zajížděli před tribuny Valašského Meziříčí, kde sice inkasovali jen jednou, avšak odpovědět gólem už nedokázali. Sám trenér mančaftu po zápase vyjádřil nespokojenost, především s absencí opor. „Pořád se opakuji, že máme velice mladý kádr, ale tentokrát už to bylo opravdu na hraně únosnosti, nastoupili jsme v podstatě s dorosteneckým výběrem," uvádí stránky šumperského fotbalového celku. Mládá krev pravděpodobně vyrukuje také proti Opavě.
     
    SLEZSKÝ FOTBALOVÝ KLUB OPAVA

    Tým z druhé nejvyšší fotbalové soutěže České republiky se v rámci 2. kola MOL Cupu podívá na severní Moravu do Šumperka, kde jej čeká sice papírově snadný soupeř, ale ve skutečnosti nemusí pro Opavu jít o vůbec jednoduchou práci. Slezský fotbalová klub přehrál na úvod pohárové soutěže nejtěsnějším možným rozdílem Odru Petřkovice 1:0, ale i tento výsledek stačil na postup. Kádr z východního cípu Česka už odehrál i klasický soutěžní zápas, v úvodním kole Národní fotbalové ligy remizoval na trávníku Sigmy Olomouc 1:1 a připsal si tak první body do tabulky.

    Opavští fanoušci nyní směřují svou pozornost právě ke středečnímu klání v podhůří Jeseníků. "V Šumperku chceme zvítězit, Rozhodně to nebereme jako zápas, ve které bychom chtěli hrát na půl plynu," uvedl pro klubový web záložník Jan Schaffartzik.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Martin Schwarz

    Branky: 26. Rozsíval (pen.) – 35. Radič, 61. Jurečka (pen.), 85. Kuzmanovič, 89. Jurečka

    Karty:   43. Dostál (SUM), 65. Strnad (SUM), 90. Šafář (SUM)


    FK Šumperk: Šafář – Dostál (46. Kolomazník), Kotzmann, Podhorný, Rozsíval (76. Jankovič), Nimrichtr (C), Jurásek, Muzikant (62. Morong), Strnad, Rýznar, Demeter
    Náhradníci: Kubját, Jankovič, Horák, Kolomazník, Morong

    Slezský FC Opava: Lasák – Simerský, M. Helebrand, Hrabina, Radič (C), Čelustka (46. Kuzmanovič), Jurečka, Janetzký, Machálek, Mozol, Metelka (65. Jursa)
    Náhradníci: Fendrich, Grussmann, Jursa, Kuzmanovič, Adamovský, A. Helebrand

    Rozhodčí: Nenadál – Arnošt, Vít

    Diváci: 350
    thejrc.org