Klatovy – Jihlava 1:9 (kon.) | Domažlice – Jablonec 1:4 (kon.) | Štěchovice – Bohemians 1905 2:3 (kon.)
Vltavín – Táborsko 1:2 (kon.) | Písek – Varnsdorf 3:0 (kon.) | Živanice – Pardubice 0:1 (kon.)
Admira Praha – Hr. Králové 1:4 (kon.) | Převýšov – Dukla Praha 0:3 (kon.) | Benátky n/J – Vlašim 2:5 (po pr.)
Český Brod – Č. Budějovice 3:4 (kon.) | Tachov – Žižkov 1:1 (5:4 po pen.) | Králův Dvůr – Teplice 1:0 (kon.)
Šumperk – Opava 1:4 (kon.) | Chrudim – Vítkovice 1:0 (po pr.) | Líšeň – Prostějov 1:3 (kon.)
Polná – Olomouc 1:10 (kon.) | Hulín – Znojmo 2:1 (kon.) | Uničov – Slovácko 1:3 (kon.)
Slavičín – Brno 1:3 (kon.) | Hlučín – Frýdek-Místek 2:1 (po pr.)
konec
FK Šumperk
1:4 (1:1)
Slezský FC Opava
Středa 10.08.2016, 17:00 • Tyršův stadion Šumperk • MOL Cup • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Škaredý faul od brankáře Jiřího Šafáře, ten vyběhl proti soupeři a podkosil mu nohy. Také si za tento zákrok vysloužil žlutou kartu.
     
    89
    Opava právě vstřelila branku!
    Tak se přeci jen nakonec Opava rozstřílela a své nevyužité možnosti z první půlky druhého poločasu teď naopak dohání jedním gólem za druhým. Druhou branku si připisuje VÁCLAV JUREČKA, který neměl moc složitou pozici, pohodově z levé strany poslal míč k pravé tyčce. Je to 4:1 pro Opavu.
     
    85
    Opava právě vstřelila branku!
    Zdá se, že o vítězi tohoto zápasu je pomalu rozhodnuto. Opava po několika promarněných a spálených šancích trefuje šumperskou branku, krásnou nahrávku na hlavičku dostal NEMANJA KUZMANOVIČ, jenž nezaváhal a trefil krásně prostor u pravé tyčky. Tohle už gólman Jiří Šafář mohl hodně těžko stíhat.
     
    83
    Když už to vypadalo na další šanci Šumperka, míče se zmocnil hostující Hrabina a vše vyřešil. A co víc, vzápětí se na druhé straně objevil samotný Kuzmanovič, který jen o pár centimetrů přestřelil břevno.
     
    80
    Hodně veliká možnost a málem už si mohli Opavští pojistit výhru nad Šumperkem. Jenže samotný unikající Václav Jurečka nastřelil balon po zemi jen do připraveného Šafáře. Domácí brankář pak lovil míč ještě u brankové čáry, ale dokázal jej zastavit.
     
    76
    Nejdříve si všiml rozhodčí jasného ofsajdu Opavy, následně se chystají střídat domácí. Šumperk posílá do hry Matěje Jankoviče, který nahradí Filipa Rozsívala.
     
    72
    Rohový kop pro Opavu dopadl hodně dobře, nejdříve hlavička a následně i kop zhruba metr nad zemí, který prováděl Matěj Helebrand. Jenže nadvakrát dokázal šance Opavských zlikvidovat brankář Šumperka.
     
    69
    Dnešnímu utkání v Šumperku přihlíží 350 diváků.
     
    65
    Druhá žlutá karta pro domácího fotbalistu v utkání, za svůj zákrok uviděl osobní trest Patrik Strnad. Také on už si bude muset dávat velký pozor na své další fauly.
     
    65
    Tomáš Jursa si zahraje místo Metelky, takže je tu také střídání podruhé i ze strany Opavy.
     
    62
    Domácí celek střídá, místo Michala Muzikanta přibíhá do hřiště Petr Morong.
     
    61
    Opava právě vstřelila branku!
    Podobně jako domácí v prvním poločase, také Slezský fotbalový klub svou penaltu zvládl a poprvé v utkání se dostává do vedení. Původně se zdálo, že se k pokutovému kopu postaví Kuzmanovič, pak si na sebe ale vzal těžkou úlohu VÁCLAV JUREČKA, který pověsil míč směrem do pravého horního rohu. Teď je tedy řada na Šumperku.
     
    60
    Je tu však druhá penalta v utkání, tentokrát pro Opavu. Dobrá šance pro hosty jít do vedení. Kopat bude Václav Jurečka.
     
    55
    Na první pohled nic nebezpečného, ale laciný míč směrem na šumperskou klec nakonec skončil až na tyčce! Očividně to nikdo na hřišti nečekal, ani brankář Šafář.
     
    49
    Málem se teď do veliké šance dostal opavský Václav Jurečka, který už byl skoro sám ve velkém vápně. Ale na poslední chvíli jej zezadu zastavil jeden z domácích fotbalistů, ten tak zachránil téměř jistý gól do Šafářovy sítě.
     
    46
    Stejně tak Šumperk posílá na hřiště nového hráče. Odchází Pavel Dostál, naopak si místo něj zahraje Patrik Kolomazník.
     
    46
    Hned na začátku druhého poločasu je tu hostující střídání, Nemanja Kuzmaovič si zahraje místo Čenustky.
     
    43
    Šumperský Pavel Dostál inkasuje žlutou kartu za zákrok na soupeře, který už byl hodně přes čáru. Příště si už bude muset dávat větší pozor.
     
    35
    Opava právě vstřelila branku!
    Už to vypadalo, že to Opavané nezvládnou, ale nakonec přeci jen po větším tlaku u šumperské branky vyrovnávají. Nejdříve Matěj Hrabina neusměrnil míč u levé tyče do sítě. Avšak následující pokus už hostujícímu celku vyšel, balon si vzal na starosti MARKO RADIČ a poslal jej za záda Jiřího Šafáře. Máme vyrovnáno 1:1 a uvidíme, co na to domácí.
     
    26
    Šumperk právě vstřelil branku!
    Domácí fanoušci se zaradovali, Šumperk jde totiž už ve 26. minutě do vedení, což je jednoznačně překvapení! FILIP ROZSÍVAL dokázal potrestat faul soupeře, když krásně proměnil penaltu střelou k pravé tyči. Brankář Kryštof Lasák neměl šanci, skákal úplně na druhou stranu svatyně. Teď bude pro domácí důležité, aby nedělali chyby v obraně.
     
    26
    Ale pozor, je tu penalta, po faulu ve velkém vápně ji bude kopat domácí Filip Rozsíval!
     
    19
    Až nyní, opět to Václav Jurečka, kdo utíkal skoro sám proti míč a málem se mu podařilo překopnout domácího gólmana.
     
    15
    Jednoznačně nejlepším hráčem Šumperka na hřišti zatím Miroslav Podohrný, teď to domácí osmička jen dokázala. Jeho nenápadná, ale o to více nebezpečná střela překvapila gólmana Lasáka, jen kousek nad břevno zamířil balon.
     
    4
    Nádherná nahrávka, která šla na Václava Jurečku do malého vápna! Už se zdálo, že v klidu trefí polovinu odkryté branky, jenže nakonec šel míč těsně vedle.

    Martin Schwarz

    Branky: 26. Rozsíval (pen.) – 35. Radič, 61. Jurečka (pen.), 85. Kuzmanovič, 89. Jurečka

    Karty:   43. Dostál (SUM), 65. Strnad (SUM), 90. Šafář (SUM)


    FK Šumperk: Šafář – Dostál (46. Kolomazník), Kotzmann, Podhorný, Rozsíval (76. Jankovič), Nimrichtr (C), Jurásek, Muzikant (62. Morong), Strnad, Rýznar, Demeter
    Náhradníci: Kubját, Jankovič, Horák, Kolomazník, Morong

    Slezský FC Opava: Lasák – Simerský, M. Helebrand, Hrabina, Radič (C), Čelustka (46. Kuzmanovič), Jurečka, Janetzký, Machálek, Mozol, Metelka (65. Jursa)
    Náhradníci: Fendrich, Grussmann, Jursa, Kuzmanovič, Adamovský, A. Helebrand

    Rozhodčí: Nenadál – Arnošt, Vít

    Diváci: 350
    bahis siteleri