Klatovy – Jihlava 1:9 (kon.) | Domažlice – Jablonec 1:4 (kon.) | Štěchovice – Bohemians 1905 2:3 (kon.)
Vltavín – Táborsko 1:2 (kon.) | Písek – Varnsdorf 3:0 (kon.) | Živanice – Pardubice 0:1 (kon.)
Admira Praha – Hr. Králové 1:4 (kon.) | Převýšov – Dukla Praha 0:3 (kon.) | Benátky n/J – Vlašim 2:5 (po pr.)
Český Brod – Č. Budějovice 3:4 (kon.) | Tachov – Žižkov 1:1 (5:4 po pen.) | Králův Dvůr – Teplice 1:0 (kon.)
Šumperk – Opava 1:4 (kon.) | Chrudim – Vítkovice 1:0 (po pr.) | Líšeň – Prostějov 1:3 (kon.)
Polná – Olomouc 1:10 (kon.) | Hulín – Znojmo 2:1 (kon.) | Uničov – Slovácko 1:3 (kon.)
Slavičín – Brno 1:3 (kon.) | Hlučín – Frýdek-Místek 2:1 (po pr.)
konec
FK Šumperk
1:4 (1:1)
Slezský FC Opava
Středa 10.08.2016, 17:00 • Tyršův stadion Šumperk • MOL Cup • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou utkání 2. kola MOL Cupu, které nakonec velké překvapení nepřineslo. Šumperk se sice v prvním poločase po využité penaltě Rozsívala dostal do vedení a úvodní půli nakonec dohrál za stavu 1:1, ale zbytek utkání už patřil hostům z Opavy. Zejména poslední minuty střetnutí Slezský fotbalový klub ovládl a nakonec zvítězil 4:1. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek středečního dne. (18:51:41)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Už jen jedna šance, ale nic většího Opava nezkoušela, střelu poslala hodně mimo. Po této akci rozhodčí zápas ukončí.
     
    90
    Škaredý faul od brankáře Jiřího Šafáře, ten vyběhl proti soupeři a podkosil mu nohy. Také si za tento zákrok vysloužil žlutou kartu.
     
    90
    Nastavovat se bude pouze jedna minuta. O vítězi je jasno, teď se Šumper ještě může pokusit potěšit fanoušky nějakým útokem.
     
    89
    Opava právě vstřelila branku!
    Tak se přeci jen nakonec Opava rozstřílela a své nevyužité možnosti z první půlky druhého poločasu teď naopak dohání jedním gólem za druhým. Druhou branku si připisuje VÁCLAV JUREČKA, který neměl moc složitou pozici, pohodově z levé strany poslal míč k pravé tyčce. Je to 4:1 pro Opavu.
     
    88
    Je tu rohový kop pro Šumperk, který ale domácí zkazili a vůbec se nedostali k tomu, aby na malém vápně soupeře ohrozili. Alespoň se ještě svěřenci Bohdana Hecla udrželi na míči.
     
    87
    Ještě to samozřejmě Šumperk zkouší rychlými výpady směrem dopředu, ale teď se papírově lepší soupeř nechá už jen těžko znejistit. Navíc se hosté zase dostali ke slibnému protiútoku.
     
    85
    Opava právě vstřelila branku!
    Zdá se, že o vítězi tohoto zápasu je pomalu rozhodnuto. Opava po několika promarněných a spálených šancích trefuje šumperskou branku, krásnou nahrávku na hlavičku dostal NEMANJA KUZMANOVIČ, jenž nezaváhal a trefil krásně prostor u pravé tyčky. Tohle už gólman Jiří Šafář mohl hodně těžko stíhat.
     
    84
    Tahle hra bude Opavě stačit na to, aby dohrála zápas s vedením alespoň o jednu branku. Nutno dodat, že Slezané mají v posledních minutách jednu šanci za druhou, jen své možnosti nedokázali proměnit.
     
    83
    Když už to vypadalo na další šanci Šumperka, míče se zmocnil hostující Hrabina a vše vyřešil. A co víc, vzápětí se na druhé straně objevil samotný Kuzmanovič, který jen o pár centimetrů přestřelil břevno.
     
    82
    Šumperské naděje navíc solidně drží brankář Jiří Šafář, teď si připisuje další přesný zákrok a bude rozehrávat.
     
    81
    Jakoby vylézající slunce na obzoru zlepšilo i šumperskou chuť útočit. Dobrá kombinace domácích, ale moc dlouho netrvala. Je ale vidět, že se žlutomodří rozhodně nechtějí vzdát.
     
    80
    Hodně veliká možnost a málem už si mohli Opavští pojistit výhru nad Šumperkem. Jenže samotný unikající Václav Jurečka nastřelil balon po zemi jen do připraveného Šafáře. Domácí brankář pak lovil míč ještě u brankové čáry, ale dokázal jej zastavit.
     
    79
    Jakoby Opava zase na nějaký moment povolila směrem dopředu a začala se soustředit na bránění. Ale to byl jen chvilkový efekt, pak se čtveřice v černém trikotu opět vyřítila dopředu a Jurečka se chystal zakončovat.
     
    78
    Dobrá rozehrávka z pravé strany od Šumperka, ale také Opavané výborně zblokovali míč letící vzduchem směrem na branku. V tuto chvíli hosté dokázali udržet klid
     
    76
    Nejdříve si všiml rozhodčí jasného ofsajdu Opavy, následně se chystají střídat domácí. Šumperk posílá do hry Matěje Jankoviče, který nahradí Filipa Rozsívala.
     
    76
    Rohový kop tentokrát pro Šumperk, ale hned se míče zmocnil gólman hostů Lasák. Domácí si ovšem stejnou situaci vyzkoušeli i napodruhé. A také neúspěšně.
     
    75
    Šumperku se začíná čas na vyrovnání výsledku krátit. Do konce druhého poločasu už zbývá něco málo přes čtvrt hodiny a Opava je zatím stále aktivnějším celkem.

    Martin Schwarz

    Branky: 26. Rozsíval (pen.) – 35. Radič, 61. Jurečka (pen.), 85. Kuzmanovič, 89. Jurečka

    Karty:   43. Dostál (SUM), 65. Strnad (SUM), 90. Šafář (SUM)


    FK Šumperk: Šafář – Dostál (46. Kolomazník), Kotzmann, Podhorný, Rozsíval (76. Jankovič), Nimrichtr (C), Jurásek, Muzikant (62. Morong), Strnad, Rýznar, Demeter
    Náhradníci: Kubját, Jankovič, Horák, Kolomazník, Morong

    Slezský FC Opava: Lasák – Simerský, M. Helebrand, Hrabina, Radič (C), Čelustka (46. Kuzmanovič), Jurečka, Janetzký, Machálek, Mozol, Metelka (65. Jursa)
    Náhradníci: Fendrich, Grussmann, Jursa, Kuzmanovič, Adamovský, A. Helebrand

    Rozhodčí: Nenadál – Arnošt, Vít

    Diváci: 350
    thejrc.org