Slovensko – Švýcarsko 6:3 (kon.) | Kanada – Finsko 4:3 (kon.) | USA – Rusko 4:3 (po pr.)
Švédsko – Česko 1:2 (po pr.)
konec
Kanada
4:3 (1:1, 2:1, 1:1)
Finsko
Pátek 12.08.2016, 15:30 • Ice Bors aréna, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • O 5. - 6. místo
Předzápasové kurzy
Partner:
    51:24 RASSMUSEN - 4:3
     
    51:24
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nebyla by to taková hokejová velmoc jako Kanada, aby takovou příležitost, jako je dvouminutová přesilová hra pět na tři, nevyužila. Tippet našel před bránou nikým nehlídaného MICHAELA RASSMUSENA, který překonal poslal puk přes bezmocného Luukkonena. Asistence: Owen Tippet, Nick Suzuki.
    45:52 VIRTANEN - 3:3
     
    45:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hokejisté Suomi sice dlouho hráli v přesilovce nevýrazně, ale nakonec se prosadit dokázali a srovnávají stav zápasu! Heponiemi našel před bránou volného SANTERIHO VIRTANENA, který zblízka překonal DiPietra. Asistence: Aleksi Heponiemi, Eero Teräväinen.
    35:02 NYMAN - 3:2
     
    35:02
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové se vrací do utkání. Heponiemi uvolnil do samostatného brejku LINUSE NYMANA, který sice byl tísněn obráncem Kanady, ale finský střelec dokázal zakončit a nakonec zaznamenat branku. Puk totiž proletěl mezi lapačkou a tělem DiPietra. Asistence: Aleksi Heponiemi.
    29:26 SUZUKI - 3:1
     
    29:26
    Kanada právě vstřelila branku!
    I druhou početní převahu Kanaďané využili. NICK SUZUKI dostal na pravém kruhu čas i prostor a vypálil přesně pod víko brány Finska. Luukkonen máchl lapačkou naprázdno. Asistence: Joseph Veleno, Ian Mitchell.
    22:44 MITCHELL - 2:1
     
    22:44
    Kanada právě vstřelila branku!
    Domácí bleskurychle svou první početní převahu využili a otáčejí skóre utkání. Na modré napřáhl kapitán kanadského výběru IAN MITCHELL, který prostřelil Luukkonena. Finský gólman teď nemá úplně čisté svědomí. Asistence: Joseph Veleno, Maxime Comtois.
    19:36 MITCHELL - 1:1
     
    19:36
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané se ještě v první třetině dočkali vyrovnání! IAN MITCHELL dostal kotouč na modré čáře a vzal to na sebe, nabruslil si do pravého kruhu a odtud prostřelil dosud velmi spolehlivého Luukkonena. Asistence: Joseph Veleno, Jonathan Smart.
    05:04 MOILANEN - 0:1
     
    05:04
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové přesilovou hru pět na tři proměnili a otevírají skóre utkání. Nyman našel před bránou SAMIHO MOILANENA, který zblízka prostřelil DiPietra. Asistence: Linus Nyman, Eemeli Räsänen.

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 20. Mitchell (Veleno, Smart), 23. Mitchell (Veleno, Comtois), 30. Suzuki (Veleno, Mitchell), 52. Rassmusen (Tippet, Suzuki) – 6. Moilanen (Nyman, Räsänen), 36. Nyman (Heponiemi), 46. Virtanen (Heponiemi, Teräväinen)


    Kanada: DiPietro (Scott) – Créte – Belzile (A), Phillips (C), Smart, Mitchell, Roberts, Bouchard, Meireles, Brook – Strome, Bowers, Tippet (A) – Comtois, Suzuki, Entwistle – Veleno, Rasmussen, McLeod – Bellerive, Studnicka, Mattheos.
    Finsko: Luukkonen (Lehtinen) – Räsänen, Vaakanainen, Teräväinen, Vesterinen, Isizugo, Utunen, Viitasalo, Anttalainen – Nyman (A), Heponiemi, Virtanen – Moilanen, Koskenkorva (A), Pajuniemi – Parkkati, Talvitie (C), Engberg – Kerkkänen, Hartikainen, Seppälä.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Hlavatý, Tošenovjan
    thejrc.org