Slovensko – Švýcarsko 6:3 (kon.) | Kanada – Finsko 4:3 (kon.) | USA – Rusko 4:3 (po pr.)
Švédsko – Česko 1:2 (po pr.)
konec
Kanada
4:3 (1:1, 2:1, 1:1)
Finsko
Pátek 12.08.2016, 15:30 • Ice Bors aréna, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • O 5. - 6. místo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:11
    Trenér Finska Juuso Nieminen si vzal oddechový čas. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    58:30
    Luukkonen opouští bránu a ačkoliv Finové ještě nejsou usazení v útočném pásmu, zkouší to v šesti.
    56:15
     
    56:15
    Matthew Strome mohl celé utkání rozhodnout! Pálil do odkryté klece, ale Luukkonen na poslední chvíli vložil do střely kanadského hráče svůj beton!
     
    54:40
    Trenér Kanady, teprve jednatřicetiletý Paul McFarland, neponechává nic náhodě a po zakázaném uvolnění si raději bere oddechový čas.
     
    53:45
    Finové se dostali do rychlého přečíslení tři na dva, které zakončoval Moilanen. Jeho bekhendový pokus zaplachtil těsně mimo bránu.
    51:24 RASSMUSEN - 4:3
     
    51:24
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nebyla by to taková hokejová velmoc jako Kanada, aby takovou příležitost, jako je dvouminutová přesilová hra pět na tři, nevyužila. Tippet našel před bránou nikým nehlídaného MICHAELA RASSMUSENA, který překonal poslal puk přes bezmocného Luukkonena. Asistence: Owen Tippet, Nick Suzuki.
     
    51:02
    Hokejisté Javorového listu tahali za kratší konec, ale teď mají obrovskou možnost vrátit se do vedení. Rozhodčí totiž vyloučili hned dva hráče Finska! Dvě minuty za držení obdržel Aleksi Anttalainen, dvě minuty za krosček poté Aleksi Anttalainen.
     
    48:01
    Hokejisté Kanady jsou teď hodně konsternovaní a v tuto chvíli se navíc budou bránit. Markus Phillips obdržel dvě minuty za sekání.
    46:58
     
    46:58
    Endgberg našel před bránou Talvitieho, který vypálil z první, DiPietro tentokrát zakročil a zachránil svůj tým od další inkasované branky.
    45:52 VIRTANEN - 3:3
     
    45:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hokejisté Suomi sice dlouho hráli v přesilovce nevýrazně, ale nakonec se prosadit dokázali a srovnávají stav zápasu! Heponiemi našel před bránou volného SANTERIHO VIRTANENA, který zblízka překonal DiPietra. Asistence: Aleksi Heponiemi, Eero Teräväinen.
     
    44:35
    Heponiemi se dostal k dorážce z bezprostřední blízkosti brány, ale v poslední chvíli do jeho zakončení vložil hůl jeden z kanadských obránců.
     
    44:07
    Počet sil na ledě se vyrovná. Dvě minuty za nedovolené bránění obdržel Michael Rassmusen.
     
    42:44
    Přesilová hra pro Kanadu. Dvě minuty za krosček obdržel Teemu Engberg.
     
    37:44
    Finové si nepohlídali střídání a v jednu chvíli hráli v šesti lidech. Rozhodčí si toho všimli a udělili střídačce Suomi dvouminutový trest.
    37:39
     
    37:39
    Meirelesovi se sice nepovedlo zasunout kotouč k tyči, ten se ale odrazil od betonu gólmana do mezikruží, kde si vzal puk Rassmusen, jenž zblízka trefil břevno.
     
    36:41
    Bouchard se procpal mezi dvěma obránci Finska až přes Luukkonena, jehož ovšem z bezprostřední blízkosti nepřekonal.
    35:02 NYMAN - 3:2
     
    35:02
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové se vrací do utkání. Heponiemi uvolnil do samostatného brejku LINUSE NYMANA, který sice byl tísněn obráncem Kanady, ale finský střelec dokázal zakončit a nakonec zaznamenat branku. Puk totiž proletěl mezi lapačkou a tělem DiPietra. Asistence: Aleksi Heponiemi.
    29:26 SUZUKI - 3:1
     
    29:26
    Kanada právě vstřelila branku!
    I druhou početní převahu Kanaďané využili. NICK SUZUKI dostal na pravém kruhu čas i prostor a vypálil přesně pod víko brány Finska. Luukkonen máchl lapačkou naprázdno. Asistence: Joseph Veleno, Ian Mitchell.
     
    29:17
    Přesilová hra pro Kanadu. Dvě minuty za hrubost obdržel Eemeli Räsänen.
    25:41
     
    25:41
    Po delší době velká šance Finska. Anttalainenovu střelu nejprve zblokovala defenzíva Kanady, poté ovšem dostal finský obránce druhou příležitost a zblízka jen těsně minul bránu.
    22:44 MITCHELL - 2:1
     
    22:44
    Kanada právě vstřelila branku!
    Domácí bleskurychle svou první početní převahu využili a otáčejí skóre utkání. Na modré napřáhl kapitán kanadského výběru IAN MITCHELL, který prostřelil Luukkonena. Finský gólman teď nemá úplně čisté svědomí. Asistence: Joseph Veleno, Maxime Comtois.
     
    22:12
    První přesilová hra pro Kanadu. Dvě minuty za nedovolené bránění obdržel Bernard Isizugo.
    19:36 MITCHELL - 1:1
     
    19:36
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané se ještě v první třetině dočkali vyrovnání! IAN MITCHELL dostal kotouč na modré čáře a vzal to na sebe, nabruslil si do pravého kruhu a odtud prostřelil dosud velmi spolehlivého Luukkonena. Asistence: Joseph Veleno, Jonathan Smart.
    18:58
     
    18:58
    Finové se čím dál častěji dostávají do zajímavých příležitostí. Tentokrát se protáhl po pravém křídle až před DiPietra Pajuniemi, ovšem kanadský gólman vytáhl svou lapačku a přerušil hru.
    15:50
     
    15:50
    Nyman se s jedním ze svých spoluhráčů dostal do přečíslení dva na jednoho. DiPietro vytáhl fantastický zákrok a zachránil své mužstvo od druhé inkasované branky.
    12:02
     
    12:02
    Comtois pálil z mezikruží, Luukkonen jeho střelu vyrazil před sebe, o dorážku se pokoušel Tippet, ale finský gólman je zatím oporou svého týmu.
    05:04 MOILANEN - 0:1
     
    05:04
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové přesilovou hru pět na tři proměnili a otevírají skóre utkání. Nyman našel před bránou SAMIHO MOILANENA, který zblízka prostřelil DiPietra. Asistence: Linus Nyman, Eemeli Räsänen.
    04:50
     
    04:50
    Nyman napálil zblízka tyč!
     
    04:28
    Finové si zahrají skoro minutu a půl přesilovku pět na tři. MacKenzie Entwistle dostal dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    03:52
    Kanaďané sice byli na úvod zápasu aktivnější, ale jako první se budou bránit přesilovce soupeře. Dvě minuty za držení protihráče obdržel Maxime Comtois.
    01:55
     
    01:55
    A další dobrá příležitost Kanady, kterou tentokrát hasil Luukkonen.
    01:45
     
    01:45
    McLeod promáchl kotouč v předbrankovém prostoru, kanadský útočník mohl zakončovat do odkryté klece.

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 20. Mitchell (Veleno, Smart), 23. Mitchell (Veleno, Comtois), 30. Suzuki (Veleno, Mitchell), 52. Rassmusen (Tippet, Suzuki) – 6. Moilanen (Nyman, Räsänen), 36. Nyman (Heponiemi), 46. Virtanen (Heponiemi, Teräväinen)


    Kanada: DiPietro (Scott) – Créte – Belzile (A), Phillips (C), Smart, Mitchell, Roberts, Bouchard, Meireles, Brook – Strome, Bowers, Tippet (A) – Comtois, Suzuki, Entwistle – Veleno, Rasmussen, McLeod – Bellerive, Studnicka, Mattheos.
    Finsko: Luukkonen (Lehtinen) – Räsänen, Vaakanainen, Teräväinen, Vesterinen, Isizugo, Utunen, Viitasalo, Anttalainen – Nyman (A), Heponiemi, Virtanen – Moilanen, Koskenkorva (A), Pajuniemi – Parkkati, Talvitie (C), Engberg – Kerkkänen, Hartikainen, Seppälä.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Hlavatý, Tošenovjan
    bahis siteleri