Pardubice – Žižkov 2:1 (kon.) | Prostějov – Olomouc 1:1 (kon.) | Táborsko – Varnsdorf 1:0 (kon.)
Vlašim – Znojmo 2:5 (kon.) | Opava – Frýdek-Místek 4:2 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
4:2 (2:2)
FK Frýdek-Místek
Sobota 13.08.2016, 18:00 • Městský stadion (kapacita 7 724 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Druhé kolo Fotbalové národní ligy okoření také slezské derby mezi Slezským FC a Frýdkem-Místkem, které je na programu od 18 hodin v opavských Městských sadech. Pojďme si nyní stručně představit oba tábory.
     
    MFK Frýdek-Místek

    Valcíři vstoupili do letošní sezony úspěšně, když na svém stadionu porazili ústeckou Armu. V utkání sice prohrávali, ale po změně stran dvěma góly dokázali skóre otočit. Vítěznou branku vstřelil fotbalový cestovatel Nicolas Šumský.

    To byl ještě trenérem Frýdku-Místku Leoš Kalvoda. Ten ale neodolal vábení z prvoligové Mladé Boleslavi a odešel. Na lavičku tak usedl dosavadní asistent trenéra Miroslav Nemec.

    Jeho premiéra však vítězná nebyla. Valcíři nezvládli zápas 2. kola MOL Cupu na půdě třetiligového Hlučína a prohráli 1:2. Co předvedou v Opavě?
     
    SFC Opava

    Opavští fotbalisté se na úvod letošního ročníku FNL představili na olomouckém Andrově stadionu, kde s favorizovanou Sigmou uhráli remízu v poměru 1:1. Nutno ale dodat, že k výhře měli zejména díky povedené druhé půli blíž.

    Slezané si ve středu střihli pohárový výjezd do Šumperka, kde sice nezačali ideálně a inkasovali úvodní gól, ve zbytku zápasu ale divizního soupeře jasně přehráli, zvítězili 4:1 a nyní napjatě vyhlíží los 3. kola MOL Cupu.

    Opavské komando, které v létě převzal nový kouč Roman Skuhravý, si teď brousí zuby na rivala z Frýdku-Místku, jemuž má co vracet. Vždyť v posledním kole loňského ročníku Opavští prohráli ve Stovkách v poměru 1:3. Vytasí se Slezský FC s odplatou?
     
    Delagace rozhodčích

    Hlavním rozhodčím, který bude zápas v Opavě řídit, je Emanuel Marek. K dispozici bude mít dva kolegy na stranách – Jiřího Poláka a Marka Podaného. Delegátem utkání je Petr Hojsík.
     
    Hráči už jsou na hrací ploše, utkání co nevidět vypukne!
    Slezské derby začíná!

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Do útoku se vydali hosté, ale daleko nedošli. Aut pro Opavu.
     
    2
    Opavští drží míč na kopačkách. Žídek se snažil rychle přesunout hru na Čelůstku, ale ten o balon pod nátlakem protihráčů přišel.
     
    3
    Žídkova nabídka si Kuzmanoviće nenašla, míč skončil v zámezí.
     
    4
    Opavští se snaží probít do šance zatím skrze nakopávané míče, zatím bez většího úspěchu.
     
    5
    Domácí výběr kontroluje míč, ale zatím jde jen o neškodné přihrávky ve středu pole.
     
    6
    Nyní se snažil dlouhým nákopem zrychlit hru Simerský a krásně našel Zapalače. Ten sklepl míč Kuzmanovićovi, který bez otálení prudkou ranou poslal balon do brány. Ještě předtím ale vše zastavil praporek pomezního – ofsajd.
     
    7
    Valcíři podnikli rychlý protiútok, který ukončila propagační rána Šumského. Míč skončil vysoko nad opavskou bránou.
     
    8
    Opavští vybojovali roh, Zapalačův centr ale odvrátila hostující defenziva ...
     
    9
    ... Nakonec jeden z opavských zadáků vrátil balon do ohně, kde to bez přípravy zkoušel Kuzmanović, jeho pumelice prosvištěla jen těsně vedle levé tyče! Tohle byla první vážnější příležitost.
     
    10
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Hosté otevírají skóre dnešního duelu! Fendrichovi se nepovedl odkop, míče se zmocnili Valcíři a ihned s ním pelášili do vápna. Zakončení Martina Vyskočila z bezprostřední blízkosti ještě stačil opavský gólman vyrazit, ale na pohotovou dorážku MARKA ŠICHORA už byl krátký!
     
    12
    Slezský FC se hned po inkasované brance vydává dopředu. Po faulu Švrčka na Grussmanna slibná standardka pro domácí celek.
     
    12
    Zapalač cpal do vápna ostrý střílený centr, obrana Valcířů jej ale odvrátila.
     
    13
    Nyní si na centr z přímého kopu naskočil Vyskočil, jeho hlavička šla však vysoko nad.
     
    14
    Opava právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno! Tak tohle derby se nám pěkně rozjíždí! Jursa na levé straně pěkně vykoupal Švrčka, poslal do vápna ostrý míč, který si našel Grussmann, rána mu však nesedla a balon přes Kuzmanoviće doputoval až k opavskému kapitánovi ZDEŇKU POSPĚCHOVI, jenž z ideální pozice chladnokrevně prostřelil Mihálka – 1:1!
     
    15
    A pozor! Dlouhý pas si hledal Kuzmanović, těsně před ním ale balon odpálil Mihálek a nebezpečí zažehnal.
     
    16
    Za přehnaný důraz navíc hostující útočník Martin Vyskočil dostal žlutou kartu.
     
    16
    Valcíři výborným napadali opavskou rozehrávku, míče se zmocnil Švrček a tlačil centr na přední tyč. Tam ale perfektně zasáhl Fendrich, jenž balon schoval v rukavicích.
     
    19
    Simerský pěkným pasem hledal rozběhnutého Grussmanna, který by unikal sám na gólmana, jenže opavský úmysl překazil pomezní, který signalizoval ofsajd domácího záložníka.
     
    21
    Teď na chvíli vystrčil růžky také Frýdek-Místek, ale Opava jej brzy odzbrojila.
     
    22
    A znovu Valcíři. Nworah utekl po levé straně hřiště, nadvakrát odcentroval do vápna, kde se k hlavičce probil Šichor, ale jeho pokus šel mimo bránu.
     
    23
    Další velká šance domácího celku! Smola odcentroval zleva a míč už si ve vápně hledal aktivní Pospěch, který se chtěl položit do voleje, ale míč mu ukopl vlastní spoluhráč Grussmann a bylo po akci.
     
    25
    Opava je v těchto chvílích aktivnějším týmem. Další centr chtěl do vápna poslat Čelůstka, ale zablokoval jej Hykel.
     
    26
    Čelůstka nyní nachystal vskutku lahůdkový centr z levé strany na nabíhajícího Kuzmanoviće, který se objevil sám před Mihálkem. Hlavička srbského útočníka v opavských barvách ale skončila těsně vedle pravé tyče! Tohle musí Kuzmanoviće hodně mrzet.
     
    28
    Opava teď svého soka tvrdě tlačí. Ze svého náporu zatím vytěžila jen roh a několik centrů, se kterými si však hostující defenziva bez potíží poradila.
     
    29
    Hostující Peter Nworah fauloval ve středu pole a od rozhodčího Marka uviděl žlutou kartu.
     
    30
    Máme za sebou půlhodinku slezského derby mezi Opavou a Frýdkem-Místkem a zatím je aktivnější domácí celek. Do vedení se však dostali hosté po trefě Šichora. Slezský FC však bleskově odpověděl trefou kapitána Pospěcha.
     
    34
    Zdálo se, že opavský útok zastavil jeden z hostujících zadáků, který tečoval balon do zámezí. Ještě před brankovou čárou ale míč zachytil Pospěch a čechral centr na hlavu Smoly. Tomu však hlavička nesedla a balon končí vedle pravé tyče. Tohle byla další slibná příležitost Opavy, která zůstala ležet ladem.
     
    36
    Tutovka Kuzmanoviće! Srbský expres se zjevil v obrovské šanci, kdy po centru Zapalače hlavičkoval do poloprázdné brány, jenže na brankové čáře na poslední chvíli zasáhl Klabník a odrazil balon na roh!
     
    37
    Z následného rohu zahrozil Smola, který se vyšrouboval ve vápně nejvýš, jeho hlavička ale skončila vedle. Následuje odkop od frýdecko-místecké brány.
     
    40
    Kapitán Valcířů stáhl k zemi Smolu a za svůj zákrok dostává žlutou kartu. Zajímavá standardka pro Opavu z nebezpečné vzdálenosti!
     
    42
    Opava právě vstřelila branku!
    A je tady to, o co si Frýdek-Místek koledoval už delší dobu! Slezský FC obrací vývoj utkání ve svůj prospěch. Do parádního centru Tomáše Jursy se skluzem položil TOMÁŠ SMOLA a špičkou nohy poslal balon nechytatelně k tyči! Spolupráce dvou Tomášů zařídila Opavě vedení 2:1!
     
    44
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Ale pozor! Zničehonic tady máme vyrovnání! Jedna z největších hvězd Valcírů NIKOLAS ŠUMSKÝ si pohrál na hranici šestnáctky s míčem, a pak neskutečnou pumelicí pověsil míč do levého horního růžku opavské svatyně a Fendrich byl bez šance – 2:2!
     
    45
    Rozhodčí přidává nad rámec prvního poločasu další dvě minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase jsme viděli opravdu zajímavý fotbal, který okořenily také čtyři góly. Do vedení šli už po deseti minutách hry Valcíři po trefě Šichora. Opavští ale rychle srovnali po zásahu Pospěcha a Smola strhl vedení na stranu domácího celku. Pak ale přišla paráda v podání Šumského. Ta dala podobu současnému výsledku – 2:2. Uvidíme, co přinese druhá půle.
     
    Oba týmy se vrací zpátky na hřiště.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Švrček těsně před vápnem poslal k zemi Zapalače a rodí se další zajímavá standarka pro Opavu.
     
    47
    Hosté ale míč po centru Čelůstky odvrátili do bezpečí.
     
    48
    Nyní se k odraženému balon ve vápně dostal Smola a zkusil to okamžitě z otočky, jeho střelu však zblokoval jeden z hostujících obránců.
     
    49
    Na Pospěcha hodně těsně dotíral Nworah, ale u lajny mu opavský kapitán rychle uskočil a záložník Valcířů si za lajnou sám natloukl. Málem u toho ještě sestřelil jednoho z fotografů.
     
    50
    Teď ale Pospěch pod tlakem Nworaha chyboval, opavská obrana jeho zaváhání naštěstí pro domácí včas napravila.
     
    52
    Nechybělo málo a Opava mohla jít do vedení! Kuzmanovićova dalekonosná bomba z přímého kopu totiž zazvonila na levou tyč hostující brány! Mihálek si dobře postavil své tyče.
     
    55
    V úvodu druhého poločasu je zatím aktivnější celek Slezského FC. Valcíři jsou po změně stran směrem dopředu bezzubí.
     
    57
    Žídek nakopl balon na rozběhnutého Pospěcha, kterého na rohu šestnáctky povalil k zemi hostující gólman Mihálek a je z toho penalta pro Slezský FC!
     
    57
    Brankář Valcířů dostává za svůj zákrok také žlutou kartu.
     
    58
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezský FC opět odskakuje svému soupeři do jednobrankového vedení! Míč si nachystal tradiční exekutor opavských penalt JAN SCHAFFARTZIK a střelou do protipohybu gólmana upravil na 3:2 pro Opavu!
     
    63
    Žlutou kartu vidí za faul také opavský záložník Petr Zapalač.
     
    64
    O atmosféru se na opavském stadionu stará hlavně domácí kotel. Chvílemi se přidávají i ostatní tribuny. Příznivce tady mají také Valcíři, v sektoru pro hosty zápas sleduje malá skupinka fandů.
     
    65
    Opavští borci se nedále tlačí dopředu. Nyní se do centru z levé strany ve vápně položil záložník Jursa a jeho ránu skvěle zlikvidoval gólman Mihálek!
     
    67
    Nebezpečná šance také na opačné straně hřiště. Do individuálního úniku se procpal Hykel, který zkusil překvapit Fendricha střelou k vzdálenější tyči, a nebyl úspěšný jen o malý kousek. Stadionem to jen zahučelo.
     
    69
    První střídání dnešního utkání si připravili hosté. Marka Šichora nahradí Ondřej Ruml.
     
    69
    Schaffartzik čistě obral o míč Petera Nworaha, ten se ale v souboji zřejmě zranil. Nyní odkulhal ze hřiště, kde jej zastoupí Martin Slaninka.
     
    71
    Poprvé střídá i Opava. Radim Grussmann má odpracováno, na plac míří mladík Jakub Janetzký.
     
    74
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezský FC jde do dvoubrankového trháku! Opavský kouč Roman Skuhravý měl při střídání šťastnou ruku. Vždyť to byl talentovaný záložník Opavy JAKUB JANETZKÝ, který zařídil čtvrtou branku domácích. Žluto-modří tak vedou už 4:2!
     
    76
    Máme tady druhé střídání domácího celku. Hřiště opouští za vydatného potlesku diváků Tomáš Jursa. Na čtvrthodinku vyběhne na trávník Václav Mozol, který dříve oblékal dres Frýdku-Místku.
     
    78
    Opava stále nemá dost a tlačí se dopředu. Valcíři se snaží o kontaktní gól, ale jsou v křeči.
     
    80
    Třetí změna v sestavě Valcířů. Martina Vyskočila střídá Patrik Krčula.
     
    81
    Opavští fanoušci nyní na dálku "zdraví" příznivce Frýdku-Místku tradičním popěvkem "Co vás tak málo, vy..." Suchou nit nenechávají ani na rivalovi z ostravského Baníku.
     
    83
    Na hřišti se toho v posledních chvílích moc zajímavého neudálo. Opavští kontrolují hru a směřují k výhře. Valcířům chybí jiskra.
     
    84
    Kapitán Slezského FC Pospěch si ve vápně krásně narazil míč se Smolou. Hosté ale opavské duo vzápětí odzbrojili a snaží se založit protiútok.
     
    85
    Slaninka chtěl pasem zrychlit hru, Simerský ale reflexivně zasáhl míč, který skončil v autu.
     
    86
    Dnešní utkání sleduje 2122 diváků.
     
    87
    Opavští jsou při chuti, neustále se snaží útočit. Fandové Slezského FC si žádají bůra.
     
    88
    Dnes nezastavitelný Pospěch se znovu dral do šestnáctky, zastavil jej ale Klabník.
     
    89
    Zpoza šestnáctky nyní natáhl opavský záložník Zapalač, střela mu však nesedla a míč lehce chytá Mihálek.
     
    89
    Ještě jednou střídá také opavský stratég Roman Skuhravý. Z trávníku odchází střelec druhé branky domácích Tomáš Smola. Na závěr si zahraje Václav Jurečka.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje dvě minuty.
     
    90+1
    Opavští jsou na útočné polovině, kde se budou snažit zápas v klidu dohrát.
     
    90+2
    Konec zápasu. (19:50:19)

    Jan Šimek

    Branky: 14. Pospěch, 42. Smola, 58. Schaffartzik, 74. Janetzký – 10. Šichor, 44. Šumský

    Karty:   63. Zapalač (OPA) – 16. Vyskočil (FRM), 29. Nworah (FRM), 40. Literák (FRM), 57. Mihálek (FRM)


    Slezský FC Opava: Fendrich – Pospěch (C), Simerský, Žídek, T. Čelůstka – Schaffartzik – Grussmann (71. Janetzký), Jursa (76. Mozol), Zapalač – Kuzmanović, Smola (89. Jurečka).
    Náhradníci: Lasák – Radić, Hrabina, T. Machálek, Jurečka, Mozol, Janetzký.

    FK Frýdek-Místek: Mihálek – Švrček, Literák (C), Klabník, Petrović – Hykel, Šichor (69. Ruml), Šumský, Willwéber, Nworah (69. Slaninka) – Vyskočil (80. Krčula).
    Náhradníci: Prepsl – Slaninka, Krčula, Ilko, Ruml, Berežný, Bialek.

    Rozhodčí: Marek – Polák, Podaný.

    Diváci: 2122
    bahis siteleri