Švédsko – Rusko 3:6 (kon.) | USA – Česko 3:4 (kon.)
konec
Švédsko
3:6 (0:4, 2:1, 1:1)
Rusko
sk Sobota 13.08.2016, 15:00Hlinka Gretzky Cup • Utkání o bronz
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Rusko získava na prestížnom turnaji bronz, Švédi končia štvrtí! (17:46:14)
     
    59:42
    Všetci štyria hráči odchádzajú rovno do šatní. Ruská striedačka sa teší, vyhrala nie len gólovo, ale aj vo fyzických súbojoch.
     
    59:42
    18 sekúnd pred koncom bratislavskej časti turnaja sme videli na ľadovej ploche dve bitky! Kostin si to rozdal s Wernblomom a Alexejev sa pobil so Zetterlundom. Rozhodcovia sa ich pokúšali upokojiť, ale bitkám úplne nezabránili.
     
    56:54
    Švédsko sa bude 20 sekúnd brániť v trojici! Dvojminútový trest za zlomenú hokejku inkasoval brankár Eriksson.
     
    55:14
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Wernblom – 2 min., držanie hokejky).
     
    53:41
    Švédsko dalo gól!
    Švédi využívajú presilovku a znižujú na rozdiel troch gólov. RICKARD HUGG ostal úplne osamotený pred bránkou súpera, potiahol si gólmana do strany a zakončil bekhendom. Asistecia: Isac Lundeström.
     
    52:43
    Vylúčenie v tíme Rusko (Samorukov – 2 min., napadnutie hlavy a krku + 10 min. osobný trest, napadnutie hlavy a krku).
     
    50:19
    Liljegren si puk vypýtal vo svojej obrannej tretine a prešiel s ním až do útoku. Tam to skúsil strelou, ktorú buď Rajko vyrazil, alebo sa odrazila priamo od konštrukcie bránky.
     
    47:31
    Rusko dalo gól!
    Ruský kapitán KLIM KOSTIN sa predviedol skvelou individuálnou prácou, puk si potiahol pred brankára a vymiešal si ho, aby napokon okolo betónu pohodlne zakončil po ľade. Asistencie: Michail Bicadze, Jaroslav Alexejev.
     
    42:44
    Rusi boli blízko ďalšieho gólu! Z pravého kruhu na vhadzovanie veľmi tvrdo vypálil Samorukov, ale jeho pokus chytil Eriksson do lapačky.
     
    38:10
    Švédsko dalo gól!
    ROzdiel skóre je už iba trojgólový. Rajko teraz po nepríjemnej strele spoza kruhu puk iba vyrazil pred sebam odkiaľ pohodlne do odkrytej časti siete dorážal EMIL BEMSTRÖM. Asistencie: Fabian Zetterlund, Erik Brännström.
     
    32:36
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Elvenes – 2 min., držanie).
     
    30:00
    Polovica riadnej hracej doby je za nami a my musíme konštatovať, že tento duel sa už zrejme iba dohrá. Nepredpokladáme, že by sa Švédi pokúsili o zázračnú otočku.
     
    27:53
    Švédsko dalo gól!
    Hokejisotm v žlto-modrých dresoch sa napokon podarilo znížiť! Postaral sa o to ERIK ATERIUS, ktorý dostal prihrávku, keď stál osamotený pred bránkou, trochu sa pohral s pukom a potom ho zavesil pod hornú žrď. Asistencia: Marcis Sylvergård.
     
    25:56
    Rusko dalo gól!
    Rusi napoko pridávajú aj svoj piaty presná zásah. Od modrej čiary teraz prišla krátko po buly dobrá strela, ktorú MAXIM MARUŠEV šikovne tečoval a nedal tak Erikssonovi žiadnu šancu na zákrok. Asistencie: Dmitrij Samorukov, Daniil Lobanov.
     
    23:03
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Dahlin – 2 min., podrazenie).
     
    22:54
    Zaujímavá šanca Švédov! Zetterlund krížne prihrával z ľavého kruhu priamo pred bránku, ale tam Wernblom na puk nedosiahol.
     
    18:06
    Vylúčenie v tíme Rusko (Čechovič – 2 min., sekanie).
     
    14:50
    Rusko dalo gól!
    Rusi si zo súpera robia trhací kalendár, ANDREJ SVEČNIKOV pridáva svoj druhý gól v tomto zápase, stalo sa tak po peknej krížnej prihrávke do ľavého kruhu. Asistencie: Alexej Lipanov, Dmitrij Samorukov.
     
    14:15
    Na opačnej strane klziska sa skvelou individuálnou prácou predviedol Rubinčik. Najskôr naznačil strelu, potom si obhodil obrancu a puk chcel po ľade pretlačiť do siete, ale Eriksson si dal pozor.
     
    10:53
    Švédsky tréner si vyžiadal oddychový čas a zároveň vymenil brankára. Söderblom zápas dopozerá zo striedačky, medzi tri žrde nastupuje Eriksson.
     
    10:53
    Rusko dalo gól!
    Máme tu aj tretí gól vo švédskej sieti. Postaral sa oň DANIIL LOBANOV, ktorý osamotený pred bránkou po krížnej prihrávke nemohol zaváhať. Asistencie: Nikita Šaškov, Alexander Alexejev.
     
    10:41
    Mohli byť znížené! Švédi zaskočili obranu súpera, Elvenes krížne našiel Miketinaca a ten striieľal, ale našťastie pre Rusko nebol presný.
     
    07:40
    Rusi sa vrátili do pásma a aj naďalej si zápas užívajú. Kostin puk dostal pred bránku a posunul ho Alexejevovi, ale ten iba tese minul.
     
    05:23
    Rusko dalo gól!
    Rusi vyhrávajú o dva góly! Úspešným strelcom je IVAN ČECHOVIČ, ktorý doieravo vyškriabal puk pri pravej žrdi a dostal ho za čiaru. Asistencie: Andrej Svečnikov, Benjamin Baranov.
     
    03:57
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Wernblom – 2 min., sekanie).
     
    03:50
    Rusko dalo gól!
    Skóre tohto duelu je otvorené! Postaral sa o to ANDREJ SVEČNIKOV nenápadnou strelou po prechode do útoku. Puk umiestnil presne k bližšej žrdi. Asistencia: Alexej Lipanov.
     
    01:06
    Veľmi zaujímavá situácia! Galeňuk vystrelil od útočnej modrej čiary a jeho puk bol na dvakrát tečovaný. Brankárovi Söderblomovi sa napokon od ramena odrazil iba za bránku.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 28. Aterius (Sylvergård), 39. Bemström (Zetterlund, Brännström), 54. Hugg (Lundeström) – 4. Svečnikov (Lipanov), 6. Čechovič (Svečnikov, Baranov), 11. Lobanov (Šaškov, Alexejev), 15. Svečnikov (Lipanov, Samorukov), 26. Marušev (Samorukov, Lobanov), 48. Kostin (Bicadze, Alexejev)


    Švédsko: Eriksson (Söderblom) – Liliegren, Björkman, Walfridsson, Brännström (A), Dahlin, Hedberg, Aterius, Berg, Zetterlund, Hugg (C), Lundeström – Elvenes, Miketinac, Wernblom – Johansson, Tjernström, Sylvergård – Ringsby, Bemström, Wennlund
    Rusko: Rajko (Melnikov) – Samorukov, Baranov, Galeňuk, Rubinčik (A), Alexejev (A), Kalabuškin, Anochovskij, Ljachov – Svečnikov, Lipanov, Čechovič – Kostin (C), Bicadze, Alexejev – Toropčenko, Demin, Muranov – Šaškov, Marušev, Lobanov

    Rozhodčí: Kubuš, J. Konc – Výleta, Stanzel
    bahis siteleri