Č. Budějovice – Vítkovice 1:0 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
1:0 (0:0)
MFK Vítkovice
Neděle 14.08.2016, 17:00 • Střelecký ostrov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Závěrečné utkání 2. kola FNL je za námi, sudí nenastavil ani minutu. Dynamo v něm přetlačilo nováčka z Vítkovic 1:0, když o jediný zásah se postaral ve druhé půli Kalod. Domácí byli aktivnější, hráli víc s míčem a měli víc šancí. Jejich hře ale chyběla lehkost, tři body však mají váhu. Vítkovice toho moc nepředvedly, měly vlastně jen dvě slibnější šance. Ode mne je to pro dnešek vše, hezký zbytek dne. (18:45:20)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Petr Benát odvádí hodně cennou práci pro svůj tým. Kličkuje a zkušeně drží míč.
     
    90
    Domácí šetří čas a daří se jim to.
     
    88
    Přichází zkušenost a zároveň taktická změna. Petr Benát nahrazuje Romana Wermkeho.
     
    88
    Na zemi zůstal ležet Klesa, nikdo však míč nezakopl. Akce Vítkovic ale gólem neskončila.
     
    87
    Cvernův dlouhý aut nebyl pro Wermkeho problém, Čermák míč odkopl.
     
    86
    Slabá Prajzova hlavička nebyla nebezpečná, Křížek si ji pohlídal.
     
    85
    Kraut trefil jen zeď, bude se kopat roh.
     
    84
    Dnešní utkání sleduje 1235 diváků.
     
    84
    Kraut trefil jen zeď. Po odraženém míči ale Kalod fauloval na hranici vápna, což je ještě větší šance. Ideální palebná pozice.
     
    83
    Netaktický faul Čavoše před vápnem, slibná šance pro nováčka Fotbalové národní ligy.
     
    82
    Hostující kapitán Coufal chyboval při rozehrávce a na poslední chvíli řešil situaci skluzem ve vápně, kterým možná trefil i Táborského. Domácí se zlobí, penalta se nepíská.
     
    80
    Wojnar jde do akce místo Mišínského, hosté už mají vystřídáno.
     
    79
    Výborné zpracování Wermkeho po vysokém míči Šourka posunulo mladého záložníka Dynama do šance. Ze strany se řítil na Kostolanského, ale trefil jen boční síť.
     
    77
    Útočník Petr Wojnar by měl být posledním trumfem hostujícího trenéra Westa.
     
    75
    V útočné části hrají domácí nyní trošku profesorsky. Na místě by bylo podržet míč. Vítkovičtí zatím moc nebezpeční ale nejsou.
     
    73
    Hodně zavařil Pavel Novák svému brankáři. Domácí stoper nejistě odehrál míč před Kovaříkem, ke štěstí Dynama byl Křížek o vteřinku u balonu dřív.
     
    71
    Hrdina posledních dní v černobílých barvách Kalod to chtěl zkusit i trestného kopu, rána se mu ale vůbec nepovedla.
     
    70
    Za faul na Táborského na pětadvaceti metrech od branky dostává žlutou kartu hostující kapitán Coufal.
     
    69
    Střídají i hosté a to hned dvakrát. Texla nahradil Ondráček, místo Hlavsy zaujal Demeter.
     
    67
    Avizovaná změna je tu, Pešek nahradil skutečně Kadulu.
     
    66
    Do hry půjde v černobílém dresu Jakub Pešek. Nahradí zřejmě Kadulu nebo Wermkeho.
     
    65
    Oleje do ohně teď přidal asistent na pomezí, který domácím odmával hodně sporný ofsajd a zastavil Wermkeho v rozletu.
     
    64
    Branka rozbouřila i domácí příznivce, kteří podporují svůj tým a oslavují Kaloda. Ten už se dostal do varu a točí na půlce soupeře.
     
    62
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    I když Richard Kalod nezažívá zatím ideální zápas, tak je autorem i třetí letošní branky Dynama! Po dlouhém rohu Čermáka vrátil míč do ohně hlavou Kadula. Balon proskákal až na zadní tyč, kde si jej našel RICHARD KALOD a v pádu jej dostal do sítě.
     
    61
    Rychlý brejk Dynama, ale ani teď se domácí neradují! Čavoš dlouhým pasem vyslal do úniku Fundu, ten byl u míče dříve než vybíhající brankář Kostolanský. Obešel jej bez kontaktu, ale dostal se do úhlu a z akce bude jen roh.
     
    59
    Za taktický faul na polovině hřiště vidí žlutou kartu domácí Roman Wermke.
     
    58
    Teď to stejně mohlo vyjít! Čermák zabojoval a uhrál míč pro Wermkeho, jeho střílený centr doletěl na zadní tyč až ke Kadulovi, který ale z voleje přestřelil.
     
    56
    Utkání by prospěla první branka, po níž by se mohl začít hrát fotbal. Hosté se nikam extra nehrnou, domácí by rádi, ale křečovitá hra ke gólu zatím nevede.
     
    54
    V množství nepřesností obou týmů podává nejpřesnější výkon zatím asi sudí Mikyska, který řídí utkání bez problémů a vede hru citlivě.
     
    52
    Hru domácích by mohl oživit Petr Benát nebo Jakub Pešek, kteří se intenzivně rozcvičují. Chtělo by to změnu, oživení.
     
    50
    Míč si vzal Kadula, jeho rána se mu ale stočila po vnějším nártu až někam k rohovému praporku.
     
    49
    Přestože se ani teď Táborskému nezdařilo při kličce, míč se odrazil od hlavního rozhodčího, budou domácí rozehrávat po faulu na Kadulu zajímavou standardku.
     
    47
    Rychlá akce po pravé straně, Klesův aut dostihl Wermke a postrčil míč do vápna. Tam ale "zaspal" Ivo Táborský a místo střely jej předskočil obránce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči jsou na trávníku, jdeme na druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas dnešního utkání. Prvních dvacet minut bylo zajímavých. Hrálo Dynamo, Čavoš pálil nad a Novák hlavičkoval do břevna. Mezi tím měli i hosté jednu šanci. Pak ale tempo hry opadlo, začali hrát s míčem víc hosté, ale nebezpeční nebyli. Před druhým poločasem tak jsme všichni na Střeleckém ostrově v očekávání, kdo dá první branku. Pak by se zápas mohl rozhýbat.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Spíše než na nějaké zběsilé útočení to vypadá, že oba týmy čekají na poločasovou přestávku. Všichni chtějí gól hlavně nedostat.
     
    41
    Po pěkné patičce Táborského zkusil z dálky štěstí Čermák, trefil ale jen místa, kde stál brankář Kostolanský.
     
    40
    Obléhání vápna domácích skončilo útočným faulem, odkopávat bude Křížek. Oba týmy mají posledních pět minut v první půli, aby něco vymyslely.
     
    38
    Poslední minuty patří hráčům v modrém. Ti sice zatím nejsou nebezpeční, ale mají územní převahu a kombinují kolem vápna.
     
    36
    Teď se po dobrém vypíchnutí míče od Šourka domácí dostali do brejku. Kadulův dloubák byl ale o kousek delší a Kalod se pak dostal už jen ke zblokovanému centru.
     
    34
    Do hry Dynama se vkradla nejistota, z ní vyplývají nepřesnosti a zbytečné ztráty. Je to nyní zejména na zkušenějších hráčích, aby mužstvo znovu nastartovali. A Vítkovičtí naopak cítí šanci.
     
    32
    Mužstvo Romana Westa vyrovnalo hru v posledních minutách a otupilo nápor Jihočechů.
     
    30
    Po kolmici Hlavsy dostal hodně prostoru mezi Klesou a Novákem hbitý Kovařík. Branku však minul o pořádný kus.
     
    28
    Teď si domácí trenér i zahrál. Vysoký míč zpracoval jako za doby své ligové kariéry. Vysloužil si potlesk, odvděčil se úsměvem.
     
    27
    Svěřenci Davida Horejše se prezentují hodně bojovným a obětavým výkonem, který se divákům líbí. Zatím však na šance 2:1, na góly ale 0:0.
     
    25
    Ani roh s pořadovým číslem tři nebyl pro Českobudějovické gólový.
     
    24
    Míč z kopačky Táborského však nebyl přesný, situace si říkala spíše o exekuci hráče kopajícího pravou nohou.
     
    23
    Kapitán hostí Coufal nešetrně na rohu vápna fauloval Táborského, je z toho zajímavá standardka pro domácí.
     
    22
    Z dobrých třiceti metrů to zkusil Kraut, brankář Křížek zasahovat nemusel.
     
    20
    Dlouhý aut Cverny nebezpečný nebyl, a tak opět vyrazili do ofenzivy domácí. Fundu s Kadulou ale zastavil při kombinaci ofsajd.
     
    19
    I dnes nosí kapitánskou pásku na ruce v dresu Dynama při absenci Benáta útočník Richard Kalod. A kromě svého tradičního bojovného výkonu i podporuje a povzbuzuje své spoluhráče. S novou rolí se očividně vypořádává velmi dobře.
     
    17
    Už nyní je asi potvrzené to, že Dynamo bude převážně dobývat vítkovickou tvrz a hosté budou spoléhat převážně na brejky.
     
    15
    Dynamo pokračuje v ofenzivě. Funda posílal pěkný míč zleva do šestnáctky, následně pálil i Kadula, ale jen vyprášil chrániče obránce Cverny.
     
    14
    Diváci na Střeleckém ostrově už zvedali ruce nad hlavu, ale musejí je dát zatím dolů! Čermákův roh totiž Kalod prodloužil na malé vápno k Pavlu Novákovi, který zblízka trefil jen břevno a následná dorážka šla těsně vedle.
     
    13
    Kadula vybojoval pro svůj tým druhý dnešní roh.
     
    11
    Pěkná šance Dynama! Po pěkném signálu vracel míč Čermák proti noze Kaduly, ale jeho rána byla zablokována. Balon se odrazil k Čavošovi, který vypálil metr nad břevno.
     
    10
    První roh Dynama.
     
    9
    Domácí hráče od začátku povzbuzuje hlouček fanoušků v kotli. Možná třicítka fandů se stará o atmosféru na stadionu. Z Vítkovic dorazili tři příznivci.
     
    7
    O další ohrožení branky soupeře se postaral Wermke, ale po standardní situaci napálil balon jen do Vaňka, jemuž to, jako všem mužům, rozhodně nemohlo být příjemné. Ale zaskákal si na patách a už je zase ve hře.
     
    5
    Z prvního náznaku šance mohly jít Vítkovice do vedení! Na levé straně se šikovně uvolnil Hlavsa, dal míč pod sebe na Vladimíra Mišínského, jehož střela na dlouhou nohu šla jen centimetry vedle levé Křížkovy tyče! Možná se dokonce o tyč i otřela, každopádně první veliká šance.
     
    4
    Jihočeši hned od úvodu tlačí na svého soupeře, který se s míčem ještě nedostal přes útočnou polovinu.
     
    2
    O první střelecký pokus se postaral Roman Wermke, kterému dobře sklepl míč Kalod. Rána domácího mladíka však neměla gólové parametry.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Před utkáním uctí hráči a fanoušci minutou ticha bývalého hráče a funkcionáře Dynama Emila Kuše, který zemřel 6. 8. 2016.
     
    Sudí Mikyska přivádí oba celky na hrací plochu. Dynamo obléklo slušivé a nové černobílé dresy, hosté budou hrát v modrém.
     
    Rozcvička je u konce, nový trávník na Střeleckém ostrově je ještě kropen. A možná jej zkropí i sama příroda, protože v Českých Budějovicích se formují bouřková mračna.
     
    Hezké odpoledne ze Střeleckého ostrova. Dynamo do dnešního duelu nastoupí ve stejné sestavě jako při výhře v Třinci. Hosté z Vítkovic do svého prvního letošního ostrého zápasu posílají rovněž vcelku očekávanou jedenáctku.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Klesa, Novák, Šourek, Funda – Čavoš, Čermák – Kadula, Táborský, Wermke – Kalod (C).
    Náhradníci: Hajdušek – Bederka, Benát, Hála, Pešek, Řezáč.

    MFK Vítkovice: Kostolanský – Cverna, Coufal (C), Mikula, Prajza – Hlavsa, Texl, Vaněk – Mišínský, Kraut, Kovařík.
    Náhradníci: Ognjanov – Demeter, Hruzík, Ondráček, Wojnar, Vítek, Gregáň.

    Rozhodčí: Mikyska – Hájek, Kubec.
     
    Utkání bude jako hlavní sudí řídit Jan Mikyska, na čarách mu budou pomáhat pánové Hájek a Kubec.
     
    Předpokládané sestavy:

    Dynamo: Křížek – Klesa, Novák, Šourek, Funda – Benát (Čermák), Čavoš – Pešek, Táborský, Wermke – Kalod.

    Vítkovice: Kostolanský – Cverna, Coufal, Mikula, Prajza – Demeter – Ondráček, Texl, Vaněk – Kovařík (Mišinský), Kraut.
     
    Dynamo České Budějovice má na začátku sezony vynikající bilanci v soutěžních zápasech – tři zápasy, tři výhry. Nejcennější je samozřejmě ta sobotní z Třince, kde Richard Kalod dvěma góly zařídil Jihočechům důležité a cenné tři body. Svěřenci Davida Horejše však zvládli i dvě pohárové prověrky, i když to opět bylo docela těsné. Po zvládnutých penaltách na Motorletu tentokrát omlazená sestava černobílých až v závěru přetlačila 4:3 Český Brod. Poprvé v dresu Dynama se představil stoper Bederka. Nehrály však opory Křížek, Klesa, Šourek, Kalod, Čavoš, až do druhé půle vyběhl Táborský. Trošku netradičně v neděli proti nováčkovi ale trenéři Českobudějovických nikoho šetřit nebudou a cíl Dynama bude jasný – potvrdit tři body z Třince a naspořit do tabulky proti Vítkovicím další tři.
     
    MFK Vítkovice je klub, který na konci sezony 2010/11 fakticky zanikl. Během pěti let se ale po fúzi klubů Fotbal Poruba 2011 a FC Vítkovice 1919 nově vzniklý subjekt MFK Vítkovice dostaly až do Fotbalové národní ligy. Ve druhé lize zatím Slezané čekají na obnovenou premiéru, protože jejich první kolo s Prostějovem bylo odloženo až na konec srpna. Vítkovice pod vedením trenéra Romana Westa tak zatím odehrály jen dvě kola domácího poháru. V prvním kole přehrály Broumov 5:0, ve druhém kole už ale nestačily na Chrudim, které podlehly 0:1 po prodloužení.
     
    Vítejte při sledování online přenosu z utkání 2. kolo Fotbalové národní ligy. V něm se českobudějovické Dynamo v neděli od 17 hodin představí na novém trávníku na Střeleckém ostrově proti nováčkovi z Vítkovic.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Pavel Kortus ml.

    Branky: 62. Kalod

    Karty:   59. Wermke (CEB) – 70. Coufal (VIT)


    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Čavoš, Čermák – Wermke (88. Benát), Táborský, Kadula (67. Pešek) – Kalod (C).
    Náhradníci: Hajdušek – Bederka, Benát, Hála, Pešek, Řezáč.

    MFK Vítkovice: Kostolanský – Cverna, Coufal (C), Mikula, Prajza – Vaněk – Texl (69. Ondráček), Kraut, Mišínský (80. Wojnar), Hlavsa (69. Demeter) – Kovařík.
    Náhradníci: Ognjanov – Demeter, Hruzík, Ondráček, Wojnar, Vítek, Gregáň.

    Rozhodčí: Mikyska – Hájek, Kubec

    Diváci: 1235
    thejrc.org