Heracles – Willem II 3:1 (kon.) | GA Eagles – Nijmegen 2:2 (kon.) | Feyenoord – Twente 2:0 (kon.)
Eindhoven – Alkmaar 1:0 (kon.)
konec
Go Ahead Eagles
2:2 (0:1)
NEC Nijmegen
Neděle 14.08.2016, 14:30Nizozemská Eredivisie • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše! Užijte si krásný zbytek víkendu a u dalšího textového přenosu zase brzy na shledanou. (16:30:14)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 3:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:12.
     
    Máme za sebou utkání nejvyšší nizozemské soutěže mezi domácím Go Ahead Eagles a hostujícím NEC Nijmegen.

    Domácí fotbalisté vstoupili do druhého dějství naprosto odlišně, než do toho prvního. Během prvních dvanácti minut dokázali skóre překlopit na svou stranu, když se nejprve přesně trefil z dálky kapitán Duits. Poté se ke slovu dostal Ojamaa, který nádhernou křižnou střelou z pravého rohu vápna zvyšoval na 2:1 pro Eagles. Stejně jako první, tak i závěrečné slovo měl francouzský útočník Kévin Mayi. Ten se dokázal prosadit po rychlém protiútoku, když dokázal prostřelit vyběhnutého brankáře domácích. V závěru se ještě ocitl v obrovské šanci Wolters, toho však velmi dobře vychytal brankář Delle a tak utkání skončilo asi zaslouženou remízou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ojamaa se postavil k zahrávání volného přímého kopu, jeho pokus ovšem nebyl vůbec povedený a mířil hodně nad bránu, kterou stráží Delle.
     
    90+2
    Rayhi se snažil sprintovat do vápna soupeře a dostihnout dlouhou přihrávku ze středu hřiště od van Haackeho, brankář domácích byl však u míče dříve.
     
    90+1
    Dlouhý míč mířil na hranici vápna Nijmegenu, kde se jej snažil vybojovat Daemen. Při souboji se soupeřem však fauloval, za což mu rozhodčí udělil žlutou kartu.
     
    90
    No a je zde poslední střídání dnešního utkání. Ze hry je stažen autor dvou branek Kévin Mayi, na hrací ploše jej nahradil Rayhi.
     
    89
    Kévin Mayi se dostal do rychlého protiútoku, dobře jej však dokázal zakřižovat obránce Teijsse, který jeho rychlý postup včas pro domácí zastavil.
     
    88
    Domácí hráči se v závěru zápasu snaží překlopit skóre opět ve svůj prospěch, zatím však se jim nedaří dostat ani do vápna.
    87. Stoprocentní šance domácího Wolterse.
     
    87
    Obrovská šance domácích! Wolters se dostal k sólu na brankáře Delleho, jenž mu však skvěle zmenšil střelecký úhel a Wolters jej pouze trefil do ruky!
     
    86
    Podél pravé lajny se snažil přejít přes Dyrestama rozběhnutý Brands, hostující obránce jej však skvěle pokryl a získal míč pro svůj celek.
     
    85
    Dnešní poslední střídání na straně domácích Eagles. Ze hry jde útočník de Kogel, na hrací ploše jej nahradí Daemen.
     
    83
    Kévin Mayi se snažil prokličkovat ve vápně domácího týmu, pozorná obrana v čele s Fischerem jej však do žádné šance nepustila.
     
    82
    Domácí fotbalisté se snažili o kombinaci ve středu hřiště, jejich akci však překazil von Haacke, který výborně přečetl hru Eagles a vypíchl přihrávku na Suka.
     
    81
    Na pravém rohu vápna hostí se snažil k míči dostat Wolters, ten však při své snaze fauloval jednoho z obránců Nijmegenu, který může pokračovat ve hře.
     
    80
    Další střídání v řadách domácího celku. Ze hry jde obránce Lambooij, nahradil jej Groenbast.

    Jakub Hataš

    Branky: 49. Duits, 58. Ojamaa – 34. Mayi, 66. Mayi

    Karty:   33. Fischer (EAG), 44. Wolters (EAG), 53. van der Meer (EAG), 90+1. Daemen (EAG) – 16. Bikel (NIJ)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 3:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:12.
    Go Ahead Eagles: Zwarthoed – Lambooij (80. Groenbast), Fischer, Teijsse, van der Meer – Suk, Brands, Duits (70. Nieveld) – Ojamaa, de Kogel (85. Daemen), Wolters.
    Náhradníci: Cummins – van Overbeek, van Ewijk, Maatsen, Džepar, Hendriks, ten Den, Nieveld, Daemen, Groenbast, Dekker.

    NEC Nijmegen: Delle – Heinloth, Dumić, Golla, Dyrestam – Bikel, von Haacke, Breinburg – Ofosu (73. Lundholm), Mayi (90. Rayhi), Owusu-Abeyie (63. Sleegers).
    Náhradníci: Smits, van Duin – Lundholm, Mauk, Sleegers, Buwalda, Kadioglu, Jornell Grot, Rayhi, Leiwakabessy.

    Rozhodčí: Martin van den Kerkhof – Polman, Ketting. (vš. Nizozemsko)
    ocianews.com