Vítkovice – Kärpät 2:4 (kon.) | Košice – Bern 3:6 (kon.) | Junosť Minsk – Mladá Boleslav 4:3 (kon.)
Zürich – Ingolstadt 2:0 (kon.)
konec
Junosť Minsk
4:3 (1:1, 2:1, 1:1)
BK Mladá Boleslav
Úterý 16.08.2016, 18:00 • Čižovka-Arena • Hokejová Liga mistrů • Skupina L
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek úterního večera. (20:29:03)
     
    Také ve třetí třetině byla Mladá Boleslav lepším celkem a vyprodukovala z toho vedení. Ovšem v závěru přišly dva zbytečné faulu, čehož Minsk dokázal využít a rozhodnout zápas. Bohužel, český tým byl v duelu hodně nedisciplinovaný na což doplatil. Už ve čtvrtek čeká Mladou Boleslav další zápas a doufejme, že si konečně Středočeši připíší nějaký ten bodík.

    Střely na branku: 18:27.
     
    Utkání sledovalo 5 300 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Jan Lukáš vystartoval na střídačku, ale kotouč se nachází za jeho brankou. Je téměř jasné, že Mladá Boleslav už s výsledkem nic neudělá.
     
    59:28
    František Výborný si bere oddechový čas, hostujícímu celku už moc času na vyrovnání nezbývá!
    57:51 Viktor TURKIN - 4:3
     
    57:51
    Tým Junosť Minsk právě vstřelil branku! Domácí tým využil početní výhodu o dva muže velice rychle a půjde nejspíše o rozhodující zásah utkání! Alexej Jefimenko našel přesnou přihrávkou přes brankoviště osamoceného VIKTORA TURKINA, jehož pokus u zadní tyče končí s přehledem v brance. Asistence: Alexej Jefimenko a Maxim Parfejevec.
     
    57:47
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:47
    Mladá Boleslav jde do tří a to nevypadá vůbec dobře. Za hru vysokou holí je vyloučený střelec zatím posledního gólů Marek Trončinský.
     
    57:18
    Minsku se tato početní výhoda zatím vůbec nedaří, běloruský tým se nemůže usadit před brankou českého celku.
     
    56:52
    Mladá Boleslav dostala kotouč až do útočného pásma, ale musí spěchat rychle před vlastního gólmana.
     
    56:25
    Do konce zápasu už moc času nezbývá, ale dalším vyloučeným je Jakub Orsava. Hostující útočník trefil soupeře loktem, a tak je zde dost možná klíčová část duelu.
     
    56:12
    Po nepovedené přihrávce hostujícího celku se zcela správně píská zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po levé ruce českého gólmana.
     
    54:45
    Individuální akcí se opět prezentoval Petr Vampola, který se řítil mezi tři soupeře. Ovšem ti ho za modrou čárou zastavili, a tak se musejí hosté opět vracet před vlastní branku.
     
    53:18
    Po jednom ze zákroků upadl domácí hráč, ale z naší pozice je těžké říci, zda se jednalo o faul. Ovšem publiku si přálo vidět další početní výhodu svého celku.
     
    52:15
    Snad poprvé se probouzí publikum, které si žádá další branku svého celku. Minsk totiž kombinuje v rohu útočného pásma, z něhož se ale nemůže dostat.
     
    51:29
    Mladá Boleslav si v početní výhodě vytvořila hned několik slibných šancí, ale domácí brankář je dokázal i s trochou štěstí vychytat.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 16. Jefimenko (Niinimäki), 27. Jefimenko (Parfejevec, Turkin), 34. Niinimäki (Jerocho), 58. Turkin (Jefimenko, Parfejevec) – 5. Orsava (Vampola), 29. Orsava, 47. Trončinský (Hyka)


    Junosť Minsk: Milčakov (Trjaničev) – Usenko, Černook, Šeleg, Pretnar, Rjadinskij, Mickevič, Jerocho, Goroško – Parfejevec, Jefimenko (A), Turkin – Korso (A), Meleško (C), Zacharov – Niinimäki, Kogalev, Karakulko – Razvadovskij, Jelisejenko, Michnov.
    BK Mladá Boleslav: Lukáš (Tarkki) – Trončinský, Štich, Voráček, Stříteský, Pastor, Hanzlík, Kučný – Vampola (A), Pacovský, Urban – Pospíšil, Klepiš (C), Hyka – Lenc, Orsava, Žejdl – Látal, Pabiška (A), Volek – Ďurač.

    Rozhodčí: Heikkinen (FIN), Shrubok – Golyak, Kliashcheunikau (všichni BLR)

    Diváci: 5 300
    thejrc.org