Slovácko – Bohemians 1905 2:0 (kon.) | Hr. Králové – Jihlava 1:0 (kon.) | Karviná – Dukla Praha 2:1 (kon.)
Plzeň – Zlín 0:2 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
0:2 (0:1)
FC Zlín
Sobota 20.08.2016, 18:30 • Doosan Arena, Plzeň • ePojisteni.cz liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Krásný fotbalový večer u sledování textového přenosu ze čtvrtého kola ePojisteni.cz ligy. Na programu máme souboj mezi úřadujícím mistrem FC Viktoria Plzeň a týmem FC Fastav Zlín. Přejeme příjemné počtení.
     
    FC Viktoria Plzeň
    Start do nové sezony se zatím Viktorii moc nedaří, výkony nejsou úplně optimální. V úvodním kole viktoriáni sice viktoriáni vyhráli 2:1 na hřišti Jihlavy, poté však doma jen remizovali s pražskou Bohemkou 1:1. Následně dokázali vše alespoň na okamžik napravit utkáním v Příbrami, kde po suverénním výkonu vyhráli 3:0.

    Západočeši si ligová utkání proložili trojicí zápasů v Lize mistrů. S ázerbájdžánským Karabachem zvládli postoupit, ačkoliv doma jen remizovali 0:0. V následné odvetě v Baku totiž v závěru utkání na 1:1 srovnával Michael Krmenčík, což Plzni na postup do další fáze stačilo.

    Poslední zápas odehrála Viktoria tuto středu v bulharské Sofii, kde se střetla se silným Ludogorcem Razgrad. Tomu nakonec podlehla 0:2, což ji do odvety nedává úplně nejpříjemnější pozici. Plzeňští tak mají velmi náročný program, dá se očekávat, že do dnešního utkání nasadí některé méně vytěžované hráče.
    Slovenský mladík Jakub Hromada burcuje k zapomenutí na špatný výsledek v Sofii

     
    FC Fastav Zlín
    Start Zlína do nové sezony je znovu skvělý. V úvodním kole přivítali ševci na domácí půdě Příbram, kterou po brankách Hájka a Jugase zvládli porazit 2:0. Po dalším vítězství poměrně překvapivě sahali na půdě Slavie, kde po prvním poločase dokonce vedli 2:0. Sešívaní však brankami v 71. a 90. minutě srovnali na konečných 2:2.

    V dalším kole už si Zlínští tři body utéct nenechali, ačkoliv přivítali na domácím hřišti silný Slovan Liberec. Znovu po gólech Jugase a Hájka dokázali obrat soupeře o všechny body, porazili ho 2:1.

    Svěřencům trenéra Bohumila Páníka se tak daří opakovat kvalitní loňský start, kdy v šesti kolech prohrál jen dvakrát a zbylé zápasy vyhrál. Jednu dobu dokonce celou soutěž vedl a na sociálních sítích se pochopitelně začalo vtipkovat, že „Zlín jede na titul“. Nakonec se ale FC Fastav umístil s 30 body na třináctém místě.
    Proti Viktorii Plzeň může v dresu Zlína nastoupit její odchovanec David Štípek (vpravo)

     
    Vzájemné zápasy z minulé sezony
    Utkání Zlína a Plzně v ročníku 2015/2016 rozhodně nenudila. V 10. kole se na půdě Plzně odehrála velká přestřelka, diváci v ní viděli celkem šest branek. Čtyři z nich vstřelili domácí fotbalisté, dvě hostující. Za Zlín dvakrát skóroval Železník, viktoriánům body vystřelili Kopic, Ďuriš, Kovařík a Hořava.

    V dalším utkání Zlín výrazně svého soupeře potrápil. Do vedení se doma dostal v deváté minutě po trefě Poznara, Plzeňané ale ve druhém poločase góly Petržely a Vaňka otočili stav zápasu ve svůj prospěch a vyhráli 2:1.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Rajtoral, Hubník (C), Baránek, Řezník – Hořava, Kučera – Petržela, Kolář, Kovařík – Krmenčík.

    FC Fastav Zlín:Dostál – Kopečný, Jugas, Hájek, Matějov – V. Vukadinovič, Hnaníček, Živulić, Holík – Jordan, Poznar (C).

    Rozhodčí: Nenadál – Nádvorník, Peřina.
     
    Náhradníci:

    FC Viktoria Plzeň: Bolek – Hejda, Matějů, Ďuriš, Bakoš, Suchan, Hromada.

    FC Fastav Zlín: Holý – Malý, Hubáček, Diop, Janíček, Bartolomeu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Fotbalisté obou týmů již přicházejí na hrací plochu plzeňského stadionu! Začátek utkání čtvrtého kola ePojisteni.cz ligy je za rohem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkopu dnešního zápasu se ujal chorvatský ofenzivní borec Marko Jordan, Zlín je tedy v držení balonu jako první.
     
    1
    Dlouhý výkop brankáře Stanislava Dostála našel pouze bránící fotbalisty Viktorie Plzeň, kteří si ale s rozehrávkou moc dobře neporadili.
     
    2
    Do pokutového území se parádním způsobem probojoval Vukadin Vukadinovič, jeho centr však zblokoval vracející se stoper Jan Baránek. Zlín bude mít rohový kop.
     
    2
    Po rozehrávce nakrátko centroval Róbert Matějov na nabíhajícího Diega Živuliče. Ten na bližší tyči ale zakončoval nepřesně, Kozáčik bude vykopávat.
     
    3
    Velké sebevědomí na pravém křídle prokazoval Milan Petržela. Rychlonohý záložník ale svoji akci nedovedl do úspěšného konce, obránci Zlína ho zastavili.
     
    4
    Autové vhazování Radima Řezníka na levé straně se moc nepodařilo. Miloš Kopečný ho totiž dokázal zblokovat takovým způsobem, že domácího hráče ještě donutil k doteku, takže z toho bude aut pro hosty.
     
    4
    Krmenčík se snažil dostihnout dlouhý nákop u levé lajny, jenomže větší rychlost prokázal Jakub Jugas. Ten si už domácího útočníka dobře pohlídal.
     
    5
    František Rajtoral se pokoušel o centr z pravé strany. Obrana ho na poslední možnou chvíli zblokovala, červenomodří jsou ale nadále u míče.
     
    5
    Dlouhý centr za obranu posílal Radim Řezník, jeho spoluhráč Kovařík však neměl sebemenší šanci míč dostihnout včas. Vykopávat bude Dostál.
     
    6
    Ve středu hřiště se obětí nedovoleného zákroku stal Tomáš Hořava, jeho parťák ze zálohy Tomáš Kučera se tak může ujmout poklidné rozehrávky.
     
    7
    Za obránce Plzně si nabíhal Marko Jordan. Už už si ukazoval o přihrávku, tak si ho stopeři Viktorie všimli, a akci tak dokázali zabránit.
     
    8
    Michael Krmenčík si zpracovával vysokou přihrávku Františka Rajtorala. Během toho si však pomohl rukou, takže musel odevzdat soupeři míč po hvizdu rozhodčího.
     
    9
    A znovu se za obranu pokoušel dostat aktivní Jordan, výtečným skluzem ho ale zastavil Tomáš Kučera. Viktoriáni z této akce získali protiútok, který byl velice nadějný, nebyl ale dotažen ani ke střele.
     
    9
    Hostující fotbalisté se také pokusili o protiútok, jenomže kapitán Poznar byl v ofsajdu. Nebylo mu tedy umožněno pokračovat v postupu dopředu.
     
    10
    Plzeňané nyní doplatili na přetažené centry, a to rovnou dvakrát. Nejprve to zleva zkoušel Kovařík, z druhé strany pak Petržela, ani jednou se ale spoluhráči k míči nedostali.
     
    10
    Vukadin Vukadinovič fauloval Radima Řezníka, domácí tak rozehrají standardní situaci z levé strany.
     
    11
    Centr Jana Kovaříka byl ale odhlavičkován bránícími hráči Fastavu Zlín. Svěřenci kouče Romana Pivarníka ovšem nadále drží hrací předmět ve své moci.
     
    12
    Velmi těžký centr od Řezníka si dokázal zpracovat Milan Petržela, který byl za tuto dobou práci odměněn vybojováním rohového kopu.
     
    12
    Na jeho centr si dokázal naskočit Daniel Kolář. Nebyl ale v lehké situaci, takže nedokázal hlavičkovat úplně ideálně.
     
    12
    Do pokutového území z pravého křídla centroval František Rajtoral, v hlavičkovém souboji se k zakončení dostal jeden z domácích fotbalistů, ale nebylo to pro brankáře Stanislava Dostála nic těžkého.
     
    13
    Zlín se pokusil také založit nějakou akci. Vedl ji po levém křídle, nerozuměl si však v kombinační hře a v důsledku toho doputoval míč ke Kozáčikovi.
     
    14
    K velice nebezpečné střele se dostal Lukáš Holík, jeho zakončení však bránící fotbalisté dokázali zblokovat na rohový kop.
    14. Holíkovu ránu ztečovali obránci na roh
     
    15
    Z něj už Zlínští mnoho nevymysleli. Z pravé strany sice centroval Kopečný, ale Matúš Kozáčik si v klidu sebral míč do náruče.
     
    16
    Do další útočné akce po pravé straně postupoval František Rajtoral. A následovat bude další roh Viktorie Plzeň, který tento ofenzivně laděný hráč vybojoval.
     
    17
    Plzni se sice moc nepodařil, k následnému reparátu ale dostal možnost Radim Řezník. Jeho centr byl však rovněž nepříliš vydařený, doputoval totiž až za branku Dostála. Ten nyní bude vykopávat.
     
    18
    Radima Řezníka po pasu od Koláře v postupu dopředu dokázal dobře, a hlavně čistě, zastavit Miloš Kopečný.
     
    19
    Plzeňané jsou nadále dle očekávání aktivnějším týmem na hrací ploše. Tentokráte se ovšem při kombinaci úplně ideálně nedomluvili, resultuje z toho Dostálův odkop.
     
    20
    Do nadějné akce se řítil plzeňský středopolař Tomáš Hořava. V době, kdy se rozhodl pro přihrávku, už bylo příliš pozdě – obránci ho totiž tísnili, a tak pas na Kovaříka nebyl moc přesný.
     
    21
    Daniel Kolář se na levém křídle v souboji s Milošem Kopečným snažil vybojovat autové vhazování pro západočeský celek. Nepodařilo se mu to, rozehrává Zlín.
     
    22
    Nákop na Marka Jordana dokázal zblokovat Roman Hubník, ovšem pouze za cenu autového vhazování pro fotbalisty v bílém.
     
    22
    Centr Vukadina Vukadinoviče byl ztečovaný, v důsledku čehož nebyl podařený. Obránci Plzně poté navíc dokázali balon zakopnout do autu.
     
    23
    Řezník za sebou šikovně nechal Vukadinoviče, takže se Zlínští provinili ofsajdem. Rozehrávku obstará Matúš Kozáčik.
     
    24
    Neuvěřitelnou akceleraci po pravé straně předvedl Vukadin Vukadinovič, Řezník ho vůbec nestíhal. Následný centr do vápna už byl ovšem spatřen obránci Viktorie.
     
    25
    Petržela dokázal vysunout do vápna Michaela Krmenčíka. Ten se celou akci snažil vyšperkovat pasem na Jana Kovaříka, to už ale zbystřil bránící Jakub Jugas.
     
    26
    Tak tohle byla obrovská šance Zlína! Lukáš Holík výbornou přihrávkou za obranu vyslal do samostatného úniku Marka Jordana, střelu chorvatského forvarda ale dokázal vynikajícím zákrokem zlikvidovat Matúš Kozáčik.
    26. Holík poslal Jordana do úniku, ale toho vychytal Kozáčik
     
    27
    Matúš Kozáčik už se hodně rozčiluje na své spoluhráče z obrany. Další přihrávka totiž mířila znovu na Jordana a slovenský reprezentační brankář musel daleko ze své brány, aby zachránil situaci.
     
    28
    Po nepřesnostech v domácí rozehrávce se k míči dostal kapitán Zlína Tomáš Poznar, jehož pas ale pochopení u spoluhráčů nenašel. Viktorii se moc nedaří.
     
    29
    Jan Kovařík dobře k centru vybídl Tomáše Kučeru. Ten se snažil poslat přihrávku před branku Stanislava Dostála, bránící hráči to ale odhalili brzy.
     
    30
    Centr Milana Petržely možná zblokoval bránící hráč rukou, alespoň to nyní domácí reklamují. Sudí to však nepostřehli, Plzeňané mají alespoň rohový kop.
    30. Matějov zahrál balon rukou, byl z toho jen roh
     
    31
    Jan Kovařík nadějným centrem hledal Krmenčíka, toho si ale stopeři Zlína dokázali dobře pohlídat.
     
    31
    Průnik Hořavy do pokutového území byl zastaven, uvidíme další roh v podání viktoriánů.
    31. Z dálky vypálil Hořava, jeho ránu srazil Jugas na roh
     
    32
    Po centru Jana Kovaříka se k míči dostal Rajtoral, který jej posunul ke Kučerovi. Ten si ho zpracoval a poté okamžitě střílel, trefil ale jen statečně bránící zlínské fotbalisty.
     
    33
    Do útoku se středem hřiště pokusil vyrazit Kovařík, Miloš Kopečný ho ale fauloval. Viktoriáni budou rozehrávat v poklidu.
     
    34
    Plzeňští hráči se opět nedomluvili při kombinaci. Nahrávali si Kučera s Kovaříkem, míč však nakonec druze jmenovaný nedokázal zachytit a z akce znovu nebylo nic.
     
    35
    Parádně se k zakončení dokázal uvolnil Tomáš Hořava! Jeho ránu však obránci ztečovali nad branku, uvidíme roh Plzně.
     
    35
    Petrželův centr byl ale nekvalitní, zamířil jen do prostor, kde byli bránící hráči. K odraženému balonu se alespoň dostal Tomáš Kučera, jehož rána však zamířila vysoko nad bránu. A skoro i nad tribunu.
     
    36
    Zlín právě vstřelil branku!
    Domácí zaspali v obraně a hosté ze Zlína situaci dokázali potrestat! Do šestnáctky z levé strany pronikl Diego Živulić, jenž předložil výbornou nabídku na TOMÁŠE POZNARA, který bez větších problémů napálil míč do sítě. Zlín v Plzni vede 1:0!
    36. Tomáš POZNAR - 0:1
     
    38
    Kučera posunul na levou stranu k Janu Kovaříkovi, který pro domácí celek získal další rohový kop.
     
    38
    Tohle nebylo vůbec špatné! Centr Jana Kovaříka byl totiž zblokovaný, ke střele se ale znovu dostal za vápnem číhající Tomáš Kučera, jehož ránu však Dostál vyrazil.
    38. Kučera vypálil z voleje, Dostál vyrazil
     
    39
    Dobrá šance i na druhé straně! Na pravém křídle si míč zpracoval Miloš Kopečný, jehož pas zamířil k Marku Jordanovi. Jeho zakončení dokázal slovenský brankář zachytit, naštěstí pro Viktorii Plzeň.
     
    41
    Daniel Kolář přihrávkou z pravé strany vybídl ke střele Tomáše Hořavu. Zakončení ale bylo znovu zblokováno.
     
    41
    K dalšímu zakončení se dostal krajní obránce František Rajtoral. Zamířil ale jen po zemi a navíc nepříliš razantně, jednoduchý zákrok pro Stanislava Dostála.
     
    42
    Tak tohle je smůla pro Plzeň! Daniel Kolář se nadvakrát dostal do nadějné pozice, pokaždé však míč dokázali zblokovat skvěle a statečně bránící hráči Zlína.
    42. Kolář se snažil vyrovnat, obětaví Zlínští ale míč zablokovali
     
    43
    Následný rohový kop v podání Milana Petržely úspěch neslavi, Zlín se brání velmi dobře a viktoriánům toho z rohových kopů moc neumožňuje.
     
    44
    Tomáš Hořava předložil míč za obranu Radimu Řezníkovi, který si ale nerozuměl se spoluhráči. Jeho individuální akce tak nebyla úspěšná.
     
    44
    Miloš Kopečný se utkal v hlavičkovém souboji s Danielem Kolářem a počínal si nedovoleně, Viktoria bude rozehrávat.
     
    45
    Na centr Jana Kovaříka si dokázal naskočit Jan Baránek, ale současně s ním i bránící hráč. Ten tak dokázal zabránit v nebezpečí zakončení.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První fáze utkání je za námi. Domácí hráči byli aktivnějším celkem na hřišti, ale ve finální fázi se jim znovu příliš nedařilo. Jedinou branku jsme viděli ve 36. minutě, kdy po skvělém průniku Živuliće otevřel skóre zápasu Tomáš Poznar. Díky němu tak Zlín na hřišti Viktorie vede 1:0.

    Druhý poločas začně přibližně v 19:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Oba týmy pokračují na startu druhého poločasu beze změn v sestavě.
     
    47
    Kolář se dostal k centru z levé strany, balon ale všechny jeho spoluhráče ve vápně Zlína přelétl.
     
    48
    Teď si míč z podobné pozice navedl do středu Jan Kovařík a zpoza vápna zkusil tvrdou střelou překvapit Dostála. Jeho rána proskákal těsně vedle zadní tyče zlínské branky.
    48. Kovařík vypálil pravačkou těsně vedle brány
     
    49
    Kolář z prvního doteku dobře přihrával do pokutového území na Rajtorala. Ten se k míči sice nedostal, Plzeň ale bude moci zahrávat rohový kop.
     
    49
    Z této standardky Plzeň nezakončila a další jim navzdory protestům rozhodčí Nenadál nepřisoudil. Dostál bude vykopávat.
     
    50
    Teď už z toho ale bude další roh pro Viktorii. Mezitím se rozhodčí vrací k Poznarovi, který zůstal ležet na trávníku ve středovém kruhu.
     
    51
    Poznar může pokračovat bez ošetření a vrací zpět do vápna.
     
    51
    Kovařík teď zakroutil svůj centr přímo do branky, Dostál ale pozorně zareagoval a vytlačil balon na další roh.
     
    51
    Po dalším centru Kovaříka se dostal k hlavičce před malým vápnem Baránek, jeho pokus ale branku soupeře těsně míjí.
    51. Kovařík kroutil míč z rohu do brány, Dostál vytáhl míč nad břevno. Pak hlavičkoval Baránek mimo
     
    52
    Viktoria přidala na tempu a zatím soupeře v úvodu druhé půle jasně přehrává.
     
    53
    Plzeňané stále kombinují s balonem u nohy. Zatím však daleko od branky Zlína.
     
    54
    Po přešlapovačce na středu hřiště se uvolnil ke střele Hořava, Dostála ale moc neprověřil. Jeho pokus nebyl nejrazantnější a mířil po zemi doprostřed branky.
     
    55
    Petržela teď chytře hozeným autem posunul do dobré pozice ve vápně Koláře, ten ale nedokázal přesnou přihrávkou vybídnout nějakého ze svých spoluhráčů ke skorování.
     
    56
    Petržela si pěkně narazil s Rajtoralem, ani teď se ale domácí nedokázali propracovat k ohrožení branky.
     
    57
    Zlín se teď postavil do bloku a dokázal favorita vytlačit od vlastní branky. Stále však hosté běhají bez míče.
     
    57
    Po přihrávce od Krmenčíka pálil z rohu pokutového území Kolář, jeho pokus pravačkou ale zamířil jen do nastavených rukavic brankáře Dostála.
    57. Kolářovu ránu zneškodnil Dostál
     
    58
    Teď si právě Kolář nedokázal v šestnáctce zpracovat dlouhý pas od Kovaříka.
     
    59
    Dostál výborně vyboxoval ostrý centr na malé vápno, Plzeň ale zůstává na balonu.
     
    60
    Vukadinovič fauloval Hořavu. Opět se bude hrát proti brance hostů.
     
    61
    Baránkovi teď centr z první po přihrávce Rajtorala hrubě nevyšel a balon skončil až za brankovou čárou.
     
    62
    Miloš Kopečný složil Řezníka před vlastním vápnem a vysloužil si žluté napomenutí. K tomu budou domácí zahrávat přímý kop.
     
    63
    Přetažený centr propadl k Rajtoralovi, který se jej snažil okamžitě vrátit zpět „do ohně“. Hosté se ale dokázali ubránit.
     
    63
    Do hry se dostává Dame Diop. Místo na trávníku mu uvolnil Marko Jordan.
     
    64
    Střídají také domácí. Michaela Krmenčíka nahradil na hřišti Marek Bakoš. Hned bude mít práci při dalším rohovém kopu domácích.
     
    65
    Petržela se odhodlal k voleji, balon ale napálil vysoko nad branku hostů.
     
    66
    Bakoš teď výbornou nahrávkou přes obránce našel ve vápně volného Koláře. Ten byl ale velmi blízko k Dostálovi, z prvního doteku zakončit nedokázal a druhý už k dispozici neměl.
     
    67
    Diop se dostal ke střele, kterou Kozáčik i s menšími problémy likviduje. Teď už vyrážejí do útoku zase domácí.
     
    68
    Po faulu na Kučeru budou domácí zahrávat přímý kop z levé strany. Na přímé ohrožení branky to není.
     
    68
    Rajtoral se dostal ke střele, chvíli ale čekal, než mu balon přestane poskakovat a Diop jej mezitím stihl zablokovat.
     
    69
    Právě Diopovi teď sudí Nenadál odpískal vysokou nohu v souboji s Baránkem.
     
    70
    Po rychlém brejku Zlína mohlo být o něco jasněji. Vukadinovič potáhl míč po pravé straně a předložil jej úplně osamocenému Holíkovi, ten si ale míč před odkrytou brankou ještě přehazoval na pravou nohu a následně těsně minul.
     
    71
    Trenér Pivarník podruhé střídá. Ze hry míří Daniel Kolář, opačným směrem pak Jakub Hromada.
     
    72
    Po střetu ve středu pole zůstává jeden ze zlínských fotbalistů ležet na trávníku.
     
    73
    Opět to byl kapitán Poznar. Ten se moc nepohodl s domácími, přesto ale sportovně vrací míč ke Kozáčikovi.
     
    75
    Zlín právě vstřelil branku!
    V Doosan Areně se rodí senzace! Zlín jde už do dvoubrankového vedení, když se se po rychlém brejku a přesné přihrávce od Vukadinoviče prosadil dorážkou na malém vápně střídající DAME DIOP – 0:2!
    75. Dame DIOP - 0:2
     
    76
    Nyní navíc domácí faulovali, hosté tak mohou rozehrát a trochu uklidnit hru.
     
    77
    Petržela teď dobrou přihrávkou vysouval Bakoše, toho si ale výborně ustrážil Hájek a nepustil jej ani k centru, natož do zakončení.
     
    78
    Petržela se snažil, jak mohl, aby Holíka nefauloval, nakonec se mu to ale nepodařilo.
     
    78
    Ofsajd přerušuje útočnou akci Fastavu.
     
    79
    Domácí mají pro dnešek dostřídáno. Radima Řezníka nahradil na trávníku další útočník Michal Ďuriš.
     
    80
    Fantastickou práci teď odvedl Tomáš Poznar, který se dokázal vyhnout Rajtoralovi s Baránkem a málem pláchl do samostatného úniku. Baránek se k němu ale nakonec stihl vrátit a skluzem jej čistě odzbrojil.
     
    81
    Mezitím Dostál v poklidu chytá další nepřesný centr do vlastní šestnáctky.
     
    81
    Rajtoralův další centr mířil k Ďurišovi, tomu ale obrana Zlína zakončení nepovolila.
     
    82
    Ďuriš nakonec přece jen vypálil, jeho slabý pokus ale Dostál bez větších potíží zastavuje.
     
    83
    Hosté teď navíc kombinují na útočné polovině. To jim hraje do karet.
     
    84
    Po zmatku, který způsobil na hrací ploše faul domácích, nakonec Zlín střídá. Vukadina Vukadinoviče nahradil na hřišti Robert Bartolomeu.
     
    85
    Dostál v klidu boxuje další centr k vlastní bráně.
     
    85
    Do hry se připravuje Janíček, mezitím Dostál rozehrává od vlastní branky.
     
    86
    Marek Bakoš zpracoval balon pro spoluhráče Milana Petrželu, který vybojoval rohový kop pro viktoriány.
     
    87
    Petrželův centr zvládl Stanislav Dostál vyboxovat k Hořavovi, který nakonec nechal vypálit Rajtorala. Do rány mu však padli bránící hráči.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Josef Hnaníček (FC Fastav Zlín) za útočný faul.
     
    87
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Josef Hnaníček, přichází Tomáš Janíček.
     
    88
    Milan Petržela se ve vápně dostal k balonu a pokusil se ho napálit centrem před branku, jenomže tam nebyli připravení spoluhráči!
     
    Dnešní utkání sleduje 9327 diváků.
     
    88
    Po rohovém kopu posílal balon do pokutového území Jan Kovařík, našel ale jen hlavy bránících fotbalistů Zlína.
     
    89
    V Plzni mohlo být definitivně hotovo! Robert Bartolomeu v úniku dva na jednoho vybídl ke skórování Lukáše Holíka, který však nedokázal Matúše Kozáčika prostřelit. Obrana Viktorie byla otevřená, čehož Zlín velice dobře využil.
     
    90
    Domácí hráči se nadále marně snaží dobýt pokutové území Stanislava Dostála, ovšem marně. Další centr z levé strany putoval jen do brankářovi náruče.
     
    90+1
    Diop si v souboji s Hromadou neporadil. Domácí budou vhazovat.
     
    90+2
    Ještě je z toho přímý kop pro domácí.
     
    90+2
    Ve druhé ze tří nastavených minut viktoriáni obléhají zlínskou branku. Zatím se jim ale nedaří probojovat do střelecké pozice.
     
    90+3
    Po výkopu Dostála fauloval Kučera. Hosté si kráčejí za cenným skalpem.
     
    90+3
    Po poslední hlavičce Ďuriše je ještě pískán nedovolený zákrok Bakošovi, který si tělem odstavil Dostála. Rozhodčí zřejmě ihned po rozehrávce zápas ukončí.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Mistr je na kolenou. Dnes nestačila Viktoria v utkání čtvrtého kola na Fastav Zlín, kterému podlehla 0:2! O senzační výsledek se postarali Tomáš Poznar, který otevřel skóre deset minut před koncem první půle, a střídající Dame Diop. Ten zakončoval Vukadinovičův brejk do otevřené obrany v 75. minutě. Výsledek se dá považovat za zasloužený, přestože měla Viktoria většinu času balon na kopačkách, do žádné vyloženější šance se propracovat nedokázala, sama navíc může děkovat brankáři Kozáčikovi, že není výsledek ještě jednoznačnější.
     
    ZÁPASOVÉ STATISTIKY

    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 16:8.
    Střely mimo: 8:6.
    Rohy: 13:2. (20:25:11)

    Marek Kratochvíl

    Michal Belšán

    Branky: 36. Poznar (Živulić), 75. Diop (V. Vukadinovič)

    Karty:   62. Kopečný (ZLN), 87. Hnaníček (ZLN)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 16:8. Střely mimo: 8:6. Rohy: 13:2.
    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Rajtoral, Hubník (C), Baránek, Řezník (79. Ďuriš) – Hořava, Kučera – Petržela, Kolář (71. Hromada), Kovařík – Krmenčík (64. Bakoš).
    Náhradníci: Bolek – Hejda, Matějů, Ďuriš, Bakoš, Suchan, Hromada.

    FC Zlín: Dostál – Kopečný, Jugas, Hájek, Matějov – V. Vukadinovič (84. Bartolomeu), Hnaníček (87. Janíček), Živulić, Holík – Jordan (63. Diop), Poznar (C).
    Náhradníci: Holý – Malý, Hubáček, Diop, Janíček, Bartolomeu.

    Rozhodčí: Nenadál – Nádvorník, Peřina.

    Diváci: 9327
    ocianews.com