Ingolstadt – Zürich 1:4 (kon.) | Stavanger – Plzeň 0:3 (kon.) | Kuopio – Skellefteå 1:2 (kon.)
Krefeld – Vítkovice 2:0 (kon.) | Košice – Linz 2:3 (kon.) | Salzburg – Sheffield 8:1 (kon.)
Fribourg – Mnichov 3:0 (kon.)
konec
Stavanger Oilers
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
HC Škoda Plzeň
Sobota 20.08.2016, 18:00 • DNB Arena, Stavanger • Hokejová Liga mistrů • Skupina J
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký sobotní podvečer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Hokejová Liga mistrů se pomalu, ale jistě začíná rozjíždět a i dnes je na programu velké množství zápasů. My prostřednictvím tohoto online přenosu budeme sledovat zápas mezi norským týmem Stavanger Oilers a jedním z českých zástupců v této soutěži, a sice HC Škoda Plzeň.
     
    Stavanger Oilers (Norsko)

    Norský Stavanger už má za sebou tři přátelská utkání a také svůj první zápas ve skupině J Ligy mistrů. Ve čtvrtek doma porazil těsně 2:1 slovenskou Nitru a připsal si tak první tři body do tabulky. Dnes ho tedy čeká další domácí utkání, tentokráte proti českému zástupci z Plzně. Rozhodně hokejisty domácích nečeká žádná procházka růžovým sadem. Plzenští se budou snažit urvat na ledě Oilers vůbec první body v letošní sezóně Ligy mistrů.
    Kabina Stavangeru je už připravena na dnešní utkání.

    Den følelsen... To timer til nedslepp og billettluken har åpnet. Alle mann til hallen! #sammenervisterke #forzaoilers #chl #oilersieuropa

    Fotka zveřejněná uživatelem Stavanger Oilers (@stavangeroilers),

     
    HC Škoda Plzeň (Česko)

    Pro plzeňské indiány to bude vůbec první zápas v LM. V přípravě ale odehrála Škoda Plzeň už pět utkání. Hned v prvním přátelském zápase prohrála doma s účastníkem KHL Jekatěrinburgem vysoko 2:6. Další prohra, po samostatných nájezdech, přišla v Litvínově. Verva vyrovnaný zápas nakonec dotáhla do vítězného konce po trestných stříleních 3:2. Pak přišel dvojzápas s Chomutovem. Nejprve na svém ledě vyhrála Plzeň nad Piráty 4:1, na jejich ledě ale padla 1:5. Poslední přípravný zápas pak odehrála na ledě Klatov, které jsou plzeňskou farmou. A tam v divoké přestřelce brala výhru 9:4. Co se týče rozehranosti, měla by být Škodovka připravena. Jak si dnes povede v Norsku?
    Plzenští se už těší na dnešní úvodní utkání v LM. Na ledě ve Stavangeru mají za sebou ranní rozbruslení.

    Ranní rozbruslení v DNB Aréně. V 18:00 to vypukne. #hcskoda #hcplzen #chl #SVGvPLZ

    Fotka zveřejněná uživatelem HC Škoda Plzeň (@hcplzen),

     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     
    Cramo Top Scorer pro dnešní zápas

    Kristian Forsberg 1 (1+0)
    Lukáš Pulpán 0 (0+0)
    Lukáš Pulpán dnes oblékne speciální dres a helmu pro Cramo Top Scorera.

    Dres Cramo TopScorer dnes oblékne kapitán Lukáš Pulpán. #hcskoda #hcplzen #chl #cramotopscorer #OILvPLZ

    Fotka zveřejněná uživatelem HC Škoda Plzeň (@hcplzen),

     
    Utkání mezi Stavangerem a Plzní už doslova klepe na dveře. Oba týmy se už prohánějí po ledové ploše při rozbruslení. Pak na okamžik zamíří zpět do kabin a po tom, co bude upravena ledová plocha, bude moci tento zápas začít. Plzenští hokejisté se už těší na první ostrý zápas této sezóny. Dosud to byla pouze příprava, ale v Champions Hockey League už půjde o každý bod, který nastartuje týmy k postupu do další fáze této prestižní soutěže.
    Na ledě DNB Areny ve Stavangeru už probíhá rozbruslení.

     
    Úvodní sestavy:

    Stavanger Oilers: Smith (Holm) – Sveum, Humphries, Kunes, Solberg, Henriksen, Mostue, Rokseth, Macauley – Søberg, Forsberg, Hoff – Kristiansen, Soares, Salsten – Lorentzen, Falk-Larssen, Medhus – Kissel, van Guilder, Dahl-Andersen
    Trenér: Paal Gulbrandsen

    HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Pulpán, Čerešňák, Moravčík, Sklenička, Kubka, Kvasnička – Indrák, Kracík, Kubalík – Johnson, Stach, Lev – Yellow Horn, Preisinger, Svoboda – Krliš, Koreis, Suchý
    Trenér: Michal Straka

    Rozhodčí: Sewell (GBR), Solem – Dahl, Kilian (All NOR).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Domácí se okamžitě po buly vrhli do útoku, ale zastavilo je postavení mimo hru. Ta se tak stěhuje do středního pásma.
     
    00:45
    Dominik Kubalík ujel podél levého mantinelu až před domácí branku, ale na puk nakonec nedosáhl a je z toho zakázané uvolnění. Vhazovat se tak bude v pásmu Plzně.
     
    01:15
    David Stach si sjel do prostoru mezi kruhy, odkud vyslal jedovatou střelu na Smithe. Ten ale jeho střelecký pokus vyrazil do bezpečí a u puku jsou tak znovu domácí hokejisté.
     
    02:00
    Na druhé straně si šikovně před brankou Plzně počínal Kristian Forsberg, ale jeho přízemní střela končí pod Machovského lapačkou. Ten pak raději přerušuje hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    02:57
    Nyní přichází zakázané uvolnění domácího Stavangeru a hra se stěhuje před brankáře Smithe. Vhazovat by se mělo po jeho levé ruce.
     
    03:46
    Další akce Plzně. David Stach číhal mezi kruhy na přihrávku od Johnsona. Ta na něho mířila, ale jeden z obránců Stavangeru dokázal kotouč zachytit a poslal ho do středního pásma.
     
    05:12
    Plzenští udrželi pásmo. Puk sice mířil do středu hřiště, ale Preisinger ho zachytil přesně na modré čáře a poslal ho do předbrankového prostoru, kam si sjížděl Yellow Horn. Ale nová akvizice v plzeňském dresu se nakonec ke střele nedostala.
     
    05:55
    Po střetu Kissela s Koreisem se prvně jmenovaný ocitl na ledové ploše. Sudí ale ukazuje, že se o nedovolený zákrok nejednalo a tudíž nevylučuje. Pokračovat se tak bude v klasickém počtu na obou stranách.
     
    06:48
    Hostující Plzeň má zatím více ze hry a je i více na puku. Nyní znovu nepustili indiáni olejáře do jejich pásma, a tak mohou pokračovat v dalším útočném snažení.
     
    07:59
    Na řadu nyní přichází první komerční přestávka. Toho trenéři obou celků využijí ke krátké poradě.
     
    08:10
    Takové nahození před domácí branku z hole Krliše zachytil brankář Smith a okamžitě posílá puk na hokejky svých spoluhráčů. Stavanger se tak může vydat dopředu, do blízkosti plzeňské svatyně.
     
    09:46
    Hokejisté Stavangeru ani tentokráte nic před plzeňskou brankou nevymysleli a je tu další kontr na opačnou stranu ze strany hostujícího celku.
     
    10:40
    Sérii nepřesností na obou stranách poznamenaly předchozí chvíle, ale nyní už jsou to domácí, kteří operují před plzeňskou brankou. Machovský ale nemusel být v pohotovosti, neboť následná střela Lorentzena byla nepřesná.
     
    11:13
    Ve dvanácté minutě tohoto zápasu se stále hraje čistě. Hlavní rozhodčí prozatím nemuseli nikoho vylučovat. A tak na první přesilovku v tomto duelu musíme stále čekat stejně tak, jako na úvodní branku.
     
    12:21
    Tak jsem to zakřikla. Před malou chvílí byl poslán k zemi jeden z plzeňských hráčů a strhla se tak menší potyčka. Uvidíme, co na to rozhodčí. Nyní ale bude na řadě další komerční přestávka.
     
    12:21
    Domácí Søberg inkasuje dvě minuty za vražení na hrazení. Je tu první početní výhoda pro plzeňské indiány.
     
    12:49
    Po nahození před branku Smithe od Skleničky se puk dostal k Solbergovi, který ho okamžitě posílá na opačnou stranu do bezpečí až před brankáře Machovského. Plzeň tak bude muset další přesilovkovou akci zakládat z hloubi vlastního pásma.
     
    14:08
    Od modré čáry se k mohutné střele napřáhl Pulpán, ale Top Scorer dnešního utkání poslal puk pouze do náruče Smithe. Ten poté znovu osvobozuje svůj tým, když puk posílá ke svému brankářskému kolegovi.
     
    14:21
    Domácí Stavanger se ubránil plzeňské přesile a nyní je už v plném počtu.
     
    15:34
    Forsberg měl těžkou pozici ke skórování, přesto vystřelil. Jeho přízemní střela však skončila na holi obránce Skleničky a ten tak zaváží kotouč do útočného pásma.
     
    16:05
    Za napadení putuje na trestnou lavici Lukáš Pulpán a teď si přesilovku zahrají také domácí Olejáři.
     
    16:57
    Ti už jsou nastěhováni v hostujícím pásmu a snaží se o přesilovkové rozestavení. To se podařilo a z prostoru mezi kruhy vystřelil Kissel, ale puk končí znovu na Machovském. Plzeň se následně osvobozuje vyhozením puku přes celé kluziště.
     
    17:58
    Ale hosté se zatím velmi dobře brání a i nyní posílají kotouč pryč ze svého pásma. Početní výhoda domácích tak pomalu končí a vypadá to, že ani v tuto chvíli se prvního gólu nedočkáme.
     
    18:05
    Plzeň je už v plném počtu.
     
    18:30
    Yellow Horn si nabruslil před Smithe, ale místo střely zvolil přihrávku na Svobodu. Jenže celou akci dobře viděl obránce Sveum, jenž hosty o kotouč připravil. Ze slibné akce tak nebylo zhola nic.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:03
    Je tu další přesilovka pro Plzeň. Kristiansen dostává dvě minuty za nedovolené bránění a už sedí na trestné lavici.
     
    19:35
    Hosté byli dlouho v útočném pásmu a na Smithe vyslali několik střel. Ale ani jedna z nich neskončila mezi třemi tyčemi. Navíc se domácí znovu dokázali osvobodit a první třetina se tak chýlí ke svému konci.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství tohoto zápasu je za námi. Hosté z Plzně jsou zatím aktivnější a na domácí branku vyslali několik nebezpečných střel. Ale Smith tlaku dokázal odolat a zatím drží, stejně tak jako Machovský, čisté konto. Ale i domácí měli šance, jejich střely ovšem byly také nepřesné. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina. Dočkáme se úvodní branky tohoto duelu? Sledujte i nadále náš online přenos a o to nejdůležitější rozhodně nepřijdete. Další třetina začne přibližně v 18:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Indiáni se uhnízdili v pásmu domácích a pokračují tak ve své přesilové hře. Na Smithe mířila střela z mezikruží, ale pozorná obrana Stavangeru zakročila včas. Puk tak letí přes celé kluziště až k Machovskému.
     
    21:02
    Také další početní výhoda Plzně zůstává nevyužita. Domácí Kristiansen už skáče na led a jeho tým je kompletní.
     
    21:50
    Do útočného pásma vnikali domácí hokejisté, kteří tak mohli jít do slibné šance. Jenže van Guilder byl za modrou čárou moc brzy a tak celou akci zastavilo postavení mimo hru.
     
    22:06
    Suchý si nabruslil na pravý kruh, odkud vyslal vzdušnou střelu. Smith si připisuje přesný zákrok, když bravurně zlikvidoval právě ránu Suchého. Kotouč skončil v jeho lapačce a za tento zákrok sklidil potlesk od domácího publika.
     
    23:07
    Na druhé straně byla k vidění zase šance na domácí straně. V těsné blízkosti Machovského poslal přízemní střelu Hoff, ale po ní pouze zaduněly betony hostujícího brankáře. Na úvod druhé periody jsme tedy viděli hned dvě obrovské šance na obou stranách.
     
    24:27
    Domácí začínají malinko vystrkovat růžky a před malou chvilkou byli znovu v ohrožení plzeňské branky. Machovský ale nakonec zasahovat nemusel, protože mu pomohla pozorná obrana.
     
    25:37
    Dominik Kubalík inkasuje menší trest za vysokou hůl a nabízí tak domácím přesilovou hru.
     
    27:04
    Zatím ale Plzeň hraje své oslabení dobře. Puky obrana zbytečně nedrží v obranném pásmu a vyhazuje je co nejrychleji do bezpečí jako tomu bylo i v tuto chvíli.
     
    27:21
    Síly na ledě se ale srovnají. Za nedovolené bránění putuje na trestnou lavici Humphries a uvidíme tak krátkou hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    27:37
    Plzeň je v plném počtu.
     
    28:06
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté jdou do vedení krátce po tom, co Kubalík opustil trestnou lavici. Poté si sám DOMINIK KUBALÍK najel do prostoru pravého kruhu, odkud vyslal střelou švihem prudkou ránu a po ní dokázal prostřelit Smithe. Plzenští tak jdou do jednobrankového náskoku a jsou nyní veselejším týmem. Asistence: Jaroslav Kracík.
    28:06 Dominik KUBALÍK - 0:1
     
    29:25
    Na řadu přichází další komerční pauza.
     
    30:05
    Plzenští jsou na koni a nyní znovu hrozí před domácí brankou. O dobrou střelu se postaral Svoboda, ale jeho projektil skončil v lapačce Smithe, který ale hru nepřerušuje a posílá kotouč na hole svých spoluhráčů.
     
    31:05
    Plzeň právě vstřelila branku!
    DOMINIKU KUBALÍKOVI se na pravém kruhu dnes asi hodně líbí. Znovu totiž ze stejného místa zvolil podobnou střelu jako při svém prvním gólu a znovu to sklidilo ovoce. Domácí brankář jen bezmocně koukal za svá záda, aby mohl podruhé vylovit puk ze své sítě. Indiáni mají k dispozici dvoubrankový náskok. Asistence: Miroslav Indrák.
    31:05 Dominik KUBALÍK - 0:2
     
    32:17
    Hosté mají náskok o dvě branky a hrají v absolutní pohodě. Domácí celek takřka k ničemu nepouštějí a naopak oni jsou tím týmem, který neustále útočí.
     
    33:25
    Henriksen si drze počínal v útočném pásmu, kde dvakrát zamíchal kotoučem a poté vyslal prudkou střelu směrem na plzeňskou branku. Machovský ale bez problémů ukrývá kotouč ve své lapačce a následně raději přerušuje hru.
     
    33:35
    Znovu je na programu komerční přestávka.
     
    35:02
    Po nenápadné akci domácích končí puk na obraně Plzně, která tak opět neinkasuje. Machovský tak stále drží čisté konto.
     
    35:45
    Plzeň bude mít šanci ke skórování. Zahraje si totiž přesilovou hru. Na dvě minuty je vyloučen domácí obránce Sveum, jenž se dopustil hákování.
     
    36:32
    Hosté se uhnízdili v pásmu Stavangeru, na Smithe šly dvě střely, ale nebyly příliš nebezpečné. Poté se k puku dostala obrana domácích, která ho poslala do bezpečí.
     
    37:14
    A další osvobození domácího celku. Vypadá to, že své oslabení Olejáři dokáží ubránit.
     
    37:45
    Je to tak. Sveum skáče na led a jeho tým je tedy v plném počtu.
     
    38:22
    Tempo hry trošku opadlo, hosté se příliš nikam neženou. Vypracovali si slibný náskok a nyní se zaměřili spíše na obranu, aby v závěrečných minutách neinkasovali kontaktní gól.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:15
    Olejáři to ještě zkoušeli před brankou Machovského, ale jejich snaha byla marná. Přes betonovou hráz v podobě plzeňské obrany se nedostali a ani Machovský tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    39:45
    Puk je ve středním pásmu, kam za ním spěchají domácí hokejisté, ale zřejmě se už nic nestane. I druhá třetina pomalu, ale jistě končí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá perioda je za námi. V ní jsme se už konečně dočkali branek, a to ze strany hostující Plzně. Hrdinou indiánů se stal DOMINIK KUBALÍK, který nejprve rozvlnil síť po návratu z trestné lavice a o chvíli později se trefil také podruhé. Zajímavostí je, že oba góly padly z prakticky totožného místa. Pravý kruh byl tím místem, ve kterém se dnes Kubalík cítí hodně dobře. Ze stejného prostoru totiž vyslal i několik dalších střel. Třetí třetina začne přibližně v 19:40.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Kotouč mířil k domácí brance, kde si ho přebral Forsberg a zaváží ho do středního pásma. Je tu první útočná akce na straně domácího celku.
     
    40:54
    Somácí Josh Soares dostává dvě minuty za sekání a je tu další přesilová hra pro plzeňské indiány.
     
    41:10
    Jakub Lev vystřelil z levého kruhu a puk poté zamířil na domácí branku. Lapačka Smithe ale byla velmi přesná a Olejáři se ihned osvobozují. Puk míří až k Machovskému.
     
    42:06
    V dalším pobytu v útočném pásmu se Plzni nedařilo a několik skákavých puků nedokázali indiáni usměrnit. Znovu se tak dokázali domácí dostat v oslabení ke kotouči, který vyhazují daleko od vlastní klece.
     
    42:54
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    43:55
    David Stach na pravém kruhu chtěl vystřelit, ale po tom, co viděl volného Nichlase Johnsona, poslal přihrávku přímo na jeho hůl. Posledně jmenovaný ale nedokázal po své střele dostat potřetí kotouč do domácí branky.
     
    44:46
    Chvíli poté na druhé straně domácí hokejisté měli závar před plzeňskou svatyní, ale žádná z jejich následných střel neskončila za zády Machovského. Ten svými zákroky podržel Plzeň a neinkasoval.
     
    45:22
    Na dvě minuty za nedovolené bránění putuje na trestnou lavici Lukáš Pulpán. Olejáři mají šanci dostat se Plzni na dostřel jediné branky v přesilové hře.
     
    46:18
    Josh Soares se dostal mezi kruhy a na Machovského vyslal jedovatou střelu. Brankář Plzně ale dokázal jeho velkou šanci zlikvidovat a ukryl puk na své hrudi. Zároveň také přerušil a uklidnil hru.
     
    47:22
    Lukáš Pulpán skáče na led a to znamená jediné, Plzeň je kompletní a přežila své oslabení i velkou šanci Soarese. Podaří se jí odskočit na třígólový rozdíl?
     
    11:33
    V další pohledné akci byli domácí hokejisté. Kristiansen si klepal o přihrávku v prostoru mezi kruhy. Ta na něho také zamířila z hole jeho spoluhráče, ale Moravčík celou situaci velmi dobře viděl a akci domácích obranným zákrokem zastavil.
     
    49:50
    Plzni se nepodařil přechod do útočného pásma. Kotouč si tak přebírají domácí hráči a pokusí se o další útočnou akci, která by mohla vést ke kýženému kontaktnímu gólu.
     
    50:06
    Předtím ale ještě proběhne komerční přestávka.
     
    51:11
    Branislav Kubka pálil z levého kruhu, jeho vzdušná střela ovšem našla místo ve Smithově lapačce. Domácí brankář ale okamžitě kotouč rozehrál a nechal tak hru plynout dál.
     
    52:25
    Preisinger se obtočil za brankou domácích a hledal svého spoluhráče na přihrávku. Když zjistil, že nemá komu přihrát, raději si nabruslil k levé tyčce Smithovy svatyně a vyslal na něho přízemní střelu. Ta cestu mezi tři tyče nenašla.
     
    53:19
    Od modré čáry se k mohutné střele napřáhl Branislav Kubka a jeho táhlá střela prosvištěla až ke Smithovi, který ji raději ukrývá ve své lapačce.
     
    54:11
    Dan Kissel se dostal k odraženému kotouči a v těsné blízkosti plzeňské branky vystřelil, ale jeho projektil skončil pouze na pozorném Machovském, jenž rychle kotouč rozehrává pryč.
     
    56:13
    Obránce Moravčík se proháčkoval takřka celým kluzištěm až do útočného pásma, konkrétně na levý kruh. Pak kotouč poslal vzdušnou střelou pouze do hrudi domácího brankáře Smithe. Byla to ale pěkná individuální akce hostujícího beka.
     
    57:29
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nyní to byl Dominik Kubalík, kdo přešel přes celé hřiště do útočného pásma a v samostatném úniku svůj bekhend do zdárného konce nedotáhl. Jenže to ho nemuselo vůbec mrzet, MIROSLAV INDRÁK se ještě dostal ke kotouči, který vypadl domácímu brankáři z dohledu a doklepl ho do odkryté klece. Asistence: Dominik Kubalík.
    Miroslav INDRÁK - 0:3
     
    57:59
    Jakub Lev putuje na trestnou lavici za nedovolené bránění a domácí mají poslední šanci pokusit se s utkáním ještě něco udělat.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:45
    Olejáři se vydali do útoku, kde se ke střele dostal Dahl-Andersen, ale nic z toho nebylo. Hostující obrana domácím nic nedovolila a posílá puk do bezpečí.
     
    59:37
    Vyloučení v týmu Stavanger Oilers (Kristiansen – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Pulpán – 2 min., sekání).
     
    59:37
    Ještě se vylučovalo na obou stranách a domácí tak mají početní výhodu 4 na 3. Hosté si už ale zápas pohlídají, tříbrankový náskok těžko pustí. Žádné drama se tak konat nebude.
     
    Konec zápasu.
     
    Je to tak. Je dobojováno. Už se opravdu nic nestalo a hosté si tak díky dnešní výhře připisují první tři body do tabulky ve skupině J. Domácím se nepodařilo ani jednou skórovat a Machovský si tak připsal čisté konto. Hosté se radují a slaví společně s jejich brankářem, na domácích hokejistech je vidět mírné zklamání.
     
    Skončil tento zápas a skončil také můj komentář k němu. Bylo mi ctí a už nyní se těším u dalších online přenosů z hokeje na shledanou. (20:17:44)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 29. Kubalík (Kracík), 32. Kubalík (Indrák), 58. Indrák (Kubalík)


    Stavanger Oilers: Smith (Holm) – Sveum, Humphries, Kunes, Solberg, Henriksen, Mostue, Rokseth, Macauley – Søberg, Forsberg, Hoff – Kristiansen, Soares, Salsten – Lorentzen, Falk-Larssen, Medhus – Kissel, van Guilder, Dahl-Andersen
    Trenér: Paal Gulbrandsen

    HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Pulpán, Čerešňák, Moravčík, Sklenička, Kubka, Kvasnička – Indrák, Kracík, Kubalík – Johnson, Stach, Lev – Yellow Horn, Preisinger, Svoboda – Krliš, Koreis, Suchý
    Trenér: Michal Straka

    Rozhodčí: Sewell (GBR), Solem – Dahl, Kilian (All NOR)
    thejrc.org