Ingolstadt – Zürich 1:4 (kon.) | Stavanger – Plzeň 0:3 (kon.) | Kuopio – Skellefteå 1:2 (kon.)
Krefeld – Vítkovice 2:0 (kon.) | Košice – Linz 2:3 (kon.) | Salzburg – Sheffield 8:1 (kon.)
Fribourg – Mnichov 3:0 (kon.)
konec
Stavanger Oilers
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
HC Škoda Plzeň
Sobota 20.08.2016, 18:00 • DNB Arena, Stavanger • Hokejová Liga mistrů • Skupina J
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončil tento zápas a skončil také můj komentář k němu. Bylo mi ctí a už nyní se těším u dalších online přenosů z hokeje na shledanou. (20:17:44)
     
    Je to tak. Je dobojováno. Už se opravdu nic nestalo a hosté si tak díky dnešní výhře připisují první tři body do tabulky ve skupině J. Domácím se nepodařilo ani jednou skórovat a Machovský si tak připsal čisté konto. Hosté se radují a slaví společně s jejich brankářem, na domácích hokejistech je vidět mírné zklamání.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Ještě se vylučovalo na obou stranách a domácí tak mají početní výhodu 4 na 3. Hosté si už ale zápas pohlídají, tříbrankový náskok těžko pustí. Žádné drama se tak konat nebude.
     
    59:37
    Vyloučení v týmu Stavanger Oilers (Kristiansen – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Pulpán – 2 min., sekání).
     
    58:45
    Olejáři se vydali do útoku, kde se ke střele dostal Dahl-Andersen, ale nic z toho nebylo. Hostující obrana domácím nic nedovolila a posílá puk do bezpečí.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:59
    Jakub Lev putuje na trestnou lavici za nedovolené bránění a domácí mají poslední šanci pokusit se s utkáním ještě něco udělat.
    Miroslav INDRÁK - 0:3
     
    57:29
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nyní to byl Dominik Kubalík, kdo přešel přes celé hřiště do útočného pásma a v samostatném úniku svůj bekhend do zdárného konce nedotáhl. Jenže to ho nemuselo vůbec mrzet, MIROSLAV INDRÁK se ještě dostal ke kotouči, který vypadl domácímu brankáři z dohledu a doklepl ho do odkryté klece. Asistence: Dominik Kubalík.
     
    56:13
    Obránce Moravčík se proháčkoval takřka celým kluzištěm až do útočného pásma, konkrétně na levý kruh. Pak kotouč poslal vzdušnou střelou pouze do hrudi domácího brankáře Smithe. Byla to ale pěkná individuální akce hostujícího beka.
     
    54:11
    Dan Kissel se dostal k odraženému kotouči a v těsné blízkosti plzeňské branky vystřelil, ale jeho projektil skončil pouze na pozorném Machovském, jenž rychle kotouč rozehrává pryč.
     
    53:19
    Od modré čáry se k mohutné střele napřáhl Branislav Kubka a jeho táhlá střela prosvištěla až ke Smithovi, který ji raději ukrývá ve své lapačce.
     
    52:25
    Preisinger se obtočil za brankou domácích a hledal svého spoluhráče na přihrávku. Když zjistil, že nemá komu přihrát, raději si nabruslil k levé tyčce Smithovy svatyně a vyslal na něho přízemní střelu. Ta cestu mezi tři tyče nenašla.
     
    51:11
    Branislav Kubka pálil z levého kruhu, jeho vzdušná střela ovšem našla místo ve Smithově lapačce. Domácí brankář ale okamžitě kotouč rozehrál a nechal tak hru plynout dál.
     
    50:06
    Předtím ale ještě proběhne komerční přestávka.
     
    49:50
    Plzni se nepodařil přechod do útočného pásma. Kotouč si tak přebírají domácí hráči a pokusí se o další útočnou akci, která by mohla vést ke kýženému kontaktnímu gólu.
     
    11:33
    V další pohledné akci byli domácí hokejisté. Kristiansen si klepal o přihrávku v prostoru mezi kruhy. Ta na něho také zamířila z hole jeho spoluhráče, ale Moravčík celou situaci velmi dobře viděl a akci domácích obranným zákrokem zastavil.
     
    47:22
    Lukáš Pulpán skáče na led a to znamená jediné, Plzeň je kompletní a přežila své oslabení i velkou šanci Soarese. Podaří se jí odskočit na třígólový rozdíl?

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 29. Kubalík (Kracík), 32. Kubalík (Indrák), 58. Indrák (Kubalík)


    Stavanger Oilers: Smith (Holm) – Sveum, Humphries, Kunes, Solberg, Henriksen, Mostue, Rokseth, Macauley – Søberg, Forsberg, Hoff – Kristiansen, Soares, Salsten – Lorentzen, Falk-Larssen, Medhus – Kissel, van Guilder, Dahl-Andersen
    Trenér: Paal Gulbrandsen

    HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Pulpán, Čerešňák, Moravčík, Sklenička, Kubka, Kvasnička – Indrák, Kracík, Kubalík – Johnson, Stach, Lev – Yellow Horn, Preisinger, Svoboda – Krliš, Koreis, Suchý
    Trenér: Michal Straka

    Rozhodčí: Sewell (GBR), Solem – Dahl, Kilian (All NOR)
    ocianews.com