Ingolstadt – Zürich 1:4 (kon.) | Stavanger – Plzeň 0:3 (kon.) | Kuopio – Skellefteå 1:2 (kon.)
Krefeld – Vítkovice 2:0 (kon.) | Košice – Linz 2:3 (kon.) | Salzburg – Sheffield 8:1 (kon.)
Fribourg – Mnichov 3:0 (kon.)
konec
HC Košice
2:3 (0:0, 2:2, 0:1)
Steinbach Black Wings Linz
Sobota 20.08.2016, 19:30Hokejová Liga mistrů • Skupina M
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na branku v zápase

    HC Košice: 39

    EHC Black Wings Linz: 18 (21:53:01)
     
    Je hotovo. Domácí Košice byly po většinu utkání herně lepším celkem na ledové ploše, ale není jim to nic platné, protože soupeř udělil slovenskému klubu lekci z produktivity a raduje se z končeného, byť těsného vítězství 3:2. Rakouský celek si počkal na svou šanci, v poslední třetině z jedné mála příležitostí Lince udeřil hostující střelec Dan Dasilva a nakonec rozhodl o výsledku. EHC Black Wings berou první body do tabulky Ligy mistrů, Košice zůstávají poslední na nule. Ode mě je to pro dnešek vše, přejí hezký zbytek večera.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Domácím Košicím utekl puk na modré čáře a teď už budou horko těžko nahánět vteřinky těsně před koncem základní hrací doby.
     
    59:16
    Puk má pod svou rukavicí brankář Ouzas, který nedovolil, aby mu proklouzl kolem levé tyče. Bude se ale opět vhazovat před brankou Black Wings.
     
    58:52
    Vladislav Habal tedy na střídačce a Košice hrají v šesti, jenže Linci se podařilo napoprvé vyhodit přes všechny čáry a zvládnout první situaci v poslední minutě.
     
    58:47
    Košice si vybírají oddechový čas a vymýšlejí taktiku na vstřelení branky. Jisté už teď je, že Vladislav Habal půjde na střídačku a domácí to zkusí v šesti.
     
    58:47
    Skoro minutu a čtvrt před koncem základní hrací doby letí rozhodčího pravice nahoru a máme tu další vyloučení. Robert Lukas zadržel puk a musí jít sedět za zdržování hry. Dává tak soupeři ještě šanci na vyrovnání.
     
    57:48
    Už jen dvě minuty do konce základní hrací doby a Košicím se začíná čas poměrně rychle krátit. Přesilovka domácího celku už je navíc u konce, takže Linec má těžké chvíle pro tuto chvíli za sebou.
     
    55:38
    Dvě minuty za hrubost inkasuje hostující Oberkofler, společně s ním si jde za stejný prohřešek sednout domácí Košičan Jankovič, takže tresty se vykrátí a bude pokračovat přesilovka slovenského celku.
     
    55:38
    Gólman Ouzas drží svůj tým v hubeném vedení. Dorážet se pokoušeli hned dva hráči v modrém, ale obránce Lince Palin se postaral o to, aby byl jeho gólman alespoň částečně ochráněn. A zase to u klece EHC trošku jiskřilo.
     
    55:02
    Tohle je pravděpodobně jedna z posledních šancí Košic, jak s výsledkem něco udělat a dostat se ještě zavčas na vyrovnaný stav. Jenže zatím všechny pokus o střelu končí vedle branky.
     
    54:36
    Fanoušci se dožadovali potrestání faulu na svého oblíbence a nakonec se opravdu dočkali. Autor zatím rozdílové branky Dan Dasilva už sedí za katrem. Inkasoval dvě minuty za vysokou hůl.
     
    54:10
    To se teď změnilo, Nagy si najížděl na levém kruhu a klepal si o přihrávku. Kdyby puk na hokejku dostal, dost možná pošle pryž do odkryté branky, jenže to se nestalo.
     
    53:30
    Další delší pasáž bez přerušení, tohle tempo hry teď bude pochopitelně vyhovovat spíše hostům, kteří vytěžili z úplného minima vedení o jednu branku. Košice zatím nejsou na puku.
     
    52:30
    Ale jsou to hráči Lince, kdo se snaží soupeře držet v útlumu a nepouštět jej do větších možností. Oberkofler alespoň nahodil do střední části hrací plochy.
     
    51:50
    Ještě něco málo přes osm minut do konce základní hrací doby a Košice se pochopitelně chtějí co nejdříve dostat zpátky do útočného pásma.
    51:00 DASILVA - 2:3
     
    51:00
    Linz právě vstřelil branku!
    Jestli je něčeho dnešní utkání důkazem? Že na velké šance a krásné situace se hokej nehraje. Hosté jdou totiž podruhé v zápase do vedení, přestože ani ve třetí třetině nejsou lepším týmem na ledě. Využili ale košického zaváhání před Vladislavem Habalem a DAN DASILVA se postaral o to, aby linecký kádr dopravil kus černé gumy až za brankovou čáru. Teď uvidíme, jak budou domácí reagovat. Asistence: Joel James Kasimir Broda, Rob Hisey.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 33. Suja (Spilar, Deyl), 34. Spilar (Suja, Nagy) – 23. Hofer (McLean, Palin), 40. Lebler (Piché, McLean), 51. Dasilva (Broda, Hisey)


    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Deyl, Vašíček, Šedivý, Jankovič, Šmach, Dudáš, Matějka, Hričina – Suja, Nagy (C), Spilar – Bicek, Boltun, Bartanus – Varga, Hruška, Hovorka – Soltes, Bartoš, Milý
    Steinbach Black Wings Linz: Ouzas (Divis) – Piché, Dorion, R. Lukas, Palin, Altmann, Kirchschlaeger, Fechtig, Mayrhauser – Lebler, McLean, Hofer – Broda, Hisey, Dasilva – Loik, Gaffal, Oberkofler – P. Lukas (C), Spannring, Moderer

    Rozhodčí: Deweerdt (Belgie), Baluška – Korba, Šefčík (všichni Slovensko)
    thejrc.org