Granada – Villarreal 1:1 (kon.) | Sevilla – Espanyol 6:4 (kon.) | Gijón – Ath. Bilbao 2:1 (kon.)
Real Sociedad – Real Madrid 0:3 (kon.) | Atlético – Alavés 1:1 (kon.)
konec
Atlético Madrid
1:1 (0:0)
Deportivo Alavés
Neděle 21.08.2016, 22:15 • Estadio Vicente Calderón, Madrid • Španělská LaLiga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Dobrou noc! (00:16:27)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 12:1. Rohy: 20:2. Ofsajdy: 7:1. Fauly: 6:15.
     
    Je konec! Na úvod nového ročníku La Ligy se zrodilo obrovské překvapení! Atlético Madrid totiž v úvodním vystoupení na domácí půdě pouze remizovalo s nováčkem z Alavése 1:1! Domácí dlouhou dobu dobývali obranu Deportiva. Hráči Atlética dokonce dvakrát nastřelili brankovou konstrukci! V závěru si Atlético vytvořilo enormní tlak, jež vyústil ve faul na Fernanda Torres. Z následné penalty už v nastaveném čase otevřel skóre Kévin Gameiro! Hráči Atlética už se asi viděli se třemi body v kapse, ale Manu García stačil napřáhnout z velké dálky a k velké radosti hostujících fanoušků překonal Oblaka!
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+4. Manu GARCÍA - 1:1
     
    90+4
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    To není možné! Atlético ztrácí vyhraný zápas! Z ničeho nic napřáhl z velké vzdálenosti MANU GARCÍA a jeho rána zapadla za záda domácího brankáře!
    90+3. Kévin GAMEIRO - 1:0
     
    90+3
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Atlético utíká hrobníkovi z lopaty! K penaltě se postavil KÉVIN GAMEIRO, který udržel nervy na uzdě a poslal míč do protipohybu brankáře!
     
    90+1
    Víctor Laguardia ještě za svůj zákrok vidí žlutou kartu! Tohle je obrovské neštěstí hostujícího celku!
     
    90+1
    Penalta! Fernando Torres byl sražen v pokutovém území a hlavní rozhodčí nařizuje pokutový kop pro Atlético!
     
    90
    Atlético rozehrávalo přímý kop. Exekuce se ujal Koke. Na jeho centr si naskočil Saúl Ñíguez, jehož vysokou hlavičku sebral ze vzduchu Fernando Pacheco. Saúl se navíc provinil proti pravidlům.
     
    89
    Nicolás Gaitán vyslal centr do šestnáctky, Torres přiklepl míč na hranici pokutového území a Saúl Ñíguez utaženou placírkou z první orazítkoval záda jednoho z obětavých obránců.
     
    88
    Atlético neudeřilo ani z dalšího rohového kopu. Do odraženého míče se zpoza vápna položil Koke, jehož ránu zastavil jeden z obránců v hloučku těl na značce pokutového kopu.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Edgar Méndez (Deportivo Alavés).
     
    87
    Neskutečné! Kévin Gameiro se ocitl sám před brankářem, ale ani natřikrát jej nepřekonal! Fernando Pacheco udržel míč před brankovou čárou a neskutečným zákrokem zachránil Alavés!
     
    86
    Fernando Torres si na hranici pokutového území udělal prostor k zakončení a vyslal dělovku pravačkou. Do střely se obětavě položil jeden z obránců, jež odvrátil na roh.
     
    85
    Domácí vybojovali další roh. Exekuce se ujal Nicolás Gaitán. Míč proskákal na zadní tyč, kde si Kévin Gameiro a Filipe Luís dlouho dávali přednost v zakončení. Nakonec z toho bude pouze další roh.
     
    84
    Christian Santos se nechal faulovat ve vzdušném souboji s Godínem. Hosté nasbírali další cenné vteřinky. Atlético má problém s kombinací na polovině hrací plochy.
     
    83
    Deportivo vybojovali míč a hosté se podívali až k rohovému praporku. Nikdo ale nezkoušel ohrozit Oblakovu svatyni, hostující celek raději obrátil hru na vlastní polovinu, kde kombinuje.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 90+3. Gameiro – 90+4. García

    Karty:   87. Méndez (DAL), 90+1. Laguardia (DAL)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 12:1. Rohy: 20:2. Ofsajdy: 7:1. Fauly: 6:15.
    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Savić, Godín, Luís – Ñíguez, Gabi (C) (59. Gaitán), Tiago (46. F. Torres), Koke – Gameiro, Ferreira-Carrasco (71. Á. Correa).
    Náhradníci: Moreira – Á. Correa, Augusto Fernández, F. Torres, J. Giménez, Lucas Hernández, Gaitán.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Femenía, Alexis, Feddal (12. Laguardia), Carnero García – García (C), Krstičić (65. Camarasa) – Méndez, D. Torres, I. Gómez – Toquero (80. Santos).
    Náhradníci: Ortolá – Laguardia, Santos, Sobrino, M. Llorente, Vigaray, Camarasa.

    Rozhodčí: Iglesias – Costoya, Ramos
    thejrc.org