Örebro HK – Pelicans Lahti 2:3 (kon.) | Poprad – Třinec 1:6 (kon.)
konec
Örebro HK
2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Pelicans Lahti
sk Čtvrtek 25.08.2016, 16:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Partner:
     
    Najlepší hráči zápasu
    Lahti – Janne Juvonen
    Orebro – Axel Brage

    Ďakujem za pozornosť a dávam do pozornosti, že už o malú chvíľu absolvujú rozkorčuľovanie tímy Popradu a Třinca, ktorí proti sebe nastúpia o 19:00. (18:28:21)
     
    Ako jediný premenil nájazd hráč Orebra Greg Squers, a tak pomocný bod putuje na stranu švédskeho celku.
     
    V tretej tretine o víťazstve rozhodol Rekonen a Pelicans teda zdolali Orebro 2:3. Určite sme videli zaujímavý zápas plný skvelých hokejových akcií.
    Po zápase ešte nasledujú samostatné nájazdy, kto zvíťazí, môže získať pomocný bod v prípade nerozhodného stavu v tabuľke.
     
    Koniec zápasu.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 650 divákov.
     
    59:05
    Od modrej čiary nahodil puk na bránku Erkinjuntti. Jeho pokus Brage vyrazil. Následne bola hra prerušená.
     
    58:26
    Pekne si vymenili puk pelikáni, no gól to nebol. Siikonen posunul do medzikružia úplne voľnému Kovistovi, ktorý prihral k ľavej žrdi Kangasniemimu, no ten namieril iba do bočnej siete!
     
    57:27
    Vili Sopanen napriahol svoju hokejku na pravom kruhu, ale jeho delovka bola veľmi nepresná a poslala jeho tím von z pásma.
     
    57:19
    Orebro sa bude brániť vo štvorici. Za podrazenie dostáva dve minúty Greg Squers.
     
    56:37
    Viksten síce získal puk v obrannej tretine, ale okamžite ho posunul von z pásma až ku brankárovi Juvonenovi.
     
    55:51
    Miska Siikonen sa šikovne vysunul a natlačil po ľavom krídle. Vystrelil z kruhu, ale jeho prudká strela mierila na pleksisklo.
     
    54:03
    Krásna akcia v podaní Lahti! Vartiainen získal puk na pravom kruhu a ešte stihol šikovnou prihrávkou nájsť pred bránkoviskom Alanneho, ktorý strieľal z prvej. Brage však zasiahol ukážkovo!
     
    53:03
    Gustav Franzen naskočil s čerstvými silami zo striedačky a okamžite sa činil. Potiahol puk po ľavom krídle, obtočil sa okolo brány a bekhendom sa snažil prekvapiť Juvonena, ktorý sa nedal.
     
    52:25
    Pelicans Lahti dáva gól!
    Ďalšia jednoduchá akcia v podaní fínskych pelikánov! Sopanen krížom prihral na Leimuho na pravý kruh, ktorý vypálil. Bragemu puk vypadol a najpohotovejší bol pred bránkou ALEKSI REKONEN, ktorý dorážkou strelil tretí gól Lahti!
    Asistencie: Juha Leimu, Vili Sopanen.
     
    52:14
    Presilovku bude hrať Lahti. Joel Mustonen dostáva dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    52:01
    Šanca pre Pelicans! Manelius vybojoval puk za bránkou a prihral na ľavý kruh voľnému Kangasniemimu, ktorý sa snažil túto akciu okoreniť ešte krížnou prihrávkou na Henriho Heina, no tento puk už bol skackavý.
     
    50:59
    Pietilä preveril gólmana Bragu strelou švihom z pravého kruhu. Švédsky brankár puk schoval pod svojím ramenom.
     
    50:25
    Repo spomedzi kruhov vystrelil, ale jeho strela smerovala iba na zadný mantinel.
     
    49:49
    Björninen prenikol cez dvoch hráčov v strednom pásme, ale cez následnú hradbu tiel na modrej čiare sa mu to už nepodarilo.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 28. Wiklander (Andersson), 38. Andersson (Zámorský) – 9. Leimu (Sopanen, Erkinjuntti), 38. Erkinjuntti (Tyrväinen), 53. Rekonen (Leimu, Sopanen)


    Örebro HK: Brage (J. Hudáček) – Petersson, Zámorský, Andersson, Lindgren, Ekbom (C), G. Backström, Heinrich, Hellström – Mustonen, Vandell (A), Squers – Weinstock, Haga, L. Hudáček – Olssoon, Liiviik (A), Wiklander – Jellvert, Franzen, Viksten – Gustavsson
    Pelicans Lahti: Juvonen (Voutilainen) – Pietilä, Manelius, Leimu, Blood, Puistola, Lassen, Pöyhönen, Rukajärvi, Hovinen – Kangasniemi, Sopanen, Rekonen, Toivola, Tyrväinen, Björninen, Alanne, Siikonen, Koivisto, Erkinjuntti, Fomin, Vartiainen, Heino, Kivelä, Repo

    Rozhodčí: Orolin – Bednár, Štofančík

    Diváci: 650
    ocianews.com