Liberec – TPS 1:2 (2:3 po s.n.) | Sparta – Cracovia 5:4 (kon.) | Rauma – Zürich 2:3 (1:0 po s.n.)
Kärpät – Vítkovice 1:0 (po pr.) | Zug – IFK Helsinky 2:1 (kon.)
konec
EV Zug
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
IFK Helsinky
Pátek 26.08.2016, 19:45 • Bossard Arena, Zug (SUI) • Hokejová Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepší hráči utkání

    Niklas BÄCKSTRÖM (IFK) 25 zákroků, 2 góly, úspěšnost zákroků 92,59%
    Tobias STEPHAN (EVZ) 19 zákroků, 1 gól, úspěšnost zákroků 95,0% (22:13:25)
     
    Zug vykročil do zápasu dobře a šestnáct sekund před koncem první třetiny se ujal vedení zásluhou Lina Martschiniho, na jehož gól necelých šest minut před koncem navázal Emanuel Peter poté, co zakončil krásnou akci, kterou sám nahozením založil. Helsinky dvě minuty před koncem odvolaly brankáře a při přesilové hře 6 na 4 skóroval Tommi Taimi, na prohře finského klubu už to ale nic nezměnilo. Helsinky si musí na první výhru ve Švýcarsku počkat. Bossard Arena zůstala stejně jako ostatní haly nedobyta a Zug má na čele skupiny G po dvou vítězstvích šestibodový náskok. Konečný výsledek. EV Zug 2 IFK Helsinky 1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Tobias Stephan si poradil s diagonální střelou Helsinek od střídaček, kterou zastavil levým betonem, a vzápětí mu pomohli spoluhráči.
    58:15 Tommi TAIMI - 2:1
     
    58:15
    Helsinky právě vstřelily branku!
    Teemu Eronen zpoza brány nádhernou diagonální zpětnou přihrávkou našel na vrcholu levého kruhu pro vhazování TOMMIHO TAIMIHO, který napřáhl po zakleknutí k nádherné střele a těsně nad levým betonem Tobiase Stephana zamířil ke vzdálenější pravé tyči. Helsinky při powerplay 6 na 4 skórují a vykřesávají naději. Asistence: Teemu Eronen a Roberto Leino.
     
    57:56
    Fabian Stephan zastavil střelu Juusa Puustinena a Helsinky si okamžitě vyžádaly oddechový čas, po kterém Niklas Backstrom zůstane na střídačce!
     
    57:36
    Hráči Zugu dohrávají zápas v oslabení a na střídačce se navzájem povzbuzují. Ještě, aby ne, vedou 2:0 a vítězství mají na dosah.
     
    56:51
    Vyloučení v týmu EV Zug (Fabian Schnyder – 2 min., sekání).
     
    55:46
    Zug vede necelých pět minut před koncem o dvě branky a IFK Helsinky ve Švýcarsku s největší pravděpodobností neuspějí.
    53:48 Emanuel PETER - 2:0
     
    53:48
    Zug právě vstřelil branku!
    Dominik Schlumpf v blízkosti střídaček na modré čáře zastavil nahození Emanuela Petera a krásnou diagonální přihrávkou našel u pravé tyče Nolana Diema. Ten ovšem zakončení neuspěchal a přihrál lépe postavenému EMANUELOVI PETEROVI, který celou akci založil a poté ji zakončil přesnou střelou k levé tyči. Asistence: Nolan Diem a Dominik Schlumpf.
     
    53:27
    Helsinky dostaly necelých devět minut před koncem k dispozici přesilovou hru, jenže ji využít nedokázaly.
     
    51:26
    Vyloučení v týmu EV Zug (Samuel Erni – 2 min., sekání).
     
    51:16
    Hokej ve zběsilém tempu pokračuje a hraje se nahoru dolů.
     
    50:19
    Miihkali Teppo nebyl daleko od vstřelení vyrovnávacího gólu, když na levém křídle vypálil od mantinelu na vzdálenější pravou tyč, Tobias Stephan ale předvedl fantastický zákrok lapačkou, a přestože v ní puk nedokázal udržet, nadvakrát jeho pokus zneškodnil!
     
    49:38
    Domácí hokejisté hrají s velkou chutí a další gól mohl přidat zřejmě Carl Klingberg, jeho střela z levého kruhu pro vhazování ale zamířila daleko vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány.
     
    48:15
    Na opačné straně musel zasahovat také Tobias Stephan, zákrok ale zvládl a po přerušení hry se mohl občerstvit.
     
    46:53
    Nicklas Backstrom opět předvedl neskutečný dvojitý zákrok a drží Helsinky ve hře! Brankář finského klubu si nejprve poradil se střelou Dominica Lammera, který se mezi kruhy krásně otočil s pukem a poté mířil do pravého horního rohu, a vzápětí levým betonem zastavil dorážku Davida McIntyreho.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 20. Martschini (Diaz, Holden), 54. Peter (Diem, Schlumpf) – 59. Taimi (Eronen, Leino)


    EV Zug: Stephan (Bader) – Helbling, Grossmann, Diaz, Alatalo, Schlumpf, Erni, Morant, Schmuckli – Klingberg, Immonen, Senteler – Suri, Holden, Martschini – McIntyre, Lammer, Zangger – Diem, Peter, Schnyder.
    IFK Helsinky: Bäckström (Lankinen) – Taimi, Eronen, Grillfors, Salmela, Finley, Teppo, Karjalainen, Heikkinen – Aaltonen, Puustinen, Nykopp – Ikonen, Petrell, Elkins – Saarelainen, Leino, Rask – Mieho, Asten.

    Rozhodčí: Markus Krawinkel (GER), Ken Mollard (SUI). Čároví: Roman Kaderli, Balazs Kovacs (oba SUI)

    Diváci: 3016
    thejrc.org