K. Vary – Blues 6:5 (2:1 po s.n.) | Třinec – Jaroslavl 4:6 (kon.) | Vítkovice – CSKA Moskva 2:7 (kon.)
Sparta – Riga 5:3 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 4:7 (kon.) | Třinec – Sparta 2:7 (kon.)
Blues – CSKA Moskva 1:12 (kon.) | Jaroslavl – Riga 4:2 (kon.)
konec
Espoo Blues
1:12 (0:5, 1:3, 0:4)
CSKA Moskva
Pátek 26.08.2016, 17:45 • MINI WERK ARENA, Třinec • President Cup
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešní den všechno. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera. U dalších přenosů z President Cupu 2016 se těším zítra, na počtenou! (20:12:16)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Kanonáda je u konce, Moskvané po vítězství 7:2 nad Vítkovicemi rozstříleli Espoo 12:1 a suverénně si zajistili postup do semifinále. Blues ještě zabojují o postup v zítřejším střetnutí s Ostravany. Čtyři branky v tomto utkání v dresu CSKA zaznamenali Černov a Abraham, dvakrát se trefil Chulapov a po jedné brance přidali ještě Olejnik s Černým.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Robin Holmberg (BLU, 1+0)
    Jegor Arbuzov (MOS, 0+0)
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Grigorij Muchanov (MOS) je podruhé v krátké době vyloučen na dvě minuty za hrubost. Tomuto hráči zřejmě vítězství o jedenáct branek nestačí.
     
    58:44
    CSKA právě vstřelilo branku!
    V oslabení se Moskvané znovu prosazují a opět je to MICHAJL ABRAHAM. Čtvrtá branka Abrahama v tomto utkání se zrodila po přihrávce od Chulapova, Riihimäki byl znovu bez šancí – 1:12! Asistence: Danila Chulapov.
     
    56:59
    Grigorij Muchanov (MOS) je vyloučen na dvě minuty za hrubost. Finové si zahrají přesilovku, utkání je v závěru hodně vyostřené.
     
    56:08
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Jedenáctou branku CSKA vstřelil po přihrávce Russua MICHAJL ABRAHAM, čímž uzavřel v tomto utkání hattrick – 1:11! Asistence: Danila Russu.
     
    55:17
    Hugo Rikkilä (BLU) obdržel trest pět minut plus do konce utkání za hrubost. Matvej Guskov (MOS) je vyloučen na dvě minuty za hrubost. Finský trest odpyká Miika Niemi.
     
    55:17
    Černov zůstal po jednom z hitů ležet na ledě a jeho spoluhráči to nenechali jen tak být. Okamžitě se strhla rozmíška mezi dvěma hráči, kteří budou potrestáni.
     
    55:05
    CSKA právě vstřelilo branku!
    První desítka letošního ročníku President Cupu je tady! Bucajev s Abrahamem připravili střeleckou pozici pro DANILU CHULAPOVA, a ten svým druhým gólem v zápase navýšil střelecký účet CSKA na deset – 1:10! Asistence: Michajl Abraham, Daniel Bucajev.
     
    54:17
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Necelých šest minut před koncem třetí třetiny se CSKA prosazuje podeváté v zápase. Černyj přihrál křížem útočného pásma doleva na NIKITU OLEJNIKA, jehož střela příklepem prošla Riihimäkimu pod lapačkou až do sítě – 1:9! Asistence: Aleksander Černyj.
     
    53:58
    Maarni a Walleniuse se proháčkovali až před branku Skotnikova, ruský brankář už v nepřehledné situaci ležel na ledě, přesto ho dvojice Finů nedokázala překonat.
     
    53:20
    Maarni vložil hůl do Muchanovovy střely, a tak byl Riihimäki mimo ohrožení. Poté, co puk zmizel z hrací plochy, se však vhazuje po jeho levici.
     
    52:47
    Rissanenova střela na branku neprošla, po pokusu Sjölunda Skotnikovovi kotouč vypadl z rukavice. Jenže zamířil mimo tři tyče.
     
    51:34
    Riihimäki vyjel daleko z branky a troufl si na rozehrávku. Zvládl to velmi dobře a založil útočnou akci Espoo, na jejímž konci stála nepřesná střela Puolakky.
     
    50:43
    Černov a Černyj v tomto utkání doslova řádí, ale tentokrát z toho nebyla ani střela na branku. Černov přihrál svému parťákovi do těžkého úhlu a Černyj puk odvezl k mantinelu.
     
    49:35
    Střelecký pokus Guskova byl zablokován a Espoo se vrhá do útoku. Finští hráči nechtějí zápas zabalit a každý vstřelený gól je pro ně velkou motivací.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 33. Holmberg (Mäkinen) – 4. Černov, 10. Černyj (Guskov, Olejnik), 15. Chulapov (Abraham, Šaposnikov), 17. Abraham (Šaposnikov), 17. Černov (Guskov), 34. Černov (Guskov), 34. Abraham (Bucajev), 39. Černov (Černyj), 55. Olejnik (Černyj), 56. Chulapov (Abraham, Bucajev), 57. Abraham (Russu), 59. Abraham (Chulapov)


    Espoo Blues: Stenroos (od 21. Riihimäki) – Holmberg, Jungarå, Mäkinen (C), Poikselkä, Rikkilä, Savenkov, Timmerbacka, Tulensalo – Forsell, Forslund, Hirvonen, Isiguzo, Iso-Kuortti, Kutvonen, Maarni, Niemi, Puolakka, Rissanen, Sjölund, Wallenius. Trenér: Toni Mäkiaho.
    CSKA Moskva: Skotnikov (Žerenko) – Aleksandrov, Ališlalov, Andrejev (C), Arbuzov, Nikišin, Olejnik, Šaposnikov, Šindjakin, Stěpanov, Judin – Bucajev, Gundyrjev, Guskov, Muchanov, Russu, Chulapov, Černov, Černyj, Šebjakin, Abraham. Trenér: Aleksander Levickij.

    Rozhodčí: René Trombik – Přemysl Bartek, Jiří Beinstein

    Diváci: 40
    thejrc.org