Tottenham – Liverpool 1:1 (kon.) | Chelsea – Burnley 3:0 (kon.) | Crystal Palace – Bournemouth 1:1 (kon.)
Everton – Stoke 1:0 (kon.) | Leicester – Swansea 2:1 (kon.) | Southampton – Sunderland 1:1 (kon.)
Watford – Arsenal 1:3 (kon.) | Hull City – Manchester Utd. 0:1 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
1:1 (0:1)
Liverpool FC
Sobota 27.08.2016, 13:30 • White Hart Lane, London • Anglická Premier League • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Tottenham potvrdil špatný vstup do nové sezony i v zápase s Liverpoolem, oba týmy si nakonec body rozdělily po remíze 1:1!

    První poločas nabídl velmi pohlednou podívanou, což se ostatně i před zápasem očekávalo! Hned ve čtvrté minutě měl obrovskou šanci Coutinho, který však nedokázal překonat skvělého Vorma. Poté se hra poměrně uklidnila, avšak mírně navrch měl Liverpool, který byl aktivnějším týmem. Výběr Jürgena Kloppa se dočkal v závěru prvního poločasu úvodní branky, kdy se z nařízené penalty prosadil James Milner!

    Ve druhém poločase byla hra poměrně vyrovnaná, až v 65. minutě zahrozil Tottenham zásluhou Alderweirelda, jehož hlavičku však vytáhl Mignolet! Domácí se však dočkali vyrovnání, když v 72. minutě mířil přesně Danny Rose!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se budu těšit brzy nashledanou! (15:25:11)
    Fotografie z dnešního utkání

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V závěru dnešního duelu ještě dostává žlutou kartu hostující Joel Matip!
     
    90+3
    V samotném závěru dnešního utkání přichází závěrečné střídání obou týmů! Na místo Eriksena přichází Winks a místo Lallany přichází Stewart!
     
    90+3
    Do zajímavého protiútoku mířil také Tottenham, avšak Onomah si nedokázal pohlídat ofsajdovou linii, a tak je hra přerušena!
     
    90+2
    Liverpool postupoval v samotném závěru do zajímavého protiútoku, ze kterého mohl rozhodnout. Přihrávka Firmina na Lallanu však nebyla příliš povedená, a tak dokázal na poslední chvílku zasáhnout Alderweireld, který střelu Lallany zblokoval!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+1
    Roberto Firmino předvedl na levém křídle povedenou akci, dokázal odcentrovat přes Lamelu a nášel na hranici vápna Wijnalduma. Střela nizozemského záložníka byla tečovaná, avšak Vorm dokázal zasáhnout!
     
    90
    Sturridge dostal na hrot povedený pas od Firmina, avšak u anglického útočníka byl velmi rychle Jan Vertonghen, který dokázal dostat míč do zámezí!
    Harry Kane nezažívá povedený vstup do letošní sezony

     
    88
    Druhé střídání v tomto zápase provádí také Jürgen Klopp. Ze hřiště odchází Sadio Mané, kterého nahrazuje Daniel Sturridge!
     
    87
    Na pravou stranu dostal přihrávku Dier, který však poslal špatnou přihrávku pro Onomaha, ten nedokázal míč zpracovat, a tak dopředu může zamířit Liverpool!
     
    86
    Tottenham v posledních minutách hýří aktivitou a je vidět, že by domácí celek rád v posledních minutách rozhodl o svém vítězství!
     
    85
    Exekuce dalšího rohového kopu domácího celku se ujal Eriksen, který poslal míč na hlavu Alderweirelda. Tentokrát však belgickému stoperovi hlavička nesedla a míč letěl nad branku!
     
    85
    Žlutou kartu dostává Jordan Henderson (Liverpool FC).
     
    84
    Střídající Josh Onomah se hned po svém příchodu zapojil do hry a na pravé straně zaměstnal Jamese Milnera. Mladý útočník sice nedokázal přes anglického hráče odcentrovat, avšak vybojoval rohový kop!
     
    83
    Mauricio Pochettino provádí své druhé střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází Harry Kane, který nepředvedl příliš povedený výkon, na poslední minuty přichází Josh Onomah.
     
    82
    Vincent Janssen dostal krásnou přihrávku od Eriksena na pravou stranu. Nizozemský útočník však nezvládl souboj s Milnerem, který dostal míč do zámezí!
    Liverpool se s nerozhodným stavem nesmířil a pokouší se o vstřelení rozhodující branky

     
    81
    Liverpool se následně po dobrém napadání dokázal dostat zpět k míči. Z pravé strany to zkoušel Clyne, avšak střelecký pokus anglického beka nebyl povedený a míč skončil mimo branku!
     
    80
    Po pravé straně táhl akci Adam Lallana, který v dnešním utkání také není příliš aktivní. Jeho následný centr měl ve vápně najít Firmina, avšak míč skončil nakonec v zámezí!
     
    79
    Ve středu hřiště obdržel přihrávku Harry Kane, který byl však bleskově atakován Origim, ten fauloval. Anglický útočník následně rychle rozehrál, avšak Janssena na hrotu nenašel!
     
    78
    Liverpool dobrým napadáním vybojoval míč na vlastní polovině a postupoval vpřed. Vše zhatil následnou nepřesnou přihrávkou Wijnaldum, který daroval míč soupeři.
    Danny Rose si viditelně užívá zápasy proti velkým klubům a dokáže v nich být produktivní!

     
    76
    Po levé straně postupoval Firmino, který přízemním centrem hledal ve vápna Maného, avšak do cesty jeho přihrávky se postavil domácí Vincent Janssen!
     
    75
    Divock Origi zatím po svém příchodu není příliš aktivní. Teď se belgický útočník pokoušel naběhnout za obranu na centr od WIjnalduma, avšak přihrávka byla na něj příliš rychlá a míč skončil v zámezí!
     
    73
    Hned po inkasované brance dokázal Liverpool vybojoval rohový kop, kterého se zhostil Henderson. Jeho centr však obranu Spurs nezaskočil a míč dokázal Vertonghen odhlavičkovat!
    72. Danny ROSE - 1:1
     
    72
    Tottenham právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno! Tottenham sice neměl žádný velký tlak, avšak nakonec dokázal necelých dvacet minut před koncem základní hrací doby srovnat na 1:1! Na pravou stranu dostal krásný centr Lamela, který následně poslal míč do vápna, kde v levé části číhal DANNY ROSE, který přesnou střelou na přední tyč překonal Mignoleta!
     
    70
    Sadio Mané si opět dělal prostor na pravé straně a pokoušel se proniknout do pokutového území. Křídelník Reds však po souboji s Wanyamou upadl, nicméně nedovolený zákrok hlavní rozhodčí neodpískal a hra pokračuje!
     
    69
    Jürgen Klopp provádí dvacet minut před koncem základní hrací doby své první střídání v tomto zápase. Ze hřiště odchází Coutinho, který předvedl povedený výkon. Na jeho místo přichází Divock Origi!
     
    68
    Na pravé straně svedl ostrý souboj Roberto Firnimo s Lamelou, po kterém se však hra nepřerušovala. Oba hráči se následně postrkovali u postranní čáry, avšak k žádné ostřejší potyčce nedošlo!
     
    66
    Tottenham měl následně k dispozici další rohový kop, avšak z toho londýnský klub nedokázal nic vytěžit!
    65. Skvělý zákrok Mignoleta
     
    65
    A z následného rohového kopu přišla zřejmě největší šance Tottenahmu v průběhu dnešního zápasu! Exekuce se ujal Eriksen, jehož centr našel na přední tyči Alderweirelda, avšak jeho hlavičku vyrazil skvělý Mignolet!
     
    64
    Nebezpečné standardní situace z pravé strany se ujal Lamela, jehož přímou střelu raději Mignolet vyrazil na rohový kop!
     
    63
    Vincent Janssen si dokázal na pravém křídle zpracovat těžkou přihrávku od Alderweirelda a pokryl si míč před Lovrenem. Chorvatský stoper následně Janssena fauloval a Tottenham bude mít výhodu nebezpečné standardní situace! Lovren navíc dostává žlutou kartu!
     
    62
    Tottenham nyní předvedl jednu z nejpohlednějších šancí v dnešním zápasem! Dier posunul míč na pravou stranu pro Lamelu, který přízemní přihrávkou oslovil na hranici vápna Eriksena, avšak tomu střela nesedla a míč mířil mimo branku!
     
    60
    James Milner však opět zabojoval na levé straně, vybojoval autové vhazování, které také sám vhodil. Našel na levé straně Maného, který přes dvojici protihráčů odcentroval, avšak slabý centr skončil v náruči Vorma.
     
    59
    Firnimo s Coutinhem operovali na levé straně s míčem, avšak do jejich kombinace se vložil Dier, který dokázal vybojovat míč a Spurs mohou jít dopředu.
     
    58
    Tottenham se hned po neuznané brance svého soupeře vydal velmi rychle do útoku. Z pravé strany centroval do vápna Dier, avšak Lovren ve spolupráci s Matipem dokázali míč odhlavičkovat do bezpečí!
     
    56
    Liverpool se před malou chvilkou dostal do dvoubrankového vedení, avšak branka nebyla uznána pro postavení Lallany v ofsajdu! Milner krásně posunul míč do vápna pro Lallanu, který našel před brankou zcela volného Maného, který poslal míč do sítě. Branka však nebyla uznána pro těsný ofsajd Lallany!
     
    55
    Reds se usadili na útočné polovině a aktivní Henderson hledal na levé straně v náběhu Wijnalduma. Letní akvizice z Newcastlu však svůj náběh špatně načasovala, a tak míč skončil v zámezí.
    Velká radost fotbalistů Liverpoolu po vstřelení úvodní branky dnešního utkání

     
    53
    První větší šance ve druhém poločase! Exekuce rohového kopu se ujal Milner, jehož povedený centr našel ve vápně hlavu Joela Matipa. Hlavička bývalého stopera Schalke však lízla břevna a skončila v zámezí!
     
    52
    Následné standardní situace se ujal Henderson, který na zadní tyči hledal v náběhu Milnera. Pozorný Dier však dokázal míč odhlavičkovat na rohový kop!
     
    51
    Tentokrát zůstal ležet na zemi Sadio Mané, kterého zastavil při náběhu nedovoleným zákrokem Vertonghen, který zasáhl svého protihráče rukou do obličeje! Za to následně dostal žlutou kartu.
     
    50
    Alderweireld poslal dlouhý nákop na útočnou polovinu, kde se nacházel Dier. Jeho krásné sklepnutí našlo Dele Alliho, který posunul míč na Eriksena, avšak jeho následná přízemní střela mířila mimo branku!
     
    48
    Sadio Mané si však opět říkal o druhou žlutou kartu v tomto zápase! Křídelník Reds byl v souboji s Danny Rosem pozdě, a tak anglického beka fauloval. Robert Madley avšak i po tomto zákroku druhou žlutou kartu nevytáhl!
     
    47
    Reds pokračují v aktivním výkonu i ve druhém poločase a stále se drží na útočné polovině. Liverpoolu se nedaří dostat míč do pokutového území!
     
    46
    Oba týmy zatím nastoupily do druhého poločasu v totožných sestavách. Hned na začátku poločasu to zkusil ze středu hřiště Wijnaldum, avšak jeho rána mířila nad branku Vorma.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nabídl velmi pohlednou podívanou, což se ostatně i před zápasem očekávalo! Hned ve čtvrté minutě měl obrovskou šanci Coutinho, který však nedokázal překonat skvělého Vorma. Poté se hra poměrně uklidnila, avšak mírně navrch měl Liverpool, který byl aktivnějším týmem. Výběr Jürgena Kloppa se dočkal v závěru prvního poločasu úvodní branky, kdy se z nařízené penalty prosadil James Milner!

    Druhý poločas začne na White Hart Lane přibližně v 14:33.
    Mezi prvními přispěchal s gratulací Loris Karius, brankář Liverpoolu, který je momentálně zraněný

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Z pravé strany přilétl do vápna centr z kopačky Matipa, který hledal Firnima. Těsně před brazilským hráčem však míč odkopl do bezpečí Vertonghen!
     
    45+1
    Další žlutou kartu obdržel Coutinho, který nedodržel předepsanou vzdálenost při rozehrávce volného přímého kopu.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    45
    Hostující celek však pokračuje i po úvodní brance v aktivním výkonu! Na levé straně však teď nezafungovala spolupráce Coutinha s Hendersonem, a tak je u míče Tottenham.
    43. James MILNER - 0:1
     
    43
    Liverpool právě vstřelil branku!
    A hostující Reds jdou poměrně zaslouženě do vedení! K penaltovému puntíku se postavil JAMES MILNER, který poslal Vorma na opačnou stranu a penaltu s přehledem proměnil!
     
    43
    Na levé straně se dostal k míči Roberto Firnimo, který si balon dokázal zpracovat a postupoval podél brankové čáry do vápna. Následně mu lehce zavadil o kopačku Alderweireld, brazilský hráč ve službách Liverpoolu spadl a je z toho penalta!
     
    42
    Penalta pro Liverpool!
     
    42
    Milner následně pohledným pasem našel ve středu Hendersona, který uvolnil na levé straně Coutinha. Jeho přihrávka hledala ve vápně Firnima, avšak míč odkopl Rose!
     
    41
    Obrana Liverpoolu si zatím v dnešním utkání počíná poměrně dobře! Lovren ve spolupráci s Milnerem dokázal obrat o míč Lamelu a ještě tato dvojice vybojovala autové vhazování!
     
    40
    Coutinho se dostal k míči na polovině hřiště a všiml si v náběhu Sadia Maného. Bývalý hráč Southamptonu by sice postupoval sám na Vorma, avšak nacházel se v poměrně jasném ofsajdu!
     
    40
    Tottenham se však dokázal dostat k míči a na pravé straně se pokoušel prodrat do vápna Dele Alli. O toho se však velmi dobře postaral James Milner, jehož výkon se po nepovedeném vstupu do zápas zvedá!
     
    39
    Lamela se dokázal na levé straně zbavit Wijnalduma a postupoval do rychlého protiútoku. Argentinský záložník předvedl povedenou akci, avšak vše pokazil nepřesnou přihrávkou na Harryho Kanea.
    Coutinho měl největší šanci dosavadního průběhu, avšak skóre zápasu neotevřel

     
    37
    Dlouhý odkop Dejana Lovrena hledal na útočné polovině Firnima, který si však pomohl v souboji s Allim faulem, a tak je hra přerušena a možnost rozehrávky bude mít Tottenham.
     
    36
    Vincent Janssen se poprvé ukázal po svém příchodu v akci na levé straně, kdy se pokoušel obejít Joela Matipa. Bývalý stoper německého Schalke si však počínal hodně zkušeně a bude následovat odkop od branky Mignoleta.
     
    34
    Adam Lallana dostal na pravé straně pokutového území prostor od obránců a pokoušel se něco kloudného vymyslet. Jeho přihrávka na Maného však přesná nebyla, a ten následně předvedl ostrý zákrok proti Dierovi. Hlavní rozhodčí zde mohl klidně vytáhnout druhou žlutou kartu a poslat Maného do sprch!
     
    33
    Na útočné polovině předvedl dobré napadání Harry Kane, který dostal pod tlak obranu Liverpoolu a následně i Simona Mignoleta, avšak belgický brankář dokázal pod tlakem odkopnout míč.
     
    32
    Vzápětí přišla na druhé straně další žlutá karta! Sadio Mané nestíhal být v souboj s Wanyamou včas, míč měl na dlouhou nohu, a tak zasáhl bývalého hráče Southamptonu.
     
    32
    Ve vápně se střetl Joel Matip s Dele Allim, domácí hráč skončil na zemi a hráči Spurs se dožadovali odpískání pokutového kopu, avšak Robert Madley si zatím vede v dnešním utkání velmi dobře a penaltu správně nenařídil.
    Michel Vorm se dočkal po svém skvělém vyběhnutí proti Manému potlesku od obou trenérů

     
    30
    Aktivní Liverpool se hnal do protiútoku, avšak průnikovou přihrávku Maného dokázal zblokovat Alderweireld. Tottenham se velmi rychle přesunul na útočnou polovinu, po levé straně postupoval Lamela. Jeho následný pas našel ve vápně Alliho, avšak jeho střelu byla zablokovaná!
     
    29
    První žlutou kartu v dnešním utkání dostává Danny Rose, který na levé straně nedokázal uhlídat Firnima. Brazilského hráče ostře atakoval ve skluzu, a tak byla žlutá karta zcela zasloužená.
     
    28
    A bohužel, dnešní utkání pro Walkera skončilo. Anglický bek si očividně ublížil při skluzu proti Coutinhovi. Na jeho místo poměrně překvapivě přichází útočník Vincent Janssen, který na White Hart Lane přišel z Alkmaaru.
     
    26
    Reds se velmi rychle přesunuli na útočnou polovinu a vytvořili si další nebezpečnou příležitost! Mané se uvolnil před vápnem a krásným centrem našel ve vápně Coutinha, ten se však dostal do ostrého úhlu a navíc byl atakován Walkerem, a tak jeho slabou střelu Vorm bez problému lapil!
     
    25
    Liverpool po delší době uklidnil situaci na vlastní polovině a chystá se na postupnou rozehrávku z vlastní poloviny!
     
    24
    Exekuce úvodního rohového kopu dnešního zápasu se ujal Henderson, jehož centr směřoval do středu vápna. Ve vzduchu kraloval Alderweireld, který míč odhlavičkoval do bezpečí!
     
    23
    Na levé straně předvedl povedený zákrok Henderson, který zastavil postup Diera. Následně hostující kapitán vyslal vpřed Coutinha, jehož střela z levé strany skončila v zámezí. Míč byl však tečovaný a bude z toho první rohový kop tohoto zápasu!
     
    22
    Vorm opět ukázal, že dokáže být kvalitní náhradou za Hugo Llorise! Tottenham totiž zaváhal na útočné polovině a Henderson poslal dlouhý míč za obranu, za kterým mířil Mané. Za míčem vyrazil také Vorm, který situaci zvládl a dokázal míč ve skluzu odkopnout před hostujícím hráčem.
    Na White Hart Lane dnes dorazili také fanoušci z Indie

     
    20
    Harry Kane se poprvé v dnešním utkání ukázal ve hře, zatím totiž anglický reprezentant příliš vidět není. Ve středu hřiště svedl ostrý souboj s Lovrenem, po kterém se ukázalo, že fauloval právě domácí hráč.
     
    19
    Teď se podruhé v zápase vyznamenal brankář Vorm, který na pravé straně dokázal být u míče dříve než napadajícího Coutinho, kterého obehrál a odkopl míč do bezpečí.
     
    18
    Reds jsou v posledních minutách aktivnějším týmem. Tentokrát se hra přesunula na levou stranu, odkud to zkusil z velké dálky Coutinho, avšak jeho přízemní střela si cestu mezi tři tyče nenašla.
     
    17
    Hostující Liverpool se usadil na útočné a na pravé straně operoval s míčem Clyne. Anglický obránce se pokoušel překvapit Vorma střelou, avšak míč letěl nad branku, a tak mohl nizozemský brankář zůstat v klidu.
     
    15
    Clyne skvěle načasoval centr na pravou stranu pro Maného, avšak letní posila ze Southamptonu si při zpracování míče pomohla rukou, což neuniklo očím hlavního rozhodčího, a tak je hra přerušena.
     
    14
    Hra se velmi rychle dostala na opačnou polovinu, kde po pravé straně postupoval rychlonohý Mané. Jeho střílený centr ve vápně zasáhl Coutinho, avšak dle názoru pomezního se Brazilec nacházel v ofsajdu, a tak je hra přerušena.
     
    13
    Spurs se však usadili na útočné polovině a o další centrovaný míč do pokutového území se postaral Rose. Míč se na hranici vápna odrazil na kopačku Aliho, kterému však střela nesedla a míč skončil mimo branku!
     
    12
    Tottenham postupoval do zajímavého protiútoku, který táhl po pravé straně Eriksen. Dánský reprezentant stihl dostat míč na Aliho, jehož střela byla však zablokovaná!
    Tottenham prohrál z posledních devíti domácích zápasů jediný!

     
    11
    Coutinho si nabíhal za obranu Tottenhamu, kam posílal povedený pas kapitán Henderson. Brazilský záložník svůj náběh skvěle načasoval, avšak u míče byl dříve Vorm.
     
    10
    Teď už je však hra přerušena! Ve středovém kruhu předvedl povedenou kličku Mané, který se vyhl Dierovi, avšak ten nechtěl riskovat přečíslení, a tak letní akvizici Reds raději fauloval.
     
    9
    Tottenham vybojoval na útočné polovině výhodu autového vhazování, avšak Rose se příliš unáhlil při rozehráce, a tak míč daroval Matipovi, který balon raději vrátil k Mignoletovi.
     
    8
    Aktivní Rose poslal střílený centr do vápna, který hledal Dele Alliho. Objev minulé sezony Premier League spadl po souboji s Lovrenem, avšak hlavní rozhodčí ani po tomto zákroku penaltu neodpískal.
     
    7
    Domácí celek je zatím výrazně aktivnější, avšak stále se Tottenhamu nedaří dostat míč do vápna. Momentálně kombinuje na útočné polovině a pokouší se najít cestu do pokutového území.
     
    6
    A zahrozil také domácí Tottenham! Exekuce standardní situace z levé strany se ujal Christian Eriksen, jehož povedenou střelu viděl Mignolet na poslední chvíli, avšak dokázal míč vyrazit!
     
    5
    Na druhé straně se vydal vpřed Rose, který je dnes velmi aktivní. Jeho cestu však zastavil nedovoleným zákrokem Clyne, a tak domácí budou mít k dispozici zajímavou standardní situaci!
    4. Obrovská šance Coutinha, kterého vychytal Vorm
     
    4
    První obrovskou šance dnešního utkání! Tottenham zaváhal při rozehrávce a do vápna se dostal Firnimo, který si počkal na náběh Coutinha. Klíčový hráč Reds vystřelil, avšak Vorm dokázal jeho střelu lapit!
     
    3
    Tottenhamu pokračoval v aktivní hře na útočné polovině, před vápnem spadl Kane, avšak hlavní rozhodčí zcela jasně ukázal, že přerušovat hru nebude. Poté to zkoušel z pravé strany Alli, avšak mířil vysoko nad branku Reds.
     
    2
    Wanyama dostal míč do středu hřiště na Dele Alliho, který si krásně podržel míč před Hendersonem a vyslal pohledný pas na levou stranu, kam naběhl Rose. Jeho následný centr však zblokoval Lovren!
     
    2
    James Milner se na levé straně pokoušel prodrat přes napadajícího Lamelu vpřed, avšak bývalý hráč Manchesteru City si ukousl příliš velké soustu, a tak mu míč utekl do zámezí.
     
    1
    Hlavní rozhodčí, Robert Madley, právě zahájil dnešní utkání. Hned v úvodní minutě se dostali do prvního útoku fotbalisté domácího celku, avšak přihrávka na Lamelu byla příliš dlouhá a u míče jsou hosté.
     
    1
    Utkání právě začalo.
    Harry Kane dnes bude útočit na svůj 50. gól v Premier League!

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Mauricio Pochettino udělal oproti minulému domácímu utkání s Crystal Palace jedinou změnu. Na střídačku poslal Vincenta Janssena, mladého nizozemského forvarda, který přišel na White Hart Lane před sezonou z Alkmaaru. Na hrot se posunul Harry Kane, pod kterým v dnešním utkání bude operovat Dele Alli.

    Ani Jürgen Klopp neudělal oproti utkání na hřišti Burnley (prohra 0:2) příliš změn. Německý kouč vyšle na hřiště Joela Matipa, který v sestavě nahradí Estonce Klavana. Na lavičku putuje Daniel Sturridge a od úvodního výkopu se představí v útočném triu po boku Firnima a Coutinha Sadio Mané, letní posila ze Southamptonu.
    Fanoušci Spurs se již nemohou dočkat dalšího soutěžního zápasu na White Hart Lane

     
    Trenér Pochettino má k dispozici, s vyjímkou dvou hráčů, kompletní kádr. K utkání není připraven Hugo Lloris, francouzská jednička, který má svalové zranění. Nastoupit nemůže také Belgičan Dembelé, kvůli karetnímu trestu.

    Marodka Reds je o poznání početnější! Lehké zdravotní problémy s poraněním stehna měl Brazilec Coutinho, avšak do dnešního utkání se stihl dát do pořádku a je v základní sestavě. Do dnešního utkání naopak nebude připravená šestice hráčů – Sakho, Can, Ejaria, Gomez, Ojo a Karius.
    Příjezd hráčů Tottenhamu na domácí White Hart Lane

     
    Úvodní sestavy:

    Tottenham Hotspur: Vorm – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Dier, Wanyama – Lamela, Alli, Eriksen – Kane (C).
    Náhradníci: McGee – Son Heung-min, V. Janssen, Onomah, Winks, Davies, Carter-Vickers.

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Matip, Lovren, Milner – Lallana, Henderson (C), Wijnaldum – Mané, Firmino, Coutinho.
    Náhradníci: Manninger – Sturridge, Grujić, A. Moreno, Lucas Leiva, Origi, Stewart.

    Rozhodčí: Robert Madley – Kirkup, Perry (vš. Anglie).
    Jürgen Klopp se dnes vrátí na stadion, kde koučoval svůj první soutěžní zápas v pozici trénera Liverpoolu. Bude to návrat vítězný?

    Today, we return to the place where the Jürgen Klopp era began! Come on, #LFC! ⚽️

    Fotka zveřejněná uživatelem Liverpool Football Club (@liverpoolfc),


     
    Příjemné odpoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Anglická Premier League má o tomto víkendu na programu své třetí kolo. My se společně zaměříme na atraktivní souboj Tottenhamu Hotspur s Liverpoolem FC. Úvodní výkop je na White Hart Lane na programu v 13:30 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    TOTTENHAM HOSTPUR
    Klub z Londýna vstoupil do letošní sezony poměrně rozpačitě. V úvodním zápase Spurs pouze remízovali na půdě Evertonu 1:1 poté, co na začátku druhého poločasu srovnal Lamela. Ve druhém zápasu už se sice svěřenci trenéra Pochettina sice vyhráli, avšak mdlý výkon náročné příznivce Tottenhamu rozhodně neuspokojil. O vítězství rozhodl brankou v závěru Wanyama, který přišel před sezonou ze Southamptonu, soupeře Sparty v základní skupině Evropské lize.

    Tottenham se díky výborným výkonům z minulé sezony může těšit na účast v prestižní Lize mistrů. Čtvrteční los rozhodl, že se Spurs utkají ve skupině E s CSKA, Leverkusenem a Monakem, což rozhodně není snadná skupina, avšak ambice londýnského klubu jsou jen ty nejvyšší, a tak se od Tottenhamu očekává postup do vyřazovací fáze.
     
    LIVERPOOL FC
    Liverpool vstoupil do nové sezony skvěle, v úvodním kole se představil ve šlágru na půdě Arsenalu a oba týmy nabídly fanouškům parádní podívanou. Reds se dostali do vedení 4:1, nicméně domácí Gunners mocně dotahovali. Nakonec Liverpool těsné vedení 4:3 dokázal uhájit a vstoupil do nové sezony ziskem tří bodů. V následném utkání na hřišti Burnley, nováčka Premier League, však Liverpool vyhořel, prohrál 0:2 a odjížděl bez bodového zisku. Svěřenci Jürgena Kloppa si spravili chuť v tomto týdnu, kdy dokázali v rámci Ligového poháru vyhrál na hřišti Burton Albionu vysoko 5:0.

    Jan Havlovic

    Branky: 72. Rose – 43. Milner (pen.)

    Karty:   29. Rose (TOT), 51. Vertonghen (TOT) – 32. Mané (LIV), 45+1. Coutinho (LIV), 63. Lovren (LIV), 85. Henderson (LIV), 90+4. Matip (LIV)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:10. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 11:17.
    Tottenham Hotspur: Vorm – Walker (28. V. Janssen), Alderweireld, Vertonghen, Rose – Dier, Wanyama – Lamela, Alli, Eriksen (90+3. Winks) – Kane (C) (83. Onomah).
    Náhradníci: McGee – Son Heung-min, V. Janssen, Onomah, Winks, Davies, Carter-Vickers.

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Matip, Lovren, Milner – Lallana (90+3. Stewart), Henderson (C), Wijnaldum – Mané (88. Sturridge), Firmino, Coutinho (69. Origi).
    Náhradníci: Manninger – Sturridge, Grujić, A. Moreno, Lucas Leiva, Origi, Stewart.

    Rozhodčí: Robert Madley – Kirkup, Perry (vš. Anglie)
    thejrc.org