Tottenham – Liverpool 1:1 (kon.) | Chelsea – Burnley 3:0 (kon.) | Crystal Palace – Bournemouth 1:1 (kon.)
Everton – Stoke 1:0 (kon.) | Leicester – Swansea 2:1 (kon.) | Southampton – Sunderland 1:1 (kon.)
Watford – Arsenal 1:3 (kon.) | Hull City – Manchester Utd. 0:1 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
1:1 (0:1)
Liverpool FC
Sobota 27.08.2016, 13:30 • White Hart Lane, London • Anglická Premier League • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    V závěru dnešního duelu ještě dostává žlutou kartu hostující Joel Matip!
     
    90+3
    V samotném závěru dnešního utkání přichází závěrečné střídání obou týmů! Na místo Eriksena přichází Winks a místo Lallany přichází Stewart!
     
    90+2
    Liverpool postupoval v samotném závěru do zajímavého protiútoku, ze kterého mohl rozhodnout. Přihrávka Firmina na Lallanu však nebyla příliš povedená, a tak dokázal na poslední chvílku zasáhnout Alderweireld, který střelu Lallany zblokoval!
     
    90+1
    Roberto Firmino předvedl na levém křídle povedenou akci, dokázal odcentrovat přes Lamelu a nášel na hranici vápna Wijnalduma. Střela nizozemského záložníka byla tečovaná, avšak Vorm dokázal zasáhnout!
     
    88
    Druhé střídání v tomto zápase provádí také Jürgen Klopp. Ze hřiště odchází Sadio Mané, kterého nahrazuje Daniel Sturridge!
     
    85
    Žlutou kartu dostává Jordan Henderson (Liverpool FC).
     
    83
    Mauricio Pochettino provádí své druhé střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází Harry Kane, který nepředvedl příliš povedený výkon, na poslední minuty přichází Josh Onomah.
    72. Danny ROSE - 1:1
     
    72
    Tottenham právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno! Tottenham sice neměl žádný velký tlak, avšak nakonec dokázal necelých dvacet minut před koncem základní hrací doby srovnat na 1:1! Na pravou stranu dostal krásný centr Lamela, který následně poslal míč do vápna, kde v levé části číhal DANNY ROSE, který přesnou střelou na přední tyč překonal Mignoleta!
     
    69
    Jürgen Klopp provádí dvacet minut před koncem základní hrací doby své první střídání v tomto zápase. Ze hřiště odchází Coutinho, který předvedl povedený výkon. Na jeho místo přichází Divock Origi!
    65. Skvělý zákrok Mignoleta
     
    65
    A z následného rohového kopu přišla zřejmě největší šance Tottenahmu v průběhu dnešního zápasu! Exekuce se ujal Eriksen, jehož centr našel na přední tyči Alderweirelda, avšak jeho hlavičku vyrazil skvělý Mignolet!
     
    63
    Vincent Janssen si dokázal na pravém křídle zpracovat těžkou přihrávku od Alderweirelda a pokryl si míč před Lovrenem. Chorvatský stoper následně Janssena fauloval a Tottenham bude mít výhodu nebezpečné standardní situace! Lovren navíc dostává žlutou kartu!
     
    62
    Tottenham nyní předvedl jednu z nejpohlednějších šancí v dnešním zápasem! Dier posunul míč na pravou stranu pro Lamelu, který přízemní přihrávkou oslovil na hranici vápna Eriksena, avšak tomu střela nesedla a míč mířil mimo branku!
     
    56
    Liverpool se před malou chvilkou dostal do dvoubrankového vedení, avšak branka nebyla uznána pro postavení Lallany v ofsajdu! Milner krásně posunul míč do vápna pro Lallanu, který našel před brankou zcela volného Maného, který poslal míč do sítě. Branka však nebyla uznána pro těsný ofsajd Lallany!
     
    53
    První větší šance ve druhém poločase! Exekuce rohového kopu se ujal Milner, jehož povedený centr našel ve vápně hlavu Joela Matipa. Hlavička bývalého stopera Schalke však lízla břevna a skončila v zámezí!
     
    51
    Tentokrát zůstal ležet na zemi Sadio Mané, kterého zastavil při náběhu nedovoleným zákrokem Vertonghen, který zasáhl svého protihráče rukou do obličeje! Za to následně dostal žlutou kartu.
     
    45+1
    Další žlutou kartu obdržel Coutinho, který nedodržel předepsanou vzdálenost při rozehrávce volného přímého kopu.
    43. James MILNER - 0:1
     
    43
    Liverpool právě vstřelil branku!
    A hostující Reds jdou poměrně zaslouženě do vedení! K penaltovému puntíku se postavil JAMES MILNER, který poslal Vorma na opačnou stranu a penaltu s přehledem proměnil!
     
    43
    Na levé straně se dostal k míči Roberto Firnimo, který si balon dokázal zpracovat a postupoval podél brankové čáry do vápna. Následně mu lehce zavadil o kopačku Alderweireld, brazilský hráč ve službách Liverpoolu spadl a je z toho penalta!
     
    42
    Penalta pro Liverpool!
     
    34
    Adam Lallana dostal na pravé straně pokutového území prostor od obránců a pokoušel se něco kloudného vymyslet. Jeho přihrávka na Maného však přesná nebyla, a ten následně předvedl ostrý zákrok proti Dierovi. Hlavní rozhodčí zde mohl klidně vytáhnout druhou žlutou kartu a poslat Maného do sprch!
     
    32
    Vzápětí přišla na druhé straně další žlutá karta! Sadio Mané nestíhal být v souboj s Wanyamou včas, míč měl na dlouhou nohu, a tak zasáhl bývalého hráče Southamptonu.
     
    29
    První žlutou kartu v dnešním utkání dostává Danny Rose, který na levé straně nedokázal uhlídat Firnima. Brazilského hráče ostře atakoval ve skluzu, a tak byla žlutá karta zcela zasloužená.
     
    28
    A bohužel, dnešní utkání pro Walkera skončilo. Anglický bek si očividně ublížil při skluzu proti Coutinhovi. Na jeho místo poměrně překvapivě přichází útočník Vincent Janssen, který na White Hart Lane přišel z Alkmaaru.
     
    26
    Reds se velmi rychle přesunuli na útočnou polovinu a vytvořili si další nebezpečnou příležitost! Mané se uvolnil před vápnem a krásným centrem našel ve vápně Coutinha, ten se však dostal do ostrého úhlu a navíc byl atakován Walkerem, a tak jeho slabou střelu Vorm bez problému lapil!
     
    6
    A zahrozil také domácí Tottenham! Exekuce standardní situace z levé strany se ujal Christian Eriksen, jehož povedenou střelu viděl Mignolet na poslední chvíli, avšak dokázal míč vyrazit!
    4. Obrovská šance Coutinha, kterého vychytal Vorm
     
    4
    První obrovskou šance dnešního utkání! Tottenham zaváhal při rozehrávce a do vápna se dostal Firnimo, který si počkal na náběh Coutinha. Klíčový hráč Reds vystřelil, avšak Vorm dokázal jeho střelu lapit!

    Jan Havlovic

    Branky: 72. Rose – 43. Milner (pen.)

    Karty:   29. Rose (TOT), 51. Vertonghen (TOT) – 32. Mané (LIV), 45+1. Coutinho (LIV), 63. Lovren (LIV), 85. Henderson (LIV), 90+4. Matip (LIV)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:10. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 11:17.
    Tottenham Hotspur: Vorm – Walker (28. V. Janssen), Alderweireld, Vertonghen, Rose – Dier, Wanyama – Lamela, Alli, Eriksen (90+3. Winks) – Kane (C) (83. Onomah).
    Náhradníci: McGee – Son Heung-min, V. Janssen, Onomah, Winks, Davies, Carter-Vickers.

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Matip, Lovren, Milner – Lallana (90+3. Stewart), Henderson (C), Wijnaldum – Mané (88. Sturridge), Firmino, Coutinho (69. Origi).
    Náhradníci: Manninger – Sturridge, Grujić, A. Moreno, Lucas Leiva, Origi, Stewart.

    Rozhodčí: Robert Madley – Kirkup, Perry (vš. Anglie)
    ocianews.com