Tottenham – Liverpool 1:1 (kon.) | Chelsea – Burnley 3:0 (kon.) | Crystal Palace – Bournemouth 1:1 (kon.)
Everton – Stoke 1:0 (kon.) | Leicester – Swansea 2:1 (kon.) | Southampton – Sunderland 1:1 (kon.)
Watford – Arsenal 1:3 (kon.) | Hull City – Manchester Utd. 0:1 (kon.)
konec
Leicester City
2:1 (1:0)
Swansea City
Sobota 27.08.2016, 16:00 • King Power Stadium, Leicester • Anglická Premier League • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, díky za pozornost. Přeji příjemný zbytek sobotního dne a těším se u dalších textových přenosů, na počtenou! (18:11:46)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:10.
     
    Zápas na hustým deštěm zkrápěném King Power Stadium tak končí výhrou domácích The Foxes, které poprvé v pomistrovské sezoně dokázaly naplno bodovat. Ve druhé půli padlo po jedné brance na obou stranách – v 52. minutě zvýšil na 2:0 jubilant Wes Morgan a v 81. minutě vytvořil konečnou podobu skóre hlavičkující Leroy Fer. Kaňkou na domácí výhře tak je jen a pouze zranění brankářské jedničky Kaspera Schmeichela...
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Počet zákroků brankáře Fabiański (SWN) – 4.
     
    Počet zákroků brankáře Zieler (LEC) – 0.
     
    90+4
    Morgan zastavil Kingsleyho vysokou nahrávku na polovinu Swansea, Musa se vydal vpřed, ale Fabiański jeho střelu z hranice vápna dokázal lapit.
     
    90+3
    Drinkwater našel neúnavného sprintera Vardyho, jenž si podržel balon a v souboji s Amatem vybojoval důležitý aut – Leicester se drží na polovině Swansea.
     
    90+2
    Drinkwater se dostal do ofsajdu, Guidolinově partě tak ještě stále svítí jiskřička naděje.
    90+1. Střela Riyada Mahreze
     
    90+1
    Rohový kop Labutí k ničemu nevedl, naopak do protiútoku se vydali domácí. Mahrez se po nahrávce Drinkwatera uvolnil, ale pálil těsně vedle.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90
    Monterův centr od praporku končí u brankáře Zielera, z následné akce ale rychlonohý Barrow vytěžil centr zprava, jenž na roh odklidil Simpson.
     
    89
    Po Llorenteho centru zleva se do zakončení tlačil Barrow a McBurnie, Huth odvrátil míč na roh.
     
    89
    Drinkwater byl vytlačen z hrací plochy Korejcem Ki Song-jungem, domácí se ale rychle dostali zpět k míči a Mahrez se ještě pokoušel zakončit, avšak neúspěšně.
     
    88
    Obrana Leicesteru ale drží náskok, z této situace hosté nic nevytěžili. Zieler posílá balon do hry dlouhým nákopem až k vápnu soupeře.
     
    87
    Po nedovoleném zákroku Fera rozehrají hostující fotbalisté přímý kop. Exekutorem bude Ki Song-jung.
     
    86
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Jack Cork, přichází Oliver McBurnie.
     
    86
    Musa dobře zapracoval na středu pole, na jeho snahu ale nenavázal dobře Amartey, který nepřesnou nahrávkou jen odevzdal míč Barrowovi. Domácí se ale rychle vrátili do držení balonu.
     
    85
    Po Monterově pasu zleva si míč pohlídal Ron-Robert Zieler, jenž jej hned vrací do hry.
     
    84
    Nepřesný centr Dannyho Simpsona zprava skončil v zámezí, Łukasz Fabiański bude rozehrávat odkopem míče z klidové polohy.
     
    83
    Po kooperaci Fuchse s Ulloou a Drinkwaterem se domácí drží v těsné blízkosti vápna Labutí.
     
    82
    Hosté se tak dostávají na dostřel, ve zbývajících zhruba 10 minutách to ještě Ranieriho svěřenci budou mít velice těžké.
    81. Leroy FER - 2:1
     
    81
    Swansea právě vstřelila branku!
    Barrow poslal zprava parádní centr do předbrankového prostoru, na malém vápně se do vzduchu zavěsil LEROY FER a přesnou hlavičkou k tyči nedal Zielerovi šanci!
     
    80
    Nový muž Ulloa se hned zapojil do akce a po dobré práci Musy s Vardym vběhl do vápna, kde se poroučel k zemi. Další penaltu ve prospěch Lišek ale East nepíská.
     
    80
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Šindži Okazaki, přichází Leonardo Ulloa.
     
    79
    Fabiański si po nahrávce Kingsleyho dost zahrával, což mu také důrazným zákrokem dal najevo Vardy. Hosté ale situaci ustáli a mají balon pod kontrolou.
     
    78
    Drinkwater posunul míč Simpsonovi, jenž hned hledal nabíhajícího Musu. Ani jeho rychlé nohy ale balon nedostihly dřív než z brány vyběhnuvší Łukasz Fabiański.
     
    77
    Po souboji s Musou vybojoval balon pravý bek Labutí Naughton, ale jeho nákop na útočnou polovinu končí u německého brankáře Zielera.
     
    76
    Musa ze vzduchu sklepl míč pro Okazakiho, jenž byl faulován. Provinil se Kyle Naughton. Domácí ale z následné standardní situace nic nevybojovali.
     
    75
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Marc Albrighton, přichází Ahmed Musa.
     
    74
    Domácí se rohovému kopu ubránili a sami vyrazili vpřed, ani Okazakiho snaha a následný Albrightonův centr ale Fabiańskiho neohrozily.
     
    73
    Jeff Montero poslal před bránu kvalitní centr, za kterým se tlačil Barrow. Fuchs balon odklidil na rohový kop.
     
    72
    Domácí vhodili aut, brzy ale o míč přišli. Vpřed vyráží Swans, u míče je Jefferson Montero na levém křídle.
     
    71
    Hosté rozehráli nebezpečný rohový kop. Balon opustil hrací plochu po souboji Fuchse a Fernándeze, odkopávat bude Ron-Robert Zieler.
     
    70
    Danny Simpson (LEC) se prezentoval až příliš tvrdým zákrokem na Jeffersona Montera, za který je domácímu bekovi udělena žlutá karta.
     
    69
    Fuchs hledal kolmicí Vardyho, který se ale nechal přetlačit Amatem a následně hodně ochotně padl na zem. Hraje se dál.
     
    68
    Drinkwater kolmicí vybízel do náběhu Okazakiho, japonský útočník byl ale chycen v postavení mimo hru.
     
    67
    Vardy si potáhl míč po levé straně a rozhodl se zakončit sám, technický pokus ale končí nad pravým horním rohem brány velšského týmu.
     
    67
    Po centru Drinkwatera se natahoval Wes Morgan, ale na zadní tyči na míč nedosáhl ani ve skluzu. Po nedorozumění mezi Kingsleym a Monterem ale domácí zůstávají u balonu.
     
    66
    Leroy Fer (SWN) je napomenut žlutou kartou za svůj zákrok na Mahreze, následuje přímý kop Leicesteru.
     
    65
    Hektický průběh zápasu se malinko zklidnil, u balonu je ve středu pole Daniel Amartey. Po ně hraje Mahrez, jenž vykoledoval faul na vlastní osobu.
     
    64
    Domácí ale pokračovali v akci a zleva poslal před bránu ostrý střílený centr Danny Drinkwater, Vardymu ale dobrý metr a půl chyběl.
     
    63
    Teď to tak horké nebylo, rohový kop odvrátili hosté za vápno, odkud sice ještě přiletěl jeden centr na Hutha, ten ale svým slabým pokusem hlavou Fabiańskiho nevystrašil.
     
    63
    Teď to změnil rychlý a důrazný Vardy, jenž vytvořil tlak na Amata a vybojoval rohový kop. Z posledního rohu domácí udeřili, co teď?
     
    62
    Nepřesvědčivým zákrokem se prezentoval Kingsley, následuje aut pro Leicester. Domácí se drží na polovině svého soupeře, zatím však jsou až příliš daleko od brány.
     
    61
    Po Fuchsově zákroku končí balon v zámezí, hosté vhazují a následně vrací míč až k Fabiańskimu.
     
    60
    Modou Barrow je dneska při chuti! Protančil za vápnem přes dva beky, ale jeho střela nabrala až příliš vysokou trajektorii a končí na tribuně.
     
    59
    Z rohového kopu Swansea nic nevzniklo, Huth zablokoval následnou Barrowovu střelu.
     
    59
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Gylfi Sigurdsson, přichází Ki Song-jung.
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Wayne Routledge, přichází Jefferson Montero.
     
    57
    Schmeichel je z důvodu zranění střídán, nahrazuje jej bývalý gólman Hannoveru Ron – Robert Zieler, který si tak odbyde svůj debut v Premier League.
     
    Počet zákroků brankáře Schmeichel (LEC) – 2.
    56. Penalta
     
    56
    Riyad Mahrez (Leicester City) neproměňuje pokutový kop. Fabiański zlikvidoval jak Mahrezovu penaltu, tak i dorážku Okazakiho!
     
    56
    Vardy vlétl do vápna jako velká voda, o balon však přišel. Ten vypadl přímo před Okazakiho, jehož podkopl Amat – penalta pro Lišky!
     
    55
    Gylfi Sigurdsson se opět těsně po gólu Leicesteru pokusil odpovědět, stejně jako v prvním poločase po zásahu Vardyho ale bránu přestřelil.
    52. Wes MORGAN - 2:0
     
    52
    Leicester právě vstřelil branku!
    Mahrezův centr od praporku se ve vápně několikrát nečitelně odrazil. Poslední odraz přišel od Hutha a toho využil WES MORGAN a zblízka napálil míč do sítě. Jamajský stoper tak svůj 200. start za Lišky oslavil stylově...
     
    52
    Po centru aktivního Kingsleyho se o zakončení pokusil Llorente, ale nepochodil. Na druhé straně táhl protiútok Mahrez, avšak jeho centr na Okazakiho dokázali hosté srazit na roh.
     
    51
    Naopak dopředu se po kolmici z hloubi pole vydal Jamie Vardy a jen včasné vyběhnutí pohotového Fabiańskiho a následný skok polského gólmana pod nohy domácího forvarda zarazil další nebzpečí.
     
    50
    Corkova nahrávka proletěla kolem Fuchse a Barrowa, domácí bek byl ale rychlejší a k balonu se dostal dřív než hostující plejer. Po nepřesné domácí rozehrávce ještě hosté vhazovali aut, ale nic z toho nebylo.
     
    49
    Centr levého beka Swansea Kingsleyho našel jen hlavu Wese Morgana. Do brejku vyrazil Vardy, ale neměl patřičnou podporu a obrana Swansea dokázala jeho únik eliminovat.
     
    48
    Modou Barrow si navedl balon zprava do středu a po rychlé narážečce mezi Ferem a Sigurdssonem se balon dostal až k Routledgovi, který ale ve vápně zválcoval Hutha a je mu pochopitelně pískán útočný faul.
     
    47
    Z několika soubojů ve středu pole vyšel jako vítěz bek Swansea Kingsley, jenž potáhl míč vpřed a jal se hledat Routledge. Křídelník Swansea ale byl nachytán v ofsajdu.
     
    46
    Okazaki poslal balon na vlastní polovinu, druhá půle byla rozehrána. Zatím hrají oba týmy bez střídání.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle končí za stavu 1:0, dosavadní rozdíl skóre určil ve 32. minutě kanonýr Jamie Vardy. Leicester má zatím více ze hry, avšak do vyložených pozic se domácí Lišky moc nedostávaly. Hosté z Walesu hrozí především přes pravou stranu, kde je hodně aktivní Barrow. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, ten začne cca. v 17:03.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Wes Morgan zastavil Sigurdssonův centr a z následného rohového kopu Labutě taktéž neudeřily, první půle je u konce.
     
    45+2
    Amartey nevěří Eastově verdiktu, anglický sudí odpískal jeho souboj se Sigurdssonem ve prospěch hostí.
     
    45+1
    Po centru Marca Albrightona zleva musel Fabiański na zem, aby znemožnil zakončení Okazakimu. Nakonec se zadařilo a The Swans se ubránily.
     
    45
    Už běží poslední minuta první půle, Roger East nastavuje ještě 120 sekund.
    44. Okazakiho rána
     
    44
    Albrighton a Drinkwater vyvinuli nátlak na domácí rozehrávku a vyústilo to až v nebezpečnou ránu, kterou na Fabiańskiho bránu vyslal Japonec Okazaki. Následovat bude rohový kop.
     
    43
    Domácí se několika rychlými nahrávkami dostali zpod tlaku až do volného prostoru, napravo už čaruje Riyad Mahrez.
     
    42
    Barrow opět táhl útok po pravé lajně, dobře k němu ale přistoupil Christian Fuchs. Domácí následně odpálil balon až za půlicí čáru.
    41. Zákrok Wese Morgana
     
    41
    Po Barrowově nebezpečném centru zprava se do zakončení tlačili Routledge a Llorente, kapitán domácích Wes Morgan ale důrazným odkopem vše vyřešil.
     
    40
    Mahrez zavinil rohový kop Swansea, domácí obrana je však pevná a neprostupná. Hosté zakládají útok od vlastní svatyně a snad poprvé v zápase Leicester trochu přehrávají.
     
    39
    Danny Simpson zakročil před domácí svatyní a nebezpečný centr z pravé strany odklidil do autu. Domácí obrana v čele s pohotovým Huthem si následně poradila i s dalším útokem Labutí.
     
    38
    Drinkwater zastavil ve střetu dvou Angličanů Corka, míč se stěhuje až k domácímu brankáři Schmeichelovi. Po jeho odkopu ale míč sebral Barrow.
     
    37
    Kingsley zastavil Mahreze jen za cenu autového vhazování domácích, Simpson vhodí zpoza postranní lajny.
     
    36
    Rakouský bek Fuchs se v souboji s Barrowem provinil proti pravidlům, hosté ale z následného přímého kopu Schmeichela neohrozili.
     
    35
    Simpson si dobře pokryl balon před Routledgem, vzápětí byl ale právě Routledgem vytlačen z hrací plochy.
    34. Sigurdssonova střela nad
     
    34
    Na druhé straně dostal za vápnem trochu prostoru Islanďan Sigurdsson a zkusil štěstí zpoza vápna, jeho střela opustila hřiště kousek nad břevnem.
     
    33
    A Leicester neustává, ba naopak. Domácí se už hnali vpřed s další akcí, obrana Swansea tentokrát zapracovala dobře.
    32. Jamie VARDY - 1:0
     
    32
    Leicester právě vstřelil branku!
    Mahrez na středu hřiště přiklepl balon hlavou Drinkwaterovi, který zvedl hlavu a dlouhým pasem nastartoval fofrníka JAMIEHO VARDYHO, který přesprintoval posledního obránce Amata a s pomocí tyče překonal Fabiańskiho!
     
    31
    Po Kingsleyho autu si Llorente potáhl balon na levé straně a nahrál na střed Gylfimu Sigurdssonovi, islandský záložník ale mířil po zemi jen do středu brány.
     
    30
    Teď však útok Leicesterských zastavil faulem Daniel Amartey, obětí jeho zákroku se stal Leroy Fer.
     
    29
    Velšský celek zatím opravdu dobře brání, k ničemu jinému se však nemá. Vypadá to, že je jen otázka času, kdy aktivní Lišky prolomí bezbrankový stav.
     
    29
    Riyad Mahrez se otočil kolem Naughtona a posunul míč na Drinkwatera, po jehož sraženém pokusu vhazuje Christian Fuchs aut.
     
    28
    Už se pokračuje ve hře, Sigurdssonův centr končí na hrudi urostlého Němce Roberta Hutha. Ten posléze předal balon doleva na Fuchse.
     
    27
    Modou Barrow se stále nemá k nějakému zvedání se z trávníku a z tribun King Power Stadium se ozývá naštvaný pískot.
     
    26
    Robert Huth (LEC) zezadu důrazně dohrál Barrowa a z rukou Rogera Easta vidí žlutou kartu.
     
    26
    Fuchs vhodil do vápna Swansea dlouhatánský centr, ale Vardy, Okazaki a ani nikdo jiný v modrém tam moc prostoru nedostal.
     
    25
    Wanye Routledge nahrál zleva za vápno Gylfimu Sigurdssonovi, jeho technická rána zpoza šestnáctky končí ve Schmeichelových rukavicích.
     
    24
    Dosavadní držení míče: 61:39 ve prospěch domácího týmu.
     
    23
    Ranieriho parta svírá soupeře v drtivých kleštích, obranná formace Swansea je pod obrovským nátlakem. Zatím je ale prostor před Fabiańskim příliš hustý na to, aby z toho tlaku domácí něco vytěžili.
     
    22
    Pěkně to teď sehráli angličtí záložníci domácího týmu Drinkwater a Albrighton, druhý jmenovaný pak ale svým centrem nedokázal oslovit nikoho ve vápně Swansea.
     
    22
    Po nahrávce Mahreze se ve vápně otočil Vardy, v klíčovém okamžiku mu ale balon odskočil od nohy. Toho využil pozorný Jordi Amat a odkopl míč až k bráně Leicesteru.
     
    21
    Guidolinovi svěřenci si v rozehrávce nadělali menší trable, nakonec před dotírajícími útočníky Leicesteru odpálil balon daleko dopředu Łukasz Fabiański.
     
    20
    Nakrátko to domácí rozehráli a následně posílal zpoza vápna Marc Albrighton dobrý bochánek před bránu, kde číhal připravený Robert Huth. Ani na něj ale balon nemířil, Fabiański uvede balon do hry.
     
    19
    Daniel Amartey se stáhl mezi stopery a vypomohl s rozehrávkou, na levé straně poté Albrighton vybojoval v souboji s dvojicí Naughton – Barrow rohový kop.
     
    18
    Nepřesná rozehrávka Labutí končí v autu, Llorente totiž určitě není rychlým forvardem. Wes Morgan následně zklidnil hru nahrávkou na Schmeichela, zatím mají domácí trochu více ze hry.
     
    17
    Bývalý zadák německého Schalke Fuchs vyrobil menší zaváhání v rozehrávce, když svým odkopem trefil přímo Barrowa. Naštěstí pro Leicester ale svoji chybu napravil včasným skluzem.
     
    16
    Úřadující mistr zaútočil po levé straně, Vardy se dostal přes Naughtona, ovšem na jeho nahrávku do vápna nedokázal zareagovat nikdo ze spoluhráčů.
     
    15
    Fernando Llorente se provinil nedovoleným zákrokem v souboji s Huthem, domácí rozehrají přímý kop z vlastní poloviny.
     
    14
    Domácí brankář Schmeichel si po vzoru Neuera vyběhl z brány a zapojil se do rozehrávky.
     
    13
    Danny Drinkwater protáhl balon středem až k vápnu Labutí, ovšem následný Albrightonův centr zaletěl až do zámezí. Navíc byl domácí křídelník v ofsajdu...
     
    12
    Po Drinkwaterově faulu na Leroye Fera rozehráli hosté přímý kop, na zadní tyči ale ani dlouhán Llorente na balon nedosáhl. Kasper Schmeichel odkopává od brány domácího mužstva.
    11. Mahrezův nepřesný přímý kop.
     
    11
    Nakonec to byl prvně jmenovaný Alžířan, jeho střela přeletěla zeď a skončila až na tribuně za Fabiańskiho bránou. Polák mezi tyčemi Swansea vrací míč do hry.
     
    10
    Vardyho za vápnem podrazil Federico Fernández (SWN), následuje žlutá karta pro hostujícího stopera a rýsuje se z toho pěkná palebná pozice pro domácí exekutory. Na rozehrávku se připravují Mahrez a Drinkwater.
     
    10
    Wayne Routledge si nepohlídal záda a přišel o balon, obral jej Danny Drinkwater. Ten hned kolmicí startuje Vardyho.
     
    9
    Riyad Mahrez postupoval s balonem u nohy po pravé straně, včas mu ale dokázal zastoupit cestu obránce Kingsley a Leicester musí znovu rozehrávat odzadu.
     
    8
    Po Fuchsově centru zleva si spolu nerozuměli Mahrez a Simpson, míč tak končí v zámezí a Łukasz Fabiański jej do hry vrátí odkopem od vlastní brány.
     
    7
    Jack Cork se nyní musel hodně rychle vracet pro balon, byl totiž posledním mužem svého týmu a na záda mu důrazně dýchal rychlonohý Vardy. Kapitán velšského týmu ale dokázal balon odklidit do bezpečí.
     
    6
    Christian Fuchs nebyl na levé straně dost rychlý a dlouhý Drinkwaterův pas nedokázal zkrotit. Hosté mohou rozehrávat.
     
    6
    Na centr anglického záložníka ve vápně nabíhalo hned několik hráčů v modrém, připravený byl ale i polský gólman Fabiański, jenž situaci vyřešil a balon sebral.
     
    5
    Kapitán Labutí Jack Cork fauloval na středu pole, k rozehrávce se staví špílmachr mistrovského celku Danny Drinkwater.
     
    4
    Fer byl zdvojen Albrightonem a Amarteyem, načež po domácím útoku pálil zleva Vardy a doslova sestřelil Kylea Naughtona. Hostující bek schytal tvrdý projektil přímo do hlavy, vypadá to ale, že bude schopen pokračovat.
     
    3
    Ve vápně Leicesteru ale zaúřadoval pozorný Danny Simpson, domácí se ubránili první standardce soupeře. Fuchs však vzápětí fauloval.
     
    2
    Teď už odzadu rozehrává Swansea, po pravé straně vyráží dopředu Barrow. A následovat bude úvodní rohový kop utkání, proběhne v režii The Swans.
     
    1
    Ale domácí se okamžitě dostali k míči, Fuchs vhazoval z levé strany dlouhý aut. Za balonem se ve vápně tlačil Šindži Okazaki, Łukasz Fabiański ale neměl takřka žádnou práci s krocením míče.
     
    1
    Jdeme na to! V bílém hrající Labutě obstaraly úvodní výkop, jmenovitě rozehrál Fernando Llorente. Leicester nastupuje v tradičních modrých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou již nastoupeny na perfektně upraveném trávníku King Power Stadium, za pár chvilek začínáme!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Huth, Fuchs – Mahrez, Drinkwater, Amartey, Albrighton – Okazaki, Vardy.
    Náhradníci: Zieler – Chilwell, L. Hernández, A. King, Gray, A. Musa, Ulloa.

    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Amat, Kingsley – Cork (C), Fer – Barrow, G. Sigurdsson, Routledge – F. Llorente.
    Náhradníci: Nordfeldt – Rangel, van der Hoorn, Ki Song-jung, Fulton, Montero, McBurnie.

    Rozhodčí: Roger East – West, Wilkes – Davies.
     
    Řekli před zápasem

    Claudio Ranieri (trenér Leicesteru): „Opravdu se soustředím na zisk 40 bodů. Je to stejný cíl jako loni, v tomto ohledu své názory neměníme. Je důležité byt koncentrovaný na svou práci.“

    Francesco Guidolin (trenér Swansea): „Myslím, že Leicester je silný tým – od loňské sezony se skoro nezměnili. Musíme proti nim hrát odvážně. Musíme hrát odvážně v každém utkání a já doufám, že to moji hráči tento víkend předvedou.“
     
    Vzájemné zápasy

    Oba celky spolu naposledy poměřily síly v neděli 24. dubna. Bylo to taktéž na trávníku King Power Stadium a Leicester si připsal pohodlnou výhru 4:0. Střelci branek byli Marc Albrighton, Riyad Mahrez a rovnou dvakrát se trefil Leonardo Ulloa.

    Není bez zajímavosti, že všechny tři poslední zápasy proti Swansea dokázal Leicester vyhrát, a to při celkovém skóre 9:0.

    V loňské sezoně to kromě zmíněné výhry 4:0 bylo vítězství 3:0 na půdě Swansea, o které se zasloužil hattrickem Riyad Mahrez.
     
    Swansea City

    Labutě z Walesu se na začátku nové sezony drží o kus výše než jejich dnešní sok, zatím jim díky třem bodům patří 12. místo v tabulce Premier League.

    The Swans odehrály poslední soutěžní zápas v rámci Capital One Cupu na hřišti třetiligového Peterborough United, kde si vysloužily postup po výhře 3:1. Kouč Francesco Guidolin tak věří, že jeho tým dokáže v nastoleném trendu pokračovat a bude si dál připisovat dobré výsledky.

    „Jsem spokojený. Celkově byl náš výkon v prvním poločase dobrý. Nic není snadné a my jsme vydrželi celých 90 minut bojovat proti kvalitnímu soupeři. Toto utkání bylo důležité hned z několika důvodů. Byla to šance zlepšit se a postoupit dál v této soutěži. Také mě to umožnilo poznat lépe několik hráčů,“ vrátil se trenér velšského týmu Guidolin k pohárovému utkání.

    Ani Swansea nemůže nastoupit v plné síle – posila Borja Bastón je na marodce a stejně tak se nepočítá ani s velšským reprezentačním obráncem Neilem Taylorem.
     
    Leicester City

    Překvapivý vítěz loňského ročníku anglické ligy zatím nedokázal navázat na své výkony z uplynulé sezony a prožívá „mistrovskou kocovinu“. Po dvou kolech totiž Lišky figurují až na 15. příčce tabulky s dosavadním ziskem jediného bodu.

    Claudio Ranieri by si jistě přál, aby jeho svěřenci dokázali navázat na dobrý výkon, jenž předvedli v minulém kole proti Arsenalu, s nímž se rozešli smírně po remíze 0:0

    „Podali jsme dobrý výkon a výsledek je slušný, ale myslím, že jsme si zasloužili trochu víc. Ano, oni měli větší procento držení míče a byli nebezpeční, ale neměli jedinou jasnou šanci. My víme, že jsme balon drželi méně, ale vytvořili jsme si více dobrých příležitostí. Bylo to trochu smolné. Ale potěšila mě snaha, týmový duch a jednota v kádru,“ okomentoval Ranieri zápas s Kanonýry.

    Předpokládanými absencemi na straně domácích The Foxes jsou Nampalys Mendy (problémy s nohou) a Jeffrey Schlupp (svalové zranění). Jinak by na soupisce Leicesteru neměli chybět Jamie Vardy, Riyad Mahrez či Kasper Schmeichel, hrdinové loňského ročníku.
     
    Pěkné sobotní odpoledne u sledování anglické Premier League! Ve 3. kole jedné z nejprestižnějších a nejkvalitnějších soutěží planety se proti sobě postaví obhájce titulu z Leicesteru a hostující Swansea. Začínáme v 16:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Michal Konvalina

    Branky: 32. Vardy (Drinkwater), 52. Morgan (Huth) – 81. Fer (Barrow)

    Karty:   26. Huth (LEC), 70. Simpson (LEC) – 10. F. Fernández (SWN), 66. Fer (SWN)

    Neproměněná penalta: 56. Mahrez (LEC), brankář Fabiański zneškodnil


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:10.
    Leicester City: Schmeichel (57. Zieler) – Simpson, Morgan (C), Huth, Fuchs – Mahrez, Drinkwater, Amartey, Albrighton (75. A. Musa) – Okazaki (80. Ulloa), Vardy.
    Náhradníci: Zieler – Chilwell, L. Hernández, A. King, Gray, A. Musa, Ulloa.

    Swansea City: Fabiański (C) – Naughton, F. Fernández, Amat, Kingsley – Cork (C) (86. McBurnie), Fer – Barrow, G. Sigurdsson (59. Ki Song-jung), Routledge (59. Montero) – F. Llorente.
    Náhradníci: Nordfeldt – Rangel, van der Hoorn, Ki Song-jung, Fulton, Montero, McBurnie.

    Rozhodčí: Roger East – West, Wilkes – Davies
    ocianews.com